הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שריר החזה שהכי תורם למראה חזה מפותח

TheFitter

משתמש מתחיל
61
4
נק' מוניטין:
4
61
4
איזה משרירי החזה מנסיונכם הכי תורם לעיצוב חזה מפותח? חזה מרכזי, חזה עליון או חזה תחתון?
ונפקא מינה, על איזה שיפוע לשים את עיקר הדגש בתרגילי חזה...שיפוע ישר, שיפוע עליון או שיפוע שלילי

המחקרים נעשו על מדגמים גדולים של בני אדם, מה זה קשור לרובוט?
בא נניח תאורטית שנמצא שכל סט לכשל זה האימון הכי טוב שקיים, כמה אנשים (אם בכלל) יהיו מסוגלים לבצע אימון כזה?
מניח כאן ציטוט של אליהו הנקין
"לעומת זאת, אני רוצה לראות את המנייאק שיבצע 20 חזרות סקוואט/מכרעים, שיסתיימו סט אחרי סט בכשל ממשי, ולעשות זאת ל-8 סטים לא פחות! ונניח שמצאנו מישהו שירים את הכפפה לאימון שבועי בודד, איפה זה בהשוואה היפרטרופית ל-48 הסטים השבועיים המצטברים של סקוואט ודדליפט, של קורטה, ב-RPE 9 ומעלה?! "
גם ברפואה אתה לא מתבסס על מחקרים?
ברפואה בדר"כ לא נדרש כוח רצון של הבן אדם ולכן זה לא רלוונטי.
זה נכון שיש GAP בין המחקר לפרקטיקה באימונים,
ועדיין הוא יבוא לפני כל BRO-SIENCE או "אימוני אולדסקול".
לא בהכרח, ברור שבבחירה בין משהו שאומרים "גים ברו" לבין משהו שמחקר (נורמלי) מצא אני אבחר במחקר, אבל לשמל אם יש משהו שרוב מוחלט שמאמנים מסכימים עליו אז בהחלט יכול להיות שאני אעדיף אותו על פני "המחקרים".
אבל הטענה המרכזית שלי היא לא שהמאנים יודעים בתאוריה מה יותר טוב מאשר מחקר אלא שבפרקטיקה הם יותר טובים, כי בפרקטיקה לאדם יש כוח רצון מוגבל, אתה יכול לבחור אם להשקיע אותו בביצוע קרוב לכשל או בביצוע מתיחה חזקה בתחתית טווח התנועה, מה עדיף?

בא נניח תאורטית שנמצא שכל סט לכשל זה האימון הכי טוב שקיים, כמה אנשים (אם בכלל) יהיו מסוגלים לבצע אימון כזה?
מניח כאן ציטוט של אליהו הנקין
"לעומת זאת, אני רוצה לראות את המנייאק שיבצע 20 חזרות סקוואט/מכרעים, שיסתיימו סט אחרי סט בכשל ממשי, ולעשות זאת ל-8 סטים לא פחות! ונניח שמצאנו מישהו שירים את הכפפה לאימון שבועי בודד, איפה זה בהשוואה היפרטרופית ל-48 הסטים השבועיים המצטברים של סקוואט ודדליפט, של קורטה, ב-RPE 9 ומעלה?! "
שוב, תקרא את סוף ההודעה.
כמובן שיש פער, ואף מחקר לא יצא במסקנה של "זה הכי טוב"
אלא המלצות ומבדקים של אופציה א' מול אופציות אחרות וגם פה כמעט תמיד יהיו סייגים.

אף אחד לא אומר לך שכל מה שכתוב במחקר תיישם, אני אומר שזה אחלה בסיס לעומת
"הרבה אנשים עם שרירים אומרים אחרת".
ברפואה בדר"כ לא נדרש כוח רצון של הבן אדם ולכן זה לא רלוונטי.
זה ממש לא נכון.
פיזיותרפיה, רפואה שיקומית, תזונה קלינית, קרדיולוגיה, אנדוקרינולוגיה,
רפואת כאב, רפואה מונעת, אונקולוגיה, שיקום מניתוחים בריאטריים, רפואת שיניים...

בכל אלו ידרש שיתוף פעולה ושינוי באורח חייו של מטופל ואני בטוח שיש עוד תחומים.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

לא בהכרח, ברור שבבחירה בין משהו שאומרים "גים ברו" לבין משהו שמחקר (נורמלי) מצא אני אבחר במחקר, אבל לשמל אם יש משהו שרוב מוחלט שמאמנים מסכימים עליו אז בהחלט יכול להיות שאני אעדיף אותו על פני "המחקרים".
זו כבר הטייה בעייתית.

אבל הטענה המרכזית שלי היא לא שהמאנים יודעים בתאוריה מה יותר טוב מאשר מחקר אלא שבפרקטיקה הם יותר טובים, כי בפרקטיקה לאדם יש כוח רצון מוגבל, אתה יכול לבחור אם להשקיע אותו בביצוע קרוב לכשל או בביצוע מתיחה חזקה בתחתית טווח התנועה, מה עדיף?
אני חושב שאתה לא כל כך מבין מהו כשל,
כשל אפשר גם להשיג בחלק המוארך של השריר ויש פה הפעלה שונה אל מול
הטווח המקוצר / טווח מלא.
זה שאולי ואפילו כנראה תרים יותר בטווח המקוצר לא עושה את הכשל שלך טוב יותר.

בסוף צריך לגוון, ולחלוטין צריך לתת העדפה למה שהמחקר מראה ביסוס אליו פעם אחרי פעם
כמו למשל עבודה בטווח המוארך של השריר.

אין פה או-או, יש פה גם וגם.
ואם זה היה או-או, עדיין הייתי מעדיף מחקר על "יוסי יד 50".

נערך לאחרונה:
שוב, תקרא את סוף ההודעה.
כמובן שיש פער, ואף מחקר לא יצא במסקנה של "זה הכי טוב"
אלא המלצות ומבדקים של אופציה א' מול אופציות אחרות וגם פה כמעט תמיד יהיו סייגים.

אף אחד לא אומר לך שכל מה שכתוב במחקר תיישם, אני אומר שזה אחלה בסיס לעומת
"הרבה אנשים עם שרירים אומרים אחרת".
זה לא הרבה אנשים עם שרירים אלא הרבה מאמנים, הבעיה עם מתאמן יחיד או "יוסי יד 50" היא שיכול להיות שאת התוצאות שלו הוא השיג מסטרואידים, אבל בא נניח שאני יכול למוח את החשש הזה? אז בוודאות כן.
זה ממש לא נכון.
פיזיותרפיה, רפואה שיקומית, תזונה קלינית, קרדיולוגיה, אנדוקרינולוגיה,
רפואת כאב, רפואה מונעת, אונקולוגיה, שיקום מניתוחים בריאטריים, רפואת שיניים...

בכל אלו ידרש שיתוף פעולה ושינוי באורח חייו של מטופל ואני בטוח שיש עוד תחומים.
אז גם פה המחקר לא יהיה רלוונטי, לדוגמה תרופה לשסרטן של כך כואבת שאף אחד לא יהיה מוכן לקחת אותה גם בתמורה לחייו, אז קיבלת אחלה מחקר אבל ברמה הפרקטית הוא לא שווה כלום.
זו כבר הטייה בעייתית.
טוב רשימה של התנהגויות אנושיות זאת לא בדיוק הפרכה של טענה
אני חושב שאתה לא כל כך מבין מהו כשל,
כשל אפשר גם להשיג בחלק המוארך של השריר ויש פה הפעלה שונה אל מול
הטווח המקוצר / טווח מלא.
זה שאולי ואפילו כנראה תרים יותר בטווח המקוצר לא עושה את הכשל שלך טוב יותר.
הנקודה שלי הייתה על דרגת מאמץ באופן כללי אין צורך להתקטנן איתי על ההגדרה המדויקת של כשל
ואם זה היה או-או, עדיין הייתי מעדיף מחקר על "יוסי יד 50".
שוב, במקרה של יוסי יד 50 בדרך כלל לא ניתן לשלול סטרואידים, אבל בהנחה שהצלחת לשלול, ובכל זאת עומד מולך בן אדם חזק/שריר, זה אומר שמשהו במה שהוא עשה זה נכון, על זה אתה מסכים?

זה לא הרבה אנשים עם שרירים אלא הרבה מאמנים, הבעיה עם מתאמן יחיד או "יוסי יד 50" היא שיכול להיות שאת התוצאות שלו הוא השיג מסטרואידים, אבל בא נניח שאני יכול למוח את החשש הזה? אז בוודאות כן.
לא רלוונטי, כשל של פנייה לסמכות.
אז גם פה המחקר לא יהיה רלוונטי, לדוגמה תרופה לשסרטן של כך כואבת שאף אחד לא יהיה מוכן לקחת אותה גם בתמורה לחייו, אז קיבלת אחלה מחקר אבל ברמה הפרקטית הוא לא שווה כלום.
אתה נתפס לנקודות קטנות כדי להצדיק את עצמך בזמן שאני נותן לך פה ספקטרום עצום.
הנקודה שלי הייתה על דרגת מאמץ באופן כללי אין צורך להתקטנן איתי על ההגדרה המדויקת של כשל
ממש לא התקטננות אלא דיון, אולי הוא פחות מתאים לך שלא מסכימים אבל הוא עדיין בגדר דיון.
שוב, במקרה של יוסי יד 50 בדרך כלל לא ניתן לשלול סטרואידים, אבל בהנחה שהצלחת לשלול, ובכל זאת עומד מולך בן אדם חזק/שריר, זה אומר שמשהו במה שהוא עשה זה נכון, על זה אתה מסכים?
למה אתה חושב שסטרואידים מורידים מהעבודה הקשה שצריך לעשות?
ולא, אני בתור בן אדם עם שרירים רואה בזה טימטום גדול ורוב האנשים שלמדתי מהם רחוקים מלהיראות מאמני על.

לא רלוונטי, כשל של פנייה לסמכות.
לא פנייה לסמכות, אין למאמנים שום סמכות, יש להם ניסיון, ואליו אני פונה
אתה נתפס לנקודות קטנות כדי להצדיק את עצמך בזמן שאני נותן לך פה ספקטרום עצום.
ממש לא התקטננות אלא דיון, אולי הוא פחות מתאים לך שלא מסכימים אבל הוא עדיין בגדר דיון.
הצגתי את הבעיה של כשל/מאמץ לכך שהוא לא רלוונטי, כלומר זה יפה שמחקר בדק ומצא שהכי טוב לעבוד בRIR2 אבל אם למתאמן אין מושג איך מרגיש RIR2 אז המחקר לא רלוונטי.
למה אתה חושב שסטרואידים מורידים מהעבודה הקשה שצריך לעשות?
ולא, אני בתור בן אדם עם שרירים רואה בזה טימטום גדול ורוב האנשים שלמדתי מהם רחוקים מלהיראות מאמני על.
סטרואידים זה סימן שאלה על היכולת לגזור מידע משיטות האימון של אותו מתאמן, משום שאני לא יודע אם מה שקידם אותו זה הסטרואידים או תכנית טובה, מאמן למשל לא צריך להיות הכי גדול או הכי חזק כדי שאני אקשיב למה שיש לו לומר משום שהניסיון שלו כולל גם את המתאמנים שלו שדרכם הוא צבר הבנה וידע.

לא פנייה לסמכות, אין למאמנים שום סמכות, יש להם ניסיון, ואליו אני פונה
כשל פנייה לסמכות (Appeal to Authority) הוא סוג של הטיית חשיבה או לוגית שבה מבוצעת תמיכה בטענה רק משום שהיא הוצגה על ידי דמות בעלת סמכות או מומחיות בתחום מסוים, גם אם אין לה בסיס אמיתי או ראיות חזקות לתמוך בה.

במילים אחרות, כשל פנייה לסמכות קורה כשאנשים מקבלים את דברי הדמות המומחית או הסמכותית מבלי לבחון את העדויות או הנימוקים שמאחורי הטענה, פשוט כי מדובר בדמות שהוכרה כמוסמכת או בעלת השפעה.

הטיית פנייה לסמכות עלולה להוביל למסקנות מוטעות אם הסמכות אינה מבוססת על עובדות אמיתיות או אם היא טועה. כדי למנוע את כשל הפנייה לסמכות, יש תמיד לבחון את הראיות או המידע שמוצג, גם אם הוא מגיע מאדם בעל סמכות.

הצגתי את הבעיה של כשל/מאמץ לכך שהוא לא רלוונטי, כלומר זה יפה שמחקר בדק ומצא שהכי טוב לעבוד בRIR2 אבל אם למתאמן אין מושג איך מרגיש RIR2 אז המחקר לא רלוונטי.
יש המון סולמות מאמץ שאפשר לעבוד איתם, יש המון דרכים לזהות קרבה לכשל שרירי מלבד RIR, אפשר ללמד RIR באימון אחד.

גם אם אין לה בסיס אמיתי או ראיות חזקות לתמוך בה.
מזאת אומרת אין ראיות? אם יש לו שורה של מתאמנים מאוד גדולים/חזקים זאת לא ראיה שהוא יודע מה הוא עושה?
יש המון סולמות מאמץ שאפשר לעבוד איתם, יש המון דרכים לזהות קרבה לכשל שרירי מלבד RIR, אפשר ללמד RIR באימון אחד.
אם יש לך מתאמן אחד על אחד, אבל כשאתה צריך להסביר למישהו דרך האינטרנט? אני בהחלט יכול להבין מישהו שמעדיף לשלוח לו סרטון קצר על טכניקה של בנץ ולומר לו להתקדם במשקלים משום שזאת דרך בטוחה יותר

מחקרים מראים שמה שעובד בשבליך עובד בשבילך. תעשה מה שטוב לך ותעזוב את השיט האחר.
ובשביל להוסיף דלק ללהבה
@elchonon
דעתך?
תוייגתי בפוסט פרובוקטיבי😈 החיים שלי קיבלו משמעות🤗

יש תחומים שהמדע צלל בהם לעומק רב יותר מתחומים אחרים. בתחומים מסוימים, כמו אימוני כוח לדוגמה, הקהילה המדעית זרקה זי*.
יש תחומים שערכו מחקרים כפולי סמיות מרובי נבדקים על ידי מדענים מוכשרים עם וותק רב והון עתק מאחוריהם. ויש תחומים ששלפו 2 נערים מחוצ'קנים ובהתנדבות, שהחשיפה שלהם לאימוני כוח שווה לחשיפה של ערפד לשמש, לערוך סקר בין 3 נבדקים שהיום נכנסו בפעם הראשונה למכון כושר של הקולג' ובצעו לג פרס למאית התנועה עם 50 ק"ג.

אני מאוד נהנה לקרוא מחקרים על אימוני כוח, בעיקר כדי למצוא את הכשלים העצומים בביצוע שלהם, כמו המחקר שברכיות לא מועילות לסקוואט. כמובן שהמחקר לא כתב במילים שפאוורליפטרים מבזבזים הון רב על ברכיות ללא תועלת, אבל ברור שזאת המסקנה המתבקשת. כדי לערוך את המחקר פנו לחברת רייבנד (שמעתם עליו? אתם לא לבד, גם אני לא), חברה שבעיקר משווקת לרוכבי אופניים שסובלים מכאבי ברכיים. כנראה שהחברות הפופולריות כמו SBD ואינזר היו סגורים באותו יום. הנבדקים לבשו את המידה המומלצת מהחברה, כל פאוורליפטר יודע שזה מידה או שתיים מעל מה שכדאי לקנות להנות מהתועלת של ברכיות. לשם ההשואה, אני לובש ברכיות אינזר ארגו פרו, מידה S, למרות המלצות החברה לL.
לא אני זה שעושה צחוק מאומנות המחקר, אלא הקהילה שהחליטה שאימוני כוח הם לא רווחיים לחקור.

בתחום שלנו, המשפט "מחקר הוכיח" שווה ל"דוד שלי אמר", מידי פעם הדוד צודק.

בעיניי, מאמן וותיק הוביל מחקרים רבים עם המתאמנים הרבים שלו גם אם במקרה אין לו חצ'קונים, הדעה שלהם יקרה מאוד.
מקור הידע העשיר ביותר שנתקלתי, נמצאים בספרים שלהם ובשיחה ועבודה צמודה איתם. הסיבה שאני לא נותן הרבה משקל לפוסטים של אותם מאמנים באינסטגרם ובסרטונים שלהם ברשת, כי מעבר לרצון העז שלהם לעזור לאנשים סביב העולם, יש להם גם רצון לקבל צפיות, ולפעמים גם למכור.
אני זוכר שמאמן מסוים פרסם שיטה שכולם יכולים להתקדם ב10% בדדליפט תוך חודשיים. הוא הצליח להשיג ממני עיון בפוסט המשעשע, לחשוב שתוך חודשיים הדדליפט שלי היה הולך מ300 ל330.

בסופו של דבר, בכל מקור ידע יש שטויות וזהב, צריך ללמוד להבדיל ביניהם, ולפעמים נטעה ונלמד רק אחרי שהקשבנו למחקר, מאמן, פוסט או ספר.

כשמשתפים איתי מחקר, עדיף לפרט מה המחקר צפה ולתת לי קישור לקרוא, כנ"ל לגבי ספר, וכנ"ל לגבי פוסט או סרטון. ועוד יותר טוב, זה טיעון משכנע שמוכיח שקראתם והבנתם את הטיעון שלכם.

כל זה מבלי להיכנס לדיון כאן.

בנוגע לדיון, כוח הוא תופעת לואי של מסת שריר, ומסת שריר היא תופעת לואי של כוח. לא משנה עם איזה עיצה תרוץ, כנראה שתשיג כמה יעדים נחמדים בתחומי הכוח ופיתוח הגוף, השאלה מה הדרך שמעט מהירה ואולי קלה יותר במובנים מסוימים.

כאן אני מסכים עם @איתמר .ק. שהאישיות שלך ספציפית כנראה משחק תפקיד בשיקולים שלך.
ואני מסכים עם @OA שיש במחקרים דברים שנכונים, במיוחד כשמי שמציג אותם בעל וותק רב בתחום הפיתוח גוף, כאן נכנס האלמנט של ניסיון גם.

למסקנה, הדבר שיביא לך את החזה הכי מעוצב וגדול, זה פאוורליפטינג, תראה את המחקר שאוניברסיטת אף אחד עשתה על הנושא.

נערך לאחרונה:
שריר החזה העליון יותר חלש בדרך כלל מהחזה האמצעי והתחתון אז יותר ממקדים בו את העבודה

אבל מבחינת גודל שריר החזה האמצעי והתחתון לוקח את רוב נפח החזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית