הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עקירת שן בינה

McGregor

משתמש משקיע
6,030
5,394
נק' מוניטין:
3,964
6,030
5,394
שלום, אני כנראה מחר אעבור עקירת שן בינה (לאחר צילום פנורמי/CT)
מישהו שעבר את זה ויכול לשפוך אור?
כמה זמן יש נפיחות לאחר ההעקירה והאם הנפיחות נראית לעין?
האם אפשר לאכול רגיל לאחר העקירה או שיש רגישות ואז רק מזון רך?

עשיתי אחת, עבר די חלק, 5 דקות ויצא.
לא זוכר שהיה נפיחות או כאבים בכלל אחרי, ב24-48 שעות אחרי השתדלתי לאכול יותר דברים רכים או נוזליים ובעיקר בצד השני.
הדבר היחיד שהפריע(ולפעמים עדיין) זה התחושה עם הלשון שחסר לך שם משהו.

• פותח/ת השרשור
עשיתי אחת, עבר די חלק, 5 דקות ויצא.
לא זוכר שהיה נפיחות או כאבים בכלל אחרי, ב24-48 שעות אחרי השתדלתי לאכול יותר דברים רכים או נוזליים ובעיקר בצד השני.
הדבר היחיד שהפריע(ולפעמים עדיין) זה התחושה עם הלשון שחסר לך שם משהו.

נתת לי מקום לאופטימיות, תודה
פחות מודאג מכאבים, יותר מלהיתקע בבית עקב נפיחות שנראית לעין

עשיתי לפני חצי שנה אצל מומחה גדול, לוקח כשעתיים - שלוש להתאושש, זה לא רציני, מה שכן אחרי העקירה אסור לאכול כמה שעות חם ולוקח זמן עד שההרדמה עוברת
ממליץ לך לתכנן את הארוחות כך שאתה המנה החמה/ארוחת הצהריים תאכל לפני - אחרי העקירה בעיקר שייקים (שיבולת שועל פירות קפואים וחלבון) שיהיה קל לעיכול
אימון ממליץ לך באותו יום לעשות לפני - לטענת הרופא אימון מגביר זרימת דם בגוף וגם באיזור בפה ולכן לא מומלץ 24-48 שעות לאחר מכן כך ששתאמן לפני...
מקווה שעזרתי

אהה ואין נפיחות שנראית לעין, אולי שעה שעתיים לאחר מכן, רק אי נוחות קלה

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגית אז יום למחרת אתה כמו חדש ואולי רק קצת מוגבל למזונות רכים
אם זו עקירה כירורגית (כולל תפרים ושבירה של השן) זה כבר קצת יותר קשה

עקירה רגילה - אחרי כמה שעות תהיה בסדר, למחרת כבר תוכל לאכול מוצקים. אולי תהיה נפיחות קלה.
עקירה כירורגית - תתכונן לכאב של החיים שלך ולא לאכול מוצק לפחות יומיים. תהיה נפיחות דיי רצינית ליומיים-שלושה.

עברתי 2 עקירות שיני בינה.
אחת מהם אפילו הרגשתי טוב טוב! את הלחץ ברגע שהרופא משך את השן.

תכין אופטלגין בטיפות לכאבים(סוג של באים והולכים) אני לקחתי 100 טיפות להרגעת המצב!

היתה נפיחות קלה ביותר,חזרתי לעבודה כבר יום אחרי עם זהירות באכילה.

בהצלחה חבוב

תלוי איזו עקירה עוברים, אישית אני נורא סובל מבעיות שיניים, עקרתי ארבע שיני בינה כלואות וארבע שיניים טוחנות, הכוונה שן בינה ושן טוחנת שצמודה אליה, סיפור לא נעים בכלל, שת טיפולים בהפרש של שנה בדיוק, ארבע שיניים כל פעם, נפיחות נוראית, דימומים ובקיצור אולי אחד הדברים הכי כואבים פיזית שעברתי בחיים ועברתי לא מעט, אבל היי, אצלי זה היה מקרה חריג, שלחו אותי לטיפול כירורגי אצל מומחה פה ולסת של בית חולים כרמל, זה רק אני והמזל שלי:🤦‍♂️:

תלוי איזו עקירה עוברים, אישית אני נורא סובל מבעיות שיניים, עקרתי ארבע שיני בינה כלואות וארבע שיניים טוחנות, הכוונה שן בינה ושן טוחנת שצמודה אליה, סיפור לא נעים בכלל, שת טיפולים בהפרש של שנה בדיוק, ארבע שיניים כל פעם, נפיחות נוראית, דימומים ובקיצור אולי אחד הדברים הכי כואבים פיזית שעברתי בחיים ועברתי לא מעט, אבל היי, אצלי זה היה מקרה חריג, שלחו אותי לטיפול כירורגי אצל מומחה פה ולסת של בית חולים כרמל, זה רק אני והמזל שלי:🤦‍♂️:

ובמקום השיניים הטוחנות שמו לך שתלים, למעלה ולמטה?
למה עקרו לך את הטוחנות? המצב שלהן היה כזה גרוע/כאבו? ניסו לעשות טיפול שורש לפני העקירה?
אתה לא חייב לפרט כמובן... שואל כי המקרה מעניין.

ובמקום השיניים הטוחנות שמו לך שתלים, למעלה ולמטה?
למה עקרו לך את הטוחנות? המצב שלהן היה כזה גרוע/כאבו? ניסו לעשות טיפול שורש לפני העקירה?
אתה לא חייב לפרט כמובן... שואל כי המקרה מעניין.
השיניים הטוחנות היו דלקתיות והחל תהליך ריקבון עקב צפיפות בפה, מאותה הסיבה שיני הבינה נשארו כלואות, הטוחנות נהרסו עקב הלחץ בין הבינה לשאר השיניים, עקרונית אמורים לשים שתלים אבל העדפתי לא לעבור את זה בשלב הזה של החיים, זה לא באמת מפריע לי שחסרה לי שן אחת בסוף בכל צד, סביר להניח שאם זה היה איפשהו באמצע זה היה מפריע לי יותר, לגבי טיפולי שורש לא היה איך לגשת לזה בכלל, שלחו אותי ישר לבית חולים כי לקופת חולים לא היה את הציוד הנדרש לעבוד במקרה הזה, לסיכום, תודה להוריי על התורשה הנפלאה הזו, תודה

לא יודע איך זה עקירה רגילה אבל עברתי אחת כירורגית שכללה ניסור של השן בינה לכמה חלקים ואז הוצאה אכזרית של השורש שהיה תקוע בפוזיציה בעייתית, ואני חייב לציין שזה אחד הכואבים והכאב שבא אחר כך במשך יומיים פשוט על הפנים.
אה ותקנה בלנדר או משהו כי אוכל מוצק אתה לא תאכל לאיזה כמה ימים אחר כך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית