הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עלייה בזמן קריאטין ואז ירידה

Government

משתמש פעיל
472
27
נק' מוניטין:
41
472
27
עשיתי העמסה של קריאטין במשך שבועיים ועליתי בזמן הזה באיזור הקילו וחצי-שתיים, ואחרי 3 שבועות חזרתי פחות או יותר למשקל הרגיל שלי.
ההעלאה בנוזלים היא זמנית?

אתה ממליץ בלקיחת קריאטין לעשות בהתחלה העמסה או לקחת קבוע 5 גרם ליום ?
אם העמסה לא עושה לך רע ולא אכפת לך שאתה זורק לפח קצת קריאטין אז אני מעדיף העמסה, אחרת זה ממש לא קריטי.
אפשר לעשות גם חצי העמסה ולקחת 10 גרם ביום, זה מה שאני עושה לרוב

דרך אגב יש העדפה אם לקחת קריאטין בחיטוב / במסה ?
תמיד

אם העמסה לא עושה לך רע ולא אכפת לך שאתה זורק לפח קצת קריאטין אז אני מעדיף העמסה, אחרת זה ממש לא קריטי.
אפשר לעשות גם חצי העמסה ולקחת 10 גרם ביום, זה מה שאני עושה לרוב

תמיד
לכמה זמן 10 גרם ביום ? במשך שבוע , אחריזה 5 שבועות יורד ל5 ואז 4 שבועות הפסקה ?

והכוונה תמיד - שגם בחיטוב וגם במסה ההשפעה אותו דבר ?

• פותח/ת השרשור
זה כי עשית העמסה, אז ספחת יותר נוזלים ממה שהיו נשארים
אז כן נשארים עם נוזלים או לא?
נגיד ועכשיו אני מפסיק עם הקריאטין, אני ארד במשקל או שאשאר כמו שאני?

הספיחה של הנוזלים זה רק עד שאתה נהיה רווי בקריאטין ואז אתה חוזר לאיך שהיית לפני?

ניתן לתסף בקריאטין בשלוש שיטות: הראשונה, זו שנעשה בה שימוש במחקרים, היא לצרוך 20 גרם של קריאטין ביום, מחולקים ל-4 מנות של 5 גרמים, זאת במשך 5 ימים. ע”י ביצוע העמסה זו השרירים יהיו רוויים בקריאטין בדרך המהירה ביותר, אך ישנם אנשים שיסבלו מבעיות עיכול בשל כך. בשיטה השנייה והפחות אגרסיבית, יש לצרוך 10 גרמים של קריאטין ביום, למשך 10 ימים. אמנם ייקח לגוף זמן רב יותר להגיע לרוויה, אך רוב האנשים לא דווחו על בעיות עיכול כלשהן בזמן השימוש בשיטה זו. לבסוף, ניתן פשוט לצרוך קריאטין במנות של 3 עד 5 גרמים ביום למשך כחודש. אפשר פשוט לשים את הקריאטין בשייק שלפני/אחרי האימון. ההבדל היחיד בין השיטות הוא מהירות ההעמסה.
לאחר שמגיעים לרוויה, ניתן לשמר את רמת הקריאטין בשרירים ע”י צריכה יומית של 5-10 גרמים ליום, בהתאם לגודל גופו של האתלט.

ברצוני לציין שישנם אתלטים אשר אינם מגיבים לקריאטין. מסיבות שונות, הם לא מקבלים שום יתרון מהשימוש בתוסף, לא מבחינת משקל הגוף ולא מבחינת הכוח. אם אתלט מבצע העמסה של קריאטין לפי אחת מהשיטות שפורטו לעיל ואינו חווה עלייה במשקל הגוף, הרי שהוא סביל לקריאטין ואין טעם שימשיך לצרוך אותו.
כמו שצוין קודם לכן, רמות הקריאטין בגוף יירדו באופן הדרגתי לאחר ביצוע העמסה, לאורך תקופה של כחודש, אם לא נמשכה צריכת התוסף. אתלטים המעוניינים להוריד את הנוזלים בגופם לקראת תחרות צריכים להפסיק את השימוש בקריאטין לפחות חודש לפני השקילה.

@Government

נלקח מהאתר Kilogram.

• פותח/ת השרשור
@Government

נלקח מהאתר Kilogram.
זה לא כזה עונה לי על השאלה.
אני רק רוצה לדעת דבר אחד. אם אני עכשיו שוקל 70 ואני מפסיק עם הקריאטין אחרי תקופה של חודש (עשיתי העמסה במשך שבועיים ושבועיים לקחתי 5 גרם ביום), אני ארד במשקל או שאשאר כמו שאני?

זה לא כזה עונה לי על השאלה.
אני רק רוצה לדעת דבר אחד. אם אני עכשיו שוקל 70 ואני מפסיק עם הקריאטין אחרי תקופה של חודש (עשיתי העמסה במשך שבועיים ושבועיים לקחתי 5 גרם ביום), אני ארד במשקל או שאשאר כמו שאני?

רק אלוהים יודע איך זה לא עונה על השאלה.

אצטט שוב את החלק היותר חשוב.

כמו שצוין קודם לכן, רמות הקריאטין בגוף יירדו באופן הדרגתי לאחר ביצוע העמסה, לאורך תקופה של כחודש, אם לא נמשכה צריכת התוסף. אתלטים המעוניינים להוריד את הנוזלים בגופם לקראת תחרות צריכים להפסיק את השימוש בקריאטין לפחות חודש לפני השקילה.

זה כי עשית העמסה, אז ספחת יותר נוזלים ממה שהיו נשארים

שאלה לגבי הנקודה הזאת..
אני לוקח קריאטין גם, ממש התחלתי לפני שבוע וחצי בערך. עליתי שני קילו בשתי ימים (אני בשיטה של 5 גר כל יום בלי העמסה) ושחכתי שזה מהקריאטין אז התחלתי mini cut לשלושה שבועות.

סה״כ לקחתי 50 גר קריאטין בערך.. ייתכן והייתי בdeficit ועדיין עליתי במשקל איזה חצי קילו?

אני מרגיש שפעם הייתי חותך קלוריות ל1800 והמשקל צנח. אתמול הייתי על 1700 + אירובי ועליתי במשקל. אמנם קצת, אבל עליתי.

שאלה נוספת, האם רואים בכלל את הנוזלים שעולים בהם בזמן קריאטין?

• פותח/ת השרשור
אז מה המסקנה?

שהנוזלים ירדו ברגע שתפסיק.
אבל שוב, זו לא הייתה השאלה שלי.
אני אבהיר את עצמי, לקחתי קריאטין במשך שבועיים (העמסה) עליתי במשקל איזה 2 קילו, המשכתי לקחת 5 גרם כל יום וירדתי חזרה למשקל שלי. זה הגיוני?
לא אמורים להישאר עם הנוזלים עד שמפסיקים עם הקריאטין לגמרי?

אבל שוב, זו לא הייתה השאלה שלי.
אני אבהיר את עצמי, לקחתי קריאטין במשך שבועיים (העמסה) עליתי במשקל איזה 2 קילו, המשכתי לקחת 5 גרם כל יום וירדתי חזרה למשקל שלי. זה הגיוני?
לא אמורים להישאר עם הנוזלים עד שמפסיקים עם הקריאטין לגמרי?

בגלל ההעמסה יכול להיות שהייתה הצטברות טיפה יותר גדולה.

אז כן נשארים עם נוזלים או לא?
נגיד ועכשיו אני מפסיק עם הקריאטין, אני ארד במשקל או שאשאר כמו שאני?

הספיחה של הנוזלים זה רק עד שאתה נהיה רווי בקריאטין ואז אתה חוזר לאיך שהיית לפני?
אמורה להיות ספיחה מסויימת של נוזלים, אבל לא תמיד ולא כמות קבועה

אני מפסיק עם הקריאטין אחרי תקופה של חודש
למה להפסיק אחרי חודש<

סה״כ לקחתי 50 גר קריאטין בערך.. ייתכן והייתי בdeficit ועדיין עליתי במשקל איזה חצי קילו?
אפשרי, אבל צבירת הנוזלים מקריאטין היא מהירה יותר ממה שאתה יכול לרדת בשומן באותו פרק זמן

שאלה נוספת, האם רואים בכלל את הנוזלים שעולים בהם בזמן קריאטין?
לא תמיד

• פותח/ת השרשור
אמורה להיות ספיחה מסויימת של נוזלים, אבל לא תמיד ולא כמות קבועה

למה להפסיק אחרי חודש<

אפשרי, אבל צבירת הנוזלים מקריאטין היא מהירה יותר ממה שאתה יכול לרדת בשומן באותו פרק זמן

לא תמיד
לא רוצה להפסיק, אבל קצת מוזר לי שאני על אותו משקל.
לפי האמירות פה, אם אני אפסיק עכשיו עם הקריאטין, אני ארד קילו-שניים וזה יהיה 3-4 קילו מתחת למשקל הרגיל שלי. מוזר לי שבהתחלה עליתי במשקל ואז ירדתי משמעותית למרות שהייתי על ניטרלי.

לא רוצה להפסיק, אבל קצת מוזר לי שאני על אותו משקל.
לפי האמירות פה, אם אני אפסיק עכשיו עם הקריאטין, אני ארד קילו-שניים וזה יהיה 3-4 קילו מתחת למשקל הרגיל שלי. מוזר לי שבהתחלה עליתי במשקל ואז ירדתי משמעותית למרות שהייתי על ניטרלי.
לקחת את זה קשה מדי. יכול להיות שתעלה מעט בנוזלים, יכול להיות שלא, יכול להיות שתרד מעט כשתפסיק ויכול להיות שלא. מה זה משנה כל כך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית