הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פייספולס יום לפני אימון גב

איתי יוסף

משתמש מתחיל
45
1
נק' מוניטין:
1
45
1
אהלן

אני מתאמן ברוטינה של ABxABxx

A חזה רגליים יד אחורית
B גב כתפיים יד קדמית

לדעתכם תהיה בעיה לעשות פייספולס בסוף אימון A?
אני חושש שהעבודה על הטרפזים, כתף אחורית, רומבואידים וכל אלה שנעשית בפייספולס, תפגע באימון גב שלמחרת.

תודה

בגלל שבתרגיל הזה מבצעים אקסטרנל רוטיישן
לא הבנתי את הקשר .. ?

בגדול זה תרגיל לכתף אחורית , דבר שעובד באימון כתפיים כמובן , וגם בתרגילי הגב .
בגדול לא מכיר אותך אבל לא נראה לי שזה התרגיל שאתה צריך לעשות אלא אם כן יש לך פער גדול בכתף האחורית .

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי את הקשר .. ?

בגדול לא מכיר אותך אבל לא נראה לי שזה התרגיל שאתה צריך לעשות אלא אם כן יש לך פער גדול בכתף האחורית .

זה לא רק לכתף האחורית וממה שאני יודע מומלץ לכולם לעשות אותו.. גם בice cream fitness 2.0 למשל שהיא תוכנית למתחילים בלי פער בשום דבר יש את התרגיל בכל סוף אימון

לא הבנתי את הקשר .. ?

כתף אחורית לא מקבלת יחס מספיק, תלוי איך עושים את תרגילי הגב, שלא כמו כתף קדמית שעובדת בתרגילי לחיצה ודחיפה ובדכ אובר מפותח ביחס לכתף אחורית רצוי לבודד אם המטרה היא אסתטיקה

כתף אחורית לא מקבלת יחס מספיק, תלוי איך עושים את תרגילי הגב, שלא כמו כתף קדמית שעובדת בתרגילי לחיצה ודחיפה ובדכ אובר מפותח ביחס לכתף אחורית רצוי לבודד אם המטרה היא אסתטיקה
אז כמו שרשמתי אם יש פער וצריך לתקן אז כן , אם אין פער אז בשביל מה ?
מה גם שלא מבין למה להכניס את זה כתרגיל לא באימון של כתפיים וגב אלא באימון של חזה , אבל מה שנוח לו .

אז כמו שרשמתי אם יש פער וצריך לתקן אז כן , אם אין פער אז בשביל מה ?
מה גם שלא מבין למה להכניס את זה כתרגיל לא באימון של כתפיים וגב אלא באימון של חזה , אבל מה שנוח לו .
למה לחכות שיווצר פער? זה תרגיל שבריא לכתף בגלל הexternal rotation שמתבצע בו. עדיף לעשות אותו באימון גב, לא חייב לעשות ישר אחרי בנץ'.

למה לחכות שיווצר פער? זה תרגיל שבריא לכתף בגלל הexternal rotation שמתבצע בו. עדיף לעשות אותו באימון גב, לא חייב לעשות ישר אחרי בנץ'.
אני אישית לא חושב שצריך לעבוד על שרירים כאלה בהתחלה אולי יהיו כאלה שיתנגדו .
דרך אגב גם ברגליים לאדם מתחיל לא הייתי נותן תרגיל לתאומים .
גם בחזה לא הייתי נותן חזה תחתון . ועוד דוגמאות .

לדעתי עדיף לו להתחיל לעבוד חזק , גב , חזה , כתפיים , רגליים ולא להתעסק בקטנות האלה כרגע . אבל שטויות מה שנוח לו בכל אופן הייתי מצרף לאימון B של גב כתפיים.

אני אישית לא חושב שצריך לעבוד על שרירים כאלה בהתחלה אולי יהיו כאלה שיתנגדו .
דרך אגב גם ברגליים לאדם מתחיל לא הייתי נותן תרגיל לתאומים .
גם בחזה לא הייתי נותן חזה תחתון . ועוד דוגמאות .

לדעתי עדיף לו להתחיל לעבוד חזק , גב , חזה , כתפיים , רגליים ולא להתעסק בקטנות האלה כרגע . אבל שטויות מה שנוח לו בכל אופן הייתי מצרף לאימון B של גב כתפיים.
תאומים ניחא.. חזה תחתון עוד יותר. אבל פייס פולז חובה, כתף אחורית זה שריר מוזנח אצל המון אנשים, וזה מונע חוסר איזון ופציעות למיניהן, ועוזר לשמור על יציבה נכונה.

תאומים ניחא.. חזה תחתון עוד יותר. אבל פייס פולז חובה, כתף אחורית זה שריר מוזנח אצל המון אנשים, וזה מונע חוסר איזון ופציעות למיניהן, ועוזר לשמור על יציבה נכונה.
לא אומר שלא .
אני גם עד לא מזמן אימנתי את הכתף האחורית במשיכה בכייבל קרוס עם ידיים משולבות מצד לצד . פחות נתתי דגש לתרגיל הזה בשביל לחשוב באיזה אימון לשים אותו ואיך לתכננן אם אחרי בנץ או לא , כי הוא תרגיל שולי ולא מרכזי ובתור התחלה לא הייתי שם עליו דגש כלל .

• פותח/ת השרשור
בדיוק בגלל שזה תרגיל שהוא יותר בריאותי מבחינתי רציתי לעשות אותו בסוף אימון שיש לי בו לחיצות חזה.

ואני גם עושה אינטרנל ואקסטרנל רוטיישן עם גומייה לפני האימון, לא יודע אם זה הכרחי בכלל

20210502_224351.jpg
20210502_224333.jpg

לא אומר שלא .
אני גם עד לא מזמן אימנתי את הכתף האחורית במשיכה בכייבל קרוס עם ידיים משולבות מצד לצד . פחות נתתי דגש לתרגיל הזה בשביל לחשוב באיזה אימון לשים אותו ואיך לתכננן אם אחרי בנץ או לא , כי הוא תרגיל שולי ולא מרכזי ובתור התחלה לא הייתי שם עליו דגש כלל .
זה לא אותו דבר, כי בפייס פולז יש את הסיבוב החיצוני שתורם הרבה יותר לבריאות של הכתף
בדיוק בגלל שזה תרגיל שהוא יותר בריאותי מבחינתי רציתי לעשות אותו בסוף אימון שיש לי בו לחיצות חזה.

ואני גם עושה אינטרנל ואקסטרנל רוטיישן עם גומייה לפני האימון, לא יודע אם זה הכרחי בכלל

צפה בקובץ המצורף 65674 צפה בקובץ המצורף 65675
זה שתעשה אותו יום אחרי באימון גב לא אומר שהוא לא יתרום באותה צורה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית