בנוגע לתפריט פסח וחלבון ללא גלוטן ותבלינים

הכול בראש

משתמש מתחיל
21
5
נק' מוניטין:
5
21
5
כרגע ביתי
שלום רב.
הייתי מתאמן בעבר כשנתיים בערך ולפני כ 5 שנים הפסקתי ובחודש האחרון החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל שוב להתאמן
בעיקר לחזק את עצמי ולחזק את הגוף והנפש ולהוריד את המשקל והשומן שאגרתי בשלב זה לאחר כל אימון אני עושה קרדיו חבל קפיצה לשרוף כמו שיותר שומן...

מאחר ועכשיו פסח רציתי לדעת מה החסרון / יתרון באבקות חלבון ללא גלוטן כשרה לפסח מבחינת עריכים ובניית שריר והשפעתם? להבדיל מאבקת חלבון רגילה..
שאלה שניה היא הפחמימות ממצות אני רוצה פשוט להבין מאחר שזה ללא גולטן ואין לזה נפח מה ההשפעות חסרונות יתרונות וכו'

בנתיים אני מתחזק את עצמי בארוחות על בסיס חזה עוף ושועית ירוקה כולל תבלינים (כמות יפה של תבלין ברביקו) אני שם אותם הכול במחבת
6 חתיכות חזה עוף ו מפזר על הכול שועית ירוקה ומרסס טיפה שמן זית ומאדה אותם ביחד על אש קטנה.
מחלק את זה לשלושה חלקים לשאר היום. הארוחה הראשונה שלי היא כשעה וחצי אחרי האימון בערך בחצות היום השאר ב 5 ו 8 בערב.
ובכל ארוחה מצה אחת עד שאני יבנה לעצמי את התפריט הקבוע...וכו'

תודה מראש

עריכה שכחתי לציין שאני בן 35+ עושה אימוני משקולות פריסטייל ומשלב SS בנץ דדליפט סקווט וכו' 3 - 4 פעמים בשבוע. גובה 1.82 שוקל 113 קילו לוקח אבץ ומגנזיום..

נערך לאחרונה:
לאחר כל אימון אני עושה קרדיו חבל קפיצה לשרוף כמו שיותר שומן...
שומן "שורפים" בגרעון קלורי

מאחר ועכשיו פסח רציתי לדעת מה החסרון / יתרון באבקות חלבון ללא גלוטן כשרה לפסח מבחינת עריכים ובניית שריר והשפעתם? להבדיל מאבקת חלבון רגילה..
תבדוק לפי ערכים של המוצר. בגדול אותו דבר

שאלה שניה היא הפחמימות ממצות אני רוצה פשוט להבין מאחר שזה ללא גולטן ואין לזה נפח מה ההשפעות חסרונות יתרונות וכו'
אין לזה יתרונות וחסרונות, קלוריה זה קלוריה
משער שמצות זה פחות משביע

1. אבקת חלבון לא אמורה להכיל גלוטן או חמץ, האבקה הכשרה סך וללא הגלוטן סך הכל עוברת השגחה של משגיח כשרות. אם יש לך שאלה בקשר לערכים של אבקה אתה יכול לשלוח אותה ותקבל חוות דעת עליה.
2.לגבי מצות, ההבדל העיקרי הוא שהנפח של המצות נמוך יותר ולכן אתה יכול לאכול יותר מצות מאשר לחם.
גלוטן זה סך הכל חלבון שיש בחיטה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על התגובות.

שומן "שורפים" בגרעון קלורי
אם כבר אתה מצטט אותי בכזאת קונקרטיות, לשרוף שומן אפשרי וניתן ורצוי גם באימון עצמו לדוגמה לאחר 40 דקות רכיבה על אופניים הגוף מפסיק לצרוך אנרגיה מהקיבה ועובר למאגרי השומן בגוף ומה שכן בטוח - לאחרי שעתיים אימון עצים פלוס חצי שעה דילוגי חבל באינטנס ...

ראה נושא מרוצי מרתון ארוכים ומרוצי אופנים בסוף הגמר ניתן לראות שלכל המשתתפים רואים רק ורידים ברגליים וכל השומן לא נותר כלל, נשרף..

אז לא רק "שורפים" בגרעון קלורי...

ובקלורית יש הבדלים בין קלוריה פשוטה ואיכותית ראה נושא קלוריה מלתת / אלכוהל וכו'...

ברכות..

קודם כל תודה על התגובות.

אם כבר אתה מצטט אותי בכזאת קונקרטיות, לשרוף שומן אפשרי וניתן ורצוי גם באימון עצמו לדוגמה לאחר 40 דקות רכיבה על אופניים הגוף מפסיק לצרוך אנרגיה מהקיבה ועובר למאגרי השומן בגוף ומה שכן בטוח - לאחרי שעתיים אימון עצים פלוס חצי שעה דילוגי חבל באינטנס ...

ראה נושא מרוצי מרתון ארוכים ומרוצי אופנים בסוף הגמר ניתן לראות שלכל המשתתפים רואים רק ורידים ברגליים וכל השומן לא נותר כלל, נשרף..

אז לא רק "שורפים" בגרעון קלורי...

ובקלורית יש הבדלים בין קלוריה פשוטה ואיכותית ראה נושא קלוריה מלתת / אלכוהל וכו'...

ברכות..
מבחינת ירידה במשקל קלוריה היא קלוריה.

אתה אולי תשרוף שומן באופן אקוטי באירובי וזה למה תיראה יותר "יבש" ו"חטוב" אחרי אירובי או אם לא תאכל כל היום, כי מתרחשים תהליכים קטבוליים שברובם זה גליקוגן ושומן, אבל כשאתה אוכל יש תהליכים אנאבוליים שבחלקם זה גם שומן
בקיצור כשאתה עושה פעילות הגוף משתמש בשומן ובגליקוגן וכשאתה אוכל הגוף בונה שוב שומן וגליקוגן, ככה שבסופו של דבר מה שיקבע אם תרד או תעלה בשומן זה הכמות קלוריות היומית שהכנסת לעומת זאת ששרפת
Calories in Calories out

למשל - אם תעשה עכשיו ריצה של 20 קמ ותראה ממש "יבש" אחרי הריצה, ועם הRMR שלך ועם כל הכמות קלוריות שאתה שורף מדברים אחרים חוץ מהריצה אתה תגיע בסהכ ל4000 קלוריות
אם אכלת 4200 קלוריות בכל היום אתה מסכים איתי שאתה לא תרד במשקל נכון? האירובי אולי ישרוף שומן באופן אקוטי אבל מה שמשנה בגדול זה מה אכלת כל היום אל מול כמה שרפת כל היום
אולי הסברתי את זה קצת עקום כי המוח שלי לא במקום כרגע אבל העיקר שהבנת את הרעיון

והכי חשוב, לא להתנשא על אנשים ולתקוע 3 נקודות אחרי כל משפט.
תמיד אפשר ללמוד דברים חדשים ותמיד אפשר להשכיל, תבוא בראש פתוח
אפקט דאנינג קרוגר מה שנקרא

זה חסר כל השפעה על מסת השומן שלך כך שאני לא מבין מדוע ההתעקשות על ההסבר הזה. חמצון שומן הוא לא ירידה במסת השומן.
ממש ממש לא משנה כמה שומן אתה מחמצן ברגע נתון. כן משנה כמה שומן אתה מחמצן ('מפרק' בלשון עממית יותר) לפרקי זמן ארוכים לעומת כמה שומן אתה מסנתז (מרכיב). כמו חשבון בנק - אתה לא תסתכל רק על ההוצאות שלך למשך ימים בודדים כדי להבין מה הסטטוס שלך, נכון? אתה רוצה להסתכל על ההכנסות וההוצאות חודש אחד לפחות, אז אותו דבר בירידה במסת שומן. אין טעם לבדוק אם אתה מחמצן שומן כאשר אתה קופץ בחבל - אם אתה לא בגרעון אתה גם תרכיב יותר שומן לאחר מכן כך שירידה נטו ממאגרי השומן לא תתקיים. אם אתה כן בגרעון - זה יקרה גם בלי קפיצה בחבל מעצם זה שאתה זקוק לאנרגיה שתגיע (בין היתר) ממאגרי השומן שלך.

בשורה התחתונה - ירידה במסת השומן מחייבת גרעון קלורי.
יש דברים נוספים שיהיה כדאי לדאוג להם כאשר אתה רוצה לרדת במסת שומן (למשל כמות חלבון גבוהה ואימוני כוח), אבל התנאי המחייב הוא הגרעון.

1. הם על אחוז שומן נמוך כי ההוצאה הקלורית שלהם גבוהה באופן פסיכי. השומן שנאבד - נאבד בגלל גרעון קלורי.

הוא לא אמר שלא, הוא מתכוון לכך שהמשוואה הקלורית היא שתקבע בסוף ירידה במסת השומן. למקור הקלוריות שלך גם תפקיד חשוב וזה כן משנה מאיפה הן יגיעו (חלבון, פחמימה או שומן), אבל התנאי המחייב כאן הוא הגרעון הקלורי.

__

הפחמימות ממצות אני רוצה פשוט להבין מאחר שזה ללא גולטן ואין לזה נפח מה ההשפעות חסרונות יתרונות
במצות יש גלוטן. בכל מוצר שעשוי מקמח חיטה יהיה גלוטן או לפחות את החלבונים המרכיבים אותו.
אם אתה לא חולה צליאק, סביר להניח שנוכחות גלוטן במזון לא אמורה להפריע לך בכל מקרה (זה לא רעל וזה לא הופך לבצק בבטן או נדבק למעיים, רק מציין כי זה מיתוס נפוץ).

____

אין הבדל. כל חלבון בעל איכות גבוהה (ציון DIAAS גבוה - מי גבינה, קזאין, סויה...) יעשה את העבודה. זה לא חייב להיות באבקה - אתה יכול לצרוך את החלבון שלך גם ממזון אמיתי וזה לא ממש ישנה (נניח טופו, דגים, חזה עוף, קוטג'...).

_______

עושה אימוני משקולות פריסטייל ומשלב SS בנץ דדליפט סקווט וכו' 3 - 4 פעמים בשבוע

לא עושים SS בחיטוב, בטח לא ב4 פעמים בשבוע ובשילוב עם אימונים אחרים (זה גם לא ממש SS אם תשאל את ריפטו).
_______

בנתיים אני מתחזק את עצמי בארוחות על בסיס חזה עוף ושועית ירוקה כולל תבלינים (***כמות יפה של תבלין ברביקו***) אני שם אותם הכול במחבת
6 חתיכות חזה עוף ו מפזר על הכול שועית ירוקה ומרסס טיפה שמן זית ומאדה אותם ביחד על אש קטנה.

אתה אוכל רק חזה עוף ושעועית כל היום? כמה זמן תוכל להחזיק ככה עד שימאס לך מאותן ארוחות כל הזמן? באמת, אין בזה צורך. אתה יכול לאכול כמו בנאדם, לגוון, לאכול דברים שאתה אוהב ועדיין להתחטב. מה שאתה עושה כרגע נשמע כמו דיאטת כאסח + אימונים אינטנסיביים מדי ולא מותאמים.

***כמה קלוריות יש ברוטב ברביקיו והאם אתה סופר אותן?

_________

זה מה שאני יכול לתקן על קצה המזלג, עד כה השאלות שלך עדיין לא התמקדו במה שחשוב באמת -
איך אתה מגיע לגרעון קלורי ובמאמץ נמוך? איך אתה שומר על מסת השריר שלך כמה שיותר בתהליך הזה? איך אתה מתאים אימונים שלא ישרפו אותך אחרי חודשיים? תתמקד בזה.

הדבר הכי טוב שאני יכול להציע לך זה לשכור מאמן וללכת לייעוץ אצל תזונאי/ת ספורט כדי שתדע במה להתמקד, יש פה הרבה לתקן וייקח זמן לסדר את זה בצורה עצמאית.

אז לא רק "שורפים" בגרעון קלורי..
רק בגרעון קלורי, כל דבר אחר שאתה מכיר זה אינפורמציה שגויה. כמו שכתב כתבו - Calories in calories out
ברור, יש הבדל ענק אם התפריט שלך יתבסס על אוכל עם ערך תזונתי גבוה, סיבים ויטמינים ומינרלים מאשר ג'אנק דחוס בקלוריות ובלי שום ערך תזונתי.
אבל אם אתה משווה מצה עם לחם אין שום הבדל מהותי מה גם שעוד שבועיים אתה חוזר לאכול לחם.
בפן של ירידה במשקל שזה מה שחשוב לך כרגע אתה צריך קודם כל לדאוג על כמה קלוריות יש בזה מאשר כמה הקלוריות איכותיות.

• פותח/ת השרשור
בוקר טוב.

והכי חשוב, לא להתנשא על אנשים
ולתקוע 3 נקודות אחרי כל משפט.
אפקט דאנינג קרוגר מה שנקרא

לא הייתה לי הכוונה.
אם אני ירצה אני יתקע.
לא נעלבתי...

זה חסר כל השפעה על מסת השומן שלך כך שאני לא מבין מדוע ההתעקשות על ההסבר הזה. חמצון שומן הוא לא ירידה במסת השומן.

בנוגע לתפריט שכתבתי הוא *זמני* כפי שכתבתי ומבחינתי אין לי ברירה אני אסביר גם בנוגע לשאר השאלות. זהו העיקרון ובגדול: כוונת אילוץ השימוש בשומן ופירוקו בדגש על אחרי אימוני הכח היא לזרז את המטבוליזם שלי וכן בין היתר ולעלות את רף הגירעון הקלורי היומי והכללי. כפי שהבנת אני בעודף משקל אסטרונומי והמטבוליזים שלי בקושי זז בגלל שהייתי חי אורך חיים לא בריא ואוכל כמויות גדולות של אוכל בכל פעם והגוף התרגל לשמור על השומן לטווחים ארוכים. לכן יש לזה השלכות ולפרק אותם בשיטה של -500 קלוריות גירעון יומי יקח הרבה מאוד זמן ומה שאני עושה בעצם הוא להכניס את הגוף לסטרס במאמץ כפול ולהגדיל את המכסה או את המסגרת של "חשבון הבנק" כמו שאמרת ואני מסכים, אך עדיין הגירעון הקלורי נשאר בכל מקרה ומשם רוצה להתחיל אני מודע לזה שזה לא בריא ובטח שזה לא מומלץ ומסוכן. יש מסביב הרבה בצקות ושומן עיקש ומנסיון שלי עלי השיטה שלי עובדת ומהר לכן ציינתי שאני עושה גם אירובי אחרי אימוני כח בדגש על שמירה על דופק גבוה במהלך כל משך זמן האימונים והרבה שינה מקלחות חמות ואחרי זה קרות אני מודע לזה שבסופו של דבר הגוף יתחיל לפרוק ולהשתמש בשרירים כמקור אנרגיה לא לזה אני דואג כרגע מאחר שזה זמני.
אני מתאמן בחדר כושר הביתי שלי לפחות עוד חודש ולא מוותר על אף אימון עד הנקודה של השוק והג'אמפ סטארט.

וכמובן ליישם תוכנית תזונה ופרוטוקולים וכו' זה הכול.

ברכות. ותודה על התשובות.

נערך לאחרונה:
1. הם על אחוז שומן נמוך כי ההוצאה הקלורית שלהם גבוהה באופן פסיכי.
מאמין שזה בגלל שעדיף להם להיות כמה שיותר קלים.
בוודאי שקל יותר להגיע לגרעון/קשה יותר לצאת מגרעון עם כל הפעילות הזאת...

כוונת אילוץ השימוש בשומן ופירוקו בדגש על אחרי אימוני הכח היא לזרז את המטבוליזם שלי וכן בין היתר ולעלות את רף הגירעון הקלורי היומי והכללי. כפי שהבנת אני בעודף משקל אסטרונומי והמטבוליזים שלי בקושי זז בגלל שהייתי חי אורך חיים לא בריא ואוכל כמויות גדולות של אוכל בכל פעם והגוף התרגל לשמור על השומן לטווחים ארוכים. לכן יש לזה השלכות ולפרק אותם בשיטה של -500 קלוריות גירעון יומי יקח הרבה מאוד זמן ומה שאני עושה בעצם הוא להכניס את הגוף לסטרס במאמץ
אף אחד לא אומר אל תעשה אירובי, ההפך
הנקודה היא שמה שיקבע בסוף זה הגרעון הקלורי ולא זירוז מטבוליזם ונראה שאתה מבין את זה

כמה המינוס שלך? זה שמינוס 500 יומי יקח הרבה מאוד זמן זה לא אומר שצריך לרדת ל1500 ולעשות את זה בחצי מהזמן. פשוט צריך סבלנות, יש סיבה שבגללה מומלץ לרדת באופן הדרגתי ואיטי.
אני מודע לזה שבסופו של דבר הגוף יתחיל לפרוק ולהשתמש בשרירים כמקור אנרגיה לא לזה אני דואג כרגע מאחר שזה זמני.
זה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך. יש לגוף שלך מעל 20 קילו שומן להשתמש בו. שתיהיה ב12% אפשר להתחיל לדאוג מפירוק שריר..

רק בגרעון קלורי, כל דבר אחר שאתה מכיר זה אינפורמציה שגויה. כמו שכתב כתבו - Calories in calories out

נעלה על זה פוסט עוד שבוע בערך. בגדול אתה כן "שורף שומן" אבל זה לא באמת מתורגם לאובדן מסת שומן כפי שאנשים חושבים.

כוונת אילוץ השימוש בשומן ופירוקו בדגש על אחרי אימוני הכח היא לזרז את המטבוליזם שלי וכן בין היתר ולעלות את רף הגירעון הקלורי היומי והכללי.
אימונים זה מצוין, אבל הם לא "יזרזו לך את המטבוליזם", אלא פשוט יגרמו לך להוציא יותר קלוריות ולשמור על מסת השריר הקיימת.
המטבוליזים שלי בקושי זז בגלל שהייתי חי אורך חיים לא בריא ואוכל כמויות גדולות של אוכל בכל פעם והגוף התרגל לשמור על השומן לטווחים ארוכים
זה לא נכון, המטבוליזם שלך לא נהרס ולא התרגל לשום דבר.
היית תחת מאזן קלורי חיובי למשך הרבה זמן, והקלוריות העודפות נאגרו בתור שומן, בין היתר.

לכן יש לזה השלכות ולפרק אותם בשיטה של -500 קלוריות גירעון יומי יקח הרבה מאוד זמן ומה שאני עושה בעצם הוא להכניס את הגוף לסטרס במאמץ כפול
מה שאתה עושה זה לנסות להגיע לגרעון גדול יותר במאמץ גדול יותר, לכאורה.
אך עדיין הגירעון הקלורי נשאר בכל מקרה ומשם רוצה להתחיל אני מודע לזה שזה לא בריא ובטח שזה לא מומלץ ומסוכן. יש מסביב הרבה בצקות ושומן עיקש ומנסיון שלי עלי השיטה שלי עובדת ומהר לכן ציינתי שאני עושה גם אירובי אחרי אימוני כח בדגש על שמירה על דופק גבוה במהלך כל משך זמן האימונים והרבה שינה מקלחות חמות

בגדול כל מה שכתוב פה זו דוגמה קלאסית לאיך לאבד פוקוס ממה שחשוב בתהליך הרזייה.

________

קח כמה כללים פשוטים:
1. תשקל מדי יום, בבוקר, על בטן ריקה אחרי שירותים. אל תיבהל מקפיצות יומיות במשקל, פשוט, מדי שבוע תחשב משקל ממוצע.
2. שאף לירידה של 1-0.5% ממשקל הגוף בין ממוצעים שבועיים.
3. שאף לצרוך כמות חלבון גבוהה יחסית - 140~180 גרם חלבון ביום בערך עבור המשקל שלך (אם אתה אדם בריא, ללא בעיות רפואיות).
4. אימוני כוח קבועים ומסודרים, עדיף תכנית וליווי אישי ע"י מאמן.
5. תפטר מכל פרקטיקה שגורמת לך להתאמץ יותר מדי בתהליך הזה, נמאס לך לאכול מצות שעועית וחזה עוף כל יום? תחליף. נמאס לך להתאמן יותר מ-5 פעמים בשבוע - תרד ל-3 פעמים. אתה שונא לקום בבוקר לאירובי? תעשה בערב. התמדה היא האלמנט הכי חשוב פה.
6. אל תאשים את המטבוליזם, הוא לא נדפק לך. אל תתמקד באימונים שנועדו לכאורה לשרוף שומן, כי הם לא באמת משרתים את המטרה הזו.
7. מצא ייעוץ מקצועי בתזונה \ אימונים. יש פה המון טעויות בתפיסה ולתקן את כולן לבד או בהתכתבות ייקח המון זמן.
8. תקרא את זה כמה פעמים - כלים בסיסיים לדיאטה – צוות EVB

• פותח/ת השרשור
ערב טוב

כמה מהסיבות בן היתר שלא ציינית הן שהתחלתי את כל הקיצוניות בצורה הזאת בגלל שהיה לי בטן כמו של אישה בחודש תשיעי
ואפילו בצקות בפנים מה שנקרא פני ירח. הבטן מתחילה להשתטח ואני מרגיש זאת בבירור אני כמעט ויכול לקווץ אותה ברמה שהיא כמעט שטוחה. ומבחינת הכרס ששם יש חודשים רבים של עבודה כמובן לא התייחס.
השומנים נסוגים מהרגליים עקב כל הדילוגים בחבל (עושה טאבטה 20 דקות) ועוד 10 דקות רצוף כסופר סט ובגדול הצלחתי להוריד כבר בערך 4 קילו משל מאז שהתחלתי וגם מבקר יותר בנוחיות בתכיפות גדולה יותר, ככה שאני יודע שמה שאני עושה נכון לרגע זה. למרות שלאחרונה אני מרגיש עומס גדול מידי על מערכת העצבים שלי העורף הצוואר הטרפזים הקליקים בגב ההתכווציות בזמן אני יושן.

ובכל אופן הגישה הולכת להשתנות בקרוב אך אני שמח ומודה על כל ההמלצות והדעות שניתנו לי פה מתחילת הפוסט ועד סופו.

ברכות.

נערך לאחרונה:
כמה מהסיבות בן היתר שלא ציינית הן שהתחלתי את כל הקיצוניות בצורה הזאת בגלל שהיה לי בטן כמו של אישה בחודש תשיעי
ואפילו בצקות בפנים מה שנקרא פני ירח.
אתה בריא בד"כ? יש בעיות רפואיות שלא ציינת פה?

• פותח/ת השרשור
אתה בריא בד"כ? יש בעיות רפואיות שלא ציינת פה?

כן בריא. פשוט הזנחתי את עצמי יותר מידי זמן. בחודשים האחרונים כשהסתכלתי במראה ועשיתי חושבים החלטתי שהגיע הזמן להתעורר לפני שיהיה מאוחר! שעשיתי כך פשוט מצאתי לי את המוטיבציה לתקן ולשנות את אורח חיי בכל הכח ובכל בוקר שאני מתעורר המחשבה הראשונה שלי היא על פעילות גופנית עד כדי כך.

ואפילו בצקות בפנים מה שנקרא פני ירח
מה שתיארת פה נשמע קצת כמו תסמונת קושינג. על סמך מה החלטת שזו בצקת ולא שומן שהצטבר בפנים ובבטן (ההסבר ההגיוני יותר...)? אתה מקפיד לבצע בדיקות דם באופן סדיר / בקשר עם רופא המשפחה?

• פותח/ת השרשור
מה שתיארת פה נשמע קצת כמו תסמונת קושינג. על סמך מה החלטת שזו בצקת ולא שומן שהצטבר בפנים ובבטן (ההסבר ההגיוני יותר...)? אתה מקפיד לבצע בדיקות דם באופן סדיר / בקשר עם רופא המשפחה?

בדיקת הדם האחרונה שעשיתי הייתה בערך לפני 9 חודשים והכול היה בסדר גמור חוץ מכולסטרול גבוהה מה שלא מפתיע לאדם עם עודף משקל..
כפי שאמרתי הייתי מזניח את עצמי אז אולי עודף נתרן מלחים הצטברות נוזלים שומן פנים? אם נניח ואני ישווה את פניי לפני חודש אני יכול להגיד שבפנים רזיתי ב 80 אחוז..

הכי חשוב בסופו של יום שאתה כן נשאר בגרעון של 500 קלוריות. גרעון גדול יותר בכלל לא מומלץ כי מן הסתם תאבד גם מסת שריר ובגדול עושה יותר נזק מאשר תועלת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית