הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפילת סוכר

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
היי, יש לי תזונה סופר מוקפדת, תקופה של חודשים ארוכים שהפחמימה היחידה שאני אוכל היא קינואה ואני צורך עשרות קילוגרמים ממנה בחודש

לא אכלתי פחמימות פשוטות כמו שוקולד, סוכר וכד' משהו כמו שנתיים, מלבד ליטר חלב ביום שאני לא סגור אם הוא פחמימה פשוטה

שגרת האימונים שלי היא לקום ב04:30 בבוקר
אוכל ארוחה של קינואה חזה עוף וטחינה (800 קלוריות)
ב06:00 מתאמן כוח וצועד עוד 5 ק"מ
עד 14:00 אני לא אוכל כלום, רק שותה 2-4 כוסות קפוצ'ינו

כשמגיעה השעה 09:30 בערך אני מרגיש דופק וחולשה ותוהה אם זה יכול להיות קשור לנפילת סוכר.. לא סגור על זה בכלל לכן שואל, מה דעתכם?

חשוב לציין, אני לא בגרעון קלורי, עושה בדיקות דם כל 3 חודשים והכל תקין

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איזה גורו תזונה בנה לך את התפריט הנ''ל?

למה ציני? אף גורו. אני בניתי לעצמי מתוך נוחות, ובהתבסס על חומר שקראתי בפורום. אין לי כוח לבשל.
אני מכין לי שקיות קפואות של קינואה וחזה עוף שקולים עם ערכים זהים, 45 גרם חלבון, 570 קלוריות (לא יודע ערכי פחמימה ושומן) שמשמשות אותי חודש וחצי קדימה.

אני אמור לאכול 3-4 שקיות ביום כדי להגיע למספיק חלבון וקלוריות (תלוי כמה טחינה השתמשתי)
אני אוכל בחוץ, בעיקר בפגישות בעל כורחי, אני פשוט מוותר על שקית אחת באותו היום, כנל לגבי ארוחות חג עם המשפחה, חברים וכו'

לעיתים גם אוכל פירות

Bottom line מקבל פי 2 חלבון ופלוס קלורי של 350 כל יום, ושומן בכמות נדיבה (בעיקר מהטחינה לדעתי)
למה לא לאכול משהו אחרי האימון ?

אז זהו, זו אחת השאלות שלי בגדול, שכחתי לציין את זה בפוסט.

בגדול התשובה היא שאני פשוט לא רעב.. בעיקר כי אכלתי ב0430 וגם כי אני לא רעב אחרי אימונים

אכלתי סביב 800 קלוריות לפני האימון, עברו כולה 4 שעות מאז אותה ארוחה

הגיוני להרגיש נפילת מתח אחרי האימון גם אם אכלתי היטב לפני?

הרי הגוף שלי נניח שרף באירובי 150, ב4 שעות שאני ער נניח עוד 200 (סתם אני זורק), נשאר לו עודף אנרגיה מכובד מהארוחה של 04:30.. או שלא?

למה ציני? אף גורו. אני בניתי לעצמי מתוך נוחות, ובהתבסס על חומר שקראתי בפורום. אין לי כוח לבשל.
אני מכין לי שקיות קפואות של קינואה וחזה עוף שקולים עם ערכים זהים, 45 גרם חלבון, 570 קלוריות (לא יודע ערכי פחמימה ושומן) שמשמשות אותי חודש וחצי קדימה.

אני אמור לאכול 3-4 שקיות ביום כדי להגיע למספיק חלבון וקלוריות (תלוי כמה טחינה השתמשתי)
אני אוכל בחוץ, בעיקר בפגישות בעל כורחי, אני פשוט מוותר על שקית אחת באותו היום, כנל לגבי ארוחות חג עם המשפחה, חברים וכו'

לעיתים גם אוכל פירות

Bottom line מקבל פי 2 חלבון ופלוס קלורי של 350 כל יום, ושומן בכמות נדיבה (בעיקר מהטחינה לדעתי)

אז זהו, זו אחת השאלות שלי בגדול, שכחתי לציין את זה בפוסט.

בגדול התשובה היא שאני פשוט לא רעב.. בעיקר כי אכלתי ב0430 וגם כי אני לא רעב אחרי אימונים

אכלתי סביב 800 קלוריות לפני האימון, עברו כולה 4 שעות מאז אותה ארוחה

הגיוני להרגיש נפילת מתח אחרי האימון גם אם אכלתי היטב לפני?

הרי הגוף שלי נניח שרף באירובי 150, ב4 שעות שאני ער נניח עוד 200 (סתם אני זורק), נשאר לו עודף אנרגיה מכובד מהארוחה של 04:30.. או שלא?
אני לא איש מקצוע אבל לדעתי הגיוני שתרגיש חלש בשלב מסוים, בכל זאת גם אימון כוח, גם אירובי וגם כמה שעות עד שעת צהריים יחסית מאוחרת
באופן אישי לא הייתי מוותרת על משהו בין לבין

לוקח pw? קפאין?

אם אתה אוכל טוב שעה וחצי לפני האימון אני לא רואה סיבה שתרגיש ככה.

כמה זמן האימון שלך?

האם זו נפילת סוכר? אולי. לי זה נראה כמו התעללות.
אין שום סיבה שעם תפריט מאוזן ומספיק קלוריות אתה תרגיש ככה, קל וחומר כשאתה לא בגרעון קלורי להערכתך.
זה מצב שאפשר לפתור בקלות בעזרת שינויים קלים בתפריט שלך, כמו שינוי בתזמון ו/או תדירות הארוחות כהתחלה, לאכול מסביב לאימון וכדומה.
בקשר למאקרו, הימנעות מפחמימות היא מיותרת, הן לא השטן, אז אל תפחד לצרוך אותן. יש מאכלים שאפילו מומלץ לצרוך כמו ירקות ודגנים שמכילים סיבים תזונתיים, קטניות ועוד.

• פותח/ת השרשור
לוקח pw? קפאין?

אם אתה אוכל טוב שעה וחצי לפני האימון אני לא רואה סיבה שתרגיש ככה.

כמה זמן האימון שלך?

לא לוקח שום תוסף חוץ מאומגה 3
לגבי הקפאין, לא צורך כדורים אבל שותה 10 כוסות צפונה ביום של קפה עד לכדי רמה שאני מגיע ל1.5 ליטר חלב ביום

אימון חזה יד קדמית כתפיים לוקח לי 60-70 דקות

אימון גב, רגליים, יד אחורית לוקח לי 80 דקות

באימון אני מרגיש אנרגטי בטירוף, מסיים אותו בשבע וחצי גג, נפילת המתח מגיעה ב09:30-10:30 בבוקר
האם זו נפילת סוכר? אולי. לי זה נראה כמו התעללות.
אין שום סיבה שעם תפריט מאוזן ומספיק קלוריות אתה תרגיש ככה, קל וחומר כשאתה לא בגרעון קלורי להערכתך.
זה מצב שאפשר לפתור בקלות בעזרת שינויים קלים בתפריט שלך, כמו שינוי בתזמון ו/או תדירות הארוחות כהתחלה, לאכול מסביב לאימון וכדומה.
בקשר למאקרו, הימנעות מפחמימות היא מיותרת, הן לא השטן, אז אל תפחד לצרוך אותן. יש מאכלים שאפילו מומלץ לצרוך כמו ירקות ודגנים שמכילים סיבים תזונתיים, קטניות ועוד.

אני ממש לא נמנע מפחמימות אלא מפחמימות פשוטות, מעדיף אוכל עם נפח גבוה ואז אני יכול לאכול כמו חזיר ולא איזה חצי חפיסת שוקולד ששווה לי כמו חצי קילו קינואה ו200 גרם חזה

פה קבור הכלב
תפסיק.
למה שתשתה 10 כוסות קפה ביום
מה נסגר איתך בנאדם

הוא גם מקפיא 200 קילו שקיות קינואה וחזה עוף מראש, והנושא של ה10 כוסות קפה עלה רק עכשיו. אולי יש עוד פרמטרים שהם לא נורמלים ולא צויינו עד כה. הייתי ממליץ לפותח האשכול לעשות טרנספורמציה לאורח חיים קצת יותר רגוע ונורמטיבי ולראות אם התופעה הזאת של 9 בבוקר ממשיכה.

• פותח/ת השרשור
אתה אוכל ארוחה ב6:00, מתי הארוחה הבאה אחריה?

אני אוכל ארוחה ב04:30 מיד כשאני מתעורר
300 גרם קינואה, 200 גרם חזה עוף ו30 גרם טחינה, זה יוצא כמעט 800 קלוריות (אותה ארוחה זהה כל בוקר).

האימון מתחיל ב06:00

ארוחה הבאה תהיה בצהריים סביב 13:00-14:00
פה קבור הכלב
תפסיק.
למה שתשתה 10 כוסות קפה ביום
מה נסגר איתך בנאדם

תסביר למה לא, מה הבעיה בצריכה של הקפה? הגוף שלי מורגל לזה יותר מעשור
עד השעה 10:00 כשמתחילה החולשה שתיתי 3-4 כוסות קפה לא 10.
הוא גם מקפיא 200 קילו שקיות קינואה וחזה עוף מראש, והנושא של ה10 כוסות קפה עלה רק עכשיו. אולי יש עוד פרמטרים שהם לא נורמלים ולא צויינו עד כה. הייתי ממליץ לפותח האשכול לעשות טרנספורמציה לאורח חיים קצת יותר רגוע ונורמטיבי ולראות אם התופעה הזאת של 9 בבוקר ממשיכה.

אני קורא לזה אורח חיים יעיל
זה שהוא שונה מאורח החיים הנורמטיבי בפרספקיטיבה שלך לא אומר שהוא מזיק.
בסופו של יום אני מכניס פחמימה חלבון ושומן בכמות ההכרחית למטרות שלי.
ולא, אין עוד הקצנות בסגנון הקפה והקינואה.
חבר'ה תודה לכולם על התשובות אבל לא ביקשתי ביקורת על התפריט.

אתמצת לשתי שאלות פשוטות

האם היעדר אכילה לאחר אימון יכולה להביא למצב של חולשה למרות שאכלתי ארוחה גדולה שעה לפני האימון?

האם גוף שמורגל לפחמימות מורכבות בלבד יש לו פוטנציאל גבוה מהרגיל חהגיע למצב של נפילת סוכר?

לגבי הקפאין, לא צורך כדורים אבל שותה 10 כוסות צפונה ביום של קפה עד לכדי רמה שאני מגיע ל1.5 ליטר חלב ביום
אתה רציני?
הנה שני דברים שכדאי לבדוק שיכולים להיות קשורים.
  1. חוסר ברזל, כי קפאין בכזה כמות ולכל כך הרבה זמן יכול לגרום לחוסר ברזל, תעשה בדיקת דם.
  2. תלך לרופא לבדוק מה עוד יכול לגרום מצב סימפטטי קיצוני כל כך למשך כל כך הרבה זמן.
אתה נשמע כמו מישהו שדואג לבריאות שלו, אבל 10 כוסות קפה זה ממש לא בריא בשום צורה או דרך.

קטונתי מלתת עצות אבל אני הייתי מנסה לאכול תמר או פרי כלשהו סביב השעה 9:00

אני נמצאת בתפריט דל פחמימה(שום יתרון,נטו העדפה אישית) ואני גם מרגישה מין נפילת מתח בעיקר אחרי אימון ולי אישית זה עוזר

יש סיבה שאתה אוכל רק 8 שעות אחרי האימון?
אה, אוקיי

תנסה לאכול משהו ב"כוח" ותראה אם זה עוזר מה יש לך להפסיד

אני אוכל ארוחה ב04:30 מיד כשאני מתעורר
300 גרם קינואה, 200 גרם חזה עוף ו30 גרם טחינה, זה יוצא כמעט 800 קלוריות (אותה ארוחה זהה כל בוקר).

פסיכי.

ארוחה הבאה תהיה בצהריים סביב 13:00-14:00

אני די בטוח שמפה נובעת הבעיה שלך.

אז אני אתן את 2 הנק' שלי,

א. אני לא חושב שיש בעיה מהקפאין ואם עשית בדיקות דם מקיפות והכל בסדר אני לא רואה שום קשר.
בכל מקרה 10 כוסות זה מוגזם שלא תבין לא נכון.

*אני יוצא מנק' הנחה שאתה לא שותה את ה10 כוסות האלה בבוקר, כמה קפה יוצא לך לצרוך עד ה"נפילה"?

ב. לדעתי העניין של להיות על פחות מ800 קל' מ4:30 עד 13:30 ובטווח עוד להתאמן ולעבוד זו הבעיה שלך,
אשמח לשמוע את דעתך @Yuval Maimon

לא ביקשתי ביקורת על התפריט.
זה לא מן הנמנע מפני שהתפריט הוא חלק אינטגרלי מהשגרה שלך ואולי שם נעוצה התשובה, לכן מטבע הדברים שתקבל התייחסות לתפריט.

האם היעדר אכילה לאחר אימון יכולה להביא למצב של חולשה למרות שאכלתי ארוחה גדולה שעה לפני האימון?
יש סבירות שמאגרי הגליקוגן שלך די ריקים בשלב הזה , מה שיכול להסביר את העייפות שאתה מרגיש.
רמת סוכר אפשר לבדוק בקלות עם גלוקומטר אם יש לך בהישג יד או לבן משפחה קרוב (תוצאה מעל 70 תהיה תקינה)

כשאתה מרגיש נפילות סוכר, חולשה וכדומה..
הורמוני סטרס קטבולים נכנסים לתמונה.. אדרנלין, קורטיזול..
בסופו של דבר יותר פירוק שריר ויותר אגירת שומן..
אם אתה משקיע באימונים וחשוב לך, תשנה קצת את התפריט ושעות האכילה.
בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית