הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרות אפקטיביות

AVINOAM

משתמש מתחיל
154
54
נק' מוניטין:
66
154
54
למה 2RM פחות תורם להיפרטרופיה מ6RM לפי חזרות אפקטיביות? אני יודע שיש פחות חזרות אפקטיביות אבל כל חזרה ב2RM היא יותר עצימה.
אשמח אם תתנו קישורים למחקרים/מאמרים שמסבירים באופן מפורט את העניין, תודה.

למה 2RM פחות תורם להיפרטרופיה מ6RM לפי חזרות אפקטיביות? אני יודע שיש פחות חזרות אפקטיביות אבל כל חזרה ב2RM היא יותר עצימה.
מסה מפלצתית יש לכמה סוגי אנשים:
ענפי הכוח
מפתחי גוף
מפתחי גוף מתקרבים לכשל באופן תדיר לעומתם באנפי הכוח יש מרחק מהכשל, אז איך לשניהם יש מסת שריר?
התשובה היא "מאמץ", מסת שריר זה דבר יקר והגוף צריך סיבה כדי לבנות אותה, מי שעובד עם טווח של 10+ צריך להתקרב לכשל כדי להתאמץ לעומת זאת מי שעובד עם טווח של 5- מתאמץ כבר מהחזרה הראשונה, ולשאלתך מה שחשוב זה המרחק מכשל לא מספר החזרות האחרונות...

ב6RM ככל הנראה יהיה לך יותר נפח, יותר נפח יותר היפרטרופיה(זה לא כמה שיותר יותר טוב אבל בדכ הגורם המרכזי להיפרטרופיה זה נפח)
וגם אם הנפח יהיה זהה האופציה של ה2RM תהיה הרבה יותר תובענית לגוף מבחינת התאוששות

• פותח/ת השרשור
מסה מפלצתית יש לכמה סוגי אנשים:
ענפי הכוח
מפתחי גוף
מפתחי גוף מתקרבים לכשל באופן תדיר לעומתם באנפי הכוח יש מרחק מהכשל, אז איך לשניהם יש מסת שריר?
התשובה היא "מאמץ", מסת שריר זה דבר יקר והגוף צריך סיבה כדי לבנות אותה, מי שעובד עם טווח של 10+ צריך להתקרב לכשל כדי להתאמץ לעומת זאת מי שעובד עם טווח של 5- מתאמץ כבר מהחזרה הראשונה, ולשאלתך מה שחשוב זה המרחק מכשל לא מספר החזרות האחרונות...
את כל זה אני יודע כבר, פשוט עכשיו אני בקורס(EVB) ואמרו שם שפחות חזרות= פחות חזרות אפקטיביות להיפרטרופיה.
אז מנסה להבין...

את כל זה אני יודע כבר, פשוט עכשיו אני בקורס(EVB) ואמרו שם שפחות חזרות= פחות חזרות אפקטיביות להיפרטרופיה.
אז מנסה להבין...
כלומר שבסט של RM5 שבוצע לכשל יש יותר רווח מסט של RM2 שבוצע לכשל?

אז מנסה להבין...
בגלל שיש 2 גורמים להיפרטרופיה-
מכניקל טנשן (עומס/לחץ)
ומטבוליכ סטרס
למייק ישראטל יש סרטון ביוטיוב מאוד טוב שמסביר על כל הנושא ממליץ מאוד לצפות, בערוץ
"renasseince periodization, "hypertrophy stimuli
בגדול לא מספיק שיהיה רק עומס על השריר צריך גם שיהיו חומצות בשריר למינהם(ולא משתחררות הרבה חומצות לשריר בפחות מ5 חזרות)לפי מה שהוא מסביר
הוא מסביר את זה יותר טוב
באנפי הכוח יש מרחק מהכשל
למה?
אמנם אני לא בקיא בנושא של ענפי הכוח אבל זה רק מההגיון שהם ילכו לבין 0-4 חזרות רזרוויות..
בכל מקרה, גם בענפי הכוח, יש בלוקים של היפרטרופיה, כי כשאתה צובר מסת שריר, אתה יכול לאמן אותה להיות "חזקה" יותר ובכך לצבור עוד כוח ועוד.
אף אחד לא ניהיה גדול רק מסינגלים ודאבלים.

למה?
אמנם אני לא בקיא בנושא של ענפי הכוח אבל זה רק מההגיון שהם ילכו לבין 0-4 חזרות רזרוויות..
בכל מקרה, גם בענפי הכוח, יש בלוקים של היפרטרופיה, כי כשאתה צובר מסת שריר, אתה יכול לאמן אותה להיות "חזקה" יותר ובכך לצבור עוד כוח ועוד.
אף אחד לא ניהיה גדול רק מסינגלים ודאבלים.
כי כשל "שורף" אותך, יש שלושה פרמטרים בתכנית, כששנים מהם על המקסימום אחד חייב להיות על המינימום:
נפח
עצימות
תדירות
דוגמאות:
קורטה- תדירות גבוהה, נפח גבוה אבל העצימות נמוכה
ווסט סייד- נפח גבוה, עצימות גבוה אבל התדירות נמוכה
סקוואט אברי די- עצימות גבוה, תדירות גבוה אבל הנפח נמוך

ולכן ברוב התכניות להגיע לכשל יתקע לך את מה שרצית להשיג אם זה מסת שריר אם זה תרגול טכניקה....
ילכו לבין 0-4 חזרות רזרוויות..
אם אני אתמצת את דברי, גם מי שאומר "5 חזרות אפקטיביות" וגם מי שאומר "מרחק מכשל", שניהם מדברים על אותו עיקרון- מאמץ, וזה העיקרון החשוב, אין מישהו בתוך הגוף שסופר כמה חזרות יש לכשל....
ועוד באותו נושא
אם מה שחשוב זה להגיע לכשל אז למה לא רק חזרה אחת?

כי כשל "שורף" אותך, יש שלושה פרמטרים בתכנית, כששנים מהם על המקסימום אחד חייב להיות על המינימום:
נפח
עצימות
תדירות
דוגמאות:
קורטה- תדירות גבוהה, נפח גבוה אבל העצימות נמוכה
ווסט סייד- נפח גבוה, עצימות גבוה אבל התדירות נמוכה
סקוואט אברי די- עצימות גבוה, תדירות גבוה אבל הנפח נמוך

ולכן ברוב התכניות להגיע לכשל יתקע לך את מה שרצית להשיג אם זה מסת שריר אם זה תרגול טכניקה....

אם אני אתמצת את דברי, גם מי שאומר "5 חזרות אפקטיביות" וגם מי שאומר "מרחק מכשל", שניהם מדברים על אותו עיקרון- מאמץ, וזה העיקרון החשוב, אין מישהו בתוך הגוף שסופר כמה חזרות יש לכשל....
ועוד באותו נושא
אם מה שחשוב זה להגיע לכשל אז למה לא רק חזרה אחת?
נכון, כשל באמת מייצר טונות של"עייפות", אבל לא דיברתי על זה שהם צריכים להגיע לכשל, אלא להתאמן עד 4 חזרות רזרוויות או פחות.

כשאתה אומר עצימות נמוכה, אני מניח שאתה מתכוון ל3-4 חזרות רזרוויות?

בכל מקרה יכול להיות שפשוט יש לנו השקפה שונה על "עולם האימונים", אני מאוד בעד ההשקפה של מייק ישראטל, משקף הכל בצורה פשוטה והגיוניץ.

נכון, כשל באמת מייצר טונות של"עייפות", אבל לא דיברתי על זה שהם צריכים להגיע לכשל, אלא להתאמן עד 4 חזרות רזרוויות או פחות.

כשאתה אומר עצימות נמוכה, אני מניח שאתה מתכוון ל3-4 חזרות רזרוויות?

בכל מקרה יכול להיות שפשוט יש לנו השקפה שונה על "עולם האימונים", אני מאוד בעד ההשקפה של מייק ישראטל, משקף הכל בצורה פשוטה והגיוניץ.
עצימות זה אחוזים מהRM1, אם הRM1 שלך הוא 100 קילו אז 85 קילו יהיה יותר עצים מ76 קילו

• פותח/ת השרשור
כלומר שבסט של RM5 שבוצע לכשל יש יותר רווח מסט של RM2 שבוצע לכשל?
כן, מבחינת היפרטרופיה.
בגלל שיש 2 גורמים להיפרטרופיה-
מכניקל טנשן (עומס/לחץ)
ומטבוליכ סטרס
למייק ישראטל יש סרטון ביוטיוב מאוד טוב שמסביר על כל הנושא ממליץ מאוד לצפות, בערוץ
"renasseince periodization, "hypertrophy stimuli
בגדול לא מספיק שיהיה רק עומס על השריר צריך גם שיהיו חומצות בשריר למינהם(ולא משתחררות הרבה חומצות לשריר בפחות מ5 חזרות)לפי מה שהוא מסביר
הוא מסביר את זה יותר טוב
עכשיו המרצה ענה לי את אותה תשובה, תודה!
ב6RM ככל הנראה יהיה לך יותר נפח, יותר נפח יותר היפרטרופיה(זה לא כמה שיותר יותר טוב אבל בדכ הגורם המרכזי להיפרטרופיה זה נפח)
וגם אם הנפח יהיה זהה האופציה של ה2RM תהיה הרבה יותר תובענית לגוף מבחינת התאוששות
אני גם חשבתי על האופציה הזאת, אבל לא חשבתי שהכוונה שלו הייתה מבחינת נפח

כן, מבחינת היפרטרופיה.

עכשיו המרצה ענה לי את אותה תשובה, תודה!

אני גם חשבתי על האופציה הזאת, אבל לא חשבתי שהכוונה שלו הייתה מבחינת נפח
במילים אחרות אתה והם עוסקים ב"למה" אני עוסק ב"איך"...

עצימות זה אחוזים מהRM1, אם הRM1 שלך הוא 100 קילו אז 85 קילו יהיה יותר עצים מ76 קילו
אבל לא דיברנו על ענפי הכוח/פאורליפטינג?
אז למה שהם יתאמנו בעצימות נמוכה יותר מ80/85% מה1rm? (חוץ מבלוקים של היפרטרופיה/תרגילי עזר מסויימים)

אבל לא דיברנו על ענפי הכוח/פאורליפטינג?
אז למה שהם יתאמנו בעצימות נמוכה יותר מ80/85% מה1rm? (חוץ מבלוקים של היפרטרופיה/תרגילי עזר מסויימים)
כי אתה לא יכול לעשות בלוק נפח עם 85% מהRM.... קורטה מתחיל מתחת ל60%....

לדעתי (לא מבוסס על מחקרים) כשאתה עובד עם עצימות כזאת גבוהה אז קורים 2 דברים: 1 הגוף שלך מתעייף יותר מהר מהשרירים, למשל לא מצליח לספק מספיק אנרגיה בשביל להרים למרות שהשריר לא עבד מספיק. 2 שרירים מסויימים יתעייפו לפני אחרים, ושריר המטרה לא עבד מספיק. בשני המקרים השרירים שכיוונת לא עבדו מספיק והם המטרה בהיפרטרפיה

כגירוי 2RM יהיה יותר אפקטיבי על הנייר מאשר 6RM (ככל הנראה, לכל חזרה*)- בסופי של דבר העומס יותר גבוה על השריר וכך יהיה גירוי יותר טוב לסיבים האדומים שפועלים בעיקר במאמץ גבוה .

הבעיה היא פחות קשורה בעומס או טווחי חזרות אלא בהתאוששות - בזמן שאתה יכול לעשות 2 חזרות כבדות, ולהיות שרוף לשבוע שבועיים - או אתה יכול לעשות מספר סטים יותר שמרניים, בקרבה לכשל, ובכך לצבור יותר סטים, יותר "חזרות אפקטיביות" ולהתאושש יותר טוב כמו כן. כמו כן נראה אותך מכניס עכשיו נניח כמות חזרות מספקת כדי לצבור נפח עם משקל 2RM, פשוט לא ראלי.

בעיקרון ככל שאתה רחוק מה1RM שלך, כך אתה תתאושש יותר טוב, ואתה בסופו של יום רוצה לחפש את הטווח האופטימלי לך מבחינת האיזון הזה של עומס, מאמץ והתאוששות ראויה מאימון לאימון.

ממליץ לך לקרוא את הספר scientific principles of hypertrophy, אם מעניין אותך הנושא, הכל מגובה מחקרית ומוסבר בצורה שניתן להבנה וליישום

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כגירוי 2RM יהיה יותר אפקטיבי על הנייר מאשר 6RM (ככל הנראה, לכל חזרה*)- בסופי של דבר העומס יותר גבוה על השריר וכך יהיה גירוי יותר טוב לסיבים האדומים שפועלים בעיקר במאמץ גבוה .
התכוונת סיבים לבנים?
ולפי התשובה של המרצה בקורס, העומס ב2RM יהיה יותר גבוה אבל הזמן תחת עומס יהיה מאוד נמוך ולשם היפרטרופיה צריך גם זמן תחת עומס יחד עם הסטרס המכאני. אז לפי כך ולפי מה שהוא אמר 6RM יהיה יותר טוב ומן הסתם גם מההיבט של נפח והתאוששות.
ממליץ לך לקרוא את הספר scientific principles of hypertrophy, אם מעניין אותך הנושא, הכל מגובה מחקרית ומוסבר בצורה שניתן להבנה וליישום
סבבה תודה. אני אחפש.

התכוונת סיבים לבנים?
ולפי התשובה של המרצה בקורס, העומס ב2RM יהיה יותר גבוה אבל הזמן תחת עומס יהיה מאוד נמוך ולשם היפרטרופיה צריך גם זמן תחת עומס יחד עם הסטרס המכאני. אז לפי כך ולפי מה שהוא אמר 6RM יהיה יותר טוב ומן הסתם גם מההיבט של נפח והתאוששות.

סבבה תודה. אני אחפש.
אני מוצא את עצמי מביא את הקישור הזה הרבה פעמים לאחרונה....
היד שאוחזת בברזל: אם רבע טון סקוואט מהווה מטרה בשבילך, הקדש את מרבית הזמן לקריאת ספרות פאוורליפטינג, לא מחקרים.

התכוונת סיבים לבנים?

סבבה תודה. אני אחפש.

אדום לבן אפור

התכוונתי ךtype 2

וכן, לשם גלשתי עם התשובה שלי, אולי פר חזרה משקל יותר גבוה יהיה אפקטיבי יותר, אבל זה עדיין חלק אחד מכלל השיקולים שיש בנוגע לבניית שריר.

אולי 2rm יהיה אפקטיבי יותר לפי חזרה, אבל יהיה יותר קשה לייצר גירוי מספק לאדפטציה בעומסים באלו, מכיוון שאתה תהיה מוגבל בכמות החזרות (יותר חזרות, יותר זמן תחת מתח) שתצליח לעשות פשוט, ואם כן תצליח, התאוששות תהיה ארוכה מאוד, כך שהתמורה מעומסים אלו תתבטל ואפילו עלולה לפגוע בך -- בהקשר היפרטרופיה לפחות.

זה למה בדרך כלל מומלץ לעבוד בטווח עצימות מסוים למטרות היפרטרופיה, 30-85% 1rm אם אני זוכר נכון.

מעל זה והתאוששות תהיה גורם מגביל ותקשה על ייצור נפח עבודה מספק, ומתחת גורמים אחרים עלולים להגביל אותך, כמו סבולת שריר, וסבלות לסטים של 30 חזרות

כי אתה לא יכול לעשות בלוק נפח עם 85% מהRM.... קורטה מתחיל מתחת ל60%....
לא יודע מי זה קורטה
בכל מקרה זה לא מה שדיברנו עליו לא יודע איך הגענו לנושא, אני רק התייחסתי לזה שאמרת שהם מתאמנים רחוק מכשל אז לא היה לי ברור כמה רחוק מבחינתך אז אמרתי/שאלתי 0-4 חזרות רחוק מכשל
בלוק נפח=בלוק היפרטרופיה לא..? לא חושב על סיבה אחרת שמישהו בענף כוח יעשה "בלוק נפח" (אולי אני טועה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית