הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גב עגול בסומו דדליפט

• פותח/ת השרשור Sn0wyXD
  • פורסם בתאריך

Sn0wyXD

משתמש מתחיל
41
45
נק' מוניטין:
358
41
45
היי, היום היו לי חמישה טריפלים בדדליפט בלי חגורה עם עצירה בRPE 8 עם 175 קילו:

האם לדעתכם הגב שלי עגול מדי? לפני שאני מושך אני מנסה לייצר כמה שיותר protraction בשכמות בשביל לקצר את טווח התנועה, וזה מן הסתם עולה לי בגב מעוגל יותר, האם זה משהו שאני צריך לדאוג לגביו לטווח הארוך בהתחשב בעובדה שאני מאוד "מתגאה" בחוזק של השרשרת האחורית שלי ובחיים לא נכשלתי בדדליפט בגלל חולשה בשרשרת האחורית (כן בגלל grip strength)?

ביקורת כללית על הטכניקה גם תהיה מאוד שימושית, תודה רבה מראש!

נערך לאחרונה:
אני באמת לא הסמכות לסומו דדליפט, אבל נראה לי שהיתרון שקיבלת מקיצור טווח תנועה הוא בא על חשבון הנעילה שלך.

כבר רואים נעילה קשה, אני מהמר שבעתיד עם משקל ממש כבד, זה יכול להיות גורם מגביל.

יכול להיות שתצליח ל
🙃👏☝️☝️
upload_2021-5-2_17-2-56.png

בסופו של יום הגורם המגביל שלך הוא אחיזה כן?

תעבוד על אחיזה.

מעבר לכך - גב עגול משקף חוזקות וחולשות מסוימות. אמנם הזוקפי גב שלך מאוד חזקים, אבל הרחב גבי/ glute לא מצליחים לשמור על מתח מספק בתחילת התנועה.

קיצור. אל תשנה כלום, אולי תוסיף לשיקולך עבודת רחב גבי, glute יעודית - למשל stiff sumo, RDL/SNATCH RDL

בסומו יש לך הרבה פחות מקום לתיקון טעויות בנעילה, ככה שקושי בנעילה כתוצאה מגב עגול כמעט בלתי אפשרי לתקן רק בעזרת כוח במשקלים מקסימליים

בסומו יש לך הרבה פחות מקום לתיקון טעויות בנעילה, ככה שקושי בנעילה כתוצאה מגב עגול כמעט בלתי אפשרי לתקן רק בעזרת כוח במשקלים מקסימליים

תוכל להסביר מעט יותר לעומק? יש לי (מידי פעם) את אותם הבעיות כמו פותח הפוסט.

היי, היום היו לי חמישה טריפלים בדדליפט בלי חגורה עם עצירה בRPE 8 עם 175 קילו:

האם לדעתכם הגב שלי עגול מדי? לפני שאני מושך אני מנסה לייצר כמה שיותר protraction בשכמות בשביל לקצר את טווח התנועה, וזה מן הסתם עולה לי בגב מעוגל יותר, האם זה משהו שאני צריך לדאוג לגביו לטווח הארוך בהתחשב בעובדה שאני מאוד "מתגאה" בחוזק של השרשרת האחורית שלי ובחיים לא נכשלתי בדדליפט בגלל חולשה בשרשרת האחורית (כן בגלל grip strength)?

ביקורת כללית על הטכניקה גם תהיה מאוד שימושית, תודה רבה מראש!

מלך רצח

תוכל להסביר מעט יותר לעומק? יש לי (מידי פעם) את אותם הבעיות כמו פותח הפוסט.
בקלאסי יש לך הרבה רזרבה של תנועה בשרשרת האחורית שצריכה לסגור את התנועה והיא עדיין במתח, ככה שהיא יכולה להתאמץ יותר ולתקן מוט שנמצא קדימה מדי או גב לא ישר מספיק. בסומו הנעילה באה בעיקר משרירי האגן ואין את אותה רזרבה של השרשרת האחורית, ככה שנעילה של הגב לא כזאת אפשרית בסומו בסוף התנועה ברוב המקרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית