נק' מוניטין:
3,077
- 5,324
- 5,077
לא הבנת
הבנתי טוב מאוד... דקה 11:00
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא הבנת
הבנתי טוב מאוד... דקה 11:00
אבל זה לא מה שבאמת קורה בפועל, אתה יוצא מנקודת הנחה שכול החרדים הם חרדים שאתה פוגש ספציפצית בזמן שאנחנו מדברים על דברים שכבר יודעים בדעת הציבור.לא הבנת
לא נעלב - תרגיש חופשי חבר.
לגבי מה שכתבת לא הבנתי איפה "המנטרה" שלי , היה פה דיון לגבי יציאה לעבודה או ישיבה בכולל , רשמתי מפורש כמה מתוך החרדים באמת חיים ככה שמתוך הזוג אחד עובד ואחד לומד ? והוספתי שזה דבר שקיים גם בציבור החילוני שאחד עובד ואחד בבית .
אחרי זה הגבתי על מה שרושמים שהרבנים הם אלה שאומרים לאנשים רק לשבת ללמוד ולא לצאת לעבוד , והבאתי דרש של רב גדול ומוכר שאומר מפורש שזה לא נכון בשיעור מול קהל לא משהו פרטני , מה גם שזה גמרא לא זוכר איפה (אולי הוא אומר את זה בקטע הקצר הזה) שאם ישב כמה שנים ללמוד ולא ראה סימן ברכה (לא הצליח לפרנס את בני משפחתו) יצא לעבוד .
אחי אתה לוקח שניה אחת ומתעלם 10 שניות לפני ו10 שניות אחרי .דקה 11:00
זאת הנקודה אנחנו לא פועלים נגד הערבים (לא מכירים את כולם) פועלים נגד צמצום טרור , כי הטרור מפריע לנו !אבל זה לא מה שבאמת קורה בפועל, אתה יוצא מנקודת הנחה שכול החרדים הם חרדים שאתה פוגש ספציפצית בזמן שאנחנו מדברים על דברים שכבר יודעים בדעת הציבור.
הגנה שלך היא המנטרה של אתם לא מכירים את כול החרדים , שזה כמו שאני יגיד אתם לא מכירים את כול הערבים אז למה אתם פועלים למען צמצום טרור?
זה חסר תועלת ולא ממש מועיל לדיון
בתנאי שהתנהגת כמו שאבא רצה ,אחי הכל בסדר..
בסוף אבא יבוא לאסוף את כולנו... מהקניון. 🤦♂️
וואו אחי אם את מסכים עם הטענה שאסור לנו לפעול נגד טרור כי לא כול הערבים טרוריסטים אין לי מה להגיד לךזאת הנקודה אנחנו לא פועלים נגד הערבים (לא מכירים את כולם) פועלים נגד צמצום טרור , כי הטרור מפריע לנו !
שאפו ידידי , בדיוק אותו דבר להבדיל כמובן תעשה עם הציבור החרדי , אתה לא מכיר את כל החרדים אל תצא נגד כולם , תפעל לצמצום "טרור" עכשיו השאלה כמה מתוך החרדים בעינייך הם טרור ? אם זה לא 51 אחוז , אז זה כבר לא רק לא כל החרדים אלא אפילו לא רוב החרדים .
שמע אני יגיד לך משהו אני אישית לא פעם ספגתי הערות לא שהזיז לי אבל הבנאדם הממוצע לא היה לו נעים לשמוע אותם בגלל שאני לבוש כמו חרדי , ואני אומר למה ?!?!? המצחיק שחלק מהקללות היו על דברים שהם חשבו שלא עשיתי שכן עשיתי , ואז לשמוע עוד אנשים שחושבים ככה זה מעצבן ומטריף , יש פה באשכול מישהו שערך את ההודעה אבל ההודעה המקורית שלו הייתה כ** אמא של כל החרדים משהו בסגנון , מה ? למה ? הלו אתה מקלל אותי אתה מכיר אותי בכלל ?
בתנאי שהתנהגת כמו שאבא רצה ,
מצטט
"מי שהוא עבד השם , הקב"ה הוא שלי אני ביחד איתו יד ביד , אני דבוק בו . מה יש לי לפחד ? הקב"ה נמצא איתי בכל מקום , אבי ואמי עזבוני והשם יאספני , הקב"ה יקח אותי בכל מקום ,מה אני מפחד, למה ? כי אתה עמדי . ולמה אתה עמדי ? כי אני איתך "
וואו אחי אם את מסכים עם הטענה שאסור לנו לפעול נגד טרור כי לא כול הערבים טרוריסטים אין לי מה להגיד לך
אחי רשמתי בדיוק ההפך , לא פועלים נגד ערבים כי לא כל הערבים טרוריסטים אבל פועלים נגד טרור .וואו אחי אם את מסכים עם הטענה שאסור לנו לפעול נגד טרור כי לא כול הערבים טרוריסטים אין לי מה להגיד לך
זאת השוואה גרועה ביותר.
אבל גם פה לא פועלים נגד כול הערבים פועלים נגד טרור שמכיל בתוכו גם ערבים איך לעזאל אתם לא הבנתם את זה ?אחי רשמתי בדיוק ההפך , לא פועלים נגד ערבים כי לא כל הערבים טרוריסטים אבל פועלים נגד טרור .
אחי הכל בסדר..
מה??? יש כזה דבר פדופיל חרדי???
מה??? יש כזה דבר פדופיל חרדי???
אני לא מאמין, אני פורש מהמגזר!!!
הטרדות מיניות מכל סוג, כלפי גברים, נשים וצעירים הוא דבר רע שקיים בכל מגזר, והמגזר החרדי הוא לא יוצא מן הכלל.
החדשות תמיד תחפש את מה שיחפיש את החרדי ויפרסם, זה תפקידו, לתת לך מה שאתה רוצה לשמוע.
תנסה לדמיין כזה כותרת "חילוני בתל אביב נאשם בביצוע מעשים מגונים". זה לא מוכר, הקהל שקונה את החדשות הוא ברובו חילוני, חדשות מוכרות לשון הרע שהוא על כולם חוץ ממך, זה איך שזה עובד.
שמעתי פילוסוף חכם פעם מספר.
ניגש אליו אדם ואמר לו "אתה לא יכול לשכנע אותי בX (דבר מסוים), שום דבר שתגיד לא תשכנע אותי. אני יודע שזה לא נכון, בוא נראה מה יש לך לומר".
אמר לו הפילוסוף, "אתה צודק, לא אוכל לשכנע אותך, אבל לא בגלל שאני בהכרח טועה, אלא בגלל שאתה מקובע וצר דעה. קבעת שלא אוכל לשכנע אותך בלי לדעת אפילו מה יש לי להגיד, לכן כל מה שאגיד לא תחדור ותשנה כלום בדעתך".
אני לא מצפה לשנות כאן דעות של אף אחד על המגזר החרדי, היחס המגעיל למגזר מוכיח שאין לאף אחד כאן כוונה לחפש את האמת או דבר שהוא לא מתאים למה שהוא כבר חשב מקודם. מצחיק שאנשים לא חרדים מתווכחים איתי על המגזר שאני חייתי בה שנים.
יותר קל לקיים כזה דיון עם גוי מאשר חילוני טעון.
אפילו (או במיוחד) מי שפעם חי בתוך המגזר, צר ראיה בגלל מטען אישי.
הנה סיפור קטן על קרוב משפחה.
הוא היה ילד חרדי בבית ספר חרדי, הוא קיבל צלקות קשות מהמגזר. בתור דיסלקט שלא ידע שהוא דיסלקט עד גיל מאוחר, המורים דרשו ממנו לקרוא ולהתנהג כמו כולם, אבל הוא את השיעורים לא הבין, ובתור ילד משועמם בשיעורים הוא תמיד הפריעה והסתבך ומצא את עצמו בעונשים לעיתים קרובות.
נדלג כמה שנים שהוא כבר אינו דתי, נשוי עם בחורה מדהימה כמה קעקועים וכלב. מחליט לגור במקום שלא יעשו לו ולילדים שלו מה שרק המגזר החרדי עושה, שזה לקטלג ולא להבין את השונה והמתמודד.
הלך לו למושב מאוד חילוני, ומשום מה הוא החליט שכיפה קטנה הוא רוצה לחבוש, אולי משהו בו חשק בזה, לא ברור.
המבטים וההערות שהוא התחיל לקבל נתנו לו להבין שלא החרדים הם ציבור מצומצם דעה, בני אדם הם כאלו, הוא עבר ליישוב דתי כמו שהיא מרגיש ובעז"ה יהיו לו חיים של קבלה מהסובבים אותו.
אל תקרא למגזר צר דעה, כי זה צרות דעה. זה כמו לקרוא לגזע ספציפי גזעני, זה גזענות נגד גזע.
עד שתעלה לאוטו של האבא הלא נכון.. מפה לשם אתה באילנה דייןאחי הכל בסדר..
עד שתעלה לאוטו של האבא הלא נכון.. מפה לשם אתה באילנה דיין
נכנסת גם צדיק?"יצאת צדיק"
נכנסת גם צדיק?
עישון הוא לא בהכרח דבר שמותר על פי ההלכהלקחת נושא שבעיניך נופלת לקטגוריה של "פיקוח נפש", כשלגמרי לא ברור שזה נכון הלכתית. הציבור החרדי מאבד יותר חללים לעישון סיגריות ומחלות שיכולים להימנע מדיאטה פשוטה, וזה לא מדליק נורה של פיקוח נפש, אולי כי ההגדרה של פיקוח נפש זה לא מה שאתה קורה "מסוכן", ואני אומר "אולי" למרות שמעיון קטן בנושא מיד תראה שזה ממש לא הכוונה של פיקוח נפש.
נופפת בסיסמה דתית כאילו שזה מחייב אותנו לרקוד לחליל שלך. הנה הפסוק והפסוק שלפני שאתה חוגג עליה,עישון הוא לא בהכרח דבר שמותר על פי ההלכה
ונשמרתם מאוד לנפשותיכם. פשוט מאוד
לגבי אכילת יתר זה גם כנראה "עבירה"
אני לא קונה את הסיפור של ההתגמשות של היהדות וההלכה.
זאת אחלה דוגמה לכך שהציבור הזה עושה מה שבא לו על פי טרנדים.
לגבי הקורונה, כשאתה יודע בוודאות שהתקהלות תגרום למוות,
ואתה יודע שכהרף עין הכמות של המתים תעלה בקצב אקספוננציאלי,
זה בוודאי סכנת נפשות.
אין כאן בכלל מה להתווכח אני לא מבין למה להתעקש.
התירוצים ללימוד תורה לא היו תירוצים הלכתיים אלא תירוצים אופנתיים.
שבתכלס התבססו כאמור על יוקרת סיירת מטכל הליטאית,
או על אובדן שליטה בנתינים