עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בא נניח תאורטית שנמצא שכל סט לכשל זה האימון הכי טוב שקיים, כמה אנשים (אם בכלל) יהיו מסוגלים לבצע אימון כזה?המחקרים נעשו על מדגמים גדולים של בני אדם, מה זה קשור לרובוט?
ברפואה בדר"כ לא נדרש כוח רצון של הבן אדם ולכן זה לא רלוונטי.גם ברפואה אתה לא מתבסס על מחקרים?
לא בהכרח, ברור שבבחירה בין משהו שאומרים "גים ברו" לבין משהו שמחקר (נורמלי) מצא אני אבחר במחקר, אבל לשמל אם יש משהו שרוב מוחלט שמאמנים מסכימים עליו אז בהחלט יכול להיות שאני אעדיף אותו על פני "המחקרים".זה נכון שיש GAP בין המחקר לפרקטיקה באימונים,
ועדיין הוא יבוא לפני כל BRO-SIENCE או "אימוני אולדסקול".
שוב, תקרא את סוף ההודעה.בא נניח תאורטית שנמצא שכל סט לכשל זה האימון הכי טוב שקיים, כמה אנשים (אם בכלל) יהיו מסוגלים לבצע אימון כזה?
מניח כאן ציטוט של אליהו הנקין
"לעומת זאת, אני רוצה לראות את המנייאק שיבצע 20 חזרות סקוואט/מכרעים, שיסתיימו סט אחרי סט בכשל ממשי, ולעשות זאת ל-8 סטים לא פחות! ונניח שמצאנו מישהו שירים את הכפפה לאימון שבועי בודד, איפה זה בהשוואה היפרטרופית ל-48 הסטים השבועיים המצטברים של סקוואט ודדליפט, של קורטה, ב-RPE 9 ומעלה?! "
זה ממש לא נכון.ברפואה בדר"כ לא נדרש כוח רצון של הבן אדם ולכן זה לא רלוונטי.
זו כבר הטייה בעייתית.לא בהכרח, ברור שבבחירה בין משהו שאומרים "גים ברו" לבין משהו שמחקר (נורמלי) מצא אני אבחר במחקר, אבל לשמל אם יש משהו שרוב מוחלט שמאמנים מסכימים עליו אז בהחלט יכול להיות שאני אעדיף אותו על פני "המחקרים".
אני חושב שאתה לא כל כך מבין מהו כשל,אבל הטענה המרכזית שלי היא לא שהמאנים יודעים בתאוריה מה יותר טוב מאשר מחקר אלא שבפרקטיקה הם יותר טובים, כי בפרקטיקה לאדם יש כוח רצון מוגבל, אתה יכול לבחור אם להשקיע אותו בביצוע קרוב לכשל או בביצוע מתיחה חזקה בתחתית טווח התנועה, מה עדיף?
זה לא הרבה אנשים עם שרירים אלא הרבה מאמנים, הבעיה עם מתאמן יחיד או "יוסי יד 50" היא שיכול להיות שאת התוצאות שלו הוא השיג מסטרואידים, אבל בא נניח שאני יכול למוח את החשש הזה? אז בוודאות כן.שוב, תקרא את סוף ההודעה.
כמובן שיש פער, ואף מחקר לא יצא במסקנה של "זה הכי טוב"
אלא המלצות ומבדקים של אופציה א' מול אופציות אחרות וגם פה כמעט תמיד יהיו סייגים.
אף אחד לא אומר לך שכל מה שכתוב במחקר תיישם, אני אומר שזה אחלה בסיס לעומת
"הרבה אנשים עם שרירים אומרים אחרת".
אז גם פה המחקר לא יהיה רלוונטי, לדוגמה תרופה לשסרטן של כך כואבת שאף אחד לא יהיה מוכן לקחת אותה גם בתמורה לחייו, אז קיבלת אחלה מחקר אבל ברמה הפרקטית הוא לא שווה כלום.זה ממש לא נכון.
פיזיותרפיה, רפואה שיקומית, תזונה קלינית, קרדיולוגיה, אנדוקרינולוגיה,
רפואת כאב, רפואה מונעת, אונקולוגיה, שיקום מניתוחים בריאטריים, רפואת שיניים...
בכל אלו ידרש שיתוף פעולה ושינוי באורח חייו של מטופל ואני בטוח שיש עוד תחומים.
טוב רשימה של התנהגויות אנושיות זאת לא בדיוק הפרכה של טענהזו כבר הטייה בעייתית.
הנקודה שלי הייתה על דרגת מאמץ באופן כללי אין צורך להתקטנן איתי על ההגדרה המדויקת של כשלאני חושב שאתה לא כל כך מבין מהו כשל,
כשל אפשר גם להשיג בחלק המוארך של השריר ויש פה הפעלה שונה אל מול
הטווח המקוצר / טווח מלא.
זה שאולי ואפילו כנראה תרים יותר בטווח המקוצר לא עושה את הכשל שלך טוב יותר.
שוב, במקרה של יוסי יד 50 בדרך כלל לא ניתן לשלול סטרואידים, אבל בהנחה שהצלחת לשלול, ובכל זאת עומד מולך בן אדם חזק/שריר, זה אומר שמשהו במה שהוא עשה זה נכון, על זה אתה מסכים?ואם זה היה או-או, עדיין הייתי מעדיף מחקר על "יוסי יד 50".
לא רלוונטי, כשל של פנייה לסמכות.זה לא הרבה אנשים עם שרירים אלא הרבה מאמנים, הבעיה עם מתאמן יחיד או "יוסי יד 50" היא שיכול להיות שאת התוצאות שלו הוא השיג מסטרואידים, אבל בא נניח שאני יכול למוח את החשש הזה? אז בוודאות כן.
אתה נתפס לנקודות קטנות כדי להצדיק את עצמך בזמן שאני נותן לך פה ספקטרום עצום.אז גם פה המחקר לא יהיה רלוונטי, לדוגמה תרופה לשסרטן של כך כואבת שאף אחד לא יהיה מוכן לקחת אותה גם בתמורה לחייו, אז קיבלת אחלה מחקר אבל ברמה הפרקטית הוא לא שווה כלום.
ממש לא התקטננות אלא דיון, אולי הוא פחות מתאים לך שלא מסכימים אבל הוא עדיין בגדר דיון.הנקודה שלי הייתה על דרגת מאמץ באופן כללי אין צורך להתקטנן איתי על ההגדרה המדויקת של כשל
למה אתה חושב שסטרואידים מורידים מהעבודה הקשה שצריך לעשות?שוב, במקרה של יוסי יד 50 בדרך כלל לא ניתן לשלול סטרואידים, אבל בהנחה שהצלחת לשלול, ובכל זאת עומד מולך בן אדם חזק/שריר, זה אומר שמשהו במה שהוא עשה זה נכון, על זה אתה מסכים?
לא פנייה לסמכות, אין למאמנים שום סמכות, יש להם ניסיון, ואליו אני פונהלא רלוונטי, כשל של פנייה לסמכות.
אתה נתפס לנקודות קטנות כדי להצדיק את עצמך בזמן שאני נותן לך פה ספקטרום עצום.
הצגתי את הבעיה של כשל/מאמץ לכך שהוא לא רלוונטי, כלומר זה יפה שמחקר בדק ומצא שהכי טוב לעבוד בRIR2 אבל אם למתאמן אין מושג איך מרגיש RIR2 אז המחקר לא רלוונטי.ממש לא התקטננות אלא דיון, אולי הוא פחות מתאים לך שלא מסכימים אבל הוא עדיין בגדר דיון.
סטרואידים זה סימן שאלה על היכולת לגזור מידע משיטות האימון של אותו מתאמן, משום שאני לא יודע אם מה שקידם אותו זה הסטרואידים או תכנית טובה, מאמן למשל לא צריך להיות הכי גדול או הכי חזק כדי שאני אקשיב למה שיש לו לומר משום שהניסיון שלו כולל גם את המתאמנים שלו שדרכם הוא צבר הבנה וידע.למה אתה חושב שסטרואידים מורידים מהעבודה הקשה שצריך לעשות?
ולא, אני בתור בן אדם עם שרירים רואה בזה טימטום גדול ורוב האנשים שלמדתי מהם רחוקים מלהיראות מאמני על.
כשל פנייה לסמכות (Appeal to Authority) הוא סוג של הטיית חשיבה או לוגית שבה מבוצעת תמיכה בטענה רק משום שהיא הוצגה על ידי דמות בעלת סמכות או מומחיות בתחום מסוים, גם אם אין לה בסיס אמיתי או ראיות חזקות לתמוך בה.לא פנייה לסמכות, אין למאמנים שום סמכות, יש להם ניסיון, ואליו אני פונה
יש המון סולמות מאמץ שאפשר לעבוד איתם, יש המון דרכים לזהות קרבה לכשל שרירי מלבד RIR, אפשר ללמד RIR באימון אחד.הצגתי את הבעיה של כשל/מאמץ לכך שהוא לא רלוונטי, כלומר זה יפה שמחקר בדק ומצא שהכי טוב לעבוד בRIR2 אבל אם למתאמן אין מושג איך מרגיש RIR2 אז המחקר לא רלוונטי.
מזאת אומרת אין ראיות? אם יש לו שורה של מתאמנים מאוד גדולים/חזקים זאת לא ראיה שהוא יודע מה הוא עושה?גם אם אין לה בסיס אמיתי או ראיות חזקות לתמוך בה.
אם יש לך מתאמן אחד על אחד, אבל כשאתה צריך להסביר למישהו דרך האינטרנט? אני בהחלט יכול להבין מישהו שמעדיף לשלוח לו סרטון קצר על טכניקה של בנץ ולומר לו להתקדם במשקלים משום שזאת דרך בטוחה יותריש המון סולמות מאמץ שאפשר לעבוד איתם, יש המון דרכים לזהות קרבה לכשל שרירי מלבד RIR, אפשר ללמד RIR באימון אחד.
תוייגתי בפוסט פרובוקטיבי😈 החיים שלי קיבלו משמעות🤗מחקרים מראים שמה שעובד בשבליך עובד בשבילך. תעשה מה שטוב לך ותעזוב את השיט האחר.
ובשביל להוסיף דלק ללהבה
@elchonon
דעתך?