הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סיטואציה תזונתית אשר מקשה עליי

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
היי חברים, אתאר לכם מה קורה אצלי בבית בכל ערב..

אני חוזר מהעבודה בסביבות 19:30-20:00

-אני אוכל ארוחה טובה וגדולה בשעה 20:30 הכוללת פחמימה מלאה, מנת חלבון טובה, מעט שומן וסלט..
-מסיים את הארוחה בשעה 20:45 +- שבע ומרוצה
-בשעה 21:00-21:15 אוכל תפוח

*עד לכאן הכל מצוין

ואז לאחר התפוח, שזה היה הדבר המתוק שאני חייב אחרי הארוחה, יש לי חשק עז להמשיך לאכול...

השאלה.. למה? אכלתי ארוחה גדולה לפני רגע, לאחר מכן אכלתי תפוח... ואז אני עוד רוצה לאכול דברים

השאלה הנוספת והאחרונה שאשמח להתייעצות איתכם?
1.האם להיות חזק, לצחצח שיניים אחרי התפוח ולהפסיק לאכול לאותו היום (אין לי מטרות של עלייה במשקל או ירידה במשקל)
2.האם לאכול? ואם כן מה לדוגמא? (כי אני לא רוצה לשבת על שקיות תפוצ'יפס/במבה או איזה שוקולד)

אשמח לשמוע את דעתכם

תודה!!!

ניסית לא לאכול את אותו תפוח?

1. אין מספיק מידע, יכול להיות שאתה צריך עוד בהתאם למטרה ויכול להיות שלא.

2. שוב, בהסתמך על המידע שנתת, אין לדעת.
ולמרות שאני שתוקע המון גאנק, לא אמליץ על כך לאנשים...

• פותח/ת השרשור
ניסית לא לאכול את אותו תפוח?

1. אין מספיק מידע, יכול להיות שאתה צריך עוד בהתאם למטרה ויכול להיות שלא.

2. שוב, בהסתמך על המידע שנתת, אין לדעת.
ולמרות שאני שתוקע המון גאנק, לא אמליץ על כך לאנשים...

חשבתי על לא לאכול את אותו התפוח, אך יש לי חשק גדול בסיום הארוחה הגדולה להכניס משהו מתוק, ואם כבר משהו מתוק אז אני מעדיף פרי ולא זבל כלשהו..

אין לי מטרות של מסה או חיטוב.. אני בן אדם פשוט
בן 28 / שוקל 66 / גובה 1.76

לי נגיד תפוח פותח את התיאבון והרעב די חזק, אולי מהחומציות שלו לא יודע (גם תפוז עושה לי את זה).
אם אתה רוצה פרי תנסה אולי בננה, תראה אם משהו משתנה.
לגבי האם לאכול עוד או לא זה כבר תלוי בכמויות שלך במשך היום, אי אפשר לענות ככה, אבל אם כרגע אתה לא יורד ולא עולה במשקל אז מן הסתם שאם תוסיף עוד קלוריות אתה תעלה

• פותח/ת השרשור
לי נגיד תפוח פותח את התיאבון והרעב די חזק, אולי מהחומציות שלו לא יודע (גם תפוז עושה לי את זה).
אם אתה רוצה פרי תנסה אולי בננה, תראה אם משהו משתנה.
לגבי האם לאכול עוד או לא זה כבר תלוי בכמויות שלך במשך היום, אי אפשר לענות ככה, אבל אם כרגע אתה לא יורד ולא עולה במשקל אז מן הסתם שאם תוסיף עוד קלוריות אתה תעלה

וואלה.. מעניין מה שאתה אומר לגביי התפוח, חשבתי שהוא פרי תמים בסך הכל

וכן, אני על שגרת ארוחות דיי קבועה ומאזן נטרלי בגדול, כך שאם אוסיף משהו אכן אעלה במשקל

חשבתי על לא לאכול את אותו התפוח, אך יש לי חשק גדול בסיום הארוחה הגדולה להכניס משהו מתוק, ואם כבר משהו מתוק אז אני מעדיף פרי ולא זבל כלשהו..
אתה יכול להתאפק לא לאכול ארוחה כשאתה רעב אבל לא יכול להתאפק לאכול את התפוח?
פעם אחת, בשביל המחקר.
בכל מקרה, אין לי איך להמליץ לך מה לעשות,
אני לא יודע כמה אכלת במהלך היום
או על משקלך בתקופה האחרונה.

-אני אוכל ארוחה טובה וגדולה בשעה 20:30 הכוללת פחמימה מלאה, מנת חלבון טובה, מעט שומן וסלט..

*עד לכאן הכל מצוין

ואז לאחר התפוח, שזה היה הדבר המתוק שאני חייב אחרי הארוחה, יש לי חשק עז להמשיך לאכול...

השאלה.. למה? אכלתי ארוחה גדולה לפני רגע, לאחר מכן אכלתי תפוח... ואז אני עוד רוצה לאכול דברים

1.האם להיות חזק, לצחצח שיניים אחרי התפוח ולהפסיק לאכול לאותו היום (אין לי מטרות של עלייה במשקל או ירידה במשקל)
2.האם לאכול? ואם כן מה לדוגמא? (כי אני לא רוצה לשבת על שקיות תפוצ'יפס/במבה או איזה שוקולד)

אשמח לשמוע את דעתכם

תודה!!!

מה קורה לפני הארוחה ערב, אתה לא אוכל הרבה שעות?
ניסת לא לאכול תפוח? יש בו חד סוכרים גלוקוז ופרוקטוז
בגדול בתפוח יש פקטין (יש סיבים מסיסים) הם אמורים לגרום לתחושת שובע (שאני אוכלת תפוח אני מרגישה ממש שבעה) ואם אני משלבת את זה ביחד עם חלבון כמו ביצה עם שומן אז בכלל. (העליה של הסוכר אמורה להיות פחות חדה בשילוב שומן וחלבון)
נסה במקום התפוח לשתות קפה\תה ירוק

נערך לאחרונה:
זה התפוח שאני אוכל,מעניין למה אני לא שבע ממנו 😃

*ועכשיו ברצינות
אולי את הארוחה הגדולה אפשרי לפצל ל2
נניח חצי מנת אורז,חצי מנת חזה עוף
פשוט לחלק

קבצים מצורפים

• 87384152-2E13-4480-A082-0839F0CD06C4.jpeg
    87384152-2E13-4480-A082-0839F0CD06C4.jpeg
    KB 24.7 · צפיות: 25

*עד לכאן הכל מצוין

אשמח לשמוע את דעתכם

תודה!!!
גם אני מכיר את ההרגשה שצריך משהו מתוק לאחר ארוחה (אצלי זה קורה אחרי ארוחה בשרית שבה אין מאכלים מתוקים כלל), ההמלצה שלי - קח מסטיק, פשוט ומתוק וגם דל קלוריות.

אני עדיין לא מבין למה בן אדם שרוצה לאכול מתוק לא יכול להרשות לעצמו משהו קטן ומתוק להרגיע את ה crave ובמקום זה צריך ללעוס מסטיק או תפוח
אם כי זה "זבל" אז תזרקו גם את הסלולארי המסרטן מהכיס ותסתגרו בבית

אני עדיין לא מבין למה בן אדם שרוצה לאכול מתוק לא יכול להרשות לעצמו משהו קטן ומתוק להרגיע את ה crave ובמקום זה צריך ללעוס מסטיק או תפוח
אם כי זה "זבל" אז תזרקו גם את הסלולארי המסרטן מהכיס ותסתגרו בבית
מסכים, אבל אני מניח שבגלל שאצל פותח הפוסט זה המצב:
זה לא באמת עובד, ברגע שאוכלים מעט מתוק, רוצים מיד עוד

אבל אני מניח שבגלל שאצל פותח הפוסט זה המצב
גם אצלי זה המצב ואני לא מכיר הרבה אנשים שאצלם זה לא ככה
אני גם רוצה לישון כל יום עד 14 במקום לעבוד וללמוד וכו', ולאכול מלא ג'אנק כי זה טעים רצח
לדעתי עדיף לאכול קצת זבל מאשר להמנע מזה בכלל

*עד לכאן הכל מצוין

אשמח לשמוע את דעתכם

תודה!!!

לפי דעתי יש 3 פתרונות טובים

לשתות כוס שתייה חמה במהלך האוכל והתפוח מוציא את החשק למתוק.

לשתות כוס קרה של קולה במהלך האוכל

הכי טוב לדעתי: שהארוחה המרכזית תהיה מתוקה.
פרנץ׳ טוסט/ שיבולת שועל עם אבקת חלבון וכו׳

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית