הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוות דעת על תוכנית אימונים עם דאמבלים וטבעות

• פותח/ת השרשור Gsfr
  • פורסם בתאריך

Gsfr

משתמש מתחיל
80
7
נק' מוניטין:
10
80
7
אחרי שנה בערך של אימוני משקל גוף עם טבעות, הוספתי דאמבלים לאימונים.

בן 35 1.90 86 קילו כרגע. תקופת מאסה

מעוניין בחוות דעת על תוכנית שאני עושה FBW שלוש פעמים בשבוע למטרת היפרטרופיה:

מתח על טבעות
Bent over row עם דאמבלים

מקבילים על טבעות
בנץ פרס עם דאמבלים ( כרגע מהריצפה עד שאקנה ספה)

Overhead press עם דאמבלים

Skull crushers עם דאמבלים

Biceps curl

סקוואט עם החזקת דאמבלים באיזור החזה
לאנג'ים בתוספת דאמבלים

כל התרגילים ל3 סטים בין 6-12 חזרות. מנוחה בערך של דקה בין סט לסט ו3-4 דקות בין תרגיל לתרגיל.

ההתקדמות כרגע תיהיה עם חזרה יותר לכל סט מאימון לאימון ככל שיתאפשר עד לאיזור ה12 חזרות ואז הוסיף משקל.

הכל מתבצע בבית אז קצת מוגבל עם ציוד וכמות פלטות

• פותח/ת השרשור
איך אתה עושה את זה בלי ספה ?

האמת שעשיתי את זה על מזרן פעם אחת עם ירידה עד הריצפה... אבל כנראה שאקח תרגיל אחר בנתיים ליד אחורית

ודרך אגב הייתי מוסיף שכיבות שמיכה .

עד לפני שקניתי דאמבלים תמיד הייתי עושה שכיבות סמיכה. אתה חושב שצריך להוסיף שכיבות סמיכה בנוסף ל2 התרגילים לחזה?

האמת שאת השכיבות סמיכה הייתי עושה עם תיק ובקבוקי מים וכבר ניהיה לא נח כל כך להוסיף עוד משקל

כמה חזרות אתה עושה בשכיבות שמיכה ? תוסיף חזרות .
לדעתי כן כי הבנץ על הרצפה התנועה לא מלאה , ומקבילים זה לא עבודה מספיקה לחזה לדעתי , לא רואה חיסרון בשכיבות שמיכה ולדעתי יכול רק להועיל .

מה גם שאתה אומר שיש קושי בלחיצה צרפתית (התרגיל ליד אחורית)

• פותח/ת השרשור
כמה חזרות אתה עושה בשכיבות שמיכה ?

עושה 13 כפול 3 עם 12 קילו משקל בתיק

ומקבילים זה לא עבודה מספיקה לחזה לדעתי

דווקא אני מאוד מרגיש את החזה בתרגיל הזה. לא תמיד עשיתי מקבילים וכשהתחלתי פתאום אני מרגיש מה זה שריר חזה תפוס

אני אישית הייתי מוסיף שכיבות שמיכה , אבל איך שאתה מרגיש אולי תתחיל כמו שרשמת ותחשוב על זה .
מה גם שאתה רוצה להוסיף ספה אז אוטוטו תוכל לעשות בנץ , קח בחשבון שבנץ עם דאמבל בשכיבה בדר"כ נתקעים מהר (לפחות אני) בגלל שיש קושי לעבור מישיבה לשכיבה בזמן מחזיקים משקולת כבדה ביד , אז גם ספה ללא מוט ומתקן תגביל אותך , אלא אם כן תעלה את החזרות דבר שיתן לך למשוך עוד קצת זמן רק עם ספה ודאמבלים.

אני אישית הייתי מוסיף שכיבות שמיכה , אבל איך שאתה מרגיש אולי תתחיל כמו שרשמת ותחשוב על זה .
מה גם שאתה רוצה להוסיף ספה אז אוטוטו תוכל לעשות בנץ , קח בחשבון שבנץ עם דאמבל בשכיבה בדר"כ נתקעים מהר (לפחות אני) בגלל שיש קושי לעבור מישיבה לשכיבה בזמן מחזיקים משקולת כבדה ביד , אז גם ספה ללא מוט ומתקן תגביל אותך , אלא אם כן תעלה את החזרות דבר שיתן לך למשוך עוד קצת זמן רק עם ספה ודאמבלים.
אם עיקר העבודה שלו היא בטבעות אז הוא יכול להוסיף משקל במקבילים ולהשאיר את הבנץ בגדר תרגיל עזר.
יש גם דרך לשכב על הספה עם דאמבלים כבדים, רוני קולמן היה משתמש גם בדאמבלים של 50 קילו בבנץ.

אם עיקר העבודה שלו היא בטבעות אז הוא יכול להוסיף משקל במקבילים ולהשאיר את הבנץ בגדר תרגיל עזר.
יש גם דרך לשכב על הספה עם דאמבלים כבדים, רוני קולמן היה משתמש גם בדאמבלים של 50 קילו בבנץ.
רוני קולמן הוא ממש דוגמה מעולה לאדם הממוצע . מה גם שרוב האימונים יש לו עוזרים .

בכל מיקרה לדעתי מקבילים ובנץ חצי תנועה זה לא מספיק , כמובן שכמעט כל דבר יעשה את העבודה אבל אם כבר עובדים חושבים איך למקסם בתנאים שיש .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית