הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אפשר להיפצע בבטן?

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
אני עובד חזקקקק על הבטן, לעיתים השרירים בה כואבים אחרי האימון, משהו שחולף תוך יומיים שלושה.

תהיתי האם אפשר להיפצע מאימון יתר בבטן כמו שאפשר לפצוע את הברכיים, שוקיים, כתפיים וכו'..

ברכיים, כתפיים, אפשרי גם פציעות מפרק...
איזה מפרק יש באיזור הבטן?
לגבי דלקת או משהו, עוד לא שמעתי על בחור שחווה בבטן, אבל יהיה נחמד להחכים, עוקב.

• פותח/ת השרשור
מקפיץ את הנושא.
אני עובד ממש חזק על הבטן, אולי יותר מדי חזק, כואב לי כשאני נוגע ב"קוביות", מישהו יודע לומר על זה משהו?

אפשר להגיע לקרע בשרירי הבטן, בספק שזה יקרה מאימון בטן סטנדרטי במכון.

אולי ל @Nir Kriger תהיה תשובה יותר מדויקת בעניין.

בקע נוצר בגלל ששרירי הבטן חלשים ואז לחץ תוך בטני פשוט דוחף איברים מחלל הבטן אל מחוץ למעטפת שרירי הבטן
אבל אם אתה ממש סובל ההייתי פונה לייעוץ מקצועי

• פותח/ת השרשור
בקע נוצר בגלל ששרירי הבטן חלשים ואז לחץ תוך בטני פשוט דוחף איברים מחלל הבטן אל מחוץ למעטפת שרירי הבטן
אבל אם אתה ממש סובל ההייתי פונה לייעוץ מקצועי

אני לא סובל, עם זאת זה כאב חזק מבדרך כלל לאחר שביצעתי שינוי בתכנית שכנראה הוסיף עומס נוסף לזה שגם כך היה על הבטן.

אפשר לשאול מה הסיבה שאתה מאמן את הבטן כל כך חזק שזה כואב לך למשך 2-3 ימים?

רוצה לשמר ולהעצים את מראה הקוביות, לצד זה אני מרגיש שהבטן החזקה מסייעת לי במשקלים בתרגילים נוספים בהינתן משקל הגוף הנמוך שלי.

אפשר להגיע לקרע בשרירי הבטן, בספק שזה יקרה מאימון בטן סטנדרטי במכון.

אולי ל @Nir Kriger תהיה תשובה יותר מדויקת בעניין.

אימון הבטן שלי 4 פעמים בשבוע, סטטי ודינאמי
2 דק פלאנק (רגיל וצידי) x5
כפיפות בטן עם משקל 4x30

לאחרונה הוספתי גם סקוואט ודדליפט שלמיטב הבנתי גם עובדים על הבטן

רוצה לשמר ולהעצים את מראה הקוביות, לצד זה אני מרגיש שהבטן החזקה מסייעת לי במשקלים בתרגילים נוספים בהינתן משקל הגוף הנמוך שלי.
אתה יכול להגיע לתוצאות דומות עם עבודה הגיונית על הבטן כזו שלא תפצע אותך או תגרום לך כאבים ועם שמירה על אחוז שומן נמוך. הבטן שלך תתחזק יופי עם התרגילים המורכבים שאתה עושה ועם עבודה נורמאלית (10-15 דק בעצימות בינונית גבוה) ולא מוגזמת

קוביות זה קודם כל אחוז שומן ואח״כ גנטיקה, בשום שלב כפיפות בטן לא יהיו חשובות יותר מהנ״ל. אם אתה מתעקש להמשיך לעשות כפיפות עד המוות תשאל את עצמך עד כמה זה חכם...כשאתה עושה אימון חזה, כואב לך החזה במשך 3 ימים? סביר להניח שלא, אז למה להעמיס ככה על שריר הבטן?
לגביי הדבר השני שרשמת, כפיפות בטן לא יגרמו לך להרים כבד יותר באופן משמעותי, זה יכול לעזור טיפל׳ה (בספק).

• פותח/ת השרשור
קוביות זה קודם כל אחוז שומן ואח״כ גנטיקה, בשום שלב כפיפות בטן לא יהיו חשובות יותר מהנ״ל. אם אתה מתעקש להמשיך לעשות כפיפות עד המוות תשאל את עצמך עד כמה זה חכם...כשאתה עושה אימון חזה, כואב לך החזה במשך 3 ימים? סביר להניח שלא, אז למה להעמיס ככה על שריר הבטן?
לגביי הדבר השני שרשמת, כפיפות בטן לא יגרמו לך להרים כבד יותר באופן משמעותי, זה יכול לעזור טיפל׳ה (בספק).

אחוז שומן נמוך יש, 10-11%, כנ"ל לגבי גנטיקה.
הגעתי לתוצאות משביעות רצון בבטן ואני רוצה להעצים את זה כחלק מתהליך מסה נקייה שמבצע.
המטרה היא לפתח את הגוף, לא כוח וכו'
אני גם לא עושה מיליון כפיפות בטן, רשמתי למעלה איזה אימון בטן עושה.
לגבי העומס והדוגמה שנתת עם החזה, אז לא, אני לא יודע עד כמה זה חכם או לא חכם, לכם מתייעץ אתכם...

הבטן זה עוד שריר בגוף , אין סיבה לעבוד עליו כאילו זה לא שריר ומשהו שפשוט צריך לאמץ אותו בלי הפסקה כל עוד אני מתאושש באימון ומרגיש שעוד סט אז אני עושה עוד סט , כי התפיסה של הבטן נעשיית לאחר מכן , זה לא כמו כתפיים לדוגמא שזהו אתה מרגיש שלא יכול להרים יותר .
תעבוד על זה כשריר רגיל .

זה בזבוז זמן להתאמן על הבטן בלי סוף, אם עבודה אינסופיות הייתה מניבה את התוצאות האופטימליות, תהיה בטוח שכולנו היינו עושים את זה, אף אחד בטופ לא עצלן.

יכול להיות שאתה אפילו שורף שריר, יכול להיות שבגלל חוסר התאוששות תתקדם פחות, אבל הכי מדאיג, מחוסר התאוששות לא תצליח לגייס את הבטן כראוי בתרגיל מורכב ותיפצע.

תנסה לדמיין סקוואט או דדליפט בלי יכולת לכווץ את הבטן כראוי, זה מתכון לפציעה.

אז אתה תגיד שאתה לא מבצע תרגילים מורכבים. אבל אתה מזיז את המיטה בבית? הספה? מרים קופסה? עושה קניות? אלו תרגילים מורכבים, בהתאם לרמת התשישות של הבטן, אני סבור שפעולות פשוטות אלו יכולים להיות יותר מסוכנים.

מאמן משקם פציעות פעם אמר לי, רוב הפציעות לא קורים במכון, ואני חייב להודות שאני רואה עד כמה שהוא צודק.

• פותח/ת השרשור
זה בזבוז זמן להתאמן על הבטן בלי סוף, אם עבודה אינסופיות הייתה מניבה את התוצאות האופטימליות, תהיה בטוח שכולנו היינו עושים את זה, אף אחד בטופ לא עצלן.

יכול להיות שאתה אפילו שורף שריר, יכול להיות שבגלל חוסר התאוששות תתקדם פחות, אבל הכי מדאיג, מחוסר התאוששות לא תצליח לגייס את הבטן כראוי בתרגיל מורכב ותיפצע.

תנסה לדמיין סקוואט או דדליפט בלי יכולת לכווץ את הבטן כראוי, זה מתכון לפציעה.

אז אתה תגיד שאתה לא מבצע תרגילים מורכבים. אבל אתה מזיז את המיטה בבית? הספה? מרים קופסה? עושה קניות? אלו תרגילים מורכבים, בהתאם לרמת התשישות של הבטן, אני סבור שפעולות פשוטות אלו יכולים להיות יותר מסוכנים.

מאמן משקם פציעות פעם אמר לי, רוב הפציעות לא קורים במכון, ואני חייב להודות שאני רואה עד כמה שהוא צודק.

בהחלט נקודה למחשבה מעמיקה, תודה.

כיצד אני יכול לדעת כמה להפחית את אימון הבטן הקיים?

• פותח/ת השרשור
למה חשוב לך?

הייתי רוצה לתת גירוי יותר מגוון, בדגש על צידי הבטן, בפלאנק הרגיל אני מחזיק 2 דק יכול גם 3, בצידי לעומת זאת, רק דקה וחצי.
לכן אני אעשה 2 סטים של פלאנק צידי ועל מרכז הבטן אעבוד דרך הכפיפות
זה לא שיקול מקצועי, סתם תחושת בטן שלי, תרתי משמע...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית