הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפילת סוכר

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
היי, יש לי תזונה סופר מוקפדת, תקופה של חודשים ארוכים שהפחמימה היחידה שאני אוכל היא קינואה ואני צורך עשרות קילוגרמים ממנה בחודש

לא אכלתי פחמימות פשוטות כמו שוקולד, סוכר וכד' משהו כמו שנתיים, מלבד ליטר חלב ביום שאני לא סגור אם הוא פחמימה פשוטה

שגרת האימונים שלי היא לקום ב04:30 בבוקר
אוכל ארוחה של קינואה חזה עוף וטחינה (800 קלוריות)
ב06:00 מתאמן כוח וצועד עוד 5 ק"מ
עד 14:00 אני לא אוכל כלום, רק שותה 2-4 כוסות קפוצ'ינו

כשמגיעה השעה 09:30 בערך אני מרגיש דופק וחולשה ותוהה אם זה יכול להיות קשור לנפילת סוכר.. לא סגור על זה בכלל לכן שואל, מה דעתכם?

חשוב לציין, אני לא בגרעון קלורי, עושה בדיקות דם כל 3 חודשים והכל תקין

נערך לאחרונה:
זו יכולה להיות נפילת סוכר, אם אתה רוצה לבדוק אתה יכול לקנות מכשיר לבדיקת סוכר, סטיק ודוקרן בסופר פארם וברגע שאתה מרגיש את ה״נפילה״ הזאת תדקור את עצמך באמצע ותבדוק. אבל בין אם זה נפילת סוכר ובין אם זו לא נפילת סוכר, היא לא הבעיה כאן אלא רק סימפטום, יכול להיות שיש דברים מסויימים באורך החיים שלך שכדאי לך לשנות, כמו למשל צריכת קפאין, או חלוקת האורחות.
אם זו באמת היפוגליקמיה הפתרון הראשון שאתה צריך ליישם הןא פשוט לאכול תמר או משהו קטן אחרי האימון או בסביבות השעה 9 לפני שזה קורה

יש פה הרבה שאלות, קח את הזמן ותענה. אתה מדליק די הרבה נורות אדומות וכדי לעזור לך אני זקוק לפרטים.

ראשית, אשמח אם תציין משקל, גובה, מטרה, גיל ואם היו שינויים במשקל הגוף בחצי השנה האחרונה.
אתה אדם בריא בד"כ? סובל מסוכרת?
כמה קלוריות אתה אוכל ביום?
איך אתה מרגיש אחרי ארוחות בד"כ? יש חולשה/שלשולים/שינויי דופק מורגשים?

תזונה סופר מוקפדת, תקופה של חודשים ארוכים שהפחמימה היחידה שאני אוכל היא קינואה ואני צורך עשרות קילוגרמים ממנה בחודש
מדוע אך ורק קינואה?
נכון, יצא לקינואה שם של מזון בריא ונכון, הדחיסות הקלורית שלה נמוכה, אפשר להתעקש גם על פרופיל חומצות אמינו טוב.
אבל, כשאתה ננעל על פחמימה אחת אתה מפספס את מה שיש לאחרות להציע. אחד האלמנטים הבסיסיים בתזונה בריאה הוא גיוון. ההיגיון מאחורי זה הוא שיותר גיוון ייתן פרופיל טוב יותר של ויטמינים ומינרלים, מאחר ובמזונות מסוימים יהיה ויטמין אחד בכמות גבוהה ואילו אחרים בכמות נמוכה, וההפך. כאשר אתה אוכל אך ורק קינואה זה לא משנה שהיא נחשבת בריאה, מכיוון שאתה מפסיד ויטמינים ומינרלים מפחמימות אחרות ומקטניות.

לא אכלתי פחמימות פשוטות כמו שוקולד, סוכר וכד' משהו כמו שנתיים
למה? מה קורה לך כשאתה אוכל שוקולד / ממה אתה רוצה להימנע?
נכון, לשוקולד דחיסות קלורית גבוהה, אבל לרוב זה לא אומר שצריך להימנע לגמרי אלא צריך פשוט לצרוך במתינות ולהתחשב בכך מבחינה קלורית.

שגרת האימונים שלי היא לקום ב04:30 בבוקר
אוכל ארוחה של קינואה חזה עוף וטחינה (800 קלוריות)
ב06:00 מתאמן כוח וצועד עוד 5 ק"מ
מדוע אתה קם כ"כ מוקדם? כמה זה נוח לך מ-1 עד 10?
כמה שעות אתה ישן בלילה?

5 ק"מ צעידה - חלק שגרתי מהיום שלך או משהו שאתה מבצע צעידה בצורה מכוונת? (כאירובי או אמצעי להעלאת NEAT)

כשמגיעה השעה 09:30 בערך אני מרגיש דופק וחולשה ותוהה אם זה יכול להיות קשור לנפילת סוכר
קשה לדעת ולדעתי יכול להיות. לא תדע אם לא תמדוד סוכר בעזרת גלוקומטר (דקירה לא כואבת באצבע).

האם ניסית לאכול משהו אי פעם מתי שהרגשת כך? אם כן, הרגשת שינוי?

___

שאלות נוספות - מדוע אתה צם עד 14:30? האם אתה מרגיש רעב בין האימון עד ל-14:30?
מדוע 10 כוסות קפה ביום?
למה מבצע בדיקות דם כל 3 חודשים? זו תדירות יחסית גבוהה וחריג לראות זאת בקרב אנשים בריאים.

__

כי קפאין בכזה כמות ולכל כך הרבה זמן יכול לגרום לחוסר ברזל

ברשותך מדייק, הקפאין בקפה אינו הגורם לחוסר ספיגת ברזל. ברזל non-heme לא ייספג באופן אופטימלי גם כאשר שותים קפה נטול קפאין. ברזל heme ייספג ללא תלות בקפה. הבעיה היא בפוליפנולים שיש בקפה...

___

האם גוף שמורגל לפחמימות מורכבות בלבד יש לו פוטנציאל גבוה מהרגיל להגיע למצב של נפילת סוכר?

לא שידוע לי, ויותר פרקטי למדוד סוכר במקום להתחיל לעלות ספקולציות.
אם הייתי מכוון לגורם מסויים לנפילת סוכר זה לא היה פחמימה מורכבת, אלא היפוגליקמיה ריאקטיבית או דאמפינג סינדרום. שניהם לא ממש מסתדרים לי הגיונית פה ובגלל זה אני שואל את מה שאני שואל.

• פותח/ת השרשור
יש פה הרבה שאלות, קח את הזמן ותענה. אתה מדליק די הרבה נורות אדומות וכדי לעזור לך אני זקוק לפרטים.

ראשית, אשמח אם תציין משקל, גובה, מטרה, גיל ואם היו שינויים במשקל הגוף בחצי השנה האחרונה.

גיל 26, גובה 1.81, משקל 69
בחצי השנה האחרונה עליתי סביב ה3 קילו
באפריל 2019 התחלתי שינוי תזונתי, ירדתי מ88 ל64 והייתי רזה עם אפס מסת שריר כשבחיים לא הרמתי משקולת. ולפני כשנה התחלתי לשלב אימונים במטרה לעלות כמה שיותר נקי (צרפתי לפני ואחרי)

אתה אדם בריא בד"כ? סובל מסוכרת?

בריא לחלוטין

כמה קלוריות אתה אוכל ביום?

אוכל את הניטרלי - 2,000
אימון כוח - 150
אירובי (לפי האפליקציה של גוגל) - משתנה בממוצע 600 קלוריות ביום

איך אתה מרגיש אחרי ארוחות בד"כ? יש חולשה/שלשולים/שינויי דופק מורגשים?

מרגיש אנרגטי, שבע וכאילו לא אכלתי כלום, אין לי בשום צורה את תחושת הכבדות שהייתה לי בעבר, יכול לאכול ארוחה של 1,000 קלוריות ואחרי חצי שעה לרוץ מרתון

מדוע אך ורק קינואה?

ממש לא כי זה נתפס כבריא אלא כי אין לי כוח לבשל אז אני מכין מראש לחודש וחצי קדימה, וקינואה הכי קל לי להכין

נכון, יצא לקינואה שם של מזון בריא ונכון, הדחיסות הקלורית שלה נמוכה, אפשר להתעקש גם על פרופיל חומצות אמינו טוב.
אבל, כשאתה ננעל על פחמימה אחת אתה מפספס את מה שיש לאחרות להציע. אחד האלמנטים הבסיסיים בתזונה בריאה הוא גיוון. ההיגיון מאחורי זה הוא שיותר גיוון ייתן פרופיל טוב יותר של ויטמינים ומינרלים, מאחר ובמזונות מסוימים יהיה ויטמין אחד בכמות גבוהה ואילו אחרים בכמות נמוכה, וההפך. כאשר אתה אוכל אך ורק קינואה זה לא משנה שהיא נחשבת בריאה, מכיוון שאתה מפסיד ויטמינים ומינרלים מפחמימות אחרות ומקטניות.

למה? מה קורה לך כשאתה אוכל שוקולד / ממה אתה רוצה להימנע?

אני רגיל לאכול 4 ארוחות גדולות ביום, לא בא לי להחליף אחת מהן בשטויות כמו שוקולד או דברים עם דחיסות קלורית גבוהה שיגזלו ממני ארוחה

נכון, לשוקולד דחיסות קלורית גבוהה, אבל לרוב זה לא אומר שצריך להימנע לגמרי אלא צריך פשוט לצרוך במתינות ולהתחשב בכך מבחינה קלורית.

מדוע אתה קם כ"כ מוקדם? כמה זה נוח לך מ-1 עד 10?

100, אני גר על החוף וכל זמן שאני לא עובד אני סביבו, 3 פעמים בשבוע אני הולך לחדר כושר שממוקם על החוף מה שמביא אותי לעשות סיבוב בטיילת אחרי האימון (לפאן) ואז אני מוצא את עצמי עם 5 ק"מ צעידה כשהגעתי הביתה ב08:00
בשאר הימים אני הולך לגלוש/רץ/ולפעמים גם נשאר לישון עד 8, בסופי שבוע אני קם מתי שבא לי, אני ישן 6 שעות בלילה בלחץ, לפני השינוי הגופני והתזונתי הייתי יכול לישון גם 18 שעות

כמה שעות אתה ישן בלילה?

5-7 שעות, יקיצה טבעית

5 ק"מ צעידה - חלק שגרתי מהיום שלך או משהו שאתה מבצע צעידה בצורה מכוונת? (כאירובי או אמצעי להעלאת NEAT)

ה5 ק"מ הסברתי למעלה
מעבר לכך אני רץ בעצימות ונפחים גבוהים, לאחרונה הפחתתי כי זה מתנגש לי עם המטרה שלי לעשות מסה נקייה
ירדתי ל30 ק"מ בשבוע בערך ריצה
ואת השאר המרתי לצעידה גם סביב 30 ק"מ בשבוע המטרה היא לכיף שלי לא מעבר

קשה לדעת ולדעתי יכול להיות. לא תדע אם לא תמדוד סוכר בעזרת גלוקומטר (דקירה לא כואבת באצבע).

האם ניסית לאכול משהו אי פעם מתי שהרגשת כך? אם כן, הרגשת שינוי?

כן, היום בנסיעה אחרי שפרסמתי את הפוסט, אכלתי נייצ'ר וואלי, הרגשתי פנטסטי אח"כ
___

שאלות נוספות - מדוע אתה צם עד 14:30?

אני לא צם, לא במכוון לפחות, אני מעדיף לאכול בבית וזאת אפילו למרות שהעבודה ממנת לי את האוכל. רק בשתיים אני יכול להגיע הביתה לאכול

האם אתה מרגיש רעב בין האימון עד ל-14:30?

ב13:00 אני כבר ארגיש רעב

מדוע 10 כוסות קפה ביום?

הרגל מגונה, כמו סיגריה
קפה בבוקר, קפ
ה לפני האימון, קפה אחרי האימון, קפה לפני שיוצאים מהבית, קפה בפגישה, קפה במשרד, קפה אחרי הארוחת צהריים, קפה סוף יום..

אין לי בעיה לצמצמם/לעבור לנטול אם יהיה לזה ערך מוסף, אני דווקא תופס את זה כדרך נהדרת (על הדרך חשוב לציין) לשתות הרבה חלב שיש לן ערכים נהדרים

למה מבצע בדיקות דם כל 3 חודשים? זו תדירות יחסית גבוהה וחריג לראות זאת בקרב אנשים בריאים.

אני אוהב בתזונה גישה פשוטה, בלי יותר מדי חישובים, מה שעונה לי על זה זה אוכל קבוע עם ערכים זהים.
בעבר נניח כדי לפצות על קלוריות של ריצה היה לי הכי קל לאכול 10 וגם 20 ביצים ביום
ברור לי שאלו נקודות קיצון ולכן אני עם היד על הדופק ועושה את הבדיקות כדי לראות שהכל בסדר ואני לא פוגע בעצמי

__

ברשותך מדייק, הקפאין בקפה אינו הגורם לחוסר ספיגת ברזל. ברזל non-heme לא ייספג באופן אופטימלי גם כאשר שותים קפה נטול קפאין. ברזל heme ייספג ללא תלות בקפה. הבעיה היא בפוליפנולים שיש בקפה...

השבתי בציטוט

קבצים מצורפים

• 20210524_152056.jpg
    20210524_152056.jpg
    KB 105.6 · צפיות: 87
  • 20210130_212059.jpg
    20210130_212059.jpg
    KB 102 · צפיות: 68
נערך לאחרונה:
אם אתה אומר שאחרי שאכלת הכל הסתדר כן יש קשר להרגלי האכילה שלך, הפתרון הוא לאכול אם אתה מרגיש לא טוב, אם חשוב לך להצמד לערכים ולארוחות המוכנות מראש אתה יכול גם לנסות לאכול תמר או 2.
אפ בכל זאת אתה קונה גלוקומטר יהיה מעניין לראות האם אתה באמת בהיפו

• פותח/ת השרשור
אם אתה אומר שאחרי שאכלת הכל הסתדר כן יש קשר להרגלי האכילה שלך, הפתרון הוא לאכול אם אתה מרגיש לא טוב, אם חשוב לך להצמד לערכים ולארוחות המוכנות מראש אתה יכול גם לנסות לאכול תמר או 2.
אפ בכל זאת אתה קונה גלוקומטר יהיה מעניין לראות האם אתה באמת בהיפו

קונה בערב, אני גם סקרן..

סקרן גם לדעת אם מי שלא מורגל לצרוך פחמימות פשוטות מועד יותר לנפילות סוכר או שאין קשר

קונה בערב, אני גם סקרן..

סקרן גם לדעת אם מי שלא מורגל לצרוך פחמימות פשוטות מועד יותר לנפילות סוכר או שאין קשר
אני מניח שאתה אוכל רק קינואה, השאלה היא אם אתה צורך ״מספיק״ פחמימות, ואז יש הגיון,
לא חושב שהגוף מבדיל בין סוגי הפחמימה אבל צריך להבין שפחמימה = סוכר ולכן פחות פחמימה = פחות סוכר, ולכן יש יותר סיכוי להיפו, זה שאתה מבצע אימון ואחריו לא אוכל בדרך כלל גורם לגוף לפרק את הסוכרים בדם ובשריר(גליקוגן) לאנרגיה אבל הכמות ״אנרגיה הזמינה״ נמוכה ולכן אתה מרגיש ככה

• פותח/ת השרשור
אני מניח שאתה אוכל רק קינואה, השאלה היא אם אתה צורך ״מספיק״ פחמימות, ואז יש הגיון,
לא חושב שהגוף מבדיל בין סוגי הפחמימה אבל צריך להבין שפחמימה = סוכר ולכן פחות פחמימה = פחות סוכר, ולכן יש יותר סיכוי להיפו, זה שאתה מבצע אימון ואחריו לא אוכל בדרך כלל גורם לגוף לפרק את הסוכרים בדם ובשריר(גליקוגן) לאנרגיה אבל הכמות ״אנרגיה הזמינה״ נמוכה ולכן אתה מרגיש ככה

חישבתי את הפחמימה שאני אוכל ביממה
כל מנת קינואה יש בה 64 גרם פחמימה
ביום שאכלתי 3 מנות קינואה זה 190
ביום שאכלתי 4 מנות קינואה זה 255
ועוד 50 גרם מחלב

סך הכל 240-305 גרם פחמימה ביום, זה בסדר?

ענה לך תזונאי מוסמך וכדאי לך להקשיב לעצותיו. בינתיים, כדי לבדוק אם זאת נפילת סוכר תאכל משהו מתוק בסביבות השעה 09:00 בבוקר בימי אימון, אם הבעיה תפתר - סלמתק.
לא פרטת את יתר היום, אתה אוכל מספיק ירקות?

קם ב4:30 בבוקר? מתי אתה הולך לישון?
אתה רציני?
הנה שני דברים שכדאי לבדוק שיכולים להיות קשורים.
  1. חוסר ברזל, כי קפאין בכזה כמות ולכל כך הרבה זמן יכול לגרום לחוסר ברזל, תעשה בדיקת דם.
  2. תלך לרופא לבדוק מה עוד יכול לגרום מצב סימפטטי קיצוני כל כך למשך כל כך הרבה זמן.
אתה נשמע כמו מישהו שדואג לבריאות שלו, אבל 10 כוסות קפה זה ממש לא בריא בשום צורה או דרך.
רק מתקן אותך, בגדול מה שהתכוונת אליו נכון אבל מה שכתבת קצת שגוי

קפאין לא גורם לחוסר ברזל/לאי ספיגת ברזל/עיכוב ברזל וכד'
מה שגורם לעיכוב ספיגת ברזל זה הפוליפנולים בקפה ובתה, אבל קפאין בפני עצמו לא מפריע לספיגת ברזל, לכן כדורי קפאין/מנסטר זירו/פרי וורקאאוט וכו' לא ישפיעו בכלל על ספיגת ברזל

כמה דברים:
- אתה מוזמן לעדכן אם ייצא לך למדוד סוכר בגלוקומטר. כנ"ל לגבי ניסויים חוזרים של משהו שמכיל סוכר כשאתה מרגיש חלש מדי.
- אתה יכול להכין אוכל מראש לחודש וחצי, אבל במגוון יותר גדול. באותו סיר אתה יכול לשלב קטניות, ירקות, ודגנים אחרים. מבחינת מקורות חלבון - גם, כדאי שתגוון כמה שיותר.
- מבחינת מקורות שומן - איפה זה נכנס לך בדיאטה? אתה גם מכין כאלו מראש?
זה אמנם לא מה שבאת לשאול, אבל אם היית למוסך כדי להחליף פלאגים והיו רואים שאין לך הגה כנראה שגם היו אומרים משהו.

- צריך לחשוב איך אתה מגביר את מגוון המזון שאתה צורך ועדיין שומר על מאמץ נמוך, אתה לא תימנע משוקולד ותאכל מקופסאות כל החיים.

- אתה יכול גם לבזבז מעט קלוריות על שוקולד, לא יקרה כלום. עם הדחיסות הקלורית אני מאמין שתדע לשחק כדי להיות שבע באותו יום. אם לא - תשאל ואתן דוגמא.
- תתחיל לקצץ לאט לאט (לאט) בקפה, לחתוך בבת אחת מ-10 כוסות לא הייתי מציע לך. בקלוריות שיקוצצו תשקול להכניס פירות, ירקות, גבינות (או את השוקולד שאתה נמנע ממנו, אם כן בא לך לאכול).
- אל תאכל לפי כמה אפליקציה או שעון אמרה לך ששרפת באימון, זה לא מדויק...
- אם המטרה שלך היא מסה נקייה כרגע שאף לעלייה של 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש ובמידה שזה לא קורה פשוט תוסיף קלוריות (ניסוי וטעייה).
אם כבר העלתי את זה, האם אכן אתה מצליח לעלות במשקל בשבועות האחרונים?

סך הכל 240-305 גרם פחמימה ביום, זה בסדר?
זה בסדר

• פותח/ת השרשור
כמה דברים:
- אתה מוזמן לעדכן אם ייצא לך למדוד סוכר בגלוקומטר. כנ"ל לגבי ניסויים חוזרים של משהו שמכיל סוכר כשאתה מרגיש חלש מדי.
- אתה יכול להכין אוכל מראש לחודש וחצי, אבל במגוון יותר גדול. באותו סיר אתה יכול לשלב קטניות, ירקות, ודגנים אחרים. מבחינת מקורות חלבון - גם, כדאי שתגוון כמה שיותר.
- מבחינת מקורות שומן - איפה זה נכנס לך בדיאטה? אתה גם מכין כאלו מראש?
זה אמנם לא מה שבאת לשאול, אבל אם היית למוסך כדי להחליף פלאגים והיו רואים שאין לך הגה כנראה שגם היו אומרים משהו.

- צריך לחשוב איך אתה מגביר את מגוון המזון שאתה צורך ועדיין שומר על מאמץ נמוך, אתה לא תימנע משוקולד ותאכל מקופסאות כל החיים.

- אתה יכול גם לבזבז מעט קלוריות על שוקולד, לא יקרה כלום. עם הדחיסות הקלורית אני מאמין שתדע לשחק כדי להיות שבע באותו יום. אם לא - תשאל ואתן דוגמא.
- תתחיל לקצץ לאט לאט (לאט) בקפה, לחתוך בבת אחת מ-10 כוסות לא הייתי מציע לך. בקלוריות שיקוצצו תשקול להכניס פירות, ירקות, גבינות (או את השוקולד שאתה נמנע ממנו, אם כן בא לך לאכול).
- אל תאכל לפי כמה אפליקציה או שעון אמרה לך ששרפת באימון, זה לא מדויק...
- אם המטרה שלך היא מסה נקייה כרגע שאף לעלייה של 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש ובמידה שזה לא קורה פשוט תוסיף קלוריות (ניסוי וטעייה).
אם כבר העלתי את זה, האם אכן אתה מצליח לעלות במשקל בשבועות האחרונים?

זה בסדר

קודם כל ממש תודה על התשובות המעמיקות שלך, מוערך לאללה

מקורות השומן שלי זה טחינה ואומגה גליל
מהטחינה אני אוכל 60-150 גרם ביום (גולמית)
תראה, אני במסה נקייה כבר כמעט שנה במטרה לעלות חצי קילו כל חודשיים, בינתיים זה עובד לי טוב כשאני מבסס את ההוצאה הקלורית שלי על האפליקציה..
אני מצליח לעלות במשקל 0.5-0.75 קילו בחודשיים אם אני חורג מטווח העלייה במשקל אני מקצץ קלוריות לשבוע.
ביום שאני רץ 15 ק"מ והולך לישון מוקדם אני יכול גם להיות עם גרעון של 1000 קלוריות ולהרגיש סבבה

הייתה מציע לתסף במולטי ויטמין?
ומה דעתך על צריכת השומן, נדרש שם גיוון?

שתי מילים - שיבולת שועל.
כבשת אותי
קודם כל ממש תודה על התשובות המעמיקות שלך, מוערך לאללה

מקורות השומן שלי זה טחינה ואומגה גליל
מהטחינה אני אוכל 60-150 גרם ביום (גולמית)
תראה, אני במסה נקייה כבר כמעט שנה במטרה לעלות חצי קילו כל חודשיים, בינתיים זה עובד לי טוב כשאני מבסס את ההוצאה הקלורית שלי על האפליקציה..
אני מצליח לעלות במשקל 0.5-0.75 קילו בחודשיים אם אני חורג מטווח העלייה במשקל אני מקצץ קלוריות לשבוע.
ביום שאני רץ 15 ק"מ והולך לישון מוקדם אני יכול גם להיות עם גרעון של 1000 קלוריות ולהרגיש סבבה

הייתה מציע לתסף במולטי ויטמין?
ומה דעתך על צריכת השומן, נדרש שם גיוון?

אתה יכול לעלות עוד במשקל בכמות זמן של חודשיים, לא יקרא שום דבר, ואתה תתקדם טוב יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית