הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אסון נורא

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
אני אחזק ואומר סיפור ידוע גם על החזון איש בצורה כזאת או אחרת שאמרו לו משהו לגבי ההלכה והמצב ברחוב והוא אמר אני לא פוסק הלכה מהרחוב אלא מהספר . הכוונה זה אני אומר בפשטות כמובן שזה לא כך ויש חשיבה עמוקה מאוד לפני שיוצאת ההלכה אבל תאהבו לא תאהבו זאת ההלכה תסתדרו .
וגם הרב וואזנר כמדומני שבאו אליו ואמרו לו זה הגזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה (בנושא של האינטרנט ) והוא אמר והגיזרות שזה מביא הציבור כן יכול לעמוד?
בסופו של דבר יש דרך לקבוע הלכה , מה גם שזה לא נכון שבמפגש עם הרבה אנשים כולם ימותו כי עובדתית תבדוק כמה היו חולים וכמה מתו , ויש הגדרות של מגפה , בהתחלה זה לא היה נחשב למגיפה , והציבור החרדי , ליטאי , חסידי , ספרדי , כל אחד עשה לפי רבותיו , לאשכנזים יש דעת הגאון מוילנא כמדומני שהוא אומר שבשעת סכנה הלכה למעשה תפילה במניין היא דאורייתא , לעומת הספרדים שיותר הקלו בנושא הזה אם לא היה אפשרות להתפלל בחוץ ולשמור מרחק .
הנושא של הקורונה לא קשור לסיפור פה בכל אופן .

ולגבי זה שכתב על פדופיליה , תקרא את ההודעות שכתבתי , לא כתבתי שיש מקום מעבר לים שהכל מושלם שם , אנחנו חיים פה ומכירים את הציבורים בכל בית יש שירותים כתבתי את זה יותר מפעם 1 . לא בא לגוננן על אף ציבור אני לא סנגור ולא מייצג אף ציבור , אני רק אומר להכליל ציבור שלם דבר שלא עושים לאף מגזר ולרשום דברים לא נכונים בלי היכרות עם המגזר ועם החלקים שבו , לא יודע אם זה שנאה או פשע אבל כנראה שזה בורות .

נופפת בסיסמה דתית כאילו שזה מחייב אותנו לרקוד לחליל שלך. הנה הפסוק והפסוק שלפני שאתה חוגג עליה,
הנה החליל שלי נשמה

חבל שאתה תובע בעלות על ההלכה ועל התורה,
שזה באמת מעשה חרדי

השיטה היא פשוט להגן על ההתנהגות החרדית, לא בשם ההלכה בהכרח,
כשצריך אז בשם העלבון איך מישהו מעז לבקר את הכת, גם כשהיא מתנהגת נגד ההלכה בפירוש

בפועל רוב הפסיקות המקלות על עישון הגיעו כבר מזמן, כשרק התחילו להבין את חומרת הנזק

הניסיון שלך לומר שמותר לאדם להזיק לעצמו במשהו, הוא מוטעה מיסודו,
כמו שאדגיש באדום בתשובה של הרב ולדנברג

תעשה קל וחומר בן בנו של קל וחומר לאדם שמזיק לעצמו נזק בריאותי של ממש ומחבל לעצמו במערכות של הגוף לאלתר.
ועישון פוגע בך לאלתר.

אסור לך לגרום לעצמך לחבלה גם כזאת שלא מסכנת חיים

שו"ת ציץ אליעזר חלק טו סימן לט

אם יש לאסור על פי דין עישוני סיגריות, ואם הזכות בידי הנמצאים במחיצה אחת עם המעשן למחות בידו בנימוק שהעשן מזיק להם. ב"ה. יום ועש"ק ג' לחדש מרבים בשמחה תשמ"ב. ירושלים עיה"ק ת"ו. לכבוד מכובדי היקר הרופא המהולל היו"ש. ד"ר אלי יוסף שוסהיים נ"י. שלום ורב ברכה.
יקרת מכתבו מתאריך ה' שבט קבלתי רק השבוע וזוהי סיבת איחור תשובתי אליו, ועמו הסליחה.
עברתי בתשומת לב מרובה על מאמרו הארוך על סיכוני בריאות בעישון שצירף למכתבו. ונענה למבוקשו הנני להשיב לו בזה את חות דעתי על הנושא מנקודת ההלכה הנלענ"ד.
(א) נדהמתי ונבהלתי וממש רעדה אחזתני עקב הסברתו המעמיקה והבהירה, וראיותיו הרפואיות המופתיות, והוכחותיו הממשיות המעידות במאה עדים שהעישון של סיגריות כמוהו כגחלי רתמים לגוף, כי הוא מזיק בצורה חמורה ביותר לבריאות הגוף של המעשן. וכי העישון עלול ממש לקצר את החיים ח"ו, וסופר ומונה מספרים מבהילים מהסטטיסטיקה המתפרסמת מדי פעם המצביעה ומראה באצבע על התוצאות החמורות ביותר מריבוי העישון, ואשר בכנפיה - הסטניים נופלים קרבנות לרוב, והרבה יותר מעשרות אלפים ורבבות אנשים ברחבי העולם באים עליהם כחתף (כתוצאה מזה) בשטחי הגוף ואבריו השונים ובעיקר באברי הנשימה והריאות, גידולים ממאירים, וכן, נפחת - הריאות, ברוכיטיס כרונית, היזיקם ללב ולכלי הדם התכווצויות בקיבה ובמעיים, ועוד ועוד, עד כי הרופאים גזרו אומר כי העישון הוא הקוטל הראשון של האנושות.
לאור זה נראה ברור ללא צל של ספק כי אין מקום להתברך בלב (כפי שאחרים רוצים לומר כן) ולהורות כי היות והעישון רבים דשים בו אם כן יש להחיל על זה המאמר חז"ל בכמה מקומות על מנהג עולם במקום שיש לחוש לסכנה, שפסקו פסקם ואמרו: והאידנא דדשו בו רבים שומר פתאים ה'. דלא אמרו כן אלא במקומות דלא נתגלה בהתם, והמציאות לא הראתה על היפוכו של דבר, ואדרבא ראו שרבים וכן שלימים עברו ולא ניזוקו (עיין לדוגמא במסכת יבמות ד' י"ב ע"ב ודף ע"ב ע"א וכן בע"ז דף ל' ע"ב), אבל בכגון הנידון שלפנינו אשר בעיקר בעשרות השנים האחרונות לאור המחקרים המדעיים והרפואיים השונים נתגלו בממדים מבהילים היזיקי הגוף המרובים והמסוכנים אשר העישון גורם בכנפיו, והתודעה הזאת גם יצאה כבר טבעה בעולם עד כדי כך שבכמה מדינות גדולות ועצומות יצא החוק מאת ממשלותיהם על חובת ציון אזהרה על כל חפיסת סיגריות האומרת הרופא הממשלתי הראשי מזהיר את המעשנים שהעישון מסכן את בריאותם ומזיק לה. ואני קורא כעת דו"ח ממשלתי אמריקאי, ומטעם הרופא האמריקאי הראשי שהתפרסם דוקא השבוע בכ"ע =בכתב עת= האומרת יותר ממאה אלף אמריקיים ימותו השנה מסרטן בגלל שעישנו סיגריות וכן כי עישון סיגריות הוא כיום הגורם העיקרי לתמותה ממחלת הסרטן בארה"ב ושאין פעולה בה יכול אדם לנקוט על מנת להוריד את סכנת הסרטן בצורה יותר אפקטיבית (השפעתית) מאשר הפסקת העישון. אם כן בודאי ובודאי שאבסורדי הוא להעלים עין מכל זה ולהפטיר כלאחר יד ולומר כי גם על כגון זה נאמר שומר פתאים ה'.
(ב) על כן צדק כבו' במאמרו שאדרבא על כגון דא יש להחיל פסקו של הרמב"ם בפ"ד מהל' דיעות ה"א שפוסק ואומר: דהואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא וכו' לפיכך צריך להרחיק אדם עצמו מדברים המאבדין את הגוף.
ולא עוד אלא שיש להחיל על זה גם פסקו של הרמב"ם (בפי"א מה' רוצח ושמירת נפש ה"ה) שפוסק וז"ל: הרבה דברים אסרו חכמים מפני שיש בהם סכנת נפשות וכל העובר עליהן ואומר הרני מסכן בעצמי ומה לאחרים עלי בכך או איני מקפיד בכך מכין אותו מכת מרדות עכ"ל. זאת אומרת שמוטל גם על אחרים להניע אותו מכך בכל האמצעים שבידיהם.
וכדברי רמב"ם אלה נפסק להלכה גם בשו"ע חו"מ סי' תכ"ז סעי' ט' [והמעניין שהוא הסעיף האחרון המסיים דיני חו"מ] וז"ל: כל העובר על דברים אלו וכיוצא בהם ואמר הרני מסכן בעצמי ומה לאחרים עלי בכך או איני מקפיד בכך מכין אותו מכת מרדות, והנזהר מהם תבוא עליו ברכת טוב עכ"ל. והבאר הגולה שם בסק"ס מסתפק אם האיסור הוא מדאורייתא או מדרבנן, אבל הלבוש בחו"מ שם פשיטא ליה שהוא מדאורייתא, ומסיים בלשון: מכין אותו מכת מרדות שהרי עבר על איסור דאורייתא דכתיב השמר לך ושמור נפשך וגומר [אלא דמפשטות דברי הרמב"ם הנ"ל שמתחיל את ההלכה הזאת בלשון: הרבה דברים אסרו חכמים וכו' משמע דס"ל דהאיסור הוא מדרבנן, ואכמ"ל].
(ג) ומצינו אחד מיוחד שיצא להתריע נגד העישון כבר לפני עשרות שנים, ה"ה הכהן הגדול מאחיו הגה"צ בעל חפץ חיים והמשנ"ב ז"ל, והוא לו בספרו ליקוטי אמרים פרק י"ג, דמדי דברו והטיפו על הרעות הכבדות אגב העישון, שעי"כ קובעים א"ע לדבר דברים בטלים ולה"ר =ולשון הרע=, בזבוז זמן ובזבוז כספים וכו'. מוסיף וכותב וז"ל: ואגב דאתי לידי אודות עישון הסיגארין, נדבר קצת אודות זה, הנה כמה רופאים גזרו אומר שכל מי שהוא חלוש אסור להרגיל את עצמו בזה שמחליש כחותיו, ולפעמים נוגע גם לגפשו /לנפשו/, והנה דברתי כמה פעמים עם חלושי כח אודות זה, וענו לי שגם הם יודעים ומכירים בעצמם שהעישון קשה להם. אך מפני שהורגלו בזה מכבר קשה להם לפרוש מזה, ואמרתי להם מי התיר לכם להרגיל עצמיכם על כך, אמת חז"ל אמרו (בב"ק צ"ב) החובל בעצמו אעפ"י שאינו רשאי פטור (כי למי ישלם אם לא לעצמו) אבל על כל פנים הלא אמרו שאינו רשאי לחבול בעצמו, ראשית משום ונשמרתם לנפשותיכם, ועוד, דין הוא, דהלא תבל ומלואה של הקב"ה ולכבודו בראנו ונותן לכל אחד בחסדו כח כפי צרכו לתורתו ולעולמו, ואיך ירשה העבד לעשות לעצמו כפי רצונו הלא הוא שייך לאדונו, ואם על ידי העישון נגרעו כחותיו בודאי יתבע לבסוף לדין על זה דהלא עשה זה ברצון לבו ולא באונס עכ"ל.
לעניין הקורנה, כדי לקבוע שהמגזר החרדי עבר על דברי הלכה נצטרך לקבוע איזה הלכה הם בדיוק עברו? והאם הם באמת עשו מה שנטען שעשו?
מה שאתה מייצג מבחינתי זה התחכמויות של המגזר החרדי,
ועזוב שאתה יודע שחלק גדול מהפוסקים נקט עמדה חד משמעית.
אבל העניין הוא גם יותר קיצוני, כי למעשה מי שצריך לעשות אקרובטיקה בשביל להצדיק את ההתנהלות המבישה וחסרת האחריות הזאת,
הוא זה שזורק חץ ואז מסמן את המטרה. זה לא מקרי שהליטאים מזלזלים בחסידים, וכל הזמן מתגאים בלימוד שלהם,
שדווקא הם היו הדגל של כן יאלה נלמד תורה בכל מחיר גם אם אנשים יתפגרו כאן בחוצות.

והנה קצת מדברי הרמ"א שמצוטטים על ידי פוסקים בני זמננו
18-03-2020-14-00-46-01.png

הנה החליל שלי נשמה

חבל שאתה תובע בעלות על ההלכה ועל התורה,
שזה באמת מעשה חרדי

השיטה היא פשוט להגן על ההתנהגות החרדית, לא בשם ההלכה בהכרח,
כשצריך אז בשם העלבון איך מישהו מעז לבקר את הכת, גם כשהיא מתנהגת נגד ההלכה בפירוש

בפועל רוב הפסיקות המקלות על עישון הגיעו כבר מזמן, כשרק התחילו להבין את חומרת הנזק

הניסיון שלך לומר שמותר לאדם להזיק לעצמו במשהו, הוא מוטעה מיסודו,
כמו שאדגיש באדום בתשובה של הרב ולדנברג

תעשה קל וחומר בן בנו של קל וחומר לאדם שמזיק לעצמו נזק בריאותי של ממש ומחבל לעצמו במערכות של הגוף לאלתר.
ועישון פוגע בך לאלתר.

אסור לך לגרום לעצמך לחבלה גם כזאת שלא מסכנת חיים

שו"ת ציץ אליעזר חלק טו סימן לט

אם יש לאסור על פי דין עישוני סיגריות, ואם הזכות בידי הנמצאים במחיצה אחת עם המעשן למחות בידו בנימוק שהעשן מזיק להם. ב"ה. יום ועש"ק ג' לחדש מרבים בשמחה תשמ"ב. ירושלים עיה"ק ת"ו. לכבוד מכובדי היקר הרופא המהולל היו"ש. ד"ר אלי יוסף שוסהיים נ"י. שלום ורב ברכה.
יקרת מכתבו מתאריך ה' שבט קבלתי רק השבוע וזוהי סיבת איחור תשובתי אליו, ועמו הסליחה.
עברתי בתשומת לב מרובה על מאמרו הארוך על סיכוני בריאות בעישון שצירף למכתבו. ונענה למבוקשו הנני להשיב לו בזה את חות דעתי על הנושא מנקודת ההלכה הנלענ"ד.
(א) נדהמתי ונבהלתי וממש רעדה אחזתני עקב הסברתו המעמיקה והבהירה, וראיותיו הרפואיות המופתיות, והוכחותיו הממשיות המעידות במאה עדים שהעישון של סיגריות כמוהו כגחלי רתמים לגוף, כי הוא מזיק בצורה חמורה ביותר לבריאות הגוף של המעשן. וכי העישון עלול ממש לקצר את החיים ח"ו, וסופר ומונה מספרים מבהילים מהסטטיסטיקה המתפרסמת מדי פעם המצביעה ומראה באצבע על התוצאות החמורות ביותר מריבוי העישון, ואשר בכנפיה - הסטניים נופלים קרבנות לרוב, והרבה יותר מעשרות אלפים ורבבות אנשים ברחבי העולם באים עליהם כחתף (כתוצאה מזה) בשטחי הגוף ואבריו השונים ובעיקר באברי הנשימה והריאות, גידולים ממאירים, וכן, נפחת - הריאות, ברוכיטיס כרונית, היזיקם ללב ולכלי הדם התכווצויות בקיבה ובמעיים, ועוד ועוד, עד כי הרופאים גזרו אומר כי העישון הוא הקוטל הראשון של האנושות.
לאור זה נראה ברור ללא צל של ספק כי אין מקום להתברך בלב (כפי שאחרים רוצים לומר כן) ולהורות כי היות והעישון רבים דשים בו אם כן יש להחיל על זה המאמר חז"ל בכמה מקומות על מנהג עולם במקום שיש לחוש לסכנה, שפסקו פסקם ואמרו: והאידנא דדשו בו רבים שומר פתאים ה'. דלא אמרו כן אלא במקומות דלא נתגלה בהתם, והמציאות לא הראתה על היפוכו של דבר, ואדרבא ראו שרבים וכן שלימים עברו ולא ניזוקו (עיין לדוגמא במסכת יבמות ד' י"ב ע"ב ודף ע"ב ע"א וכן בע"ז דף ל' ע"ב), אבל בכגון הנידון שלפנינו אשר בעיקר בעשרות השנים האחרונות לאור המחקרים המדעיים והרפואיים השונים נתגלו בממדים מבהילים היזיקי הגוף המרובים והמסוכנים אשר העישון גורם בכנפיו, והתודעה הזאת גם יצאה כבר טבעה בעולם עד כדי כך שבכמה מדינות גדולות ועצומות יצא החוק מאת ממשלותיהם על חובת ציון אזהרה על כל חפיסת סיגריות האומרת הרופא הממשלתי הראשי מזהיר את המעשנים שהעישון מסכן את בריאותם ומזיק לה. ואני קורא כעת דו"ח ממשלתי אמריקאי, ומטעם הרופא האמריקאי הראשי שהתפרסם דוקא השבוע בכ"ע =בכתב עת= האומרת יותר ממאה אלף אמריקיים ימותו השנה מסרטן בגלל שעישנו סיגריות וכן כי עישון סיגריות הוא כיום הגורם העיקרי לתמותה ממחלת הסרטן בארה"ב ושאין פעולה בה יכול אדם לנקוט על מנת להוריד את סכנת הסרטן בצורה יותר אפקטיבית (השפעתית) מאשר הפסקת העישון. אם כן בודאי ובודאי שאבסורדי הוא להעלים עין מכל זה ולהפטיר כלאחר יד ולומר כי גם על כגון זה נאמר שומר פתאים ה'.
(ב) על כן צדק כבו' במאמרו שאדרבא על כגון דא יש להחיל פסקו של הרמב"ם בפ"ד מהל' דיעות ה"א שפוסק ואומר: דהואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא וכו' לפיכך צריך להרחיק אדם עצמו מדברים המאבדין את הגוף.
ולא עוד אלא שיש להחיל על זה גם פסקו של הרמב"ם (בפי"א מה' רוצח ושמירת נפש ה"ה) שפוסק וז"ל: הרבה דברים אסרו חכמים מפני שיש בהם סכנת נפשות וכל העובר עליהן ואומר הרני מסכן בעצמי ומה לאחרים עלי בכך או איני מקפיד בכך מכין אותו מכת מרדות עכ"ל. זאת אומרת שמוטל גם על אחרים להניע אותו מכך בכל האמצעים שבידיהם.
וכדברי רמב"ם אלה נפסק להלכה גם בשו"ע חו"מ סי' תכ"ז סעי' ט' [והמעניין שהוא הסעיף האחרון המסיים דיני חו"מ] וז"ל: כל העובר על דברים אלו וכיוצא בהם ואמר הרני מסכן בעצמי ומה לאחרים עלי בכך או איני מקפיד בכך מכין אותו מכת מרדות, והנזהר מהם תבוא עליו ברכת טוב עכ"ל. והבאר הגולה שם בסק"ס מסתפק אם האיסור הוא מדאורייתא או מדרבנן, אבל הלבוש בחו"מ שם פשיטא ליה שהוא מדאורייתא, ומסיים בלשון: מכין אותו מכת מרדות שהרי עבר על איסור דאורייתא דכתיב השמר לך ושמור נפשך וגומר [אלא דמפשטות דברי הרמב"ם הנ"ל שמתחיל את ההלכה הזאת בלשון: הרבה דברים אסרו חכמים וכו' משמע דס"ל דהאיסור הוא מדרבנן, ואכמ"ל].
(ג) ומצינו אחד מיוחד שיצא להתריע נגד העישון כבר לפני עשרות שנים, ה"ה הכהן הגדול מאחיו הגה"צ בעל חפץ חיים והמשנ"ב ז"ל, והוא לו בספרו ליקוטי אמרים פרק י"ג, דמדי דברו והטיפו על הרעות הכבדות אגב העישון, שעי"כ קובעים א"ע לדבר דברים בטלים ולה"ר =ולשון הרע=, בזבוז זמן ובזבוז כספים וכו'. מוסיף וכותב וז"ל: ואגב דאתי לידי אודות עישון הסיגארין, נדבר קצת אודות זה, הנה כמה רופאים גזרו אומר שכל מי שהוא חלוש אסור להרגיל את עצמו בזה שמחליש כחותיו, ולפעמים נוגע גם לגפשו /לנפשו/, והנה דברתי כמה פעמים עם חלושי כח אודות זה, וענו לי שגם הם יודעים ומכירים בעצמם שהעישון קשה להם. אך מפני שהורגלו בזה מכבר קשה להם לפרוש מזה, ואמרתי להם מי התיר לכם להרגיל עצמיכם על כך, אמת חז"ל אמרו (בב"ק צ"ב) החובל בעצמו אעפ"י שאינו רשאי פטור (כי למי ישלם אם לא לעצמו) אבל על כל פנים הלא אמרו שאינו רשאי לחבול בעצמו, ראשית משום ונשמרתם לנפשותיכם, ועוד, דין הוא, דהלא תבל ומלואה של הקב"ה ולכבודו בראנו ונותן לכל אחד בחסדו כח כפי צרכו לתורתו ולעולמו, ואיך ירשה העבד לעשות לעצמו כפי רצונו הלא הוא שייך לאדונו, ואם על ידי העישון נגרעו כחותיו בודאי יתבע לבסוף לדין על זה דהלא עשה זה ברצון לבו ולא באונס עכ"ל.
אני לא תובע שום בעלות על כלום, אם כבר נדמה לי שאתה זה שתובע בעלות.
אני אומר שהדין מורכב עם מחלוקות והבנת מציאות הדברים ולקשר אותם למקורות הנכונים בהלכה. אתה זה שיותר ישר לפסק הלכה שכל החרדים עוברים על ההלכות המפורשות.
ועל זה נאמר "כל הפוסט במומו פוסל".

ולרגע לא התרתי לעשן, הסברתי את המורכבות של ההלכה, ולמה יש כאלו שיסרבו שזה מותר. ומוטב תעשה אם לא תקבע עובדה שקרית על מגזר שלם שחקק על דיגלו לימוד תורה וקיום המצוות מעל הכל, יותר מכל מגזר אחר.

אני בעד ביקורת, תאמין לי שאני לא חוסך את זה. אבל יש מקום לביקורת, כאן זאת לא ביקורת, זה על גבול ההסתה והשקר.
לבוא לפורום שלא אוהב חרדים, ולספר להם מה דפוק שם, זה רחוק מביקורת במיוחד כי אין לאף אחד כאן בפורום מה לעשות בעניין.
אם ביקורת זה מה שאתה רוצה להעביר, אתה מוזמן לישיבה חרדית, ותוכל להביע את דעתך בצורה הכי מבקרת שתרצה, אולי אז תבין כמה ידע חסר לך להבין בנושאים שאתה מתיימר להבין.

כולם ברשת גאוני מדע, דת ומדינה, בוא במציאות למקום שהביקורת שלך יכול לעשות שינוי חיובי, לא בהסתה אנונימית בפורום חילוני.
מה שאתה מייצג מבחינתי זה התחכמויות של המגזר החרדי,
ועזוב שאתה יודע שחלק גדול מהפוסקים נקט עמדה חד משמעית.
אבל העניין הוא גם יותר קיצוני, כי למעשה מי שצריך לעשות אקרובטיקה בשביל להצדיק את ההתנהלות המבישה וחסרת האחריות הזאת,
הוא זה שזורק חץ ואז מסמן את המטרה. זה לא מקרי שהליטאים מזלזלים בחסידים, וכל הזמן מתגאים בלימוד שלהם,
שדווקא הם היו הדגל של כן יאלה נלמד תורה בכל מחיר גם אם אנשים יתפגרו כאן בחוצות.
אני מודע שרוב הפוסקים בארץ קבעו לשמור על ההנחיות, וכולם שמרו עליהם, יותר מחופי הים ורוב החילונים. כשיש לך 9 ילדים בבית אחד, בניין עם כמות גדולה של דיירים, ועומס גדול, גם אם לא תמצא מעבר ל100 מטר מהבית אתה חשוף להידבק ולהדביק הרבה יותר.

כן, תמצא חרדי שהוריד מסיכה להתעטש, ועוד אחד שזורק אבנים בשבת, זה לא המגזר, המגזר בכללי היה פנאטי להחריד. ואם תשאל אותי, האכילו את הרבנים במידע שגוי שגרם לכל זה. בעיני לפחות לא היה אמור להיות כזאת ציות לחוקים של הקורונה, אבל שמרתי את דעתי לעצמי, ונזהרתי.

נמאס לי לשתף את דעתי בפורום על חרדים וקורונה, כי זה לנאום לחרשים עם אטמי אוזניים. אבל אני לא כאן כדי לקיים איתך דיון על דעתי על הניהול של הקורונה, אלא על הדעה של החרדים בעניין, ותראה לי מה גרם לך להרגיש שהם היו פחות איכפתיים מהחילונים.

כולם ברשת גאוני מדע, דת ומדינה, בוא במציאות למקום שהביקורת שלך יכול לעשות שינוי חיובי, לא בהסתה אנונימית בפורום חילוני.
זאת בכלל לא הסתה, זאת הדעה שלי ואני מביע אותה בדיוק כמו שיכולתי להביע כל רגש אחר שלי, למשל סביב פוליטיקה.

אני לא מנסה לפסול את הציבור, זאת לא המוטיבציה שלי. אני פשוט כועס על דברים, ודווקא הכעס שלי בא בדיעבד של הדיעבד, בגלל כל פעם יותר ויותר הבנה איך הציבור הזה מאורגן, וכמה שזה ממש לא בהכרח על פי התורה.

אז אתה מזמין אותי מתוך החרדיות ומתוך הנחה שצריך לנהל דיון כזה בישיבה,
אבל דיונים כאלה אני מנהל גם עם בני ישיבה כמובן תמיד. כי יש לי כאלה אנשים קרובים בחיים.
ואני כאמור גם מנהל אותם כל אימת שמתחשק לי, כי אני לא רואה מבחינת הערכים שלי שום סיבה שלא.
נמאס לי לשתף את דעתי בפורום על חרדים וקורונה, כי זה לנאום לחרשים עם אטמי אוזניים. אבל אני לא כאן כדי לקיים איתך דיון על דעתי על הניהול של הקורונה, אלא על הדעה של החרדים בעניין, ותראה לי מה גרם לך להרגיש שהם היו פחות איכפתיים מהחילונים.
אני לא מדבר על החילוניות כי זה לא חדש לי שאדם שחורט על הדגל שלו את האינטרס, יראה כמו אינטרסנט

אני דווקא כן כועס על הציבור החרדי, דווקא בגלל שזה מאכזב אותי שאני לא מוצא שם עקביות,
דווקא אצל מי שפעם היו הגיבורים שלי, ואז התאכזבתי מהם פעם אחר פעם בצורות מזעזעות

זאת בכלל לא הסתה, זאת הדעה שלי ואני מביע אותה בדיוק כמו שיכולתי להביע כל רגש אחר שלי, למשל סביב פוליטיקה.

אני לא מנסה לפסול את הציבור, זאת לא המוטיבציה שלי. אני פשוט כועס על דברים, ודווקא הכעס שלי בא בדיעבד של הדיעבד, בגלל כל פעם יותר ויותר הבנה איך הציבור הזה מאורגן, וכמה שזה ממש לא בהכרח על פי התורה.

אבל דיונים כאלה אני מנהל גם עם בני ישיבה כמובן תמיד. כי יש לי כאלה אנשים קרובים בחיים.
ואני כאמור גם מנהל אותם כל אימת שמתחשק לי, כי אני לא רואה מבחינת הערכים שלי שום סיבה שלא.
זה לא חדש שיש קיצונים בכל מגזר וקהילה, ומה שאנחנו אומרים וכותבים יכול להשפיע לטוב ולמוטב. בארץ הדיבורים האלו מזיקים לחרדים ואפילו גורמים לאנשים מסוכנים לפגוע בחרדים. ובארה"ב זה פוגע בכל היהודים, גם חילוניים.

אנשים ניגשו אלי עם כל הסטריוטיפיות שיש להם עלי, ולפעמים זה אפילו מפחיד. לדוגמה, מישהו יראה אותי ברחוב בלבוש החרדי שלי, וכתוצאה ממה שנכתב כאן הם עלולים לחשוב שאני שונא חיילים, יורק על חיילות, ופוגע באנשים אחרים, כשלמעשה כל המשפחה שלי והמורחבת, גם מארה"ב שירתו בצה"ל.

אני רק אומר שצריך להיזהר כשמחפישים מגזר ככל שיהיה בפומבי ואיפה. את הדעה שלי על מגזרים ודתות אני צריך לשתף איפה שמוכנים לשמוע בצורה לא מסוכנת. ואני לצערי מאוד חושש מהדיבור על הציבור החרדי בפומבי.

אני לא מדבר על החילוניות כי זה לא חדש לי שאדם שחורט על הדגל שלו את האינטרס, יראה כמו אינטרסנט

אני דווקא כן כועס על הציבור החרדי, דווקא בגלל שזה מאכזב אותי שאני לא מוצא שם עקביות,
דווקא אצל מי שפעם היו הגיבורים שלי, ואז התאכזבתי מהם פעם אחר פעם בצורות מזעזעות
עם זה אני מאוד יכול להזדהות, גם אני התאכזבתי מאנשים ואפילו רבנים חרדים, אבל זה הם, זה לא קשור למגזר שלי. כמו שלא אפסיק לאהוב את אימא שלי בגלל שאימא של מישהו מפגרת.

אבל אני גם מזדהה עם ההרגשה הזאת כשאתה קולט שיש כאן אדם מושחת שמצליח לעבוד על אנשים לא רק שהוא לא מושחת, אבל גם צדיק גדול.

מה אני אגיד לך, אני לא אנסה לשכנע אותך אחרת, כי אני מבין אותך, אבל תן לפחות לאנשים בכל מגזר להוכיח מי הם בלי קשר לאדם אחר אפילו באותו מגזר.

אני לא מכליל ציונים וחילונים.

הנה החליל שלי נשמה
תזכיר לי לתת לך מוניטין רק על קאמבק המדהים הזה

ודברים1
מדברים על פסוק מהספר שלך, איפה אתה?
יש לך הזדמנות טובה לתבוע זכויות יוצרים
(חה דברים מדבר על ספר דברים ,אשר עליו כולנו מדברים)

תזכיר לי לתת לך מוניטין רק על קאמבק המדהים הזה

ודברים1
מדברים על פסוק מהספר שלך, איפה אתה?
יש לך הזדמנות טובה לתבוע זכויות יוצרים
(חה דברים מדבר על ספר דברים ,אשר עליו כולנו מדברים)
איבדתי אתכם ברגע שהבנתי שאין באמת רצון להגיע לאמת או הבנה .

בכל מיקרה אם התכוונת לנשמרתם מאוד לנפשתיכם - כוונת הפסוק לנפש מבחינת רוחנית (דאורייתא) יש מקומות בגמרא שמפה פירשו שצריך לשמור גם על הגוף .

איבדתי אתכם ברגע שהבנתי שאין באמת רצון להגיע לאמת או הבנה .

בכל מיקרה אם התכוונת לנשמרתם מאוד לנפשתיכם - כוונת הפסוק לנפש מבחינת רוחנית (דאורייתא) יש מקומות בגמרא שמפה פירשו שצריך לשמור גם על הגוף .

וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד, לְנַפְשֹׁתֵיכֶם: כִּי לֹא רְאִיתֶם, כָּל-תְּמוּנָה, בְּיוֹם דִּבֶּר יְהוָה אֲלֵיכֶם בְּחֹרֵב, מִתּוֹךְ הָאֵשׁ.
דברים ד טו
פסוק מקורי בלי החרטוטא.
תסיק מה שאתה רוצה

וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד, לְנַפְשֹׁתֵיכֶם: כִּי לֹא רְאִיתֶם, כָּל-תְּמוּנָה, בְּיוֹם דִּבֶּר יְהוָה אֲלֵיכֶם בְּחֹרֵב, מִתּוֹךְ הָאֵשׁ.
דברים ד טו
פסוק מקורי בלי החרטוטא.
תסיק מה שאתה רוצה
מה צריך להסיק ואיפה החרטוטא רשום מפורש --- לנפש .

רַ֣ק חֲזַ֗ק לְבִלְתִּי֙ אֲכֹ֣ל הַדָּ֔ם כִּ֥י הַדָּ֖ם ה֣וּא הַנָּ֑פֶשׁ וְלֹא־תֹאכַ֥ל הַנֶּ֖פֶשׁ עִם־הַבָּשָֽׂר׃

דברים יב כג

אז רואים קישור לאלמנטים פיזיים של החיים ממש. אבל הוא בוחר מצד אחד להגיד שהפירוש המילולי הוא באופן חד ויחיד רוחני.

הם ימשיכו לצעוד בין הטיפות בשביל להצדיק טרנדים
יש כללים לפסיקה בהחלט,
אבל אתה רואה איך המוטיבציה של זרם מסוים, משפיעה על הפסיקה שלו,
או על ההתעלמות שלו מפסיקה.

הבעיה העיקרית מתחילה מעצם זה שאתה רוצה ליצור זרם או להשתייך אליו,
ואז נהיה לזרם או לתת הקבוצות שלו, יצר קיום בפני עצמו.

כלומר אם פעם היהודים ניסו לשמור את התורה, או שלא,
אז היום יש שאלה האם אתה חרדי או לא,
גם אם אתה שומר בדיוק על אותם הלכות וחי אותו אורח חיים כל חייך, ברמה הטכנית ההלכתית.

ואז להיות חרדי זה כבר נהיה עניין של אגו.

אלוהים לא ברא אותך חרדי
הוא לא ציווה עליך להיות חרדי

חרדי זה המצאה שמקפלת בתוכה מגמתיות

וזה קצת מאוס כל הזמן לראות את הדינמיקה הזאת של חרדים שמנסים להגן על החרדיות

אדם יהודי אורתודוכסי אמור לחשוב שהוא יהודי שמייצג את עצמו,
ולא לנסות להשתייך לקבוצה שהגדירה את עצמה מזה כמה עשרות שנים

לא היו תנאים חרדים ותנאים דתיים לאומיים

או פוסקי הלכה מיזרוחניקים

אני פשוט נזכר בכל הסינטקס המגעיל הזה, של הציבוריות הדתית לסוגיה,
ובעיקר מתמלא בגועל, כי יש שם מכל כיוון לכיוון האחר, זלזול, וגם גזענות מאוד רצינית, בציבור החרדי במיוחד.

אז בואו נפריד בין להיות חרדי, ללהיות תורני, כי לא בהכרח יש חפיפה בין השניים.

אז רואים קישור לאלמנטים פיזיים של החיים ממש. אבל הוא בוחר מצד אחד להגיד שהפירוש המילולי הוא באופן חד ויחיד רוחני.
ברור שהכוונה פה הפיזית , נפש מוזכרת כמה פעמים בתנך בהקשר של אנשים או יחיד.
זה פשוט מדהים אותי כמה אקרובטיקה אפשר לעשות עם משפט מאוד פשוט.
דרך תגיד לי גם שבראשית אלוהים הוא בעצם משב רוח כי כתוב בבראשית ש''רוח אלוהים מרחפת על המים'''

ברור שהכוונה פה הפיזית , נפש מוזכרת כמה פעמים בתנך בהקשר של אנשים או יחיד.
זה פשוט מדהים אותי כמה אקרובטיקה אפשר לעשות עם משפט מאוד פשוט.
דרך תגיד לי גם שבראשית אלוהים הוא בעצם משב רוח כי כתוב בבראשית ש''רוח אלוהים מרחפת על המים'''

הפירוש ששמרתם לנפשותיכם הוא לא לשמור את חייך, הוא דחוק לאללה, קלוש, ובטח ובטח שלא נפסק להלכה.

רַ֣ק חֲזַ֗ק לְבִלְתִּי֙ אֲכֹ֣ל הַדָּ֔ם כִּ֥י הַדָּ֖ם ה֣וּא הַנָּ֑פֶשׁ וְלֹא־תֹאכַ֥ל הַנֶּ֖פֶשׁ עִם־הַבָּשָֽׂר׃

דברים יב כג

הם ימשיכו לצעוד בין הטיפות בשביל להצדיק טרנדים
יש כללים לפסיקה בהחלט,
אבל אתה רואה איך המוטיבציה של זרם מסוים, משפיעה על הפסיקה שלו,
או על ההתעלמות שלו מפסיקה.

הבעיה העיקרית מתחילה מעצם זה שאתה רוצה ליצור זרם או להשתייך אליו,
ואז נהיה לזרם או לתת הקבוצות שלו, יצר קיום בפני עצמו.

כלומר אם פעם היהודים ניסו לשמור את התורה, או שלא,
אז היום יש שאלה האם אתה חרדי או לא,
גם אם אתה שומר בדיוק על אותם הלכות וחי אותו אורח חיים כל חייך, ברמה הטכנית ההלכתית.

ואז להיות חרדי זה כבר נהיה עניין של אגו.

אלוהים לא ברא אותך חרדי
הוא לא ציווה עליך להיות חרדי

חרדי זה המצאה שמקפלת בתוכה מגמתיות

וזה קצת מאוס כל הזמן לראות את הדינמיקה הזאת של חרדים שמנסים להגן על החרדיות

אדם יהודי אורתודוכסי אמור לחשוב שהוא יהודי שמייצג את עצמו,
ולא לנסות להשתייך לקבוצה שהגדירה את עצמה מזה כמה עשרות שנים

לא היו תנאים חרדים ותנאים דתיים לאומיים

או פוסקי הלכה מיזרוחניקים

אני פשוט נזכר בכל הסינטקס המגעיל הזה, של הציבוריות הדתית לסוגיה,
ובעיקר מתמלא בגועל, כי יש שם מכל כיוון לכיוון האחר, זלזול, וגם גזענות מאוד רצינית, בציבור החרדי במיוחד.

אז בואו נפריד בין להיות חרדי, ללהיות תורני, כי לא בהכרח יש חפיפה בין השניים.
אחי מציע לך לקרוא את ההודעות שלי בפוסטים קודמים שאמרתי שבמחינתי חרדי זה אדם שהוא חרד לדבר השם ולא מעניין אותי איך הוא נראה ומה הוא עושה ולמי שייך , מצידי במקום כיפה שחורה שישים חסה על הראש.

אתה עוד פעם מסיק מסקנות לא נכונות , גם רשמתי למעלה לגבי נשמרתם שמפה פירשו לשמור על הגוף .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית