חייב שיבנו לי תוכנית אימונים דחוף!!

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
ארשום כאן כמה עקרונות שאשמח שיהיו בתוכנית

-שלא תכלול דדליפט
-שתכלול כמה שיותר משקולות חופשיות
-שהתרגילים שבה יהיה כמה שיותר עם טכניקה פשוטה, אני לא מתאמן מתחיל אבל לא רוצה להסתבך עם הטכניקה
-שיהיו עד עשר תרגילים בערך
-מטרה לפתח שריר
-במסה

הבעיה, שמי שהתכוונתי להעליב לא נעלב.
אני לא יודע איך חודרים לראש של אנשים שלא עובדים נכון, ואז קובעים עובדות על סמך חוסר נסיון.

ac7f9bdaec5082858754d2d2686204a4.jpg

איש חכם אמר

סליחה לא חכם

בניית תכנית אימונים זה לא פיזיקה או משהו

מה המטרה שלך? שאתה כל כך בטוח שאתה לא צריך מאמן.
תראה לי מה הצלחת באיזה תחום כושר שתרצה, בלי מאמן.
בלי להעליב, אתה נראה לי עוד ילד מאחורי מקלדת שמחרטט את השכל. תראה לי משהו בשטח, תוכיח שהדעה שלך מבוססת בנסיון כלשהו.

וסתם דרך אגב, התפקיד שלי כמאמן זה להגיד לך בדיוק עם איזה משקל גם לעבוד, ולחשב את זה בהתאוששות שלך, מה שאתה טוען שמאמן לא יפתור, זה בדיוק מה שהוא כן יפתור.

אין לך מושג מה זה מאמן אפילו, זה מצחיק עד כדי עצוב.

בוא נתייחס למה שכתבת אחד אחד.

מעי הגס, מצאת את מה להאשים? אני גם יכולתי להרים ידיים עם הקרוהן שלי, זה בחירה חביבי.
אשמח לעזור לך כמו שעזרתי לעצמי ולאחרים עם קרוהן, אבל זה לא קשור למאמן, זה עניין אחר לגמרי.

מאמן לא מסביר לך חשיבות של תרגיל, את זה אתה צריך להחליט מה חשוב לך ולמה. הוא לא רק מלמד טכניקה, ובשונה ממה שנראה לך, בשטח טכניקה זה הרבה יותר מורכב מפשוט ללמוד באינטרנט, גם אני לא הבנתי את זה עד שהתחלתי לראות מה אנשים עושים.

מאמן (לפחות אני) גם בוחר את התרגילי עזר והווריאציות לחולשות שלך, והתוכנית כוללת נפח יומי ושבועי, ותדירות אימונים, ועצימות אימונים בהתאם להתאוששות שלך, זה שיא המורכב.

תזונה זה חשוב, בלי ספק. אבל גם עם תזונה מושלמת אנחנו רואים כאן מתאמנים
בשפע שמרימים כמו ילדות.

חבוב, אני לא מאשים שום דבר. למעשה אני מרוצה מההתקדמות שלי. אני טוען שמאמן לא יתרום לי ערך מוסף מאחר ואני מכיר את העקרונות הבסיסיים, וזה כל מה שצריך לדעת. לא צריך היום תעודה מוינגייט כדי לצבור את הידע הדרוש לפיתוח גוף, כי שוב, זה לא מדע טילים.

בסופו של דבר המאמן לא נמצא בגוף של המתאמן 24/7 ודווקא למתאמן יש את האחריות הגדולה להיות בבקרה על עצמו ולהבין מה עובד ומה לא עובד.

שים לב שלא כולם מתאמנים במטרה להשיג פי 2 סקוואט, אז זה לא המדד היחיד שצריך להסתכל אליו.

. לא צריך היום תעודה מוינגייט כדי לצבור את הידע הדרוש לפיתוח גוף, כי שוב, זה לא מדע טילים.
אתה מפספס את סוג המאמן וסוג ההכוונה שהם מדברים עליה, ערס עם קצת שרירים שסיים קורס בווינגייט ומשחק אותה באינסטגרם גורו כושר שאומר לך לא לאכול פחמימות בין 14-16 ומעודד אותך בסטים זה לא הנקודה שלהם.

אתה מפספס את סוג המאמן וסוג ההכוונה שהם מדברים עליה, ערס עם קצת שרירים שסיים קורס בווינגייט ומשחק אותה באינסטגרם גורו כושר שאומר לך לא לאכול פחמימות בין 14-16 ומעודד אותך בסטים זה לא הנקודה שלהם.

אני לא יודע בדיוק על איזה סוג הכוונה מדובר כי הם לא ממש מדברים במונחים קונקרטיים, אבל הוא הזכיר תדירות/עצימות/נפח. אלה פרמטרים שנקבעים לפי ניסוי וטעייה, כי התחום הוא לא מדע מדויק, ולא צריך מאמן כדי להתביית על המספרים הנכונים לך.

זה לא שקיימים עשרות מחקרים גדולים מבוקרים בהקצאה אקראית. ההחלטות שאנשים עושים כאן (כן גם מאמנים) מבוססות נטו על אינסטינקטים ותחושות בטן. מה עדיף? FBW 5 פעמים בשבוע, או PPL פעמיים בשבוע? באיזה טווח חזרות לעבוד, 3-6 או 7-12? כמה לנוח בין סטים, דקה, או 3 דקות?

אין באמת תשובות מבוססות לשאלות האלה. יש תבנית מוכרת שמבוססת על מספר עקרונות פשוטים, ומעבר לזה האחריות היא על המתאמן להבין מה עובד ומה לא, וזו לא משימה שדורשת עזרה מקצועית.

*ואני שוב מזכיר שאני לא מדבר על ספורט תחרותי, שם אכן נדרש ליווי צמוד.

חבוב, אני לא מאשים שום דבר. למעשה אני מרוצה מההתקדמות שלי. אני טוען שמאמן לא יתרום לי ערך מוסף מאחר ואני מכיר את העקרונות הבסיסיים, וזה כל מה שצריך לדעת. לא צריך היום תעודה מוינגייט כדי לצבור את הידע הדרוש לפיתוח גוף, כי שוב, זה לא מדע טילים.

בסופו של דבר המאמן לא נמצא בגוף של המתאמן 24/7 ודווקא למתאמן יש את האחריות הגדולה להיות בבקרה על עצמו ולהבין מה עובד ומה לא עובד.

שים לב שלא כולם מתאמנים במטרה להשיג פי 2 סקוואט, אז זה לא המדד היחיד שצריך להסתכל אליו.
אני שמח שאתה מרוצה מההתקדמות שלך.
אבל כדי לטעון שמאמן הוא מיותר תצטרך להראות לנו מה השגת בלי מאמן שנראה לך שהוא מיותר. לא תוכל להגיד "אני אוהב להיות ממוצע", כדי להוכיח שמאמן הוא מיותר, זה רק יוכיח שאתה לא מחפש להתקדם בכלל.

אני לא בא להוריד את האחריות מהמתאמן, כמו בכל מקצוע, עדיין יש לאדם הפרטי אחריות אבל האיש מקצוע הוא לרוב אדם שאי אפשר לוותר עליו עם כמה סרטונים.

מה המדד של מישהו? תן לנו מדד, ואקבל גם את זה. מה המדד שלך?

אני שמח שאתה מרוצה מההתקדמות שלך.
אבל כדי לטעון שמאמן הוא מיותר תצטרך להראות לנו מה השגת בלי מאמן שנראה לך שהוא מיותר. לא תוכל להגיד "אני אוהב להיות ממוצע", כדי להוכיח שמאמן הוא מיותר, זה רק יוכיח שאתה לא מחפש להתקדם בכלל.

אני לא בא להוריד את האחריות מהמתאמן, כמו בכל מקצוע, עדיין יש לאדם הפרטי אחריות אבל האיש מקצוע הוא לרוב אדם שאי אפשר לוותר עליו עם כמה סרטונים.

מה המדד של מישהו? תן לנו מדד, ואקבל גם את זה. מה המדד שלך?

מדד לא חייב להיות מבוסס רק על הצלחה בתרגיל X. למעשה רוב האנשים שנרשמים למכון עושים זאת במטרה להגיע למשקל תקין באחוז שומן נמוך, ולמטרה הזאת לא צריך פי 2 מהמשקל גוף בסקוואט. כמובן שמסת שריר גבוהה יותר תוסיף משקל לסקוואט, אבל אנשים שלא ביצעו סקוואט/בנץ' בטווח חזרות נמוך לא בהכרח צריכים להגיע למשקלים שדיברת עליהם.

אני לא יודע בדיוק על איזה סוג הכוונה מדובר כי הם לא ממש מדברים במונחים קונקרטיים, אבל הוא הזכיר תדירות/עצימות/נפח. אלה פרמטרים שנקבעים לפי ניסוי וטעייה, כי התחום הוא לא מדע מדויק, ולא צריך מאמן כדי להתביית על המספרים הנכונים לך.

זה לא שקיימים עשרות מחקרים גדולים מבוקרים בהקצאה אקראית. ההחלטות שאנשים עושים כאן (כן גם מאמנים) מבוססות נטו על אינסטינקטים ותחושות בטן. מה עדיף? FBW 5 פעמים בשבוע, או PPL פעמיים בשבוע? באיזה טווח חזרות לעבוד, 3-6 או 7-12? כמה לנוח בין סטים, דקה, או 3 דקות?

אין באמת תשובות מבוססות לשאלות האלה. יש תבנית מוכרת שמבוססת על מספר עקרונות פשוטים, ומעבר לזה האחריות היא על המתאמן להבין מה עובד ומה לא, וזו לא משימה שדורשת עזרה מקצועית.

*ואני שוב מזכיר שאני לא מדבר על ספורט תחרותי, שם אכן נדרש ליווי צמוד.
אין ספק שלא צריך מאמן, גם לא צריך חשמלאי לבעיות חשמל בבית. אבל תצטרך ללמוד הרבה מאוד לפני שתוכל להחליף את מקומו.
לא נראה לי שזה מה שעשיתם, ושאתם יודעים כמה ידע ומאיפה צריך ללמוד. לכן אתם נשארים ממוצע, וזה חבל.

אני מאמן כוח, לא אתיימר לאמוד את הרמה שלכם בתחומים אחרים. בתחום שלי, במידה וזה המטרה שלכם, רוב הפורום די מביש בתוצאות שלו. לא הייתי קובע שמאמן כוח הוא מיותר אם,
א. אתם עלובים בכוח ואין לכם נסיון בתחום.
ב. זה לא המטרה שלכם, ולכן אתם עלובים בכוח ואין לכם נסיון בתחום.

פעם גם אני חשבתי שזה לא מורכב ולא צריך מאמן. זה התוצאות שלכם ששכנע אותי אחרת.

אין ספק שלא צריך מאמן, גם לא צריך חשמלאי לבעיות חשמל בבית. אבל תצטרך ללמוד הרבה מאוד לפני שתוכל להחליף את מקומו.
לא נראה לי שזה מה שעשיתם, ושאתם יודעים כמה ידע ומאיפה צריך ללמוד. לכן אתם נשארים ממוצע, וזה חבל.

אני מאמן כוח, לא אתיימר לאמוד את הרמה שלכם בתחומים אחרים. בתחום שלי, במידה וזה המטרה שלכם, רוב הפורום די מביש בתוצאות שלו. לא הייתי קובע שמאמן כוח הוא מיותר אם,
א. אתם עלובים בכוח ואין לכם נסיון בתחום.
ב. זה לא המטרה שלכם, ולכן אתם עלובים בכוח ואין לכם נסיון בתחום.

פעם גם אני חשבתי שזה לא מורכב ולא צריך מאמן. זה התוצאות שלכם ששכנע אותי אחרת.

אני לא חושב שרוב המתאמנים בחד"כ הם פאוורליפטרים. בפורום הזה יש מצב שכן, אבל אם תשאל את המתאמן הממוצע בחד"כ למה הוא מבזבז זמן וכסף כדי להרים ברזלים הוא יענה לך שהמטרה שלו בסופו של דבר היא להגיע למשקל תקין באחוז שומן נמוך. (זו המטרה, בפועל אם הוא כנה הוא יענה לך שהוא רוצה לפתח גוף מושך לבחורות).

מדד לא חייב להיות מבוסס רק על הצלחה בתרגיל X. למעשה רוב האנשים שנרשמים למכון עושים זאת במטרה להגיע למשקל תקין באחוז שומן נמוך, ולמטרה הזאת לא צריך פי 2 מהמשקל גוף בסקוואט. כמובן שמסת שריר גבוהה יותר תוסיף משקל לסקוואט, אבל אנשים שלא ביצעו סקוואט/בנץ' בטווח חזרות נמוך לא בהכרח צריכים להגיע למשקלים שדיברת עליהם.
מדד זה כוח, תקבע אתה במה אתה רוצה למדוד, ותראה לי שאתה יודע לצבור אותו בלי מאמן.

אני לא חושב שרוב המתאמנים בחד"כ הם פאוורליפטרים. בפורום הזה יש מצב שכן, אבל אם תשאל את המתאמן הממוצע בחד"כ למה הוא מבזבז זמן וכסף כדי להרים ברזלים הוא יענה לך שהמטרה שלו בסופו של דבר היא להגיע למשקל תקין באחוז שומן נמוך. (זו המטרה, בפועל אם הוא כנה הוא יענה לך שהוא רוצה לפתח גוף מושך לבחורות).
לא הבנתי מה אתה חופר, אתה אומר שכוח זה לא המדד שלך אז תגיד מה כן ותראה תוצאות בו.

למה שמישהו ירים בתרגילים המורכבים? לכוח או למראה? לא מכיר עוד אופציות. תראה לי תוצאות באחד מהשניים בלי מאמן, אני לא טוען שזה לא אפשרי, אני טוען שבשטח זה לא קורה, ואולי זה מראה לך עד כמה זה נדיר.

מדד זה כוח, תקבע אתה במה אתה רוצה למדוד, ותראה לי שאתה יודע לצבור אותו בלי מאמן.

לא הבנתי מה אתה חופר, אתה אומר שכוח זה לא המדד שלך אז תגיד מה כן ותראה תוצאות בו.

עניתי, המדד הוא משקל גוף ואחוז שומן.

אני לא בטוח איך להראות שאני "יודע לצבור את המדד", ואני לא יודע מה זה אמור להוכיח. אתם יוצאים מנקודת הנחה שמאמן משפר תוצאות, אם כבר חובת ההוכחה עליכם.

בכל מקרה פתחתי פוסט התקדמות לפני כמה חודשים יכולים לעיין שם. אני מתכוון לפתוח אחד נוסף בקיץ כשאגיע למשקל 70.

אפשר לרשום מכתב לבד-אבל מכתב מעורך דין תמיד יעשה עבודה טובה יותר.

אפשר לחפש דירה לבד-אבל אם תפנה לתייוך,תקבל את כל הדירות השוות.

**
רוצה לומר,אפשר להתאמן לבד,אבל אם תיקח מאמן,תרוויח גם התקדמות גם סדר עבודה,וגם הכוונה לטכניקה טובה.

כמו כל דבר בחיים,יש פחית ויש בקבוק זכוכית 😃

אפשר לרשום מכתב לבד-אבל מכתב מעורך דין תמיד יעשה עבודה טובה יותר.

אפשר לחפש דירה לבד-אבל אם תפנה לתייוך,תקבל את כל הדירות השוות.

**
רוצה לומר,אפשר להתאמן לבד,אבל אם תיקח מאמן,תרוויח גם התקדמות גם סדר עבודה,וגם הכוונה לטכניקה טובה.

כמו כל דבר בחיים,יש פחית ויש בקבוק זכוכית 😃

עורכי דין עושים תואר 4 שנים + שנתיים הכשרה.

מתווך מספק לך קשרים וכוח מיקוח שלא תמיד אפשר להשיג לבד.

מאמן ממוצע עושה קורס 3-6 חודשים.

אני לא טוען שמאמנים לא רלוונטיים ואני לא בא לתקוף כאן מישהו אישית, אבל הגזמתם לגמרי.

עורכי דין עושים תואר 4 שנים + שנתיים הכשרה.

מתווך מספק לך קשרים וכוח מיקוח שלא תמיד אפשר להשיג לבד.

מאמן ממוצע עושה קורס 3-6 חודשים.

אני לא טוען שמאמנים לא רלוונטיים ואני לא בא לתקוף כאן מישהו אישית, אבל הגזמתם לגמרי.
ההגדרה שלך למאמן היא לא נכונה -- הכוונה לא לקחת כל מאמן שסיים קורס 3 חודשים וזהו .
אפילו אם תיקח מישהו שאין לו תעודה ומתעסק בזה 10 שנים .

הכוונה במאמן זה מישהו באמת עם ידע , לא עם מישהו שאין לו ידע אבל יש לו תעודה כאילו יש לו ידע .

כמו עורך דין שאתה תיקח עורך דין טוב ולא רק זה עם תעודה שסיים אתמול , וכמו שלא תיקח מתווך שרק עכשיו סיים קורס ואין לו בכלל דירות להציע.
ודרך אגב אתה צודק אם המטרה שלך זה לעלות במשקל על אחוז שומן נמוך ואתה מגיע לזה בכוחות עצמך אז אתה ספציפי לא צריך מאמן , הכל שאלה מה המטרות של האדם .

(שגם זה עם מאמן הייתי מגיע בזמן קצר יותר אבל אם אין לחץ אז אתה צודק אין לך צורך במאמן)

דרך אגב , מה הגובה שלך משקל ואחוז שומן ?

מאמן ממוצע עושה קורס 3-6 חודשים
הוא למד?
הוא השקיע שעות?
הוא עבר מבחנים?
הוא שילם כסף,בעבור הלימודים?

לבסוף שהוא מתחיל לקבל לקוחות,הוא בא על שכרו
בעבור כל מה שציינתי ויותר...

נשמח לשמוע את המשקלים שלך : P דווקא יותר מאשמח לשמוע שהמשקלים שלך נמוכים יותר מימה שאתה מרים , כי לדעתי יש הבדל עצום בין לבנות גוף לבין להרים כבד .

חחחחח יש קצת סרטונים בלוג מוזמן לדפדף...
רק בנץ׳ אין ששם 127.5 ק״ג לחמישיות וohp 75 ק״ג לחמישיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית