הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פחמימות, השמנה והתערבות עם המורה

Tommy Shelby

משתמש פעיל
374
212
נק' מוניטין:
300
374
212
אז היום המורה שלי טענה בשיעור שפחמימה זה משמין ובמיוחד דברי מאפה(אל תשאלו איך הגענו לנושא), ניסיתי להסביר לה כמה מפגר זה נשמע אבל לא הצלחתי, אז הצעתי לה התערבות.
עכשיו במשך השבוע הקרוב אני צריך לאכול 2 פיתות ביום, היא אמרה שאשמין בלפחות קילו אחד, אני מצדי שילבתי את זה בערכים של התפריט הרגיל.
אני מניח שאנחנו יודעים מה תהיה התוצאה, אבל עדיין מעצבן אותי לשמוע באיזה מיתוסים מפגרים אנשים מאמינים

להוציא את המורה טיפשה בפני כל הכיתה פועל רק לרעתך בטווח הארוך.

בכלל לא. תעשה את זה ברוח טובה וקלילה.. לא ״אמרתי לך!״ אלא ״טוב.. יכול להיות שאת צודקת ולא עליתי בגלל שיש לי גנטיקה טובה״
ככה היא תעריך את זה שהיית בוגר, וגם לא ניסית להביך אותה למרות שהיה לך את ההזדמנות.

בכלל לא. תעשה את זה ברוח טובה וקלילה.. לא ״אמרתי לך!״ אלא ״טוב.. יכול להיות שאת צודקת ולא עליתי בגלל שיש לי גנטיקה טובה״
ככה היא תעריך את זה שהיית בוגר, וגם לא ניסית להביך אותה למרות שהיה לך את ההזדמנות.
אבל הוא לא מוציא אותה טיפשה ככה.

נו, מה היה בסוף?

• פותח/ת השרשור
אבל הוא לא מוציא אותה טיפשה ככה.

נו, מה היה בסוף?
חכה, יש לי לדפוק פיתות עד יום ראשון....
בינתיים אני מפרנס את האופה
עכשיו קלטתי,
עשיתי היום סוג של העמסה או ציט אז המשקל בטח יקפוץ גליקוגן ונוזלים.

חכה, יש לי לדפוק פיתות עד יום ראשון....
בינתיים אני מפרנס את האופה
עכשיו קלטתי,
עשיתי היום סוג של העמסה או ציט אז המשקל בטח יקפוץ גליקוגן ונוזלים.
אירובי אירובי אירובי

• פותח/ת השרשור
אירובי אירובי אירובי
הלוואי אירובי,
מתחתי/ קרעתי רצועה בברך באימון ג׳ודו השבוע, בן 16 וצולע כמו בן 100
אירובי אירובי אירובי
מת לצאת לרוץ אבל לא נראלי שאני אזוז בקרוב מהמיטה, רק חדר כושר אני מכור ולא יכול לוותר עליי

הלוואי אירובי,
מתחתי/ קרעתי רצועה בברך באימון ג׳ודו השבוע, בן 16 וצולע כמו בן 100

מת לצאת לרוץ אבל לא נראלי שאני אזוז בקרוב מהמיטה, רק חדר כושר אני מכור ולא יכול לוותר עליי
יש לי תחושה שתצליח להוכיח לה את הנקודה שלך

רק אם אכנס לגרעון ואוריד את כל הנוזלים, אבל המסה יותר חשובה לי מלהוכיח לה משהו

מצד שני, כל מי שבכיתה שלך יתקשה עם משקל תקין ודיאטות וכו׳ עלול להסתכל על המושג של הורדה במשקל וחיטוב באופן שגוי, והאמת שאם תפסיד יהיה לך חלק בזה.
אני הייתי עושה קצת טריקים כדי לנצח את המורה בשביל טובת הכלל

• פותח/ת השרשור
מצד שני, כל מי שבכיתה שלך יתקשה עם משקל תקין ודיאטות וכו׳ עלול להסתכל על המושג של הורדה במשקל וחיטוב באופן שגוי, והאמת שאם תפסיד יהיה לך חלק בזה.
אני הייתי עושה קצת טריקים כדי לנצח את המורה בשביל טובת הכלל
השאלה איזה טריקים כבר אפשר לעשות,
אני לא ממש יכול לצאת לריצה לדלל את מאגרי הגליקוגן או בכלל לצאת להליכה, רק יכול לעבור לסל פחמימה ליומיים עם גרעון, השאלה אם זה יוריד את כל הנוזלים

היא קצת מטומטמת
"קצת"

במקום להתערב תגיד לה שאתה הולך לאכול רק 2 פיתות ביום - אמור להשמין לא?

מצאנו את הפתרון לרעב עולמי - שני פיתות ביום לכל ילד אפריקאי כולם יהיו שם קציצות.

אין קשר לגרעון קלורי או משהו פחחחח

זה שבן אדם מחזיק ברעיון שגוי לגבי נושא מסויים לא הופך אותו לדביל. זה פשוט אומר שהוא לא קורא במקומות הנכונים ולא כל כך אכפת לו מזה.
סליחה - מטומטמת בהקשר הנקודתי של ההבנה שלה בתזונה.

סליחה - מטומטמת בהקשר הנקודתי של ההבנה שלה בתזונה.
כולנו האמנו למיתוסים האלה, ושמענו אותם ללא הרף לפני שהתחלנו ללמוד על זה לבד.
לא יודע אם זה נכון לקרוא לאדם מטומטם כי המידע שהוא קרא עליו הוא שגוי.

רק אם אכנס לגרעון ואוריד את כל הנוזלים, אבל המסה יותר חשובה לי מלהוכיח לה משהו
אל תאכזב את עוקבי הפורום ואת הכיתה שלך.
כולנו מצפים שתוציא את המורה טועה. אם לא תוכיח את חפות הפיתות האלו, עלול לגדול דור שלם של סרבני פיתות, וכל זה יהיה באשמתך.

תהיה חזק, העם מאחוריך.
אל תגזים, מעולם לא חשבנו שהשמנה זה מפחמימות. תמיד חשבנו וידענו שהשמנה זה מאכילה מרובה, ואיכשהו אם מורידים פחמימה, או שאוכלים רק כשרעבים, או לא אוכלים לפני השינה, או מקפידים על ארוחת בוקר, או לא מנשנשים בין הארוחות, אנחנו יורדים במשקל. שאיכשהו הפרט הקטן הזה עשה את כל ההבדל בין אכילה תקינה, לאכילה מיותרת ומשמינה.

מישהו באמת מאמין שפחמימה בלבד משמין? זה חידוש עבורי, ואני מודה למורה המדופלמת על התרומה העצומה שלה למאגר החידושים שלי.

אל תאכזב את עוקבי הפורום ואת הכיתה שלך.
כולנו מצפים שתוציא את המורה טועה. אם לא תוכיח את חפות הפיתות האלו, עלול לגדול דור שלם של סרבני פיתות, וכל זה יהיה באשמתך.

תהיה חזק, העם מאחוריך.

אל תגזים, מעולם לא חשבנו שהשמנה זה מפחמימות. תמיד חשבנו וידענו שהשמנה זה מאכילה מרובה, ואיכשהו אם מורידים פחמימה, או שאוכלים רק כשרעבים, או לא אוכלים לפני השינה, או מקפידים על ארוחת בוקר, או לא מנשנשים בין הארוחות, אנחנו יורדים במשקל. שאיכשהו הפרט הקטן הזה עשה את כל ההבדל בין אכילה תקינה, לאכילה מיותרת ומשמינה.

מישהו באמת מאמין שפחמימה בלבד משמין? זה חידוש עבורי, ואני מודה למורה המדופלמת על התרומה העצומה שלה למאגר החידושים שלי.
לא לזה התכוונתי.
אני המון פעמים שמעתי את אותן הטענות של המורה הזאת אצל המון אנשים, זה לא היה בקרב מתאמנים. אבל כן אנשים חושבים ככה כי זה פחות או יותר מה שהם קוראים עליו במאקו וואינט ושאר הירקות.
אני לא מסכים שפחמימה משמינה מלבד אגירת נוזלים.
וכל מי שלא מתאמן נדבק בטענות האלה. כמו לא לאכול אחרי 20:00 וכ'ו.

לא חושבת שיש אדם שבאמת מאמין שפחמימה משמינה, גם פריכיות אורז הן פחמימה והן דחוסות קלורית ועדיין נחשבות ל״אוכל דיאטטי״

בכל אופן, אני אכלתי 2-3 פיתות ביום בחיטוב וזה לא מנע ממני לרדת כמעט 40 קילו, זו הטענה הכי טובה שאפשר לתת לה אבל היא בטח לא תאמין גם לזה

לא חושבת שיש אדם שבאמת מאמין שפחמימה משמינה, גם פריכיות אורז הן פחמימה והן דחוסות קלורית ועדיין נחשבות ל״אוכל דיאטטי״

בכל אופן, אני אכלתי 2-3 פיתות ביום בחיטוב וזה לא מנע ממני לרדת כמעט 40 קילו, זו הטענה הכי טובה שאפשר לתת לה אבל היא בטח לא תאמין גם לזה
היא לא תבין כי זה נוגד את כל מה שהיא "למדה/שמעה/קראה".
מבחינתה, אנחנו צעירים ממנה ולא יכולים ללמד אותה שום דבר. לא הגיוני שילד בן 15 או בוגר בן 28 ילמד אותה על כושר ותזונה. זה משהו שמבוגרים מהדור של פעם לא יכולים לקבל ביקורת מצעירים מהם.

היא לא תבין כי זה נוגד את כל מה שהיא "למדה/שמעה/קראה".
מבחינתה, אנחנו צעירים ממנה ולא יכולים ללמד אותה שום דבר. לא הגיוני שילד בן 15 או בוגר בן 28 ילמד אותה על כושר ותזונה. זה משהו שמבוגרים מהדור של פעם לא יכולים לקבל ביקורת מצעירים מהם.
כן, בנוגע לזה אני מסכימה

כן, בנוגע לזה אני מסכימה

אגב, לפני כמה שנים היו המון המלצות על אכילת גרנולה - בגלל שהיא מכילה סיבים תזונתיים ומאוד בריאה.
אחרי כמה שנים יצאה כתבה נוספת, שגרנולה היא מלאה בקלוריות ובסוכרים והיא לא דיאטטית כמו שאמרו בהתחלה.
תחשבי שיש עוד מאמרים כאלו ואחרים שעליהם אנשים מתבססים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית