רוצה להוסיף לחם לתפריט מסה ..

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
אני רוצה להוסיף לחם
רציתי לשאול האם זה טוב ?
ואטזה לחם הכי מומלץ והכי אכותי שתיהיה עליה נקיה כמה שאפשר
תודה

אתה רוצה תוסיף, אין בעיה עם זה
מה זאת אומרת עלייה נקייה? אין קשר בין סוג הלחם לכמה שומן תעלה
עלייה נקייה תלויה בגודל הפלוס הקלורי, אתה יכול לעלות נקי עם שוקולד ואתה יכול לעלות מלוכלך עם שיבולת שועל ואגוזים אורגניים

• פותח/ת השרשור
אתה רוצה תוסיף, אין בעיה עם זה
מה זאת אומרת עלייה נקייה? אין קשר בין סוג הלחם לכמה שומן תעלה
עלייה נקייה תלויה בגודל הפלוס הקלורי, אתה יכול לעלות נקי עם שוקולד ואתה יכול לעלות מלוכלך עם שיבולת שועל ואגוזים אורגניים
לא מדויק אחי
טש מוצרים שיש להם נטיה יותר לצבור שומנים בבטן
לכן אני רוצה לכם שיהיה כמה שיותר פחמימה מורכבת עם ערך גליקמי גבוה ושיהיה לי כרבה קלוריות יחסית
איזה לכן הכי מומלץ ?
נגיד לחם לבן זה קמח וזה ערך גליקמי גבוה פחות מומלץ..

לא מדויק אחי
לכן אני רוצה לכם שיהיה כמה שיותר פחמימה מורכבת עם ערך גליקמי גבוה ושיהיה לי כרבה קלוריות יחסית
איזה לכן הכי מומלץ ?
נגיד לחם לבן זה קמח וזה ערך גליקמי גבוה פחות מומלץ..
לא.
לא יודע מי חרטט אותך אבל זה בולשיט טהור, אין מאכלים ש"מצטברים" בבטן, זה שטויות במיץ
ערך גליקמי לא רלוונטי אליך אם אתה לא חולה סכרת
לגזר יש ערך גליקמי יותר גבוה מעוגה או שוקולד(בגלל השומן בשוקולד ובעוגה שבולם) אז גזר פחות "בריא"/מזין מעוגה? נו באמת
אין לך מה להתעסק בערך גליקמי ואין דבר כזה מאכל שיצטבר לך בשומנים בבטן, כל מאכל יכול להצטבר לך בשומנים ולמעשה קלוריות עודפות הן אלו שמצטברות שם
כמה יצטבר ואיך? זה תלוי בגודל הפלוס הקלורי כלומר כמה קלוריות אתה אוכל ביום ומה הקצב עלייה שלך במשקל

• פותח/ת השרשור
לא.
לא יודע מי חרטט אותך אבל זה בולשיט טהור, אין מאכלים ש"מצטברים" בבטן, זה שטויות במיץ
ערך גליקמי לא רלוונטי אליך אם אתה לא חולה סכרת
לגזר יש ערך גליקמי יותר גבוה מעוגה או שוקולד(בגלל השומן בשוקולד ובעוגה שבולם) אז גזר פחות "בריא"/מזין מעוגה? נו באמת
אין לך מה להתעסק בערך גליקמי ואין דבר כזה מאכל שיצטבר לך בשומנים בבטן, כל מאכל יכול להצטבר לך בשומנים ולמעשה קלוריות עודפות הן אלו שמצטברות שם
כמה יצטבר ואיך? זה תלוי בגודל הפלוס הקלורי כלומר כמה קלוריות אתה אוכל ביום ומה הקצב עלייה שלך במשקל
טעות בידך ידידי
יש הבדל בסוג המזון הנאכל אחרת אנשים היו אוכלים ממתקים כל היום במקום אורז
הגוף מגיבאחרת ומפרק אחרת סוגי פחמימות ..
אבל אני מעדיף לא להמשיך את הדיון הזה כי זה לא עונה לי על השאלה ואני לא רוצה להעביר נושא באשכול תודה

טעות בידך ידידי
הגוף מגיבאחרת ומפרק אחרת סוגי פחמימות ..
אבל אני מעדיף לא להמשיך את הדיון הזה כי זה לא עונה לי על השאלה ואני לא רוצה להעביר נושא באשכול תודה
זה פשוט לא נכון ואני לא יודע מאיפה הקרצת את הבולשיט הזה
אנשים שאוכלים רק אורז וחזה עוף זה בילדרים שמעדיפים להישען על מיתוסים ועל מה שהbro במכון אמר במקום לפתוח pubmed ולחקור קצת בעצמם

למה לא אוכלים ממתקים כל היום? כמה סיבות
ממתקים זה לא משביע, דחיסות קלורית גבוהה מאוד ואתה לא תשבע מזה אם תאכל רק את זה
שומן רווי וסוכר מוסף, כל אלו לא יעשו לגוף שלך טוב אם תאכל אותם בכמויות - שזה מה שיקרה אם תאכל רק ממתקים כל היום
חסרים תזונתיים - בממתקים אין ממש ויטמינים ומינרלים, ואם תאכל רק אותם כל היום אתה לא תגיע למספיק ויטמינים ומינרלים ויהיו לך חסרים בגוף
וחלבון כמובן שבקושי יש בהם...

אתה מוזמן להמשיך להישאר מקובע בדעה שלך, לא באמת אכפת לי אם תמשיך לאכול אורז חזה עוף וברוקולי כל החיים זו בעיה שלך
אבל אם אתה בעצמך אמרת שלחם לבן זה משמין ומצטבר בבטן אז למה אתה שואל את השאלה בכלל? ענית לעצמך, לחם לבן זה משמין עחי אז תאכל לחם מלא

ואני אשאיר אותך עם הנושא הזה שתוכל לחשוב ולהחכים קצת...
תזונה ותוספים - הפחד מקמח לבן – מוצדק או מדע בדיוני?⁣

יש לך רפרנס אמין לשתי הטענות האלה? אשמח להחכים

למיטב ידיעתי הנושא לא נחקר מספיק,

בכל מקרה, אני חושב שבמסה כן יש חשיבות למה שאתה אוכל ולא רק לסך הקלורי וכן יש השפעה על הרכב הגוף.
(מדבר מניסיון בלבד)

ואטזה לחם הכי מומלץ והכי אכותי שתיהיה עליה נקיה כמה שאפשר

אין חשיבות לסוג הלחם.
בנוגע לתוצאות אופטימליות מתקופת מסה: יש חשיבות לכמות החלבון שתאכל, לקצב העלייה במשקל (לא צריך להיות גבוה מדי, והוא מושפע מגודל הפלוס הקלורי) ולאימוני כוח.
מבחינה בריאותית עדיף שתתייחס לתזונה שלך באופן רחב ולא למאכל בודד. תזונה בריאה יכולה לכלול גם לחם לבן כל עוד היא מגוונת והלחם לא מהווה את המקור העיקרי לקלוריות.

לא ממש נכון.
יש מוצרים עם תכולת קלוריות גבוהה ביחס לנפח שלהם, כך שיוכלו להביא אותך לעלייה במשקל יחסית בקלות ביחס למוצרים אחרים. למשל - ממתקים או לחם לעומת פירות. מעבר לזה אין הוקוס פוקוס מיוחד במוצר מסוים שיגרום לצבירת שומן דווקא בבטן.

יש הרבה סיבות טובות לא לאכול ממתקים כל היום. בגדול קל להגיע איתם לאכילה עודפת: הם מכילים המון קלוריות ביחס לנפח שלהם, לא משביעים, הם סופר טעימים, קל לאכול מהם המון מבלי לשים לב וככה אתה בסוף מגיע למאזן קלורי חיובי. מלבד זאת יכולים להיות נזקים כגון עששת וכד'.

נגיד לחם לבן זה קמח וזה ערך גליקמי גבוה פחות מומלץ
אם אתה אדם בריא (ללא סוכרת) לערך הגליקמי אין משמעות עבורך.
התגובה הגליקמית משתנה מאוד בין בני אדם ובכל מקרה ממש לא קשורה לצבירת שומן או השמנה. מספיק שתאכל שומן או חלבון בארוחה והערך הגליקמי שלה ישתנה. באופן כללי, יכול להיות שהתגובה הגליקמית שלך ללחם לבן תהיה פחות חדה ביחס לסוגי לחם יותר "איכותיים"/מלאים/וואטאבר.

ולחם הוא פחמימה מורכבת, דרך אגב.

כתבתי על הערך הגליקמי פה, כדאי לקרוא:
תזונה ותוספים - האם האינדקס הגליקמי של המזון הוא בעל משמעות?

___

הרציונל לשאלה שלך מתבסס על מידע שגוי, כך שתשובה לשאלה כזו תהיה לא הגיונית. המטרה כאן היא לעזור לך להפריד בין מידע כוזב למידע נכון כך שאת רוב האנרגיה שיש לך תשקיע בדברים שבאמת יעזרו לך בעלייה במסה ולא בזוטות כמו ערך גליקמי.

אתה כמובן מוזמן להביא לכאן את הטקסטים ששכנעו אותך שיש להימנע מלחם לבן או להתייחס לאינדקס הגליקמי של המזון, כך שנוכל להתייחס אליהם באופן מקצועי יותר.

בהצלחה 😃

למיטב ידיעתי הנושא לא נחקר מספיק,

בכל מקרה, אני חושב שבמסה כן יש חשיבות למה שאתה אוכל ולא רק לסך הקלורי וכן יש השפעה על הרכב הגוף.
(מדבר מניסיון בלבד)

יש לך אולי מחקר בנושא שאתה מכיר? @Yuval Maimon

יש לך אולי מחקר בנושא שאתה מכיר? @Yuval Maimon

נטייה לצבור שומנים בבטן ממוצרים מסוימים - צריך להגדיר קודם כל מה זה שומנים בבטן. שומן ויצסרלי? תת-עורי? שומן בכבד?
האם אתה מתייחס למאכלים ספציפיים (לחם, שתייה מתוקה...) או לכמות מאקרונוטריינטים מסוימת? (למשל דל-חלבון מול עתיר חלבון)

לגבי פירוק או תגובה שונה לגבי סוגי פחמימות - בגדול נכון אם הכוונה לערך גליקמי. התגובה הגליקמית משתנה בין אדם: לאדם: Estimating the reliability of glycemic index values and potential sources of methodological and biological variability

יובל ענה לך בצורה הטובה ביותר.
בראש ובראשונה תהיה בררן ממי אתה שואב מידע, יש עודף מידע היום ברחבי האינטרנט, תשתדל להימנע מלוקשים וחירטוטים חסרי מדע מבוסס יהיה לך טוב יותר מרוב האנשים.

• פותח/ת השרשור
אין חשיבות לסוג הלחם.
בנוגע לתוצאות אופטימליות מתקופת מסה: יש חשיבות לכמות החלבון שתאכל, לקצב העלייה במשקל (לא צריך להיות גבוה מדי, והוא מושפע מגודל הפלוס הקלורי) ולאימוני כוח.
מבחינה בריאותית עדיף שתתייחס לתזונה שלך באופן רחב ולא למאכל בודד. תזונה בריאה יכולה לכלול גם לחם לבן כל עוד היא מגוונת והלחם לא מהווה את המקור העיקרי לקלוריות.

לא ממש נכון.
יש מוצרים עם תכולת קלוריות גבוהה ביחס לנפח שלהם, כך שיוכלו להביא אותך לעלייה במשקל יחסית בקלות ביחס למוצרים אחרים. למשל - ממתקים או לחם לעומת פירות. מעבר לזה אין הוקוס פוקוס מיוחד במוצר מסוים שיגרום לצבירת שומן דווקא בבטן.

יש הרבה סיבות טובות לא לאכול ממתקים כל היום. בגדול קל להגיע איתם לאכילה עודפת: הם מכילים המון קלוריות ביחס לנפח שלהם, לא משביעים, הם סופר טעימים, קל לאכול מהם המון מבלי לשים לב וככה אתה בסוף מגיע למאזן קלורי חיובי. מלבד זאת יכולים להיות נזקים כגון עששת וכד'.

אם אתה אדם בריא (ללא סוכרת) לערך הגליקמי אין משמעות עבורך.
התגובה הגליקמית משתנה מאוד בין בני אדם ובכל מקרה ממש לא קשורה לצבירת שומן או השמנה. מספיק שתאכל שומן או חלבון בארוחה והערך הגליקמי שלה ישתנה. באופן כללי, יכול להיות שהתגובה הגליקמית שלך ללחם לבן תהיה פחות חדה ביחס לסוגי לחם יותר "איכותיים"/מלאים/וואטאבר.

ולחם הוא פחמימה מורכבת, דרך אגב.

כתבתי על הערך הגליקמי פה, כדאי לקרוא:
תזונה ותוספים - האם האינדקס הגליקמי של המזון הוא בעל משמעות?

___

הרציונל לשאלה שלך מתבסס על מידע שגוי, כך שתשובה לשאלה כזו תהיה לא הגיונית. המטרה כאן היא לעזור לך להפריד בין מידע כוזב למידע נכון כך שאת רוב האנרגיה שיש לך תשקיע בדברים שבאמת יעזרו לך בעלייה במסה ולא בזוטות כמו ערך גליקמי.

אתה כמובן מוזמן להביא לכאן את הטקסטים ששכנעו אותך שיש להימנע מלחם לבן או להתייחס לאינדקס הגליקמי של המזון, כך שנוכל להתייחס אליהם באופן מקצועי יותר.

בהצלחה 😃
אז אתה אומר שזה חא משנה ואני יכול ןאכול עכשיו סוכר לבן וזה יהיה בדיוק כמו שאני אוכל תפוא אם אני נגיע חאותם ערכיים ?

אז אתה אומר שזה לא משנה ואני יכול לאכול עכשיו סוכר לבן וזה יהיה בדיוק כמו שאני אוכל תפוא אם אני נגיע לאותם ערכיים ?
זה לא מה שאמרתי, תקרא שוב.

למקורות המזון שלך חשיבות גדולה, מבחינה בריאותית ומבחינת רעב.
לדוגמה:
תפו"א ישביע אותך הרבה יותר מסוכר לבן. אם תהיה רעב בסופו של דבר אתה תאכל יותר.
תפו"א אדמה יכיל יותר ויטמינים ומינרלים מסוכר לבן, תעבור לתזונה שמבוססת על ממתקים וסוכר לבן - יש סיכוי לא רע שיהיו חסרים בהם. אם יהיו חסרים, תהיה פגיעה בריאותית.

אבל, מבחינת שינוי משקל וצבירת שומן - הקלוריות משנות יותר. צבירת שומן תושפע בעיקר מסך הקלוריות שאתה אוכל ופחות מהמקור שלהן. תאכל לחם לבן ותהיה בדיאטה של 1200 קלוריות - אתה תרד במשקל ותאבד שומן. תאכל לחם מלא ותהיה בדיאטה של 3500 קלוריות - אתה תעלה במשקל.

עניין הערך הגליקמי גם הוא, כמו שאמרתי, שטויות. תפו"א אדמה הוא מאכל בעל אינדקס גבוה אבל משביע מאוד ודי מוצלח מבחינת פרופיל ויטמינים ומינרלים.
עניין צבירת השומן בבטן גם, כרגע ללא גיבוי.

• פותח/ת השרשור
זה לא מה שאמרתי, תקרא שוב.

למקורות המזון שלך חשיבות גדולה, מבחינה בריאותית ומבחינת רעב.
לדוגמה:
תפו"א ישביע אותך הרבה יותר מסוכר לבן. אם תהיה רעב בסופו של דבר אתה תאכל יותר.
תפו"א אדמה יכיל יותר ויטמינים ומינרלים מסוכר לבן, תעבור לתזונה שמבוססת על ממתקים וסוכר לבן - יש סיכוי לא רע שיהיו חסרים בהם. אם יהיו חסרים, תהיה פגיעה בריאותית.

אבל, מבחינת שינוי משקל וצבירת שומן - הקלוריות משנות יותר. צבירת שומן תושפע בעיקר מסך הקלוריות שאתה אוכל ופחות מהמקור שלהן. תאכל לחם לבן ותהיה בדיאטה של 1200 קלוריות - אתה תרד במשקל ותאבד שומן. תאכל לחם מלא ותהיה בדיאטה של 3500 קלוריות - אתה תעלה במשקל.

עניין הערך הגליקמי גם הוא, כמו שאמרתי, שטויות. תפו"א אדמה הוא מאכל בעל אינדקס גבוה אבל משביע מאוד ודי מוצלח מבחינת פרופיל ויטמינים ומינרלים.
עניין צבירת השומן בבטן גם, כרגע ללא גיבוי.
ברור שבשניהם אניהעלה במשקל
אני מדבר מבחינת צבירת השומניםבבטן ץזה ברור שיש מזונות שהגוף וההורמונים יודעים לנבט יותרנטוב בגוף ויש מזונות שהנורמונים פחות יודעים לעבוד איתם כי הם לא ממקורות טבעיים ולכן יש יותר סיכוי שיצברו בשומן .ת

אני מדבר מבחינת צבירת השומניםבבטן ץזה ברור שיש מזונות שהגוף וההורמונים יודעים לנבט יותרנטוב בגוף ויש מזונות שהנורמונים פחות יודעים לעבוד איתם כי הם לא ממקורות טבעיים ולכן יש יותר סיכוי שיצברו בשומן .ת
תקשיב
הגוף לא שולח סוכר או לחם לבטן ותפוח אדמה לבייספ, תשמין או לא זה נטו אבל נטו calories in calories out
תאכל בצורה מאוזנת שכוללת את כל הנוטריאנטים שאתה צריך, אתה יכול לאכול גם לחם וגם לאפה ומה שאתה רוצה

אני מדבר מבחינת צבירת השומניםבבטן ץזה ברור שיש מזונות שהגוף וההורמונים יודעים לנבט יותרנטוב בגוף ויש מזונות שהנורמונים פחות יודעים לעבוד איתם כי הם לא ממקורות טבעיים ולכן יש יותר סיכוי שיצברו בשומן

זו טענה שגויה וגם נשמעת מאוד מעורפלת.
אילו הורמונים?
מה זה לנווט בגוף? מה זה לעבוד איתם? מה יש בלחם לבן שכ"כ בעייתי?
לאיזו רקמת שומן התכוונת שאתה אומר שומן בבטן?
איך הגוף מבדיל בין מקור טבעי למעובד? (הוא לא, פשוט מזונות מעובדים יהיו יותר טעימים ויכילו יותר קלוריות ביחס לנפח שלהם)

כאן מגיע החלק שאתה נדרש לספק גיבוי לטענה הזו. צברת את המידע הזה מאיפשהו, השאלה מאיפה. תצרף לינק או מאמר רלוונטי ויהיה יותר קל להתייחס לזה.

זה כמו שתגיד אם לעשות מתח עם פלטה של 15 קילו, יותר טוב משק חול על הגב ששוקל 15 קילו.
הגוף לא מבדיל בין המבורגר או חזה עוף.

כשאתה בפלוס קלורי, אתה תעלה במשקל ואתה תשמין גם בבטן כי אתה זכר וככה הפיזור שומנים הולך אצל גברים

אז אתה אומר שזה חא משנה ואני יכול ןאכול עכשיו סוכר לבן וזה יהיה בדיוק כמו שאני אוכל תפוא אם אני נגיע חאותם ערכיים ?

מבחינה עלייה וירידה במשקל- כן
מה שקובע עלייה או ירידה במשקל זה מאזן קלורי
אבל לאורך זמן כנראה שתיהיה השפעה שלילית על צריכה רבה של סוכרים מאשר פחמימות מורכבות , למשל תאבון, חוסרים בוויטמינים או מינרלים, יש מצב שביצועים באימונים

אין שום סיבה לא לשלב ״ממתקים״ כאלו ואחרים בתזונה שלך כל עוד זה נכנס בערכים היומיים שלך
להפך, זה רק יעזור לך לשמור על מוטיבציה בחיטוב, למנוע בולמוסים...

וגם אם כבר פתחת את הנושא של צבירת שומן בבטן- למה שהגוף דווקא יחליט לצבור את השומן בבטן ולא ביידים או ברגליים?🙄

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית