הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילוב שחייה בתכנית כוח

דניאל1562

משתמש מתחיל
33
9
נק' מוניטין:
9
33
9
מתאמן כרגע עם הלינארית של ביל סטאר 3 פעמים בשבוע, במסה.

רוצה להכניס שחיית בוקר פעמיים בשבוע למשך חצי שעה.
השחייה נטו תתווסף כתחביב ולא בתור תחום אימונים שבו אשאף להתקדם/להתחזק (שלא כמו אימוני הכוח שחשובים לי בהרבה).
האם יש לה מקום או שהיא יכולה לפגוע בהתאוששות?
ואם כן, יהיה נכון להכניס אותה בימי אימון או מנוחה (בהתחשב בעובדה שאני מתאמן בערבים והשחייה בבקרים)?

אגב, חיפשתי נושאים דומים אבל לא מצאתי משהו רלוונטי אליי
תודה מראש,

אם יש את האפשרות להפריד אז לשחות ביום נפרד מהאימון, אם לא תשחה אחרי אימון הכח ולא באותו יום בבוקר כשאתה אמור להתאמן בערב.
ייתכן שתהיה פגיעה בהתאוששות תלוי ברמת השחייה והמאמץ שנדרש ממך להשלים שחייה של 30 דקות.

מן הסתם תיהיה פגיעה בהתאוששות כי ככה זה עובד.
כדי למזער אותה, הייתי מציע:
1. להתחיל בעדינות- לא להתחיל מחצי שעה פעמיים בשבוע, אלא מ10 דקות פעם בשבוע.
2. להתקדם לאט לאט כל עוד האימוני כוח מרגישים טוב.
3. הייתי שוחה יום לאחר האימון הראשון של השבוע, או לאחריו אם יש לך כוח, כי האימון השני הוא דיי עדין ויהיה לך מספיק זמן עד האימון הקשה הבא.
4. להבין שברגע שאתה משלב כמה דברים יחד, השיפור בכל אחד מהם יהיה קשה יותר מאשר אם תתמקד במשהו אחד.

אני ממליץ לך לקרוא את הספר Total emmersion.
בשונה ממה שהרבה חושבים, שחיה זה 70% טכניקה.
תנסה לקדם את הטכניקה של השחיה שלך, להגיע למרחק מסוים בפחות תנועה מבעבר.

הייתי שוחה גם כל יום אם היה מתאפשר לי.

תלמד לנשום, ולהחזיק את הגוף נכון בתוך המים. אל תנסה לשחות מהר ולהתנגד למים, תלמד לזרום ולהחליק איתו.

בקיצור, תקרא את הספר ותהנה.

איזה סוג שחייה אתה מתכוון לשחות ? ממליץ לא לשחות ביום של אימון כתפיים לדוגמא , ואם אפשר לשחות אחרי אימון לדעתי זה יהיה לך הכי טוב .
בשחייה אין צורך במאמץ מרובה ברגע שלומדים את הטכניקה רוב הזמן אתה יכול לשחות כמעט בלי מאמץ גבוה יותר מהליכה לדוגמא .

אני ממליץ לך לקרוא את הספר Total emmersion.
בשונה ממה שהרבה חושבים, שחיה זה 70% טכניקה.
תנסה לקדם את הטכניקה של השחיה שלך, להגיע למרחק מסוים בפחות תנועה מבעבר.

הייתי שוחה גם כל יום אם היה מתאפשר לי.

תלמד לנשום, ולהחזיק את הגוף נכון בתוך המים. אל תנסה לשחות מהר ולהתנגד למים, תלמד לזרום ולהחליק איתו.

בקיצור, תקרא את הספר ותהנה.
ללמוד שחייה מספר זה לא רעיון מוצלח, כדי להגיע לטכניקה טובה נדרש מאמן
במיוחד TI שזו שיטה שונה מאיך שלימדו שחייה בדרך כלל

ללמוד שחייה מספר זה לא רעיון מוצלח, כדי להגיע לטכניקה טובה נדרש מאמן
במיוחד TI שזו שיטה שונה מאיך שלימדו שחייה בדרך כלל
אני לא ממליץ ללמוד שחיה מספר. אני ממליץ למי שכבר יודע לשחות ללמוד טכניקה מהספר.

לימדתי שחיה, אני יודע שאי אפשר ללמוד לשחות לבד.

מספרים אפשר ללמוד הרבה. אם קראת כמה ספרים מוצלחים על פאוורליפטינג, אתה יודע על מה אני מדבר. SS, הספר של בוריס שייקו, הספרים של צ'אד סמית' מסבירים בצורה מעולה.

TI לדעתי זה הדובדבן על הקצפת, שמקריאה בלבד אפשר ללמוד לשח6ת יותר מהר, ולשרוף פחות אנרגיה.

אני לא ממליץ ללמוד שחיה מספר. אני ממליץ למי שכבר יודע לשחות ללמוד טכניקה מהספר.

לימדתי שחיה, אני יודע שאי אפשר ללמוד לשחות לבד.

מספרים אפשר ללמוד הרבה. אם קראת כמה ספרים מוצלחים על פאוורליפטינג, אתה יודע על מה אני מדבר. SS, הספר של בוריס שייקו, הספרים של צ'אד סמית' מסבירים בצורה מעולה.

TI לדעתי זה הדובדבן על הקצפת, שמקריאה בלבד אפשר ללמוד לשח6ת יותר מהר, ולשרוף פחות אנרגיה.

גם לשנות טכניקה כשאתה יודע לשחות זה לא פשוט כי יש לך את ההרגלים שלך וקשה לשנות אותם, מהניסיון שלי לפחות.
בקיצור זה לא הדיון אבל שחייה זה אחד הענפים שכדאי מאוד לקחת מאמן כדי לשנות טכניקה באופן יעיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית