הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית SS ותוצאותיה

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
אשמח לשמוע דעתכם (מנסיון / ידע ) מה ההשפעה של תוכנית SS לאדם שמחפש לפתח גוף .
אם בגלל שלא כל הגוף עובד אז לדוגמא הידיים ירדו לעומת איך שהתחיל , לא ירדו אבל לא יתקדמו .
שאר השרירים ישארו אותו דבר אולי שינוי קטן . מה לגבי הוספה 2 סטים באימון לידיים ?
והאם אדם שעושה מתח ללא תוספת משקל יהיה רלוונטי לעשות מתח בתוכנית כזאת שהוא לא מצליח לעלות משקלים / חזרות מאימון לאימון ? או פשוט להוסיף עוד תרגיל עזר לגב .

טטטאם טטטאם - וקבלו את אור משתף בסודות המקצוע מנסיון אישי ...
והמתודות הם ? : P נשמח שתשתף אותנו מדי פעם אח יקר בכל מיקרה אתה מקצוען ומקנא באנשים שאתה מאמן אני בטוח שאתה מוביל אותם להצלחה שלא היו מגיעים בלעדייך . מעריך אנשי מקצוע שחוו על בשרם ומלמדים מתוך ידע וניסיון אישי ולא שישבו במזגן ממוזג ולמדו דברים שבזמן שהם מסבירים הם לא מבינים על מה מדובר בגלל חוסר נסיון .

כמו שאמרתי לך אני עובד על כמה דברים ומקווה שבקרוב כבר אוכל לשתף.

אני באמת חושב בכלליות שתוכניות אימון מוכנות זה נחמד והכל שאתה מתאמן מתקדם ובאמת מחפש לתת קיק להתקדמות שלך,
כשאתה מתאמן מתחיל כל תוכנית עם נפח נורמאלי בשילוב עם התקדמות ליניארית קבועה תקדם אותך יפה.

בכל מקרה כל אחד יעדיף משהו אחר, פיצול אחר / תרגילים אחרים / תבנית אחרת / מטרות אחרות וזה בסדר, בשביל זה יש מאמנים שיתאימו
לכל מתאמן את מה שהוא צריך ולא יזרקו עליו SS לצורך העניין ויגידו זה עבד וזה יעבוד.
למה לעצור ב180 200 ו120 היא תביא אותך ב3-4 ל 300 קילו רק בבנצ' שלא נדבר על סקוואט ודד קל אתה לוקח כמה שיאים בישראל אחרי חצי שנה קלללללל
אני שולק ביצה אם אתה מביא בן אדם אחד לכאלה תוצאות ב5 חודש ושהוא לא שוקל יותר מהדדליפט שהוא מרים (יודע מה גם אם הוא כן)

מסכים.

אשמח לשמוע דעתכם (מנסיון / ידע ) מה ההשפעה של תוכנית SS לאדם שמחפש לפתח גוף .
תכנית סבירה, בעבר ביצעתי אותה והייתי די מרוצה, מאחר וחיפשתי עלייה במשקלי עבודה בלבד.
מה שכן - היא ממש לא חובה (בניגוד למה שחשבתי בעבר כריפטואיסט נלהב) וכל FBW שבנויה טוב תעבוד לך עבור הצורך הזה.

אם כן החלטת לעשות אותה, לדעתי האישית (והבלתי מלומדת, איני מאמן) -
1. תקרא את הספר (בביקורתיות, כמו כל דבר)
2. שכח מהמלצות התזונה שם ופשוט דבוק בהמלצות המעודכנות לצריכת חלבון (1.6 גרם/ק"ג עד 2.2 גרם/ק"ג) + מאזן אנרגטי חיובי מתון (עלייה על 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש).
3. אל תמשוך אותה לנצח עם גריינדים ומאבקים מיותרים, אלא פשוט תחליף תכנית ברגע שאתה נתקע שלא כתוצאה מטכניקה או תזונה גרועה.

תכנית סבירה, בעבר ביצעתי אותה והייתי די מרוצה, מאחר וחיפשתי עלייה במשקלי עבודה בלבד.
מה שכן - היא ממש לא חובה (בניגוד למה שחשבתי בעבר כריפטואיסט נלהב) וכל FBW שבנויה טוב תעבוד לך עבור הצורך הזה.

אם כן החלטת לעשות אותה, לדעתי האישית (והבלתי מלומדת, איני מאמן) -
1. תקרא את הספר (בביקורתיות, כמו כל דבר)
2. שכח מהמלצות התזונה שם ופשוט דבוק בהמלצות המעודכנות לצריכת חלבון (1.6 גרם/ק"ג עד 2.2 גרם/ק"ג) + מאזן אנרגטי חיובי מתון (עלייה על 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש).
3. אל תמשוך אותה לנצח עם גריינדים ומאבקים מיותרים, אלא פשוט תחליף תכנית ברגע שאתה נתקע שלא כתוצאה מטכניקה או תזונה גרועה.
עליה של רק אחוז בחודש?
אם אני שוקל 64 אז צריך לעלות 640 גרם בחודש?

זהו שלא (לא רק)...
אבל זה מה שקורה בפועל
שים לב ותקרא שוב מה שכתבתי לפני שאתה מוציא דברים מהקשרם, כהרגלך. רשמתי שהמקרה הקיצוני ביותר של אתלט משובח שהשקיע את כל כולו יגיע למספרים האלה (וגם יותר מזה).

יש לי כרגע מתאמן שבדיוק סיים את התוכנית אחרי 4 חודשים עם 180 דדליפט ל3, 145 סקוואט ל3 ו102.5 בנץ לסינגל על 89 משקל גוף. והוא לא איזה עילוי גדול, סתם הייטקיסט שפשוט עושה מה שצריך.

היה לי מתאמן מוכשר מאוד שהקורונה עצרה אותו באמצע עם 160 סקוואט, 170 דדליפט, 105 בנץ וסביב ה70 פרס לחמישיות. משקל גוף סביב 84, אבל אתלט רציני.

ויש לי עוד כמה מתאמנים צעירים בתחילת הדרך שכבר מפלרטטים עם שתי פלטות בנץ ו3 פלטות סקוואט וקרוב ל150-160 דד ויקח להם עוד חודש חודשיים, אבל גם הם יסיימו באיזורים האלה.
ההבדל בין הנתונים שכתבת בתגובה הראשונה והנתונים שאתה מביא עכשיו זה שמיים וארץ
תראה איזה מהר ירדת 20-40 קילו ועוד בכמות החזרות

הוא אדם ממוצע מבחינה גנטית אבל הוא לא ממוצע מבחינת משמעת. הוא לא הפסיד אימון מהיום שהתחלנו ומתייחס לזה מאוד ברצינות ועושה בדיוק מה שאני מבקש.

אדם ממוצע בישראל הוא מטר 77 אם אתה מביא כל בן אדם מטר 77 ל90 קילו בחצי שנה הם גומרים שמנים המשקלים שלהם במיוחד בסקוואט ודד יפלו חזק בחיטוב בנוסף לזה שבן אדם שמה שמענין אותי היפרטורפיה אז אתה אומר לו לעשות SS לא רק שזה תוכנית פח מהבחינה הזו אתה גם רוצה להפוך אותו לשמן? שזה כבר מרחיק אותו מהמהטרה שלו?

לא נשמע כמו מתאמן מתחיל בכלל ...
90% מסיפורי ההצלחה של SS זה על אנשים שהתאמנו כבר ופשוט עשו שטויות או חזרו להתאמן

אבל זה מה שקורה בפועל

ההבדל בין הנתונים שכתבת בתגובה הראשונה והנתונים שאתה מביא עכשיו זה שמיים וארץ
תראה איזה מהר ירדת 20-40 קילו ועוד בכמות החזרות

אדם ממוצע בישראל הוא מטר 77 אם אתה מביא כל בן אדם מטר 77 ל90 קילו בחצי שנה הם גומרים שמנים המשקלים שלהם במיוחד בסקוואט ודד יפלו חזק בחיטוב בנוסף לזה שבן אדם שמה שמענין אותי היפרטורפיה אז אתה אומר לו לעשות SS לא רק שזה תוכנית פח מהבחינה הזו אתה גם רוצה להפוך אותו לשמן? שזה כבר מרחיק אותו מהמהטרה שלו?

90% מסיפורי ההצלחה של SS זה על אנשים שהתאמנו כבר ופשוט עשו שטויות או חזרו להתאמן

אתה שוב מוציא דברים מהקשרם כדי להוכיח טענות שזה מדהים ומתסכל אותי בו זמנית. אני אפילו כבר לא מעוניין להסביר את עצמי כי אני בטוח שתפרש את זה בצורה שתתאים לך.

כמה נקודות אחרונות שלי לסיום הויכוח הטיפשי הזה:
1. שום תוכנית התחלתית שאורכת 4 חודשים לא תקבע אם תיהיה עם גוף נפלא אחרי 5 שנים של אימונים.
2. זה לא משנה בכלל מה תעשה בתור מתאמן מתחיל כל עוד לא תבזבז את זמנך ותשאר עם משקלי נוצה. SS, GVT, HLM או כל דבר מגניב אחר, העיקר שתפתח קצת כח שיהיה עם מה לעבוד.
3. כמעט הכל עובד על מתאמן מתחיל ולכן דברים מאוד כלליים יעבדו. ככל שהמתאמן מתקדם הוא צריך תכנון יותר ספציפי.
4. שום תוכנית כוח לא תהפוך אותך לשמן.

דבר אחרון: תחכום ודברים מורכבים מוכרים ועושים רושם הרבה יותר מדברים פשוטים, בעיקר בכל הנוגע לתוכניות אימון. זה שזה מורכב להבנה לא אומר שזה טוב, רוב הסיכויים שאין לגם צורך בזה ודווקא הדבר הפשוט ביותר הוא זה שיקדם אתכם. אל תיפלו לטריקים האלה.

1. שום תוכנית התחלתית שאורכת 4 חודשים לא תקבע אם תיהיה עם גוף נפלא אחרי 5 שנים של אימונים.
אז למה לא לעשות abcd?
4. שום תוכנית כוח לא תהפוך אותך לשמן.
לאכול 5 אלף קלוריות כן

לסיום אתה אמרת דד 200 לחזרות ועוד הרבה מספרים משלימים שבפועל אין לך מתאמן אחד שקרוב לזה...

למה 20 ו 10? תן דוגמה של עליה של 40 קילו במ.ג ו 2.5 קילו בבנץ', יעביר את הפואנטה שלך טוב יותר.
עם פעם בשבוע בנצ' אתה לא עומד להתקדם יותר מידי

לא נשמע כמו מתאמן מתחיל בכלל ...
לא שמעתי על אדם שבאימון הראשון שלו עשה 40 פרס . הוא התחיל עם דד ליפט משקל גוף כמעט . מאוד אוהב לקרוא את התגובות שלך , אני מבין שאתה מאמן אישי ועושה רושם שאתה יודע מה אתה עושה ומקצוען בתחום , אבל זה קצת שונה להגיד הבאתי אדם ממוצע ל180 דד ליפט ל3 חזרות ב4 חודשים . זה בנאדם שהתחיל עם 80 דד ליפט ל5 , כמובן שזה עדיין להוסיף 100 קילו על המוט זה מכובד מאוד אבל לדייק .
כשהתחלתי להתאמן משקולות בגיל 18 על 72 ק"ג, נכנסתי למכון ואמרתי לחבר שיש לי 50 ק"ג ל10 חזרות (הודאה כנה, עשיתי אומנויות לחימה כבר כמה שנים עד אז, והיו לי הרבה שכיבות שמיכה), למעשה שרדתי 8 חזרות. תוך כמה חודשים הגעתי ל100.

אני לא משהו מיוחד, היה לי חבר טוב, שהדריך אותי. הוא היה חזק עוד לפני שהוא הגיע למכון, חשבתי שבטח אין לי הרבה מה ללמוד ממנו, כי הוא רק גנטית חזק. מסתבר, שבדרך כלל זה לא רק גנים.
אני אומר 2 דברים
1. ממש לא בקלות, דורש שינוי של אורח החיים אם זה בתזונה שינה ומנטליות. הכל או כמה שיותר צריך להיות on point כדי שההתקדמות תיהיה ממוקסמת.
2. גנטיקה משחקת תפקיד חשוב - לכן ההשוואה בין אנשים וכמה הם מרימים אחריי x זמן כמו שאמרתי מיותרת.

מידת ההשקעה שאתה צריך להכניס לרוב תלויה בגנטיקה. אחד מזלזל בהכל ומגיע לאימונים לעשות bicep curls וגב והופ גדל כמו חייזר לדבריך, השני, משקיע בהכל כמה שיותר, ועדיין לא גדל כמו הראשון.

והנקודה הכי חשובה לדעתי שלא משנה כמה תתעייץ או תתעניין (שזה מבורך וטוב) אין שני לידע שתצבור על אימונים ועל איך אתה ספציפית מגיב לאימונים בשטח.
גנטיקה זה תירוץ של חלשים.

אם היה לי שקל כל פעם שאמרו לי שהגנטיקה שלי מיוחדת.
תעשה איתי התערבות, ותן לי מתאמן שמוכן להקריב את הנשמה שלו להתאמן, לאכול ולחיות בדיוק איך שאני מציע, ותראה איך מפתחים גנטיקה.
תן לי את המתאמן הכי חלש שמבחינתך הגנים שלו דפוקים, אבל מורעל ומוכן למות בשביל להיות חזק, ואני בטוח שאני יכול לעבוד איתו.
גם אני פעם זילזלתי בליבי בSS, אבל בתחרות הראשונה שלי, היה שם מתאמן של שי גולטמן בן 18, שקל 88, עם 225 סקוואט, 225 דדליפט, 137.5 בנץ', שאמר לי שכל מה שהוא עשה עד התחרות זה רק SS.

והיה לו גם מבנה גוף של בילדר (פרופורציונלי מאוד).

לא עשיתי, ולא הובלתי אף אחד בSS, מהסיבה הפשוטה שאני לא מתחבר למטרות של התוכנית, ובעצם לתוכנית עצמה. אבל אני ממש לא מזלזל בה, היא עשתה פלאות לאנשים.

• פותח/ת השרשור
כשהתחלתי להתאמן משקולות בגיל 18 על 72 ק"ג, נכנסתי למכון ואמרתי לחבר שיש לי 50 ק"ג ל10 חזרות (הודאה כנה, עשיתי אומנויות לחימה כבר כמה שנים עד אז, והיו לי הרבה שכיבות שמיכה), למעשה שרדתי 8 חזרות. תוך כמה חודשים הגעתי ל100.

אני לא משהו מיוחד, היה לי חבר טוב, שהדריך אותי. הוא היה חזק עוד לפני שהוא הגיע למכון, חשבתי שבטח אין לי הרבה מה ללמוד ממנו, כי הוא רק גנטית חזק. מסתבר, שבדרך כלל זה לא רק גנים.
.
אני בעולם של חייזרים או שאני החייזר ? איך תוך כמה חודשים 100 ?!?!?!? החבר שהדריך אותך עבד איתך בSS או בשיטה דומה לה ? או בתוכנית FBW עם דגש על עלייה במשקל בבנץ כל אימון ?

אני בעולם של חייזרים או שאני החייזר ? איך תוך כמה חודשים 100 ?!?!?!? החבר שהדריך אותך עבד איתך בSS או בשיטה דומה לה ? או בתוכנית FBW עם דגש על עלייה במשקל בבנץ כל אימון ?
בהתחלה עשיתי FBW כל יום, כי המאמן נתן לי רשימת תרגילים, והגעתי כל יום לעשות את זה.

ניסיתי להגיע לכשל כל אימון, ועליתי ב2 סנטימטר בהיקף הידיים בסוף החודש (אולי נוזלים).

כשחבר שלי קלט מה עשיתי, הוא העביר אותי לAB, כמובן שאת זה עשיתי 6 פעמים בשבוע.

אחר כך עברתי לABC, ובהמשך לשריר ביום.

המטרה שלי היה תמיד כוח, אבל הייתי מוקף במפתחי גוף ורק מהם למדתי מה לעשות.

שנתיים אחר כך שקלתי 90 ק"ג עם אחוז שומן די גבוה, ותוך חודשיים אשפוז על קרוהן צנחתי ל64.5 ק"ג. שנה וחצי התאוששות ושקלתי בערך 77 עם בנץ' 150, דדליפט 230, סקוואט 150.

מכיוון שלא ידעתי מה זה פאוורליפטינג, רק ידעתי שיש תחרויות של התרגילים האלו, פניתי לצדיק מירושלים שיכין אותי לתחרות כזאת.
התעקשתי שסקוואט לא מעניין אותי, אבל הוא לא וויתר.

בערך שנה או משהו כזה אחרי שהתחלתי עם הצדיק השתתפתי בתחרות ל200 ק"ג דדליפט 15 חזרות, 130 בנץ' 10 חזרות ו35 מתח על 80 מ"ג.

בערך שנה אחרי זה התחרות הראשונה שלי, 210 סקוואט, 160 בנץ', 280 דדליפט, על 83 מ"ג.

לא היה לי גנטיקה מיוחדת, אם כבר ההיפך, התמודדתי עם מחלה שבקושי הצלחתי לצאת מהבית איתה, ומשקל הגוף שלי שנלחם בי בגלל מערכת עיכול בקושי מתפקדת. אבל היה לי רצון ונכונות לעשות כל מה שאני יכול, אולי כי זה תרם לי פיזית ופסיכולוגיה הרבה יותר ממה שזה דרש ממני, וזה לדעתי כל מה שצריך.

תעשה איתי התערבות, ותן לי מתאמן שמוכן להקריב את הנשמה שלו להתאמן, לאכול ולחיות בדיוק איך שאני מציע, ותראה איך מפתחים גנטיקה.
תן לי את המתאמן הכי חלש שמבחינתך הגנים שלו דפוקים, אבל מורעל ומוכן למות בשביל להיות חזק, ואני בטוח שאני יכול לעבוד איתו.
אנחנו מדברים על דברים שונים, כל מה שאתה אומר נכון אבל הכוונה. שלי היא אחרת

לא יודע כמה קיללו את ריפטו עד עכשיו,לא עברתי על ההודעות, אבל לדעתי אחלה תכנית אם מבינים את העקרון הפרוגרסיבי שלה.
אני חושב שהגעתי לאיזור ה120-130 בנץ איתה.

התקדמות שמבוססת על כוח והרבה אוכל,אין סיבה שזה לא יניב תוצאות טובות למתאמן מתחיל

• פותח/ת השרשור
בהתחלה עשיתי FBW כל יום, כי המאמן נתן לי רשימת תרגילים, והגעתי כל יום לעשות את זה.

ניסיתי להגיע לכשל כל אימון, ועליתי ב2 סנטימטר בהיקף הידיים בסוף החודש (אולי נוזלים).

כשחבר שלי קלט מה עשיתי, הוא העביר אותי לAB, כמובן שאת זה עשיתי 6 פעמים בשבוע.

אחר כך עברתי לABC, ובהמשך לשריר ביום.

המטרה שלי היה תמיד כוח, אבל הייתי מוקף במפתחי גוף ורק מהם למדתי מה לעשות.

שנתיים אחר כך שקלתי 90 ק"ג עם אחוז שומן די גבוה, ותוך חודשיים אשפוז על קרוהן צנחתי ל64.5 ק"ג. שנה וחצי התאוששות ושקלתי בערך 77 עם בנץ' 150, דדליפט 230, סקוואט 150.

מכיוון שלא ידעתי מה זה פאוורליפטינג, רק ידעתי שיש תחרויות של התרגילים האלו, פניתי לצדיק מירושלים שיכין אותי לתחרות כזאת.
התעקשתי שסקוואט לא מעניין אותי, אבל הוא לא וויתר.

בערך שנה או משהו כזה אחרי שהתחלתי עם הצדיק השתתפתי בתחרות ל200 ק"ג דדליפט 15 חזרות, 130 בנץ' 10 חזרות ו35 מתח על 80 מ"ג.

בערך שנה אחרי זה התחרות הראשונה שלי, 210 סקוואט, 160 בנץ', 280 דדליפט, על 83 מ"ג.

לא היה לי גנטיקה מיוחדת, אם כבר ההיפך, התמודדתי עם מחלה שבקושי הצלחתי לצאת מהבית איתה, ומשקל הגוף שלי שנלחם בי בגלל מערכת עיכול בקושי מתפקדת. אבל היה לי רצון ונכונות לעשות כל מה שאני יכול, אולי כי זה תרם לי פיזית ופסיכולוגיה הרבה יותר ממה שזה דרש ממני, וזה לדעתי כל מה שצריך.
שמע אני קורא את זה וזה מטורף בעיני , באמת ! לא מבין את זה .
עבדת מהתחלה על חזרות נמוכות ?
לא מצליח להבין איך מאימון כל יום על כל הגוף ואחרי זה AB של יום אחד הפסקה בשבוע ו6 אימונים (איפה התאוששות ? כביכול כל הטעויות שמתאמן מתחיל יכול לעשות לפחות לכאורה ההפך הגמור מימה שאומרים למתחיל לעשות) איך מזה הגעת תוך כמה חודשים ל100 בנץ ???
היה פציעה ואחריה אתה מרים בנץ פי 2 ? (שתבין זה עוד איכשהו מסתדר לי כי כנראה בנית כוח בהתחלה שלך) אבל איך בהתחלה עם כל הטעויות האפשרויות הגעת למצב שאתה רק מתקדם במשקלי עבודה ללא מעצור ? מה סוד הקדם ? רק חזרות נמוכות ולעלות משקל כל פעם עד שנתקעים ולעשות דילואד ? פלוס קלורי מטורף שעוזר ?
הדרך שהגעת למה שהגעת הפכה אותך למקצוען שאתה היום אין ספק אני חייתי את עולם הספורט המון שנים , מאוד מעריך את אלה שעברו את הדרך הקשה ולמדו על בשרם , אבל בדר"כ אלה שלומדים על בשרם מטעויות וכדו' לא רואים הצלחה בהתחלה .

נשמע לי מטורף .

גנטיקה זה תירוץ של חלשים.

מסכים ולא מסכים.
להתכיין שאתה לא מספיק גדול / חזק / אסטטי בגלל גנטיקה זה מעפן, עם זאת לגנטיקה יש תפקיד שאי אפשר להתעלם ממנו כאשר משווים בין אנשים. קח לדוגמה אדם אחד שיש לו כתפיים רחבות ומותן צרה צרה אל מול אדם עם מותן רחבה. הסיכוי של האדם השני להדביק את הפער הוא כל כך נמוך שפה היתרון (או החיסון, תלוי מהצד של מי נסתכל) הגנטי הוא בהחלט פקטור.
מה לעשות במקום להתכיין? לעבוד קשה כל יום, לתת 100% ולהתחרות רק בעצמך. אני מאמין שכל אדם בריא באופן כללי יכול להגיע לגוף שנראה טוב או לחילופין למשקלי עבודה יפים.

שמע אני קורא את זה וזה מטורף בעיני , באמת ! לא מבין את זה .
עבדת מהתחלה על חזרות נמוכות ?
לא מצליח להבין איך מאימון כל יום על כל הגוף ואחרי זה AB של יום אחד הפסקה בשבוע ו6 אימונים (איפה התאוששות ? כביכול כל הטעויות שמתאמן מתחיל יכול לעשות לפחות לכאורה ההפך הגמור מימה שאומרים למתחיל לעשות) איך מזה הגעת תוך כמה חודשים ל100 בנץ ???
היה פציעה ואחריה אתה מרים בנץ פי 2 ? (שתבין זה עוד איכשהו מסתדר לי כי כנראה בנית כוח בהתחלה שלך) אבל איך בהתחלה עם כל הטעויות האפשרויות הגעת למצב שאתה רק מתקדם במשקלי עבודה ללא מעצור ? מה סוד הקדם ? רק חזרות נמוכות ולעלות משקל כל פעם עד שנתקעים ולעשות דילואד ? פלוס קלורי מטורף שעוזר ?
הדרך שהגעת למה שהגעת הפכה אותך למקצוען שאתה היום אין ספק אני חייתי את עולם הספורט המון שנים , מאוד מעריך את אלה שעברו את הדרך הקשה ולמדו על בשרם , אבל בדר"כ אלה שלומדים על בשרם מטעויות וכדו' לא רואים הצלחה בהתחלה .

נשמע לי מטורף .
אף פעם לא עבדתי עם חזרות נמוכות, כל מה שידעתי היה ממפתחי גוף, אז בהתחלה עשיתי לכל תרגיל לפחות 10 חזרות ול3 סטים.

כשעשיתי אימון שריר אחר כך יום, התרגיל הראשון היה לבערך 3-5 חזרות, וכל השאר היו בסביבות ה10 חזרות.

כמו שאמרתי, עשיתי הרבה טעויות, אבל היה לי רצון חזק, והייתי מוכן לעבוד קשה.

מהיום הראשון וויתרתי על בלויי לילה עם חברים, והלכתי לישון כל לילה ב11 וקמתי ב7, כשכל החברים שלי היו נשארים ער הרבה יותר מאוחר מזה. אכלתי כמו הספר, ולא וויתרתי על יום אימון.

היה לי גם אתגר אישי קטן, בהתחלה הסתרתי מהישיבה שלמדתי בה שאני מתאמן, ידעתי שהם לא יבינו אותי, וזה היה עלול להיתפס בעיניהם כאובססיבי, והיו מנסים להוריד אותי מזה, אבל ידעתי שבאיזשהו שלב הם יעלו עלי. אז הייתי חייב להוכיח להם שהתפקוד שלי בישיבה לא נפגעה בכלל בגלל האימונים, אז ביום קלאסי בישיבה שמתחיל ב7 ונגמר ב10, הייתי חייב להיות בתפקוד מלא, ובהפסקה הקטנה בשעות הצהריים הייתי חייב לסיים אימון בפחות משעה.
ככה האימונים באמת היו בשבילי עזרה עצומה בישיבה.

פיתחתי תאוריה בשבועות הראשונים שלי באימונים. שמאמנים לא דוחפים את המתאמן מספיק, ומשחקים את זה "בטוח" מחשש פציעות. אמרתי לעצמי, אני לא אשחק את זה בטוח. כמובן שלא נפצעתי, והתקדמתי יפה.

עד היום אני סבור שרוב מי שמתחיל להתאמן לא דוחף את עצמו מספיק, ולא מוכן להשקיע את מה שנדרש.
תמצא מישהו שכן מורעל, גם עם תוכנית דפוקה אנחנו צריכים לראות התקדמות גדולה יותר ממה שהרבה חברי הפורום מדווחים.
מסכים ולא מסכים.
להתכיין שאתה לא מספיק גדול / חזק / אסטטי בגלל גנטיקה זה מעפן, עם זאת לגנטיקה יש תפקיד שאי אפשר להתעלם ממנו כאשר משווים בין אנשים. קח לדוגמה אדם אחד שיש לו כתפיים רחבות ומותן צרה צרה אל מול אדם עם מותן רחבה. הסיכוי של האדם השני להדביק את הפער הוא כל כך נמוך שפה היתרון (או החיסון, תלוי מהצד של מי נסתכל) הגנטי הוא בהחלט פקטור.
מה לעשות במקום להתכיין? לעבוד קשה כל יום, לתת 100% ולהתחרות רק בעצמך. אני מאמין שכל אדם בריא באופן כללי יכול להגיע לגוף שנראה טוב או לחילופין למשקלי עבודה יפים.
אי אפשר שלא להסכים שאורך איברים ועצמות שונים ישפיעו על המראה והכוח שלך, אבל כמה זה משנה? לא הרבה.

קח בחור שרוצה להיות פאוורליפטר חזק, יש לו אצבעות קטנות, ידיים קצרות, ורגליים ארוכות, נוכל לשער שמהדדליפט שלו לא נראה הרבה, אבל שני התרגילים האחרים של סקוואט ובנץ' הוא יתפקד יפה. בכמה נפגע הדדליפט שלו ביחס למתחרים שלו? קשה לדעת, בוא נגיד 15% פחות מהם, אבל את הפער הזה הוא יכול להדביק עם הסקוואט והבנץ'.

בקיצור, לטיעון הגנטי הזה אין מספיק כדי לקבוע שאדם X לא יוכל להיות מתחרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית