הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פחמימות, השמנה והתערבות עם המורה

Tommy Shelby

משתמש פעיל
374
212
נק' מוניטין:
300
374
212
אז היום המורה שלי טענה בשיעור שפחמימה זה משמין ובמיוחד דברי מאפה(אל תשאלו איך הגענו לנושא), ניסיתי להסביר לה כמה מפגר זה נשמע אבל לא הצלחתי, אז הצעתי לה התערבות.
עכשיו במשך השבוע הקרוב אני צריך לאכול 2 פיתות ביום, היא אמרה שאשמין בלפחות קילו אחד, אני מצדי שילבתי את זה בערכים של התפריט הרגיל.
אני מניח שאנחנו יודעים מה תהיה התוצאה, אבל עדיין מעצבן אותי לשמוע באיזה מיתוסים מפגרים אנשים מאמינים

מישהו באמת מאמין שפחמימה בלבד משמין?
בוודאי. בynet ימח שמם למשל לפחות אחת בשבוע יש כתבה ממומנת עם כותרת "הפסקתי עם הפחמימות וירדתי 7 קילו" "נגמלתי מסוכר וירדתי 14"
מכיר המון אנשים שמאמינים לזה, הנדסת תודעה פרופר.
כמות האנשים שמבינים מה זה קלוריה ומה זה cico היא יחסית מצומצת לעומת אנשים שדחפו להם שהבעיה זה בפחמימות או שהפתרון זה דיאטת חרטא כלשהי

פריכיות אורז הן פחמימה והן דחוסות קלורית ועדיין נחשבות ל״אוכל דיאטטי״
למה דחוסות? 20 קלוריות ליחידה וזה דיי משביע

• פותח/ת השרשור
אגב, לפני כמה שנים היו המון המלצות על אכילת גרנולה - בגלל שהיא מכילה סיבים תזונתיים ומאוד בריאה.
אחרי כמה שנים יצאה כתבה נוספת, שגרנולה היא מלאה בקלוריות ובסוכרים והיא לא דיאטטית כמו שאמרו בהתחלה.
תחשבי שיש עוד מאמרים כאלו ואחרים שעליהם אנשים מתבססים
גרנולה מכילה סיבים, ובאופן כללי אחלה מקור לשומן ופחמימה. אנשים אבל חושבים שאם משהו מתוייג כ״בריא״ אפשר לאכול ממנו המון, אז קח גרנולה שהיא מאוד דחוסה בקלוריות ותתן למישהו לאכול ותאמר לו שזה בריא, והנה הוא אוכל מעל 400 קלוריןת רק מהגרנולה

שים לב לזה,
במהלך הקורונה עשו כתבה בערוץ 12 על הרגלי התזונה של אנשים במהלך המגפה. אחד המרואיינים נשאל מה הוא חותך דבר ראשון כאשר רוצה לרדת במשקל והוא ענה ״פחמימה״ בלי לחשוב פעמיים. אח״כ נשאל שוב, מדוע הוא יוותר על פחמימה וההוא ענה ״כי יש בזה מלא שומן״.

המורה שלך במצב טוב יותר מאותו בחור 🙄
חבר שלי ענה "את היד".
מה לא עושים כדי לרדת במשקל?😆

רק אם אכנס לגרעון ואוריד את כל הנוזלים, אבל המסה יותר חשובה לי מלהוכיח לה משהו
זה רק שבוע, המסה יכולה לחכות.
אותה לעומת זאת תראה כל החיים...
טוב, כל השנה, אבל זו תהיה נקודה ששווה להזכיר כל החיים!

זה שבן אדם מחזיק ברעיון שגוי לגבי נושא מסויים
כולנו האמנו למיתוסים האלה, ושמענו אותם ללא הרף לפני שהתחלנו ללמוד על זה לבד.
לא יודע אם זה נכון לקרוא לאדם מטומטם כי המידע שהוא קרא עליו הוא שגוי.
יש הבדל בין להחזיק ברעיון שגוי או לחשוב על מידע שגוי שהוא נכון לבין להיות אטום ומקובע לרעיון הזה ולסרב לשמוע ולשקול משהו שנוגד לו.
הבלתי יאמן קרה, מי היה מאמין שתפריט למאזן ניטרלי ישמור אותי על אותו משקל.
המשימה הצליחה, עכשיו הילדים בכיתה והיא אולי יאמינו להגיון ולא לכתבות בווינט
מחכים לעדכון על התגובה שלה

לא יודע אם זה נכון לקרוא לאדם מטומטם כי המידע שהוא קרא עליו הוא שגוי.

זה משהו שמבוגרים מהדור של פעם לא יכולים לקבל ביקורת מצעירים מהם.

התגובות הראויות היחידות,
אלו האנשים של הדור של פעם וככה זה שהעולם מתקדם יותר מהר ממה שהמבוגרים מסוגלים להדביק
מבחינת מידע וחדשנות ובטח שקשה להם לקבל ביקורת מילדים, כמו שיהיה לך מוזר ללמוד מילד בן 10.

ולקרוא למישהי "מטומטמת" כי היא לא יודעת משהו ואפילו מפיצה אותו ברבים זה לא לעניין.

אם ככה זה היה עובד מעל 50% מהפורום הזה מטומטמים מהיסוד.

יש הבדל בין להחזיק ברעיון שגוי או לחשוב על מידע שגוי שהוא נכון לבין להיות אטום ומקובע לרעיון הזה ולסרב לשמוע ולשקול משהו שנוגד לו.

מחכים לעדכון על התגובה שלה
זה הדור של המבוגרים..
זה לא קשור לנושא, אבל אני במקצוע שף. והיו לי המון ויכוחים במטבח עם אבא שלי לגבי אוכל וטכניקות בישול, ורק כשהוא היה רואה במאסטר שף את מה שאמרתי תמיד, הוא היה אומר לי שצדקתי.
אבל בלי מקור ארצי/עולמי אף אחד לא יקשיב לך.
אז כן, אתה מדבר עם דור שלא יכול להקשיב לך. ויהיה מקובע עד שיהיה מקור ארצי/עולמי שיאשר את הטענות שלך.

• פותח/ת השרשור
זה הדור של המבוגרים..
זה לא קשור לנושא, אבל אני במקצוע שף. והיו לי המון ויכוחים במטבח עם אבא שלי לגבי אוכל וטכניקות בישול, ורק כשהוא היה רואה במאסטר שף את מה שאמרתי תמיד, הוא היה אומר לי שצדקתי.
אז כן, אתה מדבר עם דור שלא יכול להקשיב לך. ויהיה מקובע עד שיהיה מקור ארצי/עולמי שיאשר את הטענות שלך.
התגובות הראויות היחידות,
אלו האנשים של הדור של פעם וככה זה שהעולם מתקדם יותר מהר ממה שהמבוגרים מסוגלים להדביק
מבחינת מידע וחדשנות ובטח שקשה להם לקבל ביקורת מילדים, כמו שיהיה לך מוזר ללמוד מילד בן 10.

ולקרוא למישהי "מטומטמת" כי היא לא יודעת משהו ואפילו מפיצה אותו ברבים זה לא לעניין.

הפכתם אותה למבוגרת, היא סך הכל בת 30 אולי אפילו פחות
זה הדור של המבוגרים..
אולי זה עדיף עלינו, שמאמינים לפוסטים בפייסבוק או באינסטגרפ כי יש לזה לייקים

התגובות הראויות היחידות,

אתה בדרך כלל מגיב כמו דוש, אבל הפעם אני מסכים איתך במאה אחוז

אתה בדרך כולל עונה לאנשים כמו דוש
מה? נראה לי אתה קורא בפורום ביקום מקביל, הבחור אחד האנשים כאן שיש לו גם הרבה ידע וגם דרך ארץ וסבלנות
אולי זה עדיף עלינו, שמאמינים לפוסטים בפייסבוק או באינסטגרפ כי יש לזה לייקים
זה נכון, היום כל אחד ברשת יכול להיות מקור למידע

• פותח/ת השרשור
מה? נראה לי אתה קורא בפורום ביקום מקביל, הבחור אחד האנשים כאן שיש לו גם הרבה ידע וגם דרך ארץ וסבלנות

זה נכון, היום כל אחד ברשת יכול להיות מקור למידע
כמות הפוסטים שראיתי שמבטיחים לך ירידה במשקל אם תשתה מיץ מנקה רעלים, או אם תעשה אימון של 5 דקות ששורף קלוריןת כמו דעה וחצי ריצה

לגבי הידע, נכון כמו שנראה, אבל הטונציה שמשתמעת מהרבה מהתגובות שלו היא אחרת ולא פעם זה מתלקח (בעיקר עם משתמשים חדשים ששאלו שאלות ׳מטומטמות׳) בכל מקרה הוא לא הדיון, אני בטוח שיש לו דרך ארץ והוא בנאדם עשר

כמות הפוסטים שראיתי שמבטיחים לך ירידה במשקל אם תשתה מיץ מנקה רעלים, או אם תעשה אימון של 5 דקות ששורף קלוריןת כמו דעה וחצי ריצה

בדרך כלל זה גלום באינטרס כלשהו- קל לזהות כשלצד פייק ניוז בדרך כלל יהיה משהו מוחשי (כמו קישור לקנות מוצר ספציפי)

• פותח/ת השרשור
לגבי הידע, נכון כמו שנראה, אבל הטונציה שמשתמעת מהרבה מהתגובות שלו היא אחרת ולא פעם זה מתלקח (בעיקר עם משתמשים חדשים ששאלו שאלות ׳מטומטמות׳) בכל מקרה הוא לא הדיון, אני בטוח שיש לו דרך ארץ והוא בנאדם עשר

בדרך כלל זה גלום באינטרס כלשהו- קל לזהות כשלצד פייק ניוז בדרך כלל יהיה משהו מוחשי (כמו קישור לקנות מוצר ספציפי)
Herbalife

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית