הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חייב שיבנו לי תוכנית אימונים דחוף!!

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
ארשום כאן כמה עקרונות שאשמח שיהיו בתוכנית

-שלא תכלול דדליפט
-שתכלול כמה שיותר משקולות חופשיות
-שהתרגילים שבה יהיה כמה שיותר עם טכניקה פשוטה, אני לא מתאמן מתחיל אבל לא רוצה להסתבך עם הטכניקה
-שיהיו עד עשר תרגילים בערך
-מטרה לפתח שריר
-במסה

אם אתה מנגן ולומד אצל מורה טוב אז אתה כנראה יודע שהמורה נותן רק את הכיוון, הלמידה וההתקדמות האמיתית מתבצעת שאתה יושב לבד.
הכיוון חשוב מאוד, כלכך הרבה אנשים מתעסקים בקקי במקום במה שהם באמת צריכים להתעסק (להתעסק יותר מידי בבחירת תרגילים במקום להשקיע בלמידת טכניקה כשהטכניקה שלהם גרועה סתם דוגמא).
מורה/מאמן נמצא איתך שעות בודדות במקרה הטוב, אתה נמצא עם עצמך 24/7.
וזה ההבדל בין מאמן למורה לגיטרה שמורה באמת לא איתך כל הזמן שאתה מנגן אבל מאמן יכול להיות איתך כל אימון אם צריך.

וזה ההבדל בין מאמן למורה לגיטרה שמורה באמת לא איתך כל הזמן שאתה מנגן אבל מאמן יכול להיות איתך כל אימון אם צריך.

ידידי היקר, אם תשלם מספיק הוא גם מוכן להחזיק לך את היד לכמה שעות שתרצה. אתה מפספס את הנקודה שלי

אז אני אומר שוב הכל שאלה מה המטרה של הבנאדם , אם זה לא להיות מקצוען/תחרותי , ואין לו לחץ של זמן להגיע כמה שיותר מהר לתוצאות טובות , בהחלט גם לבד הוא יגיע אם ילמד נכון .

ספורט זה לא מתמטיקה / אנגלית שאתה יכול לשבת מול הטקסט 40 שנה ואם לא יסבירו לך לא תבין .

כל ענף ספורט אם אתה תתעסק בו בעצמך אתה תשפר את היכולות שלך בגלל שאדם מתחיל היכולת שלו שואפת ל-0 , בוא נפרגן ונגיד בין 5 ל 20 עדיין אין ספק שהוא יכול להגיע כמעט ל50 - 70 אחוז (תלוי ביכולת קליטה וקוארדינציה שלו) לבד ! (שזה אומר להכפיל ואפילו יותר מימה שהוא התחיל)
כנראה שלא תיפצע אם תהיה מתאמן מתחיל לבד, אבל בלי ספק תשרוף את הזמן שלך בלי להתקדם משמעותית. ואני רואה את זה כל הזמן.

לעומת זאת יש לי מתאמנים שנשארים איתי כמה שנים כדי להגיע לטופ, אבל הממוצע מגיע לתקופה קצרה של כמה חודשים עד שהם מרגישים שהם קיבלו מספיק להמשיך לבד. ומאז הם תמיד יתעצו איתי, מה איכפת לי, אני לא גובה תשלום על זה, זה תענוג לראות אנשים מיישמים את מה שאני מראה להם, ומצליחים גם בלעדי.
אז אני אומר שוב הכל שאלה מה המטרה של הבנאדם , אם זה לא להיות מקצוען/תחרותי , ואין לו לחץ של זמן להגיע כמה שיותר מהר לתוצאות טובות , בהחלט גם לבד הוא יגיע אם ילמד נכון .

ספורט זה לא מתמטיקה / אנגלית שאתה יכול לשבת מול הטקסט 40 שנה ואם לא יסבירו לך לא תבין .

כל ענף ספורט אם אתה תתעסק בו בעצמך אתה תשפר את היכולות שלך בגלל שאדם מתחיל היכולת שלו שואפת ל-0 , בוא נפרגן ונגיד בין 5 ל 20 עדיין אין ספק שהוא יכול להגיע כמעט ל50 - 70 אחוז (תלוי ביכולת קליטה וקוארדינציה שלו) לבד ! (שזה אומר להכפיל ואפילו יותר מימה שהוא התחיל)
כנראה שלא תיפצע אם תהיה מתאמן מתחיל לבד, אבל בלי ספק תשרוף את הזמן שלך בלי להתקדם משמעותית. ואני רואה את זה כל הזמן.

לעומת זאת יש לי מתאמנים שנשארים איתי כמה שנים כדי להגיע לטופ, אבל הממוצע מגיע לתקופה קצרה של כמה חודשים עד שהם מרגישים שהם קיבלו מספיק להמשיך לבד. ומאז הם תמיד יתעצו איתי, מה איכפת לי, אני לא גובה תשלום על זה, זה תענוג לראות אנשים מיישמים את מה שאני מראה להם, ומצליחים גם בלעדי.

@יושב_על_הכס
@Yonatann
@Forest
וכל האחרים שהגיבו כאן שמאמן זה מיותר.
בוא נשמע כמה זמן אתם מתאמנים?
האם לא השתמשתם במאמן?
מהם התוצאות המרשימות שלכם?

כל כך מעצבן אותי לפגוש כאלו שמתאמנים כמה שנים ומרימים משקלים של ילדה, זה נהיה הנורמה בחדר כושר, והם עוד מעיזים להאשים את הגנטיקה שלהם.

בפורום כאן כל אחד מינימום מתחרה IPF, אבל כשאתה רואה לוג, סרטון או נפגש במציאות, אתה מגלה עוד ילד מחוצ'קן מאחורי מסך.

מאמן זה סופר חשוב, לבנות תוכניות זה מאוד מורכב, הטכניקה של כל אחד ספציפי מאוד מורכב, תראה כמה אדיוטי הרוב בונים תוכנית וטכניקה.

אבל אל תיקחו את המילה שלי, תראו לי מה הצלחתם בלי מאמן ואיך.

אלחנן בבקשה.

אני מתאמן שנתיים וחצי-שלוש. אבל באמת מתאמן שנתיים גג משום שבשנה הראשונה עשיתי חיטוב ממש אגרסיבי. לא הצלחתי להתקדם, לא הצלחתי להרים יותר ממוט ריק, הייתי מכור למחזה של צניחת המספרים על מד המשקל.

לפני בערך שנה וחצי הייתי בייעוץ אישי למשך חצי שנה. עבדתי strict לפי כל מה שהם אמרו, צילמתי כל תרגיל לביקורת טכניקה וכו
והשיפור? רגיל, איטי אך בהחלט קיים. כשעזבתי את הייעוץ התקדמתי כרגיל, עדיין איטי אך השיפור קיים.
היום אני עובד בתכנית ppl של ג׳ף ניפרד. אני לא רואה סיבה במאמן למעט מטרות טכניקה. וכמובן, אני מדבר על המתאמן המתחיל - תחילת רמת המתקדם.

אבל כשאתה רואה לוג, סרטון או נפגש במציאות, אתה מגלה עוד ילד מחוצ'קן מאחורי מסך.
אלוף, אין מה להגיד.

שאם יש לך את המשאבים אפשר להרים סביבך צוות שלם שירכיב לך תכנית אימונים, יבשל לך, יעשה לך שיחות מוטיבציה וינהל לך את החשבון אינסטגרם. אנחנו לא מדברים על מקרים כאלה.

אנחנו מדברים על מצבים שבהם בא אדם ממוצע פלוס, שרוצה להרים כבד פלוס, ומבקש עצה, או תוכנית אימונים, או אפילו דעה על התוכנית אימונים שהוא *ניסה* להרכיב.

ואז מגיע לכאן, ומיד ננשך ומקבל סטירת לחי. כי אוי ואבוי אם ינסה להרכיב לעצמו תוכנית אימונים, זה שקול להרכבת פצצת אטום,
ורק מאמן מקצועי ביותר שהוכשר לכך יכול לעשות את זה. במציאות, אם הבן אדם לא מתכוון להיות מר אולימפיה, הוא בהחלט יכול לרכוש את הידע הזה דרך האינטרנט, ואפילו בחינם. גורמים למשהו להיראות סבוך ומסובך. זה לא. אדרבא, קח מאמן מפעם לפעם, תעלה סרטון לוידוי טכניקה, יעזרו לי בכיף.

איך לוקחים משהו אחד ועושים ממנו סיבוך רציני, כאילו השכל חונה רק אצל יחידי סגולה

הוא לא, ואם אתם מאמנים ונעלבתם עד עמקי נשמתכם, אז תעשו חשבון נפש עם עצמכם
יש פה יותר מידי רגשי נחיתות, כאילו פגענו ביסודות המקצוע.

לא מייתרים את הצורך במאמן לחלוטין, אף אחד לא זילזל, אבל מרבית האנשים פה לא מתכוונים לייצג את ישראל באולימפיאדה.

נערך לאחרונה:
@יושב_על_הכס
@Yonatann
@Forest
האם לא השתמשתם במאמן?

כל כך מעצבן אותי לפגוש כאלו שמתאמנים כמה שנים ומרימים משקלים של ילדה, זה נהיה הנורמה בחדר כושר, והם עוד מעיזים להאשים את הגנטיקה שלהם.

בפורום כאן כל אחד מינימום מתחרה IPF, אבל כשאתה רואה לוג, סרטון או נפגש במציאות, אתה מגלה עוד ילד מחוצ'קן מאחורי מסך.

מאמן זה סופר חשוב, לבנות תוכניות זה מאוד מורכב, הטכניקה של כל אחד ספציפי מאוד מורכב, תראה כמה אדיוטי הרוב בונים תוכנית וטכניקה.

הם לא אומרים שמאמן זה מיותר הם אומרים שמאמן זה מיותר למתאמן מתחיל

כמה הבדל כבר יהיה בין מתאמן מתחיל בינוני שעושה איזה תוכנית גנרית טקסס או לאחד עם מאמן

כמה הבדל כבר יהיה בין מתאמן מתחיל בינוני שעושה איזה תוכנית גנרית טקסס או לאחד עם מאמן
מאמין שזה עם המאמן יגיע לתוצאות שזה בלי המאמן הרבה יותר מהר , וברגע שזה בלי המאמן יתקע זה עם המאמן ימשיך להתקדם .

אם זה קריטי לכל אחד ? לא .
הכל שאלה מה המטרות שלך

מאמין שזה עם המאמן יגיע לתוצאות שזה בלי המאמן הרבה יותר מהר , וברגע שזה בלי המאמן יתקע זה עם המאמן ימשיך להתקדם .

אם זה קריטי לכל אחד ? לא .
הכל שאלה מה המטרות שלך
בוא נקח SS לדוגמה למתחיל בסקוואט הוא יעלה בSS כל שבוע 7.5 קילו אתה חושב שמאמן יכול לעלות אותו יותר מהר? יודע מה זורם איתך שכן בכמה כי 10 זה לא היה במקרה הטוב 8 קילו זה כזה שמעמותי? זה כזה הרבה יותר מהר? במקרה הכי טוב אני לא רואה איך הוא חוסך למתאמן מתחיל יותר מחודש בשנה

אלחנן בבקשה.

אני מתאמן שנתיים וחצי-שלוש. אבל באמת מתאמן שנתיים גג משום שבשנה הראשונה עשיתי חיטוב ממש אגרסיבי. לא הצלחתי להתקדם, לא הצלחתי להרים יותר ממוט ריק, הייתי מכור למחזה של צניחת המספרים על מד המשקל.

לפני בערך שנה וחצי הייתי בייעוץ אישי למשך חצי שנה. עבדתי strict לפי כל מה שהם אמרו, צילמתי כל תרגיל לביקורת טכניקה וכו
והשיפור? רגיל, איטי אך בהחלט קיים. כשעזבתי את הייעוץ התקדמתי כרגיל, עדיין איטי אך השיפור קיים.
היום אני עובד בתכנית ppl של ג׳ף ניפרד. אני לא רואה סיבה במאמן למעט מטרות טכניקה. וכמובן, אני מדבר על המתאמן המתחיל - תחילת רמת המתקדם.

אלוף, אין מה להגיד.
אתה מרוצה?
הנה שרפת כסף שטענת שמיותר לשרוף, והשאלה הכי חשובה, מה התוצאות שלך היום בלי מאמן?

ונראה שממש חרשו אותך עם הסרטונים והכל, זה מה שמאמן עושה.

גם אם היה לך חוויה לא טובה עם מאמן, זה לא אומר שמאמן זה מיותר, יש גם חוויות לא נעימות בכל מקצוע.

מהנסיון שלי, הם יגיעו למה שהבחורים כאן בפורום הגיעו בשנתיים, בחודשיים שלוש.

אני פעם טענתי שצריך להגיע באופן תקין לפי 2 משקל גוף סקוואט ודדליפט, ולי 1.5 בנץ' תוך 6 חודשים מאז שדרכת במכון, כמה כאן הגיעו לזה אחרי שנתיים? ואני מוכיח את זה עם מתאמנים שנותנים את הנשמה.

בוא נקח SS לדוגמה למתחיל בסקוואט הוא יעלה בSS כל שבוע 7.5 קילו אתה חושב שמאמן יכול לעלות אותו יותר מהר? יודע מה זורם איתך שכן בכמה כי 10 זה לא היה במקרה הטוב 8 קילו זה כזה שמעמותי? זה כזה הרבה יותר מהר? במקרה הכי טוב אני לא רואה איך הוא חוסך למתאמן מתחיל יותר מחודש בשנה
אתה מסתבלט ? מתאמן מתחיל יודע את הטכניקה של הסקוואט ? על מה אתה מדבר .
יש מתאמנים מתחילים אחרי חודש נתקעים בסקוואט . זה לא שמתאמן מתחיל בלי מאמן אימון ראשון ירים 10 קילו ועם מאמן הוא ירים 50 קילו , ברור שהמתאמן מתחיל מגיע עם כוח מסויים שהמאמן לא משפר לו את הכוח על ידי המחשבה תוך כדאי אימון , הוא נותן לו כלים איך להתקדם מאימון לאימון ואיך להתאמן נכון , איך לבנות תוכנית אימונים נכונה , איך לנוח נכון , איך לאכול נכון , דבר שגורם למתאמן בלי המאמן להיתקע ולמתאמן עם המאמן לא להיתקע .

הוא לא עולה 7.5 כל שבוע, הוא מתחיל ממשקל 0 ומשם הוא מתחיל לעלות. הוא לא עלה בסוף כל כך הרבה כמו שנראה לך.

זה לא עניין כמה הוא עולה בהתחלה, זה עניין כמה מהר הוא נתקע. וSS זה תוכנית לשלושה חודשים בערך, והיא פשוטה מאוד לביצוע. העניין המסובך מתחיל אחרי זה, שם הרוב נתקעים.

נכון מאוד אבל בנוסף לכך , תסכים איתי שאם אתה עכשיו תיקח מתאמן ותאמן אותו לדוגמא שנתיים עם כל הנסיון והידע שלך , או שהוא יאמן את עצמו שנתיים , עד שהוא ילמד על עצמו מה כן ומה לא . אין ספק שהתוצאות איתך יהיו טובות הרבה יותר .

מאמן זה דבר בגדר חובה אם אתה רוצה לשאוף להיות מקצוען / תחרותי . אבל בנוסף לזה אם אתה גם רוצה למקסם תוצאות במינימום זמן . לבד אפשר להגיע לרמה בינונית / חובבן אבל זה גם לוקח יותר זמן .

בכל מיקרה לדעתי כל מי שיכול לקחת מאמן בוודאי שזה לא יזיק לו ויכול רק לתרום. ומי שלא יכול בוודאי שזה לא חובה אם המטרה שלו היא רק רמה בינונית/חובבנית/שילמד לבד ויקח לו את הזמן ברוגע ..

לא דיברתי על זמן,
כמובן שיהיה יותר קשה ללמוד לבד אך ממש לא בלתי אפשרי.
רוצה להגיע למקסימום תוצאות במינימום זמן? מאמן בהחלט יתרום.
רוצה סתם לפתח גוף ברמה גבוהה / להרים משקלים מכובדים בלי לחץ של זמן? בהחלט אפשר בעבודה עצמית.
כמובן שכרוך במשמעת גבוהה ושאיבת מידע איכותי ממקורות אמינים.

אגב,
כך או כך להגיד שמאמן זה ״מיותר״ זה לא לעניין,
הכל תלוי מטרה ובדר״כ בליווי של מישהו מקצועי אתה תוכל להשיג יותר בפחות מאמץ מיותר.

נערך לאחרונה:
מתאמן מתחיל יודע את הטכניקה של הסקוואט ?

יש פה גם כאלה שמבחינתם אפשר לייתר את כל הנושא הזה של הטכניקה (בצדק או לא- לא יודע, אני משתדל להקפיד),
אבל תוכנית אימונים רק ממאמן, ואם לא אז אוי ואבוי

זה לא עניין כמה הוא עולה בהתחלה, זה עניין כמה מהר הוא נתקע. וSS זה תוכנית לשלושה חודשים בערך, והיא פשוטה מאוד לביצוע. העניין המסובך מתחיל אחרי זה, שם הרוב נתקעים.

ואם מתאמן ברמה בינונית סיים או חרש התוכנית הזו או דומה לה, הגיע למשקלים יפים ועכשיו לוקח תוכנית מוכנה אחרת ועושה לה שינויים על בסיס מה שקרא וחקר קצת באינטרנטֿֿ, האם זה מנותק מהמציאות והוא חייב מאמן בשביל זה? על זה אנחנו מדברים כאןֿ

מדובר על ליווי צמוד או כמעט צמוד, ושזה כנראה מיותר למתאמן מתחיל, אבל גם כנראה שגם בגדר רשות למתאמן ברמה בינונית (במונחים של הפורום, לא של החד״כ בקאנטרי)

@יושב_על_הכס
@Yonatann
@Forest
האם לא השתמשתם במאמן?

חלאס לקחת לי את כל המוניטין

אתה מרוצה?
הנה שרפת כסף שטענת שמיותר לשרוף, והשאלה הכי חשובה, מה התוצאות שלך היום בלי מאמן?

אני באופן אישי בדיעבד לחלוטין לא הייתי לוקח ייעוץ אישי באתר. התוצאות שלי היום בלי מאמן as I said איטי אבל בהחלט קיים.

ונראה שממש חרשו אותך עם הסרטונים והכל, זה מה שמאמן עושה.

גם אם היה לך חוויה לא טובה עם מאמן, זה לא אומר שמאמן זה מיותר, יש גם חוויות לא נעימות בכל מקצוע
אני התעקשתי על הסירטונים. החוויה שלי הייתה מצוינת, פשוט זה לא קידם אותי יותר ממה שהייתי מתקדם גם ככה. והייעוץ באמת מאמנים מעולים.

נערך לאחרונה:

אני לא חושב שאתה צריך להכליל..
כל בן אדם שיחליט שהוא לוקח את זה ברצינות,יכול להגיע למשקלים כבדים ולמראה טוב. הבעיה שהרוב המוחלט רוצים תוצאות מטורפות אבל לא מוכנים לתת דם זיעה ודמעות בשביל זה. רוצים לתת כמה חזרות על המוט, לספר לעצמם שהם התאמנו ולעוף הביתה לאכול טונה כי "חייב עחי".
אבל בחייאתת.. אני בחיים שלי לא דרכתי בחדר כושר מחוץ לבית שלי,ובחיים לא הייתי עם מאמן ואני לא חושב שאני בחור קטן או חלש,בטח שלא מחוצ'קן.

אני מסכים איתך לגבי הרוב, אבל קשה לי להסכים לגבי הצורך במאמן למי שלא מתחרה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית