הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שריר לעומת השריר הנגדי

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
רציתי לשמוע את דעתכם לגבי עבודה על שריר בלי עבודה על השריר הנגדי .

חוץ מבחינה ויזואלית של מראה / חוסר פרופרציה במראה , איזה עוד השלכות יהיו לזה אם בכלל ?
לדוגמא אם מישהו עובד על חזה ולא עובד על גב , ומישהו עובד על הארבע ראשי ולא עובד על האמסטרינג ?

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאעשה , שואל מה ההשלכות .
אין חשש לקרע בשריר עקב עומס של חוסר יציבות ? אולי ברגליים זה יותר קריטי מאשר חזה וגב ?

זה לא בידיוק אפשרי, אתה תצטרך עבודה מחושבת ומדוייקת מאוד כדי לעבוד תמיד אך ורק על שריר אחד בלי לעבוד על השריר הנגדי

• פותח/ת השרשור
זה לא בידיוק אפשרי, אתה תצטרך עבודה מחושבת ומדוייקת מאוד כדי לעבוד תמיד אך ורק על שריר אחד בלי לעבוד על השריר הנגדי
אני לא אומר שמישהו יתכננן את זה .
אבל מה ההשלכות של כך .

לדוגמא מישהו עושה תוכנית מדברים קטנים עד קשים , לדוגמא רק של שכיבות שמיכה / מתח / בנץ / סקוואט .

ניקח לדוגמא בנץ , או פשיטת ירך , עם מישהו לא יעבוד על השריר הנגדי מה יהיו ההשלכות של זה חוץ ממראה חיצוני שלא יהיה פרופרציה , יש סכנה לפציעות ? יכול להזיק למשהו מסוים ? (בבנץ - גב , בפשיטת ירך - האמסטרינג)

יש או ידוע על תוכניות שאימנו לדוגמא כמה חודשים שריר אחד ולאחר כמה חודשים את השריר הנגדי או שתמיד זה הלך ביחד ?

אני לא אומר שמישהו יתכננן את זה .
אבל מה ההשלכות של כך .

לדוגמא מישהו עושה תוכנית מדברים קטנים עד קשים , לדוגמא רק של שכיבות שמיכה / מתח / בנץ / סקוואט .

ניקח לדוגמא בנץ , או פשיטת ירך , עם מישהו לא יעבוד על השריר הנגדי מה יהיו ההשלכות של זה חוץ ממראה חיצוני שלא יהיה פרופרציה , יש סכנה לפציעות ? יכול להזיק למשהו מסוים ? (בבנץ - גב , בפשיטת ירך - האמסטרינג)

יש או ידוע על תוכניות שאימנו לדוגמא כמה חודשים שריר אחד ולאחר כמה חודשים את השריר הנגדי או שתמיד זה הלך ביחד ?
זה הקטע, שתרגילים מורכבים עובדים גם על השרירים הנגדיים, בנצ' זה לא רק לחזה, זה לכל חגורת הכתפיים, אבל בעיקר חזה.
זה למה אני אומר שצריך עבודה מאוד מדוייקת כדי להימנע מעבודה על השרירים הנגדיים

• פותח/ת השרשור
זה הקטע, שתרגילים מורכבים עובדים גם על השרירים הנגדיים, בנצ' זה לא רק לחזה, זה לכל חגורת הכתפיים, אבל בעיקר חזה.
זה למה אני אומר שצריך עבודה מאוד מדוייקת כדי להימנע מעבודה על השרירים הנגדיים
עדיין תסכים איתי שאם מישהו יעבוד חזה לא יהיה נכון עבורו לוותר על תרגילי גב כי זה לא עבודה מספקת לגב ואז השאלה היא מה ההשלכות של זה , מה יקרה במצב כזה ?

• פותח/ת השרשור
שואל שאלה , אם יש למישהו יש תשובה אני אשמח , לי זה משנה גם מבחינת ידע יש אנשים שאומרים לדוגמא שהדבר היחידי שחשוב להם זה יד קדמית וחזה , יש צורך שיעבדו על הגב במקרה כזה ? אין להם מטרה לא לגב גדול ולא לגב חזק , השאלה מה ההשלכות , אולי שיעבדו על בצורה קלה יותר רק לתחזק .

לדוגמא אדם שקצר בזמן , 3 חודשים אין כמעט זמן לאימונים אבל אם זה רק ארבע ראשי הוא יכול לדחוף 2/3 אימונים בשבוע , יהיה נזק להאמסטרינג ? יש לכך השלכות ?

אשמח לתשובות לעניין , תודה .

שואל שאלה , אם יש למישהו יש תשובה אני אשמח , לי זה משנה גם מבחינת ידע יש אנשים שאומרים לדוגמא שהדבר היחידי שחשוב להם זה יד קדמית וחזה , יש צורך שיעבדו על הגב במקרה כזה ? אין להם מטרה לא לגב גדול ולא לגב חזק , השאלה מה ההשלכות , אולי שיעבדו על בצורה קלה יותר רק לתחזק .

לדוגמא אדם שקצר בזמן , 3 חודשים אין כמעט זמן לאימונים אבל אם זה רק ארבע ראשי הוא יכול לדחוף 2/3 אימונים בשבוע , יהיה נזק להאמסטרינג ? יש לכך השלכות ?

אשמח לתשובות לעניין , תודה .

זה כן יכול לגרום לפציעה... בסופו של דבר יהיה לך יותר קשה לשמור על טכניקה נכונה ששרירים אחרים בפיגור.
האמסטרינג עובד די חזק בתרגילים מורכבים לרגליים. לא אמור להיות בעיה לא לבודד אותם

לא מדבר רק על תרגילים מורכבים.

בגדול אתה אומר זה סכנה לפציעה ?

יש לזה פוטנציאל לפציעה. מפה ועד לסכנה תלוי בהרבה דברים. בסופו של דבר אף מאמן נורמלי לא אמור להציע או לתת תכנית כזאת שאתה מתאר

עדיין תסכים איתי שאם מישהו יעבוד חזה לא יהיה נכון עבורו לוותר על תרגילי גב כי זה לא עבודה מספקת לגב ואז השאלה היא מה ההשלכות של זה , מה יקרה במצב כזה ?
בשביל להגיע למצב שאפשר באמת להגיע לפציעה מחוסר יציבות צריך עבודה מאוד מדוייקת ולא קיימת בעולם האמיתי, אבל אפשר להגיע לפציעה אם אותו חוסר איזון גורם לפגיעה בטכניקה.
אבל אני אחדד שזה נטו השערות, זה משהו שנפוץ במיוחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית