הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם הברך נפצעה?

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך

tuki

משתמש מתחיל
174
28
נק' מוניטין:
39
174
28
ביום שישי עשיתי אימון קצר שכלל סקוואטים - המשקל לא היה כבד אמנם עשיתי את המשקל הזה אחרי הרבה זמן שלא בגלל הקורונה ובאחת החזרות בתחתית הסקוואט ממש לפני סוף הירידה שמעתי קליק מהברך אבל לא הרגשתי משהו חריג בתחושה. אין כאבים בברך עצמה אבל התחושה שיש לי כרגע (כיממה אחרי) היא מעין חולשה מסביב לברך וקושי בכיפוף הברך מעט (בין אם אני מפעיל את הרגל כדי שתכופף את עצמה ובין אם אני מכופף את הרגל עם היד "בכח"). יש מעין לחץ פנימי בעת כיפוף, מעט קשה לי להסביר את התחושה, אמנם אין כאב כלל, אין נפיחות או אדמומיות באיזור.
מדרגות, הליכות וכו' אין כאב.

האם פצעתי את עצמי? מה ניתן לעשות כרגע מבחינת אימונים? להמשיך להסקוויט?
מה זה יכול להיות באופן כללי? מתיחה?

תודה!

שמע אין לי מושג מה קרה לך אבל מנסיון אישי של פציעה בברך, התסמינים שאתה מביא בנוסף לעובדה שהרגשת קליק(אני ליטרלי הרגשתי את הרצועה שלי נקרעת) כנראה באמת קרעת שם משהו

• פותח/ת השרשור
שמע אין לי מושג מה קרה לך אבל מנסיון אישי של פציעה בברך, התסמינים שאתה מביא בנוסף לעובדה שהרגשת קליק(אני ליטרלי הרגשתי את הרצועה שלי נקרעת) כנראה באמת קרעת שם משהו
למי כדאי לפנות? אני מתחיל לדאוג קצת

• פותח/ת השרשור
כרגע יש חשד לקרע במיניסקוס, יש לי לעשות אולטרסאונד ורנטגן וללכת לאורטופד. אין כאבים בכלל אבל התחושה מוזרה נורא של חוסר יציבות ומתיחה בכיפוף הברך. מקווה שהחשד יוסר ולא יהיה משהו רציני מידי.
יש בעיה לעשות אימון לפלג גוף עליון ללא מעורבות הרגל? או להמנע מעומס בכלל?

לא מבין למה לקחת עצות ממקום שאין לו שום קשר לרפואה מלבד כמה אנשים בודדים.

גש לאיבחון מסודר אם זה עדיין מפריע לך.

בכ״מ,
@Nir Kriger

• פותח/ת השרשור
לא מבין למה לקחת עצות ממקום שאין לו שום קשר לרפואה מלבד כמה אנשים בודדים.

גש לאיבחון מסודר אם זה עדיין מפריע לך.

בכ״מ,
@Nir Kriger
עדכנתי לאחר שהתייעצתי עם רופא כמובן. פורום שמתעסק בפציעות ספורט היה נראה לי כמו מקום סביר שיהיו בו אנשים שחוו מקרים כאלה ושיוכלו לשתף מה הם עשו באותו מקרה. לא הייתה כוונה להחליף ייעוץ רפואי...

עדכנתי לאחר שהתייעצתי עם רופא כמובן. פורום שמתעסק בפציעות ספורט היה נראה לי כמו מקום סביר שיהיו בו אנשים שחוו מקרים כאלה ושיוכלו לשתף מה הם עשו באותו מקרה. לא הייתה כוונה להחליף ייעוץ רפואי...

כמובן,
תייגתי לך בהודעה הקודמת איש מקצוע.

כרגע יש חשד לקרע במיניסקוס, יש לי לעשות אולטרסאונד ורנטגן וללכת לאורטופד. אין כאבים בכלל אבל התחושה מוזרה נורא של חוסר יציבות ומתיחה בכיפוף הברך. מקווה שהחשד יוסר ולא יהיה משהו רציני מידי.
יש בעיה לעשות אימון לפלג גוף עליון ללא מעורבות הרגל? או להמנע מעומס בכלל?
כשאני קרעתי את הרצועה נחתי שלושה ימים בבית בלי פעילות גופנית אחרי זה חזרתי לעבודה במכון בעצימות נמוכה, לא בהכרח רק פלג גוף עליון, עבדתי גם על הרגליים אבל תרגילי פזיוטרפיה ויציבות יותר

• פותח/ת השרשור
כמובן,
תייגתי לך בהודעה הקודמת איש מקצוע.
תודה.
כשאני קרעתי את הרצועה נחתי שלושה ימים בבית בלי פעילות גופנית אחרי זה חזרתי לעבודה במכון בעצימות נמוכה, לא בהכרח רק פלג גוף עליון, עבדתי גם על הרגליים אבל תרגילי פזיוטרפיה ויציבות יותר
תודה רבה.

• פותח/ת השרשור
אחרי צילומים שונים וחוות דעת אצל אורטופד, נראה כמו דלקת קלה בברך כנראה משחיקה כלשהי בסחוס. יעבור מעצמו אבל אין אימוני רגליים בתקופה הקרובה.

אחרי צילומים שונים וחוות דעת אצל אורטופד, נראה כמו דלקת קלה בברך כנראה משחיקה כלשהי בסחוס. יעבור מעצמו אבל אין אימוני רגליים בתקופה הקרובה.

שווה לבדוק את השחיקה בסחוס, מדובר בנזק בלתי הפיך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית