הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד משקאות אנרגיה משפיעים על ביצועים באימונים?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
Copy of  מעודכן משקאות אנרגיה וביצועים פייסבוק.png

כיצד משקאות אנרגיה משפיעים על ביצועים באימוני התנגדות?

עם השנים, הפופולאריות של משקאות אנרגיה למיניהם גברה. מתאמנים רבים שותים לפני אימון משקה אנרגיה הודות לתכולת הקפאין בהם. האם לצריכת משקאות אנרגיה יש יתרון עבור מתאמנים?

במחקר הנוכחי השתתפו 16 גברים ונשים צעירים ומאומנים. המשתתפים הגיעו לשני ימי מבדק נפרדים וצרכו בכל מבדק משקה שונה:

1.משקה אנרגיה (130 קלוריות, 300 מ"ג קפאין, 20 גרם חלבון)
2.משקה פלסבו (דמה) (30 קלוריות, 11 מ"ג קפאין, 1 גרם חלבון)

שני ימי המבדק נועדו לכך שכל משתתף יעבור בשתי הקבוצות. בכל יום מבדק, המשתתפים ביצעו מבדקי הוצאה אנרגטית במנוחה לפני שתיית אחד המשקאות, לאחר שתיית המשקה ולאחר ביצוע מבדק אימון שבחן כוח וסבולת שריר בתרגילי סקוואט ולחיצת רגליים(שלושה סטים של סקוואט סטטי במשקל מקסימלי ובלחיצת רגליים בדיקת חזרה במשקל מקסימלי וסט של מקסימום חזרות עד להתשה) . בנוסף, לפני, אחרי ובין המבדקים הנ"ל, המשתתפים מילאו 6 פעמים שאלונים סובייקטיביים לגבי רמת האנרגיה, העייפות והמיקוד שלהם.

תוצאות:
במבדקי הכוח והסבולת לא נראה הבדל בביצועים בין שני המשקאות. עבור שני המשקאות נראו שינויים דומים לאורך זמן ברמת האנרגיה, העייפות והמיקוד של המשתתפים ללא הבדל בין ימי המבדק. כאשר המשתתפים שתו את משקה האנרגיה, ההוצאה האנרגטית שנמדדה במנוחה הייתה גבוהה יותר מאשר לאחר משקה הפלסבו. זמן קצר לאחר שתיית המשקה ההוצאה האנרגטית הייתה גבוהה ב-0.77 קלוריות לדקה (23 קלוריות עבור מדידה של חצי שעה) ולאחר האימון גבוהה ב-0.37 קלוריות לדקה (11 קלוריות).

לסיכום:
מהמחקר נראה כי שתיית משקה אנרגיה לפני אימון לא תרמה לשיפור ביצועים של כוח וסבולת. בנוסף, לא נראתה השפעה על תחושות סובייקטיביות של רמת האנרגיה, העייפות והמיקוד.

מחקרים קודמים מראים שצריכת קפאין גבוהה יותר מזו שהשתמשו במחקר הנוכחי הציגה שיפור בביצועים (כמות של 6 מ"ג/ק"ג לעומת מינון של 3.8 מ"ג/ק"ג לנשים ו-4.4 מ"ג/ק"ג לגברים שהשתמשו במחקר הנוכחי), כך שיתכן שהיינו רואים תוצאות מעט שונות עם כמות קפאין גבוהה יותר.
אמנם היה הבדל בהוצאה האנרגטית במנוחה בין שני המשקאות, אך משקה האנרגיה הכיל כמות גבוהה יותר של קלוריות וחלבון, דבר שיכול להשפיע על האנרגיה המושקעת בעיכול ובספיגה ולא בהכרח בגלל תכולת הקפאין. בנוסף, במדידה של 30 דקות ההבדל בין הקבוצות אמנם משמעותי סטטיסטית, אך בפרקטיקה הפרש של 23 קלוריות או של 11 קלוריות הוא די זניח.

לפי המחקר לא ניתן לומר שלשתיית משקאות אנרגיה יש יתרון בשיפור ביצועים או בהעלאת ההוצאה האנרגטית לפני ואחרי אימון. נדרשת בחינה של משקה המכיל קפאין לעומת משקה המכיל חלבון והשפעתם על ההוצאה האנרגטית. לכמות גבוהה יותר של קפאין עשוי להיות אפקט יותר משמעותי (לדוגמה עבור אדם במשקל 70 ק"ג – 420 מ"ג קפאין, כאשר רוב משקאות האנרגיה מכילים 120-200 מ"ג קפאין לפחית).

קישור למאמר - Effects of Bang® Keto Coffee Energy Drink on Metabolism and Exercise Performance in Resistance-Trained Adults: A Randomized, Double-blind, Placebo-controlled, Crossover Study - PubMed

איזה משקה אנרגיה יש לו 130 קלוריות , 20 גרם חלבון ו300 מ"ג קפאין - נשמע משקה שכדאי לשתות אותו אחרי אימון .

מעניין תודה רבה על המאמר . מה ההשפעה דרך אגב לשתות משקאות אנרגיה באופן קבוע , הגוף מתרגל ומאבד מהאפקט שלו ?

איך הקפסולות קפאין?
הרס"ר נתן לנו לנקות איזשהו מתחם אז לקחתי כדור קפאין ונתתי גם לבחור מהטירונות.
אומרים לי שקפאין נותן לי מרץ ברמה שזה כבר פסיכולוגי (דווקא כך),
אבל היית צריך לראות אותו מנקה.

הוא לקח כמה כדורים לאורך הטירונות, וטען שהוא לא מרגיש את זה כשהוא סתם ככה יושב, אבל כן כשצריך לפעול;
הוא לא היה מנקה בכזה מרץ ללא הכדור, לטענתו.
כמה זמן עד שזה נכנס?
לא יודע.

איך הקפסולות קפאין? כמה זמן עד שזה נכנס?
אני חושב 15-20 דק.
באיזשהוא שלב הגוף כבר יתרגל ל200 ואז יתרגל ל300 וכן הלאה וכן הלאה.
עדיף וכדי לעצור! לפני שהצריכה תיהיה מוגזמת ומסכנת

אני חושב 15-20 דק.
באיזשהוא שלב הגוף כבר יתרגל ל200 ואז יתרגל ל300 וכן הלאה וכן הלאה.
עדיף וכדי לעצור! לפני שהצריכה תיהיה מוגזמת ומסכנת
אני לא רואה למה המתאמן הממוצע צריך קפאין.
אם בכל זאת יש צורך, למשל תקופה שכזו, או אהבה להרגשה שכזו אמליץ על סמך ההגיון...

לקחת רק בימי אימונים, להתחיל במעט(מקפה, חצי כדור וכו') להעלות עם הזמן אם צריך, לא לעבור מספר מסויים של קפאין ולעשות אחרי כל תקופה תקופה של הפסקה, שבועיים למשל בלי קפאין.
אם יש חשש מתופעות לוואי רציניות שאתה לא יכול לאפשר לך בגלל תקופה מסוימת למשל,
אפשר להוריד את כמות הקפאין לאט לאט...
בפעם הראשונה שעשיתי הפסקה חוויתי כאבי ראש ועייפות, בפעם השנייה לא הרגשתי כלום.

@הברווזון המכוער
זו הנקודה בדיוק.
מתחיל בקפה,עובר לאספרסו וכו וכו
אני כרגע עם קדם אימון שמכיל 427 מג
ביום ללא אימון,יש לי הרגשה זיפתית,כאבי ראש ושאר ירקות.
אבל אני מקפיד לשתות המון מים ולהמנע לגמרי מקפאין(בימי המנוחה)

@הברווזון המכוער
זו הנקודה בדיוק.
מתחיל בקפה,עובר לאספרסו וכו וכו
אני כרגע עם קדם אימון שמכיל 427 מג
ביום ללא אימון,יש לי הרגשה זיפתית,כאבי ראש ושאר ירקות.
אבל אני מקפיד לשתות המון מים ולהמנע לגמרי מקפאין(בימי המנוחה)
אני חושב שרק פעמיים בודדות הגעתי ל400 מ"ג.
למה אתה צורך כזה הרבה? מה עם הפסקה קצרה?
אתה אומר שיש לך תופעות לוואי בימים ללא אימון...
חוץ מזה, מרגיש תופעות לוואי מהקפאין בימי אימון?

אני חושב שרק פעמיים בודדות הגעתי ל400 מ"ג.
למה אתה צורך כזה הרבה? מה עם הפסקה קצרה?
אתה אומר שיש לך תופעות לוואי בימים ללא אימון...
חוץ מזה, מרגיש תופעות לוואי מהקפאין בימי אימון?
בשלישי/שישי/שבת
אני לא צורך שום קפאין,אז זה קצת מתאזן.
ללא הקדם אימון,אני לא יכול לזוז,התמכרתי לתחושה,של העקצוץ בפנים ובעור והגירודים...
לאחר האימון יש דאון,לי זה מתאים כי זה מותאם לי לשינה..

בשלישי/שישי/שבת
אני לא צורך שום קפאין,אז זה קצת מתאזן.
ללא הקדם אימון,אני לא יכול לזוז,התמכרתי לתחושה,של העקצוץ בפנים ובעור והגירודים...
לאחר האימון יש דאון,לי זה מתאים כי זה מותאם לי לשינה..
תהיה בריא, עלה והצלח

רוצה לומר,שיש כאלה שעברו את ״אפקט״ הקפאין
זה לא משפיע עליהם.
והם חייבים משו ״שיניע״ אותם

קח כדור קפאין ותשתה אותו עם פרו חלבון בטעם אייס קפה...
האמת שלא לקחתי קפאין , ואני לא שותה קפאין כמעט בכלל מקרה נדיר שיש לי נסיעה ואני מרגיש שנרדם על ההגה אז קונה XL בלחץ .. חוץ מיזה לא שותה קפה / נס או לא יודע במה עוד יש קפאין .

אתה ממליץ?

האמת שלא לקחתי קפאין , ואני לא שותה קפאין כמעט בכלל מקרה נדיר שיש לי נסיעה ואני מרגיש שנרדם על ההגה אז קונה XL בלחץ .. חוץ מיזה לא שותה קפה / נס או לא יודע במה עוד יש קפאין .

אתה ממליץ?

לא יודע, למה שתתחיל? ומאיזו בחינה אני ממליץ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית