הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אסון נורא

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
אני רוצה לדעת בוודאות שאין הרוג 1 ואין פצוע 1 ושהכל עובר בשלום !
איפה אתה חי בנאדם? אומרים לך שבכל זאת היו באים, אולי באמת היה צריך להפקיר את החרדים לחלוטין! זה מה שאתה אומר?
בזמן קורונה חרדים היו הולכים לבית ספר למרות שהיה אסור בתכלית האיסור! אבל הרב אמר שאפשר, אז בעצם מותר.

איפה אתה חי בנאדם? אומרים לך שבכל זאת היו באים, אולי באמת היה צריך להפקיר את החרדים לחלוטין! זה מה שאתה אומר?
בזמן קורונה חרדים היו הולכים לבית ספר למרות שהיה אסור בתכלית האיסור! אבל הרב אמר שאפשר, אז בעצם מותר.
רשמתי בצורה הכי ברורה שיש .
בהחלט לדעתי זה היה עושה טוב אם היו מודיעים שיש סכנה בדבר ועקב הסכנה ואי יכולת לאבטח את האיזור , אנחנו מציעים לאנשים לא לבוא ואנחנו לא נאבטח מקום שבטוח יהיה בו אסון .

ומי שהיה בא היה באחריותו בלבד - המטרה שאני אומר את זה , זה לא כי אני רוצה שהם יקבלו עונש ויפגעו וככה ילמדו , אלא אני יודע שיש אנשים חכמים ונבונים בכל המגזרים , ואם ידברו איתם בשפה ברורה שלא משתמעת ל2 פנים אתה תראה שההתנהלות שלהם תיהיה אחרת .
נכון ! הם לקחו את האחריות עשו את השיקולים שלהם והחליטו שעדיף לקחת סיכון של להידבק מאשר להישאר בבתים קטנים עם ריבוי ילדים , היה דיון ענק על הדברים האלה כמו לדוגמא שזה יוביל הרבה אנשים להישבר ולהכניס טכנולוגיה ועדיף סכנה בריאותית חיצונית מאשר סכנה לרוחניות ולנפש . תגיד שהם מפגרים או לא יודע מה לא נכנס מי צודק אומר לך את הטענה שלהם , הילדים וההורים היו פשוט משתגעים , מה גם שיש טוענים(פוסקי עבר של הציבור האשכנזי) שבשעת סכנה תפילה במניין היא מדאורייתא .

לא אכנס לנושא של הקורונה שהיה כלכך מורכב כי הוא לא קשור לנושא , שם לדוגמא הם לקחו את האחריות על עצמם , היה הבדל עצום בין הציבור האשכנזי והספרדי . אני זוכר שנכנסתי לבית כנסת עם מישהו ואמרתי לו כולם פה בלי מסיכות בוא לצד השני של הבית כנסת שם הם עם מסיכות והוא אמר לי מי שבא עם מסיכה הוא חולה מאומת ...

הקורונה זה סיפור אחר ממירון לחלוטין !

אלא אני יודע שיש אנשים חכמים ונבונים בכל המגזרים , ואם ידברו איתם בשפה ברורה שלא משתמעת ל2 פנים אתה תראה שההתנהלות שלהם תיהיה אחרת .
בצורה שלא משמעת ל2 פנים היה שם כאוס עם הרוגים ומאות פצועים ועדיין לא מעט אנשים התעמתו עם המשטרה כדי לחזור למתחם כדי להתפלל.
מזכיר לך עשרות שוטרים שבאותו הזמן במקום להתעסק בפצועים\פינוי צירים\אלף ואחד דברים היו צריכים לפזר אלפים שניסו להתפרץ למתחם וכאלה שסירבו להתפנות
על איזה התנהלות אחרת אתה מדבר?

ומי שהיה בא היה באחריותו בלבד - המטרה שאני אומר את זה , זה לא כי אני רוצה שהם יקבלו עונש ויפגעו וככה ילמדו , אלא אני יודע שיש אנשים חכמים ונבונים בכל המגזרים , ואם ידברו איתם בשפה ברורה שלא משתמעת ל2 פנים אתה תראה שההתנהלות שלהם תיהיה אחרת .
הסתומים, האמיצים, המשוגעים, הטועים - you name it - עדיין היו באים.
לדעתך היה צריך לתת ליותר אנשים סתומים, אמיצים וכו' למות? הם היו באים, אולי מעט פחות(החכמים שבחכמים!), והיו מתים מבלי שום עזרה- יותר.
לקחו את האחריות על עצמם = לא שמו על החוק

אולי אנשי החוק לא היו צריכים לשים עליהם, ובאמת לתת ליותר אנשים למות. ואז כמובן היו באים אליהם בטענות.

בצורה שלא משמעת ל2 פנים היה שם כאוס עם הרוגים ומאות פצועים ועדיין לא מעט אנשים התעמתו עם המשטרה כדי לחזור למתחם כדי להתפלל.
מזכיר לך עשרות שוטרים שבאותו הזמן במקום להתעסק בפצועים\פינוי צירים\אלף ואחד דברים היו צריכים לפזר אלפים שניסו להתפרץ למתחם וכאלה שסירבו להתפנות
על איזה התנהלות אחרת אתה מדבר?
בדיוק על זה - אירוע שמכיל 100 אלף איש ואתה מדבר על כמה אנשים בודדים , זה בדיוק מה שאני טוען . שהיו עשרות אלפי אנשים שמתנהגים אחרת .

מה? לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד.
הוא דיבר על חרדים בממשלה ועל "תן וקח", אני רואה שהם רק לוקחים.
מפלגות שצריכות את התמיכה של המפלגות החרדיות, יקבלו את אותה תמורת תנאים. כל מפלגה עושה את זה, רק שאצל חרדים זה פתאום סחטנות.
גם בפרשנות שהבאת, יש לשלם לחרדים רק על כך שהם לא עושים מקצוע אחר תחת הזמן שהם לומדים תורה.
איזה מקצוע רכשו כל מי שלומד בכוילל כל הזמן?
כמה נראה לך שמשלמים להם?
ממתי יש קשר בין החרדים לבין מצוות?

זאת כת של מטורפים עובדי עבודה זרה.

הרי בקורונה הם המציאו ערכים חדשים, שתלמוד תורה דוחה סכנת נפשות.

בהלוויות הם ימשכו להתכנס כמו חבורת שוטים, בדוחק שגורם לאנשים למות.

וככה גם במירון.

הפוליטיקאים אוחנה ורעי דיברו אך ורק בהקשר של אילוצי הקורונה.

אף אחד מהם לא ניסה למתוח "לטובת" החרדים ונגד הערכות המשטרה, את הכמות של האנשים מבחינה בטיחותית.

אז חבורת הטמבלים האלה שצריכה לראות איזה פוליטיקאי מבוגר מדליק מדורה, ביום שהם באו בכלל להתמקד כביכול במנהיג שנפטר, כמובן תעשה את זה בלי לחשוב שניה האם האירוע הזה מתבצע לפי ההלכה.

וכמובן גם הספרדים צריכים להדליק מדורה, שלא חלילה תהיה להם פחות יוקרה או אין לי מושג מה.

פאקינג אירוע מטופש בתכלית הטיפשות, עם ציבור מטומטם בתכלית הטמטום.

דרך אגב, עבדתי בבית חולים ביקור חולים, שהוא שימש בעיקר כמחלקת יולדות לחרדים מהשכונות החרדיות בירושלים.
כמות הפעמים שבה רדפתי אחריי ילדים חרדים שרצו לכביש הכי סואן ומסוכן בירושלים, כשההורים שלהם בכלל לא מודעים למצב.

או בכלל החופשיות המסריחה שהם נהגו בילדים בני שנתיים ושלוש, הייתה חתיכת תצוגת תכלית להתנהלות המפוזרת וה חפירה הזאת שלהם מול חיי אדם.

הם מזמן איבדו את הקשר ליהדות.
רבים רק למי יש ז'ין יותר גדול במסירות נפש לדברים שתת הזרם חרט על הפסל שלו.
החסידים עם הרבי שלהם, והליטאים עם לימוד התורה.
כל אחד רואה מה שהוא רוצה לראות.
אני רואה מגזר איכפתי, מאוחד, מסור ואפילו עם ראש פתוח. אין ספק שכמו בכל מגזר יש את המתמודדים. ותאמין לי שיש לי הרבה ביקורת על המגזר החרדי, אבל לא בדיוק מה שאתה מבקר.

יש מקום ושעה לביקורת, בפורומים חילוניים לא תראה אותה. ומכיוון שלרוב החרדים אין גישה להם, אין טעם לבקר שם.
אבל בבתי המדרשות תמיד יש ביקורת.

אני חייב לומר שאני לא מייצג את המגזר החרדי בשום דרך, הנה אני פאוורליפטר שכותב כאן באינטרנט, מושג הקיים במגזר, אבל ממש לא נפוץ.

כשמדברים על ציבור שלם, מאוד קשה להגדיר ולהתווכח עליה. מה גם, שתצטרך לעמוד מול כל התשובות וטיעונים של כל אחד מהם בנפרד.

להיות חילוני זה לא אומר שאתה אוכל חזיר בכל ארוחה, ורוצח אנשים. ולצערי ההסתכלות שלך על חרדים דומה לאמירה שחילוניים מקיימים כל עבירה אפשרית.
יש חרדים מתמודדים, רעים, מושחתים כמו בכל מגזר, זה וודאי לא הרוב, אבל אולי לך זה מה שבולט, או גם מה שאתה מחפש לראות.

חרדי לא מגדיר אותך כמו שחילוני לא מגדיר אותך, זה רק מגזר שבה מצאת את המקום והאנשים שתוכל להיות מי שאתה רוצה להיות בחברתם בקלות הגדולה ביותר.

אני רוצה להיות דתי, שומר מצוות, הכי קל לי להיות קרוב לבית כנסת עם הרבה מנינים, חנויות כשרות, חינוך לאידיאולוגיה כזאת, וכן הלאה. לכן בחרתי במגזר שאוכל להיות כזה הכי בקלות. יהיה בה אנשים עם דעות שאני לא מסכים איתם, כמו אנטי ציונות ומי יודע מה עוד. אבל גם לי יש דעות שהם לא יסכימו עליהם כמו אימונים ואינטרנט. אנחנו יכולים להיות באותה מגזר ולשרת אחד את השני, להשלים מנינים, ועדיין לא להסכים, זה מגזר, לא שאנחנו אותו ראש ומסכימים על הכל.

הקיבעון בה קבעת מהו חרדי, לדעתי נובע בחוסר הבנה מהו מגזר.

מה זה משנה, כמה שמשלמים זה יותר ממה שצריך (צריך 0)
אף אחד לא התווכח כמה צריך, אתה חושב שצריך 0, ומישהו אחר חושב שצריך מליון. זה לא נושא הדיון.

הדיון ביני ל @Yonatann זה האם מה שהחרדים מקבלים זה "שכר בטלה" המותרת להם לקבל על פי ההלכה? או לא?

מכיוון שבמקרה הכי טוב, כדי שאדם יוכל להיות בטל ממלאכה, ו9 הילדים שלו יוכלו לאכול ולהתלבש בהתאם, צריך כמה אלפי שקלים בחודש. ה800 ש"ח בחודש המגיע אך ורק לאברך במשרה מלאה של כמעט 8 שעות ביום, אינו אפילו שכר בטלה. אז ל @Yonatann אני טוען, שלא יבלבל לי שזה שכר לימוד.

איתך @yujinius הדיון הוא האם מגיע להם בכלל כסף. לך אני טוען שזה לא רלוונטי, יש הרבה מאוד בוחרים במדינה שמאמינים שכן, ולכן הקולות שלהם נשמעו.

חוץ מזה שזה היה פעם גם הקולות של אלפי חילונים. כמו שציינתי שהיה רשום על שטר ה200 ש"ח פעם.

מכיוון שבמקרה הכי טוב, כדי שאדם יוכל להיות בטל ממלאכה, ו9 הילדים שלו יוכלו לאכול ולהתלבש בהתאם, צריך כמה אלפי שקלים בחודש. ה800 ש"ח בחודש המגיע אך ורק לאברך במשרה מלאה של כמעט 8 שעות ביום, אינו אפילו שכר בטלה. אז ל @Yonatann אני טוען, שלא יבלבל לי שזה שכר לימוד.

סתם נקודה שעלתה לי לראש לא קשור לדיון

אברך שאין לו כסף, אין לי תואר, אין לו ירושה שעומדת ליפול עליו מביא 9 ילדים ״ויהיה בסדר״

מקסימום נבקש תרומות, המנטליות הזאת פשוט דפוקה

סתם נקודה שעלתה לי לראש לא קשור לדיון

אברך שאין לו כסף, אין לי תואר, אין לו ירושה שעומדת ליפול עליו מביא 9 ילדים ״ויהיה בסדר״

מקסימום נבקש תרומות, המנטליות הזאת פשוט דפוקה
אם אבא שלך זה הקב"ה תמיד יש לך ירושה.

סתם קח סיפור אישי קטן מאברך.
דוד שלן בדרך אגב תוך כדי התיעצות כלכלית בנוגע להשקעות, תיווך ודירות מספר שלכל אחיין שלו הוא שם בירושה דירה בארה"ב בשווי 100 אלף דולר. האברך שחי בסרטים איך ישרוד את המחר, פתאום קלט שברגע חלילה שדודו ימות (הוא ממש אוהב אותו), הוא יכול להיות עשיר ב100 אלף דולר.

הבין האברך שהוא לא צריך דוד עשיר להבין שאבא שבשמיים עשיר פי כמה יכול להביא לו כסף בכל דרך.

ברור שיש את עניין ההשתדלות, והנושא של כמה צריך או מותר להקריב בשביל לימוד תורה וקיום המצוות הוא מורכב. אבל הוא מחקר רבות על ידי אנשים ששקדו מספיק זמן על ההלכה והתורה כדי להגיד מה דעתה בעניין.

אשמח לשבת על דיון על הנושא מתישהו, אבל זה ארוך מידי לכתוב מתי בעיני זה מוערך או מצמרר ללמוד תורה ולא לעבוד.

דוד שלן בדרך אגב תוך כדי התיעצות כלכלית בנוגע להשקעות, תיווך ודירות מספר שלכל אחיין שלו הוא שם בירושה דירה בארה"ב בשווי 100 אלף דולר. האברך שחי בסרטים איך ישרוד את המחר, פתאום קלט שברגע חלילה שדודו ימות (הוא ממש אוהב אותו), הוא יכול להיות עשיר ב100 אלף דולר.
לא הבנתי,
הוא חלילה התחיל לקוות שהוא ימות באיזה שהוא אופן, וכעס על עצמו כי הוא אוהב אותו ממש?

הבין האברך שהוא לא צריך דוד עשיר להבין שאבא שבשמיים עשיר פי כמה יכול להביא לו כסף בכל דרך.
ואז קרה משהו והאברך התעשר? זה נראה כאילו התכוונת לכתוב כאן סיפור יוצא דופן

בכל מקרה, כל אדם חייב לעשות מלאכה לפי שיעור האמונה שלו,
ומלאכה עשו עוד בתקופת התנאים. אנשים שחיו מניסים היו יוצאי דופן גם בתקופה ההיא.

אז לומר שאתה סומך על הבורא, אבל הוא אומר לך שאתה צריך להיות אדם מציאותי כמו בדרגה שלך,
אומר שאתה לכל הפחות סומך על הנס, בסיטואציה שהעלו כאן למעלה.
ואסור על פי ההלכה לסמוך על הנס.

להיכנס לסכנה של חרפת רעב בגלל חוסר אחריות כלכלי זה לא תקין הלכתית, וזה עבירה של ממש על התורה.
בעשרות השנים האחרונות המציאו מנהג שכולם יכולים לשבת וללמוד תיארטית, ופשוט לקבל מלגה של אברך כולל,
ולסמוך על הבורא.
זה פשוט מהלך אנטי תורני.
הקיבעון בה קבעת מהו חרדי, לדעתי נובע בחוסר הבנה מהו מגזר.
זאת אקרובטיקה שהעניין שלה הוא להתעסק בהגדרות ונסיונות לדבר על הגדרות תוך כדי שאתה גם חומק מהם,
ככה הלוך ושוב, כן חרדי, לא חרדי, מה הוא טוען, איזה שירותים נוח לו לקבל, מתי ולמה.

עזוב שטויות.
אתה רוצה לומר שיש חלקים נרחבים בציבור שהם לא חסידים שוטים או ליטאים מתאבדים, כמובן אני אסכים.
אבל זה פספוס נוראי של הנקודה.

אני מדבר איתך על מגמות, ועל מנהיגים, לא על תופעות בתוך קבוצה עצומה של פרטים.
הבעיה שלי היא אחת עם הציבור הזה,
שהוא הפך להיות אלקעידה.

בחצרות החסידים תמצא הרבה מטורללים שהתקהלו עם הרבי בקורונה
הליטאים רק חיפשו אולטימטומים למדינה בשביל כן להפעיל את מערכות החינוך שלהם.

דיברו אגב הרבה על אובדן השליטה בציבור שפתאום יש לו זמן פנוי, ויחמוק להם בין הידיים.
שאלו לא חשבונות שלהם בכלל לעשות. הם צריכים לשאול מה ההלכה ולא מה יחבל להם בכמות הנתינים.

אז בקיצור סיירת מטכל של לימוד התורה אמרה חס וחלילע להפסיק ללמוד תיירע בגלל המגייפע

וברחובות מסבירים לך שהתורה היא החיים והיא סם החיים וכהנה וכהנה, וגדול הדור אמר ללמוד,
אז מה זה משנה מה כתוב בשולחן ערוך.

ספק פיקוח נפש לחומרא

נניח שגם הציבור הליטאי לא מאמין ב"דינא דמלכותא דינא",
שאני פשוט לא מכיר מספיק את הפסיקה בתחום הזה.

בכל מקרה ציבור שאהידי, שלמרבה הצער והכאב, לא ממש מקדש שם שמיים. כולל במקרה קורע הלב הזה שהיה כאן.

דרך אגב, אין לי בעיה עם היהדות האורתודוכסית, או עם הרעיון החרדי הישן יותר, שבו ההורים היו בעלי מלאכה בין השאר,
והנערים היו בישיבות. זה לגמרי שונה ממגמת סמוך על סמוך שקיימת היום.

ואין בי שום שמחה לאיד על האסון הזה, רק כעס וצער.

לא הבנתי,
הוא חלילה התחיל לקוות שהוא ימות באיזה שהוא אופן, וכעס על עצמו כי הוא אוהב אותו ממש?

ואז קרה משהו והאברך התעשר? זה נראה כאילו התכוונת לכתוב כאן סיפור יוצא דופן

בכל מקרה, כל אדם חייב לעשות מלאכה לפי שיעור האמונה שלו,
ומלאכה עשו עוד בתקופת התנאים. אנשים שחיו מניסים היו יוצאי דופן גם בתקופה ההיא.

אז לומר שאתה סומך על הבורא, אבל הוא אומר לך שאתה צריך להיות אדם מציאותי כמו בדרגה שלך,
אומר שאתה לכל הפחות סומך על הנס, בסיטואציה שהעלו כאן למעלה.
ואסור על פי ההלכה לסמוך על הנס.

להיכנס לסכנה של חרפת רעב בגלל חוסר אחריות כלכלי זה לא תקין הלכתית, וזה עבירה של ממש על התורה.
בעשרות השנים האחרונות המציאו מנהג שכולם יכולים לשבת וללמוד תיארטית, ופשוט לקבל מלגה של אברך כולל,
ולסמוך על הבורא.
זה פשוט מהלך אנטי תורני.
הוא לא קיווה שימות, רק הבין שלא חסר לקב"ה דרכים.

הנושא הזה ארוך וטעון, ואני חושב שיש לרבנים שונים יש סברות שונות.

ידוע סיפורי החסידים של אמונה פשוטה שהביאה ניסים. וידוע גם הגמרות וסיפורי הרבנים הליטאים שהחזיקו עבודה.

במידה וחשקה נפשך בתורה אך אתה חושש מהחיוב ההלכתי לפרנס, שמעתי רב אחד שאומר תלוי מה האישה והילדים אומרים, אם זה משניא את התורה עליהם שהם סובלים בגלל הלימוד של האבא, ודאי שצריך לפרנס. אבל אם הם מרגישים זכות וגאווה שאבא שלהם לומד, וודאי שאין צורך לוותר.

גם הרב עובדיה יוסף זצ"ל למד תורה כשאישתו הניקה את הילדים מתחת לשולחן בזמן שהשואלים הגיעו לביתו, מרוב צמצום.

אדם המאמין שלגדל משפחה בריאה צריך כסף או כמות מסוימת ממנה, או כמה שיותר ממנה לא מסוגל להבין אדם שמרגיש שצריך תורה, או כמות מסוימת ממנה, או כמה שיותר כדי לגדל משפחה בריאה.

אימא שלי תמיד אמרה, "כסף זה הדבר הכי זול בעולם". אם לא שילמת בכסף, זה יעלה לך ביוקר. וכמעט כל דבר שווה יותר מכסף, כמו מים במדבר, אוכל לאכול, אהבה, סיפוק, הנאה. כסף זה רק אמצעי, וזה כל מה שהוא.

לאדם חרדי התורה זה הרבה יותר חשוב מכסף לכל דבר בחיים.

אם אבא שלך זה הקב"ה תמיד יש לך ירושה

אבא שלך ממש לא רוצה שתסמוך עליו. הוא רוצה שתעבוד..
סתם קח סיפור אישי קטן מאברך.

ברור שיש את עניין ההשתדלות, והנושא של כמה צריך או מותר להקריב בשביל לימוד תורה וקיום המצוות הוא מורכב. אבל הוא מחקר רבות על ידי אנשים ששקדו מספיק זמן על ההלכה והתורה כדי להגיד מה דעתה בעניין.

אשמח לשבת על דיון על הנושא מתישהו, אבל זה ארוך מידי לכתוב מתי בעיני זה מוערך או מצמרר ללמוד תורה ולא לעבוד

סבבה, שהאברך הזה בחיים לא יבקש צדקה. אין לי בעיה שיהיה עני

זאת אקרובטיקה שהעניין שלה הוא להתעסק בהגדרות ונסיונות לדבר על הגדרות תוך כדי שאתה גם חומק מהם,
ככה הלוך ושוב, כן חרדי, לא חרדי, מה הוא טוען, איזה שירותים נוח לו לקבל, מתי ולמה.

עזוב שטויות.
אתה רוצה לומר שיש חלקים נרחבים בציבור שהם לא חסידים שוטים או ליטאים מתאבדים, כמובן אני אסכים.
אבל זה פספוס נוראי של הנקודה.

אני מדבר איתך על מגמות, ועל מנהיגים, לא על תופעות בתוך קבוצה עצומה של פרטים.
הבעיה שלי היא אחת עם הציבור הזה,
שהוא הפך להיות אלקעידה.

בחצרות החסידים תמצא הרבה מטורללים שהתקהלו עם הרבי בקורונה
הליטאים רק חיפשו אולטימטומים למדינה בשביל כן להפעיל את מערכות החינוך שלהם.

דיברו אגב הרבה על אובדן השליטה בציבור שפתאום יש לו זמן פנוי, ויחמוק להם בין הידיים.
שאלו לא חשבונות שלהם בכלל לעשות. הם צריכים לשאול מה ההלכה ולא מה יחבל להם בכמות הנתינים.

אז בקיצור סיירת מטכל של לימוד התורה אמרה חס וחלילע להפסיק ללמוד תיירע בגלל המגייפע

וברחובות מסבירים לך שהתורה היא החיים והיא סם החיים וכהנה וכהנה, וגדול הדור אמר ללמוד,
אז מה זה משנה מה כתוב בשולחן ערוך.

ספק פיקוח נפש לחומרא

נניח שגם הציבור הליטאי לא מאמין ב"דינא דמלכותא דינא",
שאני פשוט לא מכיר מספיק את הפסיקה בתחום הזה.

בכל מקרה ציבור שאהידי, שלמרבה הצער והכאב, לא ממש מקדש שם שמיים. כולל במקרה קורע הלב הזה שהיה כאן.

דרך אגב, אין לי בעיה עם היהדות האורתודוכסית, או עם הרעיון החרדי הישן יותר, שבו ההורים היו בעלי מלאכה בין השאר,
והנערים היו בישיבות. זה לגמרי שונה ממגמת סמוך על סמוך שקיימת היום.

ואין בי שום שמחה לאיד על האסון הזה, רק כעס וצער.
העלית הרבה נקודות, אבל ברשותך אתייחס רק לאחד שהארכת בו יותר מכולם, כנראה בגלל שהוא ממחיש את הנקודה שלך, וזה נושא הקורונה.

לקח זמן עד שהחרדים התחילו להקפיד על זה, אבל כשזה סוף סוף קרה היה הקפדה קיצונית. לעומת ארה"ב שמהרגע הראשון, כמה שאתה יותר דתי, פחות מעניין אותך קורונה.
לדעתי כמו בהרבה דברים זה משתנה לפי אזור ומצב, וזה גם איך שהפסק הלכה עובדת.

בארה"ב להיות מפוחד מקורונה מתקשר למתנגדי טראמפ הליברלים מהשמאל, ולהיות אדיש לקורונה מתקשר לימין.
בארץ הסיפור שונה, ולא ברור לי בדיוק מדוע נכנס הפאנטיות החילונית למגזר החרדי.

אם בוחנים את הקורונה והגישה אליה, בכל מדינה יש את הפראנואידים והאדישים, וכל מדינה דומיננטית מאחד מהקבוצות. בישראל ללא ספק פראנואידים, ובארה"ב ללא ספק אדישים. מי צודק? לא יודע, כל צד מעלה טיעונים מעניינים ונכונים.

לקחת נושא שבעיניך נופלת לקטגוריה של "פיקוח נפש", כשלגמרי לא ברור שזה נכון הלכתית. הציבור החרדי מאבד יותר חללים לעישון סיגריות ומחלות שיכולים להימנע מדיאטה פשוטה, וזה לא מדליק נורה של פיקוח נפש, אולי כי ההגדרה של פיקוח נפש זה לא מה שאתה קורה "מסוכן", ואני אומר "אולי" למרות שמעיון קטן בנושא מיד תראה שזה ממש לא הכוונה של פיקוח נפש.

מאחורי הקורונה הסתתר הרבה מאוד דברים. תמיד המגזר החרדי והדת היהודית בכללי היה חייב לעבור שיפוצים בהתאם לדור, אחרת היא עמדה באיום של דלול. קח את התקנות של הגמרא כמו חבישת כיפה, איסור יחוד, וכל הגישה השמרנית בעניין נשים. ולפני מעל 100 שנה הלבישו את הנערים בכובעים וחליפות כמו הגויים שעד היום נשאר.

לדעתי הגענו לרגע הזה שהציבור צריך והולך לעבור שיפוצים רציניים, ולכן יש את הדאגה מה נעשה לא לאבד את הציבור, הדאגה הזאת לגיטימית ותמיד הייתה.

ולכן במדינות שונות נקטו אחרת עם הקורונה, אינטרנט ושמרנות. הנער החרדי האמריקאי שיעשן סיגריה זה מסמל משהו אחר מהארץ. בארה"ב זה מסמל זולות, וחוסר קלאס, לעומת הארץ שבציבור החרדי עישון מסמל התמדה וחכמה, וכך גם עם הקורונה.

לכן אי אפשר להשתמש בגישה החרדית המזלזלת בקורונה כטיעון.

אבל העניין שלך עם החרדים זה הקיצוניות שלה, ואיך שהיא פוגעת באחר. ויש שני סוגי מקרים בהם זה קורה.
1. מיעוט פנאטי. הייתי מתפלל פעם באופן קבוע בבית כנסת של הרבה מהפלג הירושלמי, וזה היה ממש נחמד, וממש התחברתי לאנשים. וכשהיה מהומות כלשהם, אני לא מגזים כשאני אומר שרק 1% מכל המתפללים הם אלו היו פנאטים.
2. כשזה דעת החרדים. ואם כן, זה דעת תורה ותמצא את זה בשולחן ערוך או בפסקי הרבנים. וזה הקורונה, לדעתי זה נופל כאן.

יש הרבה דברים שצריכים להשתפר המגזר, וזה קורה ויקרה, זה לא קשור להלכה, זה עניין השקפתי שאני לא מצפה שתבין.
אבא שלך ממש לא רוצה שתסמוך עליו. הוא רוצה שתעבוד.
תוכיח בבקשה.
חוץ מזה, אם כסף זה הדבר הכי זול ופחות חיוני ביקום, מה אתה מאשים מישהו שמשקיע במשהו הרבה יותר יקר?

מה הוא הערך הכי יקר לך בחיים? ואיך אתה מתכנן להעביר אותו לילדים שלך?
אתן דוגמה, שמעתי אדם אומר שמשפחה זה ערך עליון אצלו, הוא מוותר על כמה שעות עבודה בשבוע למען הערך הזה.
אתה תאשים חרדי שמוותר על עוד קצת כסף למען הערכים שלו? מה זה כסף בכלל?
סבבה, שהאברך הזה בחיים לא יבקש צדקה. אין לי בעיה שיהיה עני
כמה אברכים אתה מכיר שמבקשים צדקה?
עזרתי לקופת השכונה לאסוף כסף עבור משפחות נזקקות בעיר שלי, ואני טיפה מבין בעניין. הרבה מהנזקקים לא אברכים בכלל, אולי אפילו הרוב, הרבה לא באשמתם נקלעו לחובות בגלל מחלות במשפחה וטרגדיות.

תאמין לי שאברך עם 9 ילדים שרואה שכסף נהיה ממש חשוב במשפחה שלו, לא מהסהס לעבוד ולפרנס. אם הוא בחר ללמוד כנראה שיש לו אבא, דוד או מישהו עשיר שגאה ורוצה בלימוד התורה שלו ועוזר לפרנס אותם.

זה לא כאילו שחרדים יותר עניים, באחוזים מתוך כל מי שמגדל 9 ילדים, חרדים וחילוניים, יש אנשים עניים יותר, ויש פחות.

זאת גישה עניה לחשוב שרק עם תואר וצבא תהיה עשיר. האנשים הכי עשירים שאני מכיר אישית עשו את זה בלי תואר. האישה הכי עשירה שאני מכיר לא השתמשה בתואר שלה. והאיש הכי עשיר שאני מכיר, בקושי יודע לחתום את השם שלו.

יש עוד הרבה להאריך, אבל אין לי כוח לכתוב יותר, אולי בשיחה מתישהו.

מדהים אותי החוסר היכרות עם המגזר והדיבור עליו --- כמה חרדים אתה מעריכים שיש במדינה ? עכשיו תחשבו כמה באמת רק אברכים ולא עובדים ?!? דרך אגב יש גם בציבור החילוני שהגבר עובד והאישה לא עובדת מה ההבדל ? בכל אופן אשים פה קטע קצר של הרה"ג מאיר אליהו תצפו ואחרי זה תדברו. מבטיח שאחרי שתראו תדברו אחרת !

אני אשים את התמונה הזאת פה... מבטיח שאחרי שתראה אותה תדבר אחרת..

main-qimg-df1bf8423f1b2f3eaf0819a602d1d3d7

שאעביר ביקורת על סוסים תראה לי אותם אחי .
שאתה מעביר ביקורת על הציבור החרדי אולי תכיר אותו קודם ? אולי תבדוק קודם ?

עזוב זה דיון שאי אפשר לצאת מימנו כל אחד יהיה נעול בשלו כנראה שבאמת התמונה שהעלת מסכמת את כל הדברים שאתם רושמים , כי זה לא משנה מה האמת ומה קורה ומה הסיבה , אתם בחשיבה שלכם ונגמר.

בהצלחה ידידי יום טוב .

לפי מה שהוא אומר.. בסוף הכל בסדר.. לא משנה מה...
בסוף אבא בא לאסוף אותך?? לא?

או שלא הבנתי את הקונספט?

שאעביר ביקורת על סוסים תראה לי אותם אחי .
אני חייב להגיד זה באמת לא בא ממקום של להעליב אבל הרבה מימה שאתה כותב זה לא דיון אלא מנטרות וקשה להייתחס אילך ברצינות אגב כך.

לפי מה שהוא אומר.. בסוף הכל בסדר.. לא משנה מה...
בסוף אבא בא לאסוף אותך?? לא?

או שלא הבנתי את הקונספט?
לא הבנת
אני חייב להגיד זה באמת לא בא ממקום של להעליב אבל הרבה מימה שאתה כותב זה לא דיון אלא מנטרות וקשה להייתחס אילך ברצינות אגב כך.
לא נעלב - תרגיש חופשי חבר.
לגבי מה שכתבת לא הבנתי איפה "המנטרה" שלי , היה פה דיון לגבי יציאה לעבודה או ישיבה בכולל , רשמתי מפורש כמה מתוך החרדים באמת חיים ככה שמתוך הזוג אחד עובד ואחד לומד ? והוספתי שזה דבר שקיים גם בציבור החילוני שאחד עובד ואחד בבית .
אחרי זה הגבתי על מה שרושמים שהרבנים הם אלה שאומרים לאנשים רק לשבת ללמוד ולא לצאת לעבוד , והבאתי דרש של רב גדול ומוכר שאומר מפורש שזה לא נכון בשיעור מול קהל לא משהו פרטני , מה גם שזה גמרא לא זוכר איפה (אולי הוא אומר את זה בקטע הקצר הזה) שאם ישב כמה שנים ללמוד ולא ראה סימן ברכה (לא הצליח לפרנס את בני משפחתו) יצא לעבוד .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית