הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי ראש פתאומיים בכח מתפרץ

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
היי, כשאני משתמש בכח מתפרץ, למשל שכיבות סמיכה בכל הכוח או מתח או ספרינטים או כשאני לקראת גמירה (יחסי מין) מתחילות לי פעימות/דקירות בחלק האחורי של הראש עם כאב נוראי.

מישהו יודע להגיד על מה מדובר?
המאמן אמר לי לחץ דם גבוה אבל רבאק אני עושה בדיקות דם כל דלושה חודשים הכל אצלי פנטסטי, אין לי מחלות רקע, אני מעט בלחץ עד שאלך לרופא, דעות?

יכול להיות המון דברים, מחוסר תזונתי (מינרל מסויים אולי, לא בטוח אבל נראה לי אפשרי תסמינים כמו שלך), דרך ירידת לחץ דם כמו שנאמר מעליי ועד דברים הרבה יותר חמורים שפשוט לא מאובחנים עדיין.
מה שבטוח שתגובות בפורום זה לא מה שיעזור.
הכי טוב לבדוק את כל הכיוונים, לך לרופא ותספר את הבעיה ושיפנה אותך הלאה לבדיקות/רופאים מומחים. אישית אני חושב שכדאי לך להגזים קצת בתיאור הבעיה, אולי יעזור לזה שיקח אותך ברצינות.
הייתי מנסה להתעקש על הפניה לנוירולוג, ושהנוירולוג ישלח אותך ל MRI או CT, עדיף לבדוק יותר מדי ולגלות שהכל בסדר.
המאמן אמר לי לחץ דם גבוה
זה משהו שקל מאוד לבדוק, מדדת לחץ דם בזמן הכאבים האלה?

לא, אני אעשה את זה, היום אצטייד במכשיר
זהו, ככה תדע אם זה העניין. אם זה לחץ דם אז צריך לבדוק למה זה קורה, אם לא אז להמשיך לבדוק כיוונים אחרים. העצה היחידה שלי זה לא להזניח את העניין בתקווה שיעבור מעצמו.

זהו, ככה תדע אם זה העניין. אם זה לחץ דם אז צריך לבדוק למה זה קורה, אם לא אז להמשיך לבדוק כיוונים אחרים. העצה היחידה שלי זה לא להזניח את העניין בתקווה שיעבור מעצמו.
מחזק

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שיקפתי לרופא בטלפון, הוא אומר שזה תוצר קלאסי של צוואר תפוס..
מצד שני הכאב הוא בראש וקורה בפעולות מסוימות, לא יודע מה לעשות
מצד שני יש לי חרא של טכניקה בהמון תרגילים, חופשיים ומכונות כאחד אז יש מצב שאני עובד לא טוב עם הצוואר... שווה לקבוע תור לנוירולוג לדעתכם? או בכלל לאורטופד?

שווה לקבוע תור לנוירולוג לדעתכם? או בכלל לאורטופד?
כן וכן.
לנוירולוג אתה צריך הפניה מרופא משפחה (לפחות במכבי זה ככה)
לי רופא משפחה אמר שהכאבי ראש שלי זה פסיכולוגי ואני צריך פחות להיות בלחץ ובסוף התברר שזה היה גידול במוח. אז בוא, לצערי לא הייתי סומך על מילים של רופא משפחה אוטומטית.

הוא אומר שזה תוצר קלאסי של צוואר תפוס..
היה לי צוואר וטרפזים תפוסים תקופה ארוכה ולא היה כלום ממה שאתה מתאר..
מצד שני יש לי חרא של טכניקה בהמון תרגילים
למה אתה לא עובד בטכניקה נכונה? נשמע כאילו אתה אומר את זה כעובדה מוגמרת
יש מצב שאני עובד לא טוב עם הצוואר
כלל האצבע הוא להמשיך עם הצוואר את עמוד השדרה
למשל בשכיבות שמיכה זה יראה ככה
push-up-boston.png

לאמא שלי פעם גם אמר רופא שהכאבי ראש (הבלתי נסבלים עד כדי שלקחתי אותה למיון בשישי בערב) שלה זה צוואר תפוס, בסוף זה היה התפרצות של הרפס (לא הפצע שאנחנו מכירים אלא סוג אחר, פנימי) והיא הייתה מאושפזת כמה שבועות ואז הכאבים נמשכו עוד כמה חודשים

הרפואה משערת שרוב כאבי הראש הם Tension headaches, מה שאומר שהלחץ מהצוואר מקרין לראש ויוצר כאב.

הרבה פעמים זה הדבר הראשון שהרופא משער כי זה נחשב הכי נפוץ.

רופאים שטועים תמיד היה ותמיד יהיה, אבל הסיבה לדיאגנוזה של לחץ בצוואר נובע מכך שזה לרוב הסיבה.

כמו שרופא לא יקח דגימה מהעמוד שידרה לשלילת גידול סרטני מכל חולה, כך גם עם כאבי ראש הרופא פעמים רבות לא יתעמק יותר מידי.

אם זה כאב שלא עובר, או חוזר לעיתים קרובות, הייתי לוחץ על הרופא לערוך בדיקות יותר מקיפות.

אני גם קבעתי תור לכאבי ראש שיש לי מידי פעם כדי לרדת לשורש הבעיה. תמיד תליתי את זה בשרירי צוואר תפוסים, אבל מי יודע, כדאי לבדוק לדעתי.

הרפואה משערת שרוב כאבי הראש הם Tension headaches, מה שאומר שהלחץ מהצוואר מקרין לראש ויוצר כאב.

הרבה פעמים זה הדבר הראשון שהרופא משער כי זה נחשב הכי נפוץ.

רופאים שטועים תמיד היה ותמיד יהיה, אבל הסיבה לדיאגנוזה של לחץ בצוואר נובע מכך שזה לרוב הסיבה.

כמו שרופא לא יקח דגימה מהעמוד שידרה לשלילת גידול סרטני מכל חולה, כך גם עם כאבי ראש הרופא פעמים רבות לא יתעמק יותר מידי.

אם זה כאב שלא עובר, או חוזר לעיתים קרובות, הייתי לוחץ על הרופא לערוך בדיקות יותר מקיפות.

אני גם קבעתי תור לכאבי ראש שיש לי מידי פעם כדי לרדת לשורש הבעיה. תמיד תליתי את זה בשרירי צוואר תפוסים, אבל מי יודע, כדאי לבדוק לדעתי.
רופא משפחה לדעתי אמור להיות סוג של "מוקדן", אתה בא אליו עם בעיה והוא מפנה אותך למומחה. אם הוא חושב שזה מקרה של צוואר תפוס הוא אמור לתת לו למשל הפניה לאוטופד או אם לא צריך הפניה אז להסביר למטופל שיקבע תור, לא להגיד "אה זה צוואר תפוס" וזהו סע לי מהעיניים. כמו שבמקרה שלי שכתבתי, הרופא משפחה הדביל שחשב שזה פסיכולוגי היה צריך להפנות אותי לפסיכולוג ולא לנפנף אותי.
הרופא משפחה לא אמור לקחת דגימה מעמוד שידרה וכו' לכל אחד אלא הרופא המומחה אמור להחליט מה לעשות/לבדוק בהתאם לתיאור הבעיה.

רופא משפחה לדעתי אמור להיות סוג של "מוקדן", אתה בא אליו עם בעיה והוא מפנה אותך למומחה. אם הוא חושב שזה מקרה של צוואר תפוס הוא אמור לתת לו למשל הפניה לאוטופד או אם לא צריך הפניה אז להסביר למטופל שיקבע תור, לא להגיד "אה זה צוואר תפוס" וזהו סע לי מהעיניים. כמו שבמקרה שלי שכתבתי, הרופא משפחה הדביל שחשב שזה פסיכולוגי היה צריך להפנות אותי לפסיכולוג ולא לנפנף אותי.
הרופא משפחה לא אמור לקחת דגימה מעמוד שידרה וכו' לכל אחד אלא הרופא המומחה אמור להחליט מה לעשות/לבדוק בהתאם לתיאור הבעיה.
אני מסכים 100%, אני לא מצדיק. אני רק מסביר למי שפונה לרופא, שידע עם מה הוא הולך להתמודד.

• פותח/ת השרשור
היה לי צוואר וטרפזים תפוסים תקופה ארוכה ולא היה כלום ממה שאתה מתאר..

למה אתה לא עובד בטכניקה נכונה? נשמע כאילו אתה אומר את זה כעובדה מוגמרת

כלל האצבע הוא להמשיך עם הצוואר את עמוד השדרה
למשל בשכיבות שמיכה זה יראה ככה
push-up-boston.png

מקפיד לעשות כל יום לפחות 100 שכיבות סמיכה בארבעה סטים, ועושה אותם בדיוק בצורה השגויה שפרסמת.
אני עושה 10 דקות פלאנק במצטבר עם הראש למטה קבור בתוך הטלפון ‍♂️ 4 פעמים בשבוע,
ככה כבר שנה
בכל מקרה, אני קובע תור לנורולוג ואורטופד

מקפיד לעשות כל יום לפחות 100 שכיבות סמיכה בארבעה סטים, ועושה אותם בדיוק בצורה השגויה שפרסמת.
אני עושה 10 דקות פלאנק במצטבר עם הראש למטה קבור בתוך הטלפון ‍♂️ 4 פעמים בשבוע,
ככה כבר שנה
בכל מקרה, אני קובע תור לנורולוג ואורטופד
לא טוב אחי
אני לא יודע לתת דעה על כמה זה משפיע על כאבי ראש ומה שתיארת, אבל זה מתכון לforward neck בעיות יציבה וכל מיני קקה כאלה
צוואר ממשיך עמוד שדרה תמיד, גב נייטרלי תמיד, לא משנה אם זה פלאנק שכיבות שמיכה פנדליי או סקוואט
תרגיש טוב ובהצלחה

קודם כל צריך לשלול בעיה וסקולרית. הכתובת היא רופא משפחה ו\או נוירולוג.
אח"כ אם תקין לבדוק אצל פיזיותרפיסט בעיה של שריר שלד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית