הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אסון נורא

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
מחילה מכבודו אבל זה לא משפט נכון ! לפני כמה שנים היה תחרות בים לא זוכר של מה אופנועי ים / שחיה / גלשנים -- לפתע תקף כריש את אחד המשתתפים , הוא ניצל אבל ברור לכולם שאם הוא היה מת הוא לא הוביל למותו והוא לא אשם , אלא האחראים היו צריכים לדאוג לתכננן את הטורניר / תחרות הזאת לא באיזור של כרישים !
הבעיה כאן זה שידוע שמירון מלאה בכרישים.
שנה אחרי שנה שאנשים שוחים ליד הכרישים שידועים כמסוכנים.

אבל תבין מי שנכנס לא ידע איך תיהיה היציאה
לסיום, אף אחד לא יודע מה צופן העתיד. אבל זה לא אומר שלא ננהל סיכונים ונישא בתוצאות.

הבעיה כאן זה שידוע שמירון מלאה בכרישים.
שנה אחרי שנה שאנשים שוחים ליד הכרישים שידועים כמסוכנים.

לסיום, אף אחד לא יודע מה צופן העתיד. אבל זה לא אומר שלא ננהל סיכונים ונישא בתוצאות.
נכון ורשמתי את זה מפורש בהודעה ארוכה לא לסמוך על הנס .
אבל שוב פעם אני רושם גם שאתה הולך למקום אתה מצפה מבעל המקום להיות ערוך ולהכין , שאתה סוגר בית מלון או טיסה אתה אל בודק את המנועים של המטוס , אתה מצפה שיהיו אחראים שהם אלה שאמורים לבדוק לבטיחות של המוצר / מקום . זה לא קרה כאן וקשה לבוא בטענות לאנשים שבאו ולמשטרה שהייתה שם אלא למקבלי ההחלטות למעלה שידעו מה קורה בשטח ולא טיפלו והוסיפו חטא על פשע שלא עידכנו את הציבור שהאיזור הוא מועד לפורענות --- היו צריכים להגיד מי שבא הוא באחראיות עצמו המקום לא יכול להכיל כך וכך אנשים -- יש לשים לב כל מה שמדברים על כמה מירון מכיל ומה הפולטיקאים עשו בשבוע האחרון בשביל שיבואו כמה שיותר , השיחות האלה דיברו על הקורונה לא מצב הבטיחות של המקום ובעיית היציאה מהמקום , דרכי מילוט בשעת סכנה וכדו' .

אבל שוב פעם אני רושם גם שאתה הולך למקום אתה מצפה מבעל המקום להיות ערוך ולהכין , שאתה סוגר בית מלון או טיסה אתה אל בודק את המנועים של המטוס , אתה מצפה שיהיו אחראים שהם אלה שאמורים לבדוק לבטיחות של המוצר / מקום . זה לא קרה כאן וקשה לבוא בטענות לאנשים שבאו ולמשטרה שהייתה שם אלא למקבלי ההחלטות למעלה שידעו מה קורה בשטח ולא טיפלו והוסיפו חטא על פשע שלא עידכנו את הציבור שהאיזור הוא מועד לפורענות --- היו צריכים להגיד מי שבא הוא באחראיות עצמו המקום לא יכול להכיל כך וכך אנשים -- יש לשים לב כל מה שמדברים על כמה מירון מכיל ומה הפולטיקאים עשו בשבוע האחרון בשביל שיבואו כמה שיותר , השיחות האלה דיברו על הקורונה לא מצב הבטיחות של המקום ובעיית היציאה מהמקום , דרכי מילוט בשעת סכנה וכדו' .
מה המדינה מרוויחה מזה שהמון אנשים יבואו לקבר של מישהו?

למקבלי ההחלטות למעלה שידעו מה קורה בשטח ולא טיפלו והוסיפו חטא על פשע שלא עידכנו את הציבור
אתה מדבר על מקבלי ההחלטות מהמגזר החרדי? כי הם אלה שדחפו בידיים שלהם את פתיחת ההר ועמדו על כך שלא יהיו הגבלות בכמות האנשים

הציבור שהיה מקבל הודעה מהמשטרה שהמקום סגור, מסיבות בטיחות או מסיבות קורונה, היה מגיע בכוח ומפרץ למתחם - זה למה אף אחד לא העז לסגור את המקום.

כמה מהאנשים שהיו שם לא ידעו שהמקום לא יכול להכיל כמות כזאת של אנשים ושכל שנה עברה בסדר רק בדרך פלא? ובכל זאת באו

אתה מזכיר את הקורונה אז אולי כדאי לציין שעם הצער הרב של האסון, התקהלויות המוניות בחברה החרדית בעיצומה של המגפה קרוב לודאי גבו יותר קורבנות ונפגעים - מקורונה. ואז דווקא היו שחגגו את אוזלת היד של המשטרה ושמחו על שיתוף הפעולה של הפוליטיקאים.

אתה מדבר על מקבלי ההחלטות מהמגזר החרדי? כי הם אלה שדחפו בידיים שלהם את פתיחת ההר ועמדו על כך שלא יהיו הגבלות בכמות האנשים

הציבור שהיה מקבל הודעה מהמשטרה שהמקום סגור, מסיבות בטיחות או מסיבות קורונה, היה מגיע בכוח ומפרץ למתחם - זה למה אף אחד לא העז לסגור את המקום.

כמה מהאנשים שהיו שם לא ידעו שהמקום לא יכול להכיל כמות כזאת של אנשים ושכל שנה עברה בסדר רק בדרך פלא? ובכל זאת באו
מדבר על מקבלי ההחלטות מה אכפת לי מה הוא לובש ואיך הוא נראה?!??
וזה לא תירוץ אם אתה יודע שהמקום לא יכול להכיל אז אתה שותק כי אתה מפחד מהם ?!? תגיד אני לא פותח , מי שבא הוא על אחריותו בלבד ! לא היו אמורים לקחת אחריות על דבר שאתה לא יכול להיות אחראי שהכל יהיה תקין ! ושוב פעם אי אפשר להפיל את האשמה על הציבור , זה כמו להאשים את האנשים שרקדו באסון ורסאי שלא שמו לב שהרצפה עומדת ליפול !

והנושא של פתיחת ההר וריבוי משתתפים היה רק בנושא קורונה ולא בנושא אחר (שגם זה לא תקין בעיניי שככה אישרו לאנשים ללא חיסון/שהיו חולים להיכנס אלא אם כן אישרו רק למי שיש לו תעודת מתחסן / שהיה חולה)
אתה מזכיר את הקורונה אז אולי כדאי לציין שעם הצער הרב של האסון, התקהלויות המוניות בחברה החרדית בעיצומה של המגפה קרוב לודאי גבו יותר קורבנות ונפגעים - מקורונה. ואז דווקא היו שחגגו את אוזלת היד של המשטרה ושמחו על שיתוף הפעולה של הפוליטיקאים.
אני אומר שוב פעם , ואז הם לקחו אחריות על עצמם , עלזה אני לא מתלוננן .
אם מישהו מבין שהוא מזיק לעצמו והוא מזיק -- בעיה שלו !

אבל אם מישהו מגיע לאיזור שהוא חשוב שהוא מסודר ומאובטח עם כל השוטרים והסדרנים וההכנות , והוא מגיע לאיזור שהוא מועד לפורענות אז מי שהיה אחראי על האירוע הוא אשם וזה לא תקין להביא אנשים במצב הזה.

אני בטוח שאם הייתה יוצאת הודעה ההר לא מאובטח אי אפשר לאבטח כלכך הרבה אנשים או שיהיה הגבלת אנשים או שתבואו כמה שאתם רוצים וזה באחריות שלכם (או יותר טוב שאין אירוע ! אבל אם אי אפשר אז לפחות שיגידו כך ) ברור לי שהיו פחות ילדים מגיעים לשם !! ובכלל פחות אנשים !
יש המון דברים מסביב שאנחנו לא יודעים אבל קח בחשבון שלא מעט פעמים שדבר קורה במדינה אז בדרך כלל יש רווח למישהו מימשהו .

זה אמור להיות איום?
ציטטתי הודעה של מישהו אחר וזה העתיק את התשובה שלו , מחקתי את זה .
אבל בגדול אפשר לשים לב בממשלה שיש המון תן וקח זה לא סוד . לא יודע אם זה הסיפור פה אבל עדיין .

לפעמים מרגיש שכל המהות של החרדים בממשלה זה ״תן וקח״
ושאר המפלגות באות בשביל לעזור לכלל האוכלסייה ורק לדאוג שיהיה פה טוב יותר בלי לחשוב איזה מהלכים לעשות שירצו ציבור מסויים שיצביעו להם בפעם הבאה .

ושאר המפלגות באות בשביל לעזור לכלל האוכלסייה ורק לדאוג שיהיה פה טוב יותר בלי לחשוב איזה מהלכים לעשות שירצו ציבור מסויים שיצביעו להם בפעם הבאה .

זה הבעיה, שכל פעם שתוקפים את האידיאולוגיה החרדית - הם טוענים ששאר הפוליטיקאים הם לא טלית שכולה תכלת.
יש הרבה פוליטיקאים בישראל שאני יכול להגיד עליהם שהם רוצים בטובת המדינה בלי תכסיסים ובלי איומים. אני לא יכול להגיד דבר כזה על פוליטיקאים חרדים. הם דואגים רק לציבור שלהם, ורק בדרכים לא דרכים

זה הבעיה, שכל פעם שתוקפים את האידיאולוגיה החרדית - הם טוענים ששאר הפוליטיקאים הם לא טלית שכולה תכלת.
יש הרבה פוליטיקאים בישראל שאני יכול להגיד עליהם שהם רוצים בטובת המדינה בלי תכסיסים ובלי איומים. אני לא יכול להגיד דבר כזה על פוליטיקאים חרדים. הם דואגים רק לציבור שלהם, ורק בדרכים לא דרכים
הם שמה בשביל לדאוג לציבור שלהם , זה לא גנאי זה שבח .

ותן לי אחד אחי , מי בנט ? גדעון סער ? לפיד ? ליברמן ? היחידי אולי שאפשר להגיד את זה עליו זה גנץ וגם זה אני לא יודע אבל לא רוצה להיגרר ללשון הרע אז לא אכנס לזה .

הם שמה בשביל לדאוג לציבור שלהם , זה לא גנאי זה שבח .

ותן לי אחד אחי , מי בנט ? גדעון סער ? לפיד ? ליברמן ? היחידי אולי שאפשר להגיד את זה עליו זה גנץ וגם זה אני לא יודע אבל לא רוצה להיגרר ללשון הרע אז לא אכנס לזה .

כן, גנץ, איילת שקד, איציק שמולי (לשעבר) ועוד..
הם פוליטיקאים - לכן שיחה בטיב המקצוע שלהם אין בו לשון הרע.

תאר לך שרה״מ ושר הביטחון ושר לבט״פ ושר האוצר - היו דואגים רק לציבור שלהם. איזה שבח!

כן, גנץ, איילת שקד, איציק שמולי (לשעבר) ועוד..
הם פוליטיקאים - לכן שיחה בטיב המקצוע שלהם אין בו לשון הרע.

תאר לך שרה״מ ושר הביטחון ושר לבט״פ ושר האוצר - היו דואגים רק לציבור שלהם. איזה שבח!
מה ראית בגנץ שעשה שהוא דואג ? ראית שהוא לא עשה משהו נגד ,
כנ"ל שקד מה היא עשתה שראית שדואגת ?
אם היא כלכך דואגת איך היא לא עושה הכל להקים ממשלה ? אתה מדבר על מישהי שיש מצב היום תקים ממשלת ימין ומחר תקים ממשלת שמאל . הכל הולך לפי תיקים אין אידואלגיה אין כלום , לא מסכים איתך כלכך .
מה גם שעוד פעם גם היא תדאג לציבור המצביעים שלה כביכול שזה דבר לגיטמי , כמו הנבחרים של הציבור החרדי , וכמו כל נבחר ציבור שדואג לציבור שבחר בו .

מה ראית בגנץ שעשה שהוא דואג ?
מסרב להיות ראשון ברוטציה עם ביבי, רוצה לבטל את גל״צ
כנ"ל שקד מה היא עשתה שראית שדואגת

וואו מאיפה להתחיל. תעשה ויקיפדיה
אם היא כלכך דואגת איך היא לא עושה הכל להקים ממשלה ? אתה מדבר על מישהי שיש מצב היום תקים ממשלת ימין ומחר תקים ממשלת שמאל . הכל הולך לפי תיקים אין אידואלגיה אין כלום , לא מסכים איתך כלכך

יש המון אידיאולוגיה, אבל אל תשכח את ההשלכות שיש לכל צעד. לשקד יש אידיאולוגיה ושיקולים פוליטיים. לחרדים? יש רק שיקולים פוליטית
מה גם שעוד פעם גם היא תדאג לציבור המצביעים שלה כביכול שזה דבר לגיטמי , כמו הנבחרים של הציבור החרדי , וכמו כל נבחר ציבור שדואג לציבור שבחר בו

אתה מפספס נקודה חשובה. שקד רואה מה טוב לעם ישראל, ומי שמסכים עם הגישה שלה למה טוב לעם ישראל - מצביע לה, וכנראה מסכים עם הגישה והאידיאולוגית שלה. לכן זה נראה כאילו שקד דואגת למצביעים שלה אבל ההפך הוא הנכון, המצביעים פשוט מסכימים עם הדרך ששקד רואה את טובת המדינה.

החרדים לרגע לא מוכרים שהם מנסים איכשהוא לדאוג לאיזה שהוא ציבור או מגזר חוץ מהציבור שלהם. ולא, לא לרגע הם מסתכלים על טובת המדינה

החרדים לרגע לא מוכרים שהם מנסים איכשהוא לדאוג לאיזה שהוא ציבור או מגזר חוץ מהציבור שלהם. ולא, לא לרגע הם מסתכלים על טובת המדינה
לא נכון , החרדים דואגים לאוכלסיות החלשות , יש לא מעט בציבור הערבי וגם החילוני שהם מרובי ילדים שמצביעים ש"ס .

החרדים נכנסים בפירוש בשביל לדואג לחופש דת יהודית ושמירה על הדת , וגם עזרה לאוכלסיות החלשות והמרובות ילדים .

כל דבר שיהיה קשור לנושא הזה הם יתערבו .

מסרב להיות ראשון ברוטציה עם ביבי, רוצה לבטל את גל״צ

וואו מאיפה להתחיל. תעשה ויקיפדיה

יש המון אידיאולוגיה, אבל אל תשכח את ההשלכות שיש לכל צעד. לשקד יש אידיאולוגיה ושיקולים פוליטיים. לחרדים? יש רק שיקולים פוליטית

אתה מפספס נקודה חשובה. שקד רואה מה טוב לעם ישראל, ומי שמסכים עם הגישה שלה למה טוב לעם ישראל - מצביע לה, וכנראה מסכים עם הגישה והאידיאולוגית שלה. לכן זה נראה כאילו שקד דואגת למצביעים שלה אבל ההפך הוא הנכון, המצביעים פשוט מסכימים עם הדרך ששקד רואה את טובת המדינה.

אין לי בעיה שלא תסכים עם האידיאולוגיה והערכים של אף מגזר או מפלגה. אבל לא מתאים לאדם דתי לאכול את השקרים של החדשות נגד החרדים.

בשונה בכמעט כל מפלגה, החרדים נצמדים להוראת הרבנים, אם זה לא אידיאולוגיה, מה כן?

מה זה לדאוג למדינה? לחלק זה להעיף את הערבים, ולחלק אחר זה דווקא לחבק אותם. אתה יכול להגיד שאתה לא רואה איך הישיבות תורמות למדינה, זכותך. אבל לדעת החרדים זאת תרומה גדולה יותר מכל תרומה.

אני זוכר במלחמת צוק איתן, הייתי גאה ובו זמנית דאגתי נורא שהרבה מבני משפחתי וחברים שלי היו מעורבים במבצע. נתנו להם הרגשה של הכרת הטוב שבאמת הרגשנו, וקיבלנו אותו דבר בתמורה. אף אחד לא הרגיש שמישהו יותר או פחות חשוב. זה סתם הערת אגב שהציבור החרדי רואה בשירותו התורני שירות מדיני.

ושוב, אני לא מכריח אף אחד להסכים עם החרדים, אבל די עם השטויות שהמפלגות החרדיות לא דואגות לבוחרים שלה.

בדומה לכל המפלגות, לדעתי כולם רודפי בצע מושחתים, שעם המשכורת שלהם הייתה נמוכה מכל עובד מדינה אחר הם היו פורשים, זאת לא אידיאולוגיה. גם המפלגות החרדיות ככה לדעתי, אבל בשונה מכל מגזר אחר, החרדים ברגע לא יבחרו בהם אם הם לא יקשיבו לרבנים, שזה לפחות מבטיח טיפטיפה יותר תוצאות מכל מפלגה אחרת.

ושוב, אני לא מכריח אף אחד להסכים עם החרדים, אבל די עם השטויות שהמפלגות החרדיות לא דואגות לבוחרים שלה

מסכים, היא דואגת רק לבוחרים שלה.
בדומה לכל המפלגות, לדעתי כולם רודפי בצע מושחתים
אני חושב שזוהי הוצאת שם רע ממש.
שעם המשכורת שלהם הייתה נמוכה מכל עובד מדינה אחר הם היו פורשים
זה שבן אדם בה לקדם אידיאולוגיה ולעזור לעם אומר שהוא צריך להרוויח פרוטות?
זה סתם הערת אגב שהציבור החרדי רואה בשירותו התורני שירות מדיני

גם אני, אבל כמו שהרמב״ם אמר אסור בכל פנים ותוקף להתפרנס מלימוד תורה.
שירותו התורני צריך להיות בחינם ללא כל תקצוב.
מה זה לדאוג למדינה? לחלק זה להעיף את הערבים, ולחלק אחר זה דווקא לחבק אותם. אתה יכול להגיד שאתה לא רואה איך הישיבות תורמות למדינה, זכותך. אבל לדעת החרדים זאת תרומה גדולה יותר מכל תרומה

לדאוג למדינה זה אומר להתעקש על תיקים שעושים טוב לכל עם ישראל לדוגמא להתעקש על תיק החינוך או התחבורה, לעבוד קשה בשביל מדינת ישראל.
החרדים? העיקר שגפני יהיה בוועדת הכספים.
אבל לא מתאים לאדם דתי לאכול את השקרים של החדשות נגד החרדים
אני לא חושב שאני מכיר חרדים פחות ממך.

אני חושב שזוהי הוצאת שם רע ממש.
תמשיך לחיות באשליה שלך.
זה שבן אדם בה לקדם אידיאולוגיה ולעזור לעם אומר שהוא צריך להרוויח פרוטות?
זה רק מראה את המוטיב העיקרי שלו.
גם אני, אבל כמו שהרמב״ם אמר אסור בכל פנים ותוקף להתפרנס מלימוד תורה.
שירותו התורני צריך להיות בחינם ללא כל תקצוב.
כמובן שאסור, אבל זה לא פוטר את החיוב של 10 בטלנים. והרמב"ם בעצמו כותב "לא שבט לוי בלבד..." הרי שכל מי שרוצה להיות בטל ממלאכה ולעסוק בתורה, חובה על הציבור לפרנס אותו, לא כשכר על תורתו, אלא שכר בטלה שיוכל להמשיך ללמוד.

לבחור רמב"ם אחד ולהוציא אותו מהקשרו זה בדיוק מה שהנוצרים אלופים בלעשות עם התנ"ך. במקרה אני חושב את עצמי די בקיא ברמב"ם, לכן שכר האברכים אינו בגדר שכר תורה.
לדאוג למדינה זה אומר להתעקש על תיקים שעושים טוב לכל עם ישראל לדוגמא להתעקש על תיק החינוך או התחבורה, לעבוד קשה בשביל מדינת ישראל.
החרדים? העיקר שגפני יהיה בוועדת הכספים.
לדאוג למדינה, זה לפי מה שאתה מגדיר שטוב למדינה, ועל זה יש חילוקי דעות.
אני לא חושב שאני מכיר חרדים פחות ממך
באמת?
אל תגרור אותי לשם, זה לא שווה לך.

תמשיך לחיות באשליה שלך

מה?
זה רק מראה את המוטיב העיקרי שלו.
לא, זה בכלל לא. חבל שאתה מסתכל עליהם ככה בעין שלילית.
הרי שכל מי שרוצה להיות בטל ממלאכה ולעסוק בתורה, חובה על הציבור לפרנס אותו, לא כשכר על תורתו, אלא שכר בטלה שיוכל להמשיך ללמוד.

http://www.ybm.org.il/Admin/uploaddata/LessonsFiles/Pdf/10227.pdf
עמ 20-23 של ישיבת מעלה אדומים. תוכל לראות איך בעיון רב, תמצתו את שיטת הרמב״ם, ולמסקנה הרמבם לא אומר בשום מקום שהבטלנים מתפרנסים משל הציבור.
לדאוג למדינה, זה לפי מה שאתה מגדיר שטוב למדינה, ועל זה יש חילוקי דעות
האמת, אני לא חושב שהחרדים בכלל טוענים שהם מסתכלים על טובת המדינה. אין הו״א כזאת.

באמת?
אל תגרור אותי לשם, זה לא שווה לך.
חלק מהמשפחה שלי חרדים אבא שלי היה.. אני מכיר את החרדים ואת האידיאולוגיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית