עליה במסה או חיטוב

גולן גולן

משתמש מתחיל
27
2
נק' מוניטין:
2
27
2
שלום :

רציתי הכוונה בקשר לעלייה במסה .
אני לא יודע מה לעשות קודם מסה או חיטוב (להגיע לאחוז שומן 15%).
לפי מאמרים שקראתי אין להתחיל מסה בלי להגיע לאחוזי שומן של לפחות 15%.
הבעיה אם אני עושה חיטוב קודם בשביל להגיע לאחוזי שומן נמוכים אני מתחיל לרדת במשקל, והמפחד שלי לרדת מתחת למשקל 60 .
וכך התחלתי קודם בחיטוב, אבל אני רואה שהמשקל מתחיל להתקרב ל-60 ק"ג.
התחלתי את האימונים שלי במשקל 66.6 ק"ג ואחוזי שומן 25.8%.
היום: משקל 63.4 אחוזי שומן 23.6%.

הנתונים שלי:
גיל 43.
משקל 63.4.
אחוזי שומן 23.6%

השאלה היא מה אני צריך לעשות לפי הנתונים שלי בלי לרדת לתת משקל ?
תודה.

בגדול זה בחירה של האדם אם לא מפריע לו אחוזי שומן גבוהים אז הוא יכול לעשות מסה , לדעתי זה מיותר וחסר תועלת , מה שכן מה שאתה מתאר כמעט לא הגיוני .
להגיע למצב של משקל לא גבוהה ואחוז שומן כלכך גבוה כמו שאתה רושם לא כלכך מסתדר לי , אולי כדאי שתעלה תמונה ויעריכו את האחוז שומן שלך,אני חושב שאתה כנראה לא מעריך נכון .

• פותח/ת השרשור
אשמח להערכת אחוזי שומן.
תודה .
ושוב מה אתם הייתם עושים ??

קבצים מצורפים

• 20210601_133023.jpg
    20210601_133023.jpg
    KB 62.1 · צפיות: 113
  • 20210601_132954.jpg
    20210601_132954.jpg
    KB 94.8 · צפיות: 106
לא מומחה גדול בנושא אבל לדעתי אולי סביב ה15-17. לדעתי בטוח לא 23 כמו שרשמת . מה שכן חסר מסת שריר .

בחירה שלך מה לעשות לרדת ל12 ולהתחיל מהתחלה , או לעלות מסה ולהבין שאתה תיהיה אחוז שומן גבוהה והתהליך לא יהיה הכי פאנן לחלק מהאנשים.

מתאמן מתחיל + אחוז שומן גבוה זה מצב קלאסי ל- recomposition. תמשיך להתאמן ותשמור על משקל סטטי.
עם התמדה וסבלנות אפשר להגיע לאחלה תוצאות, כאשר המטרה היא לעלות במסת השריר ובד בבד לרדת באחוזי השומן.

לפי התמונות אני לא חושב שאתה 23% אלא פחות. הייתי ממליץ לך לעשות כמה חודשים טובים של מסה מאוד מדודה או ניטרלי ולראות משם

• פותח/ת השרשור
אז לפי מה שאני מבין מרוב ההמלצות, שאני צריך לשמור על המשקל ולהמשיך אימוני מסה (בחזרות של 6-12 במשקלים כבדים) ועקב תהליך זה האחוזי שומן ירדו.
וכשזה יקרה אני יוכל להתחיל לעלות במשקל הגוף.

אז לפי מה שאני מבין מרוב ההמלצות, שאני צריך לשמור על המשקל ולהמשיך אימוני מסה (בחזרות של 6-12 במשקלים כבדים) ועקב תהליך זה האחוזי שומן ירדו.
וכשזה יקרה אני יוכל להתחיל לעלות במשקל הגוף.
אחוז שומן לא ירד אם אתה על נייטרלי, אבל בגלל שאתה מתאמן חדש אתה תעלה במסת השריר וככה זה יתן לך מראה ״חטוב יותר״.
כמובן שעל נייטרלי בתור מתאמן חדש תוכל לעלות במשקלים בצורה יפה, ברגע שאתה מרגיש שאתה לא מצליח לעלות תעשה חישוב מסלול מחדש.

אחוז שומן לא ירד אם אתה על נייטרלי, אבל בגלל שאתה מתאמן חדש אתה תעלה במסת השריר וככה זה יתן לך מראה ״חטוב יותר״.

בוודאי שהוא ירד באחוז שומן. המראה לא נהיה חטוב יותר אלא אם הוא יורד באחוז שומן.

• פותח/ת השרשור
שלום :

רציתי הכוונה בקשר לעלייה במסה .
אני לא יודע מה לעשות קודם מסה או חיטוב (להגיע לאחוז שומן 15%).
לפי מאמרים שקראתי אין להתחיל מסה בלי להגיע לאחוזי שומן של לפחות 15%.

הבעיה אם אני עושה חיטוב קודם בשביל להגיע לאחוזי שומן נמוכים אני מתחיל לרדת במשקל, והמפחד שלי לרדת מתחת למשקל 60 .
וכך התחלתי קודם בחיטוב, אבל אני רואה שהמשקל מתחיל להתקרב ל-60 ק"ג.
התחלתי את האימונים שלי במשקל 66.6 ק"ג ואחוזי שומן 25.8%.
היום: משקל 63.4 אחוזי שומן 23.6%.

הנתונים שלי:
גיל 43.
משקל 63.4.
אחוזי שומן 23.6%

השאלה היא מה אני צריך לעשות לפי הנתונים שלי בלי לרדת לתת משקל ?
תודה.

אשמח אם נצליח לחדד יותר את הנושא.
את האמת אני קצת מבולבל.

אה?
איך אשאר באותו משקל וארד באחוזי שומן, בוא תפתח את עייני.

מתאמן מתחיל (עם מסת שומן שגדולה מ20% בוודאי) יכול לעלות במסת שריר במאזן ניטרלי, וזאת - מבלי לעלות במשקל.
האנרגיה לתהליך הזה מתועלת ממסת שומן. אז לא רק שהוא יעלה במסת שריר, הוא ירד גם במסת השומן.

(וגם אם באורח קסם הוא לא היה יורד במסת השומן, הוא עדיין היה יורד באחוז שומן.)

וגם אם הוא יעלה במשקל (מאזן קלורי חיובי קטן מאוד) - הוא כנראה ירד באחוז שומן.

נערך לאחרונה:
יש הבדל בין אחוז שומן למסת שומן. אם אתה עולה בשריר אחוז השומן ביחס לגוף יורד
אתה מבין שאחוז שומן זה חלק מהמשקל הגוף שלך? אם אתה 20 אחוז אז יש לך 20 קילו שהם שומן.
ומן הסתם שאם אעלה במסת השריר אחוז השומן ביחס לגוף ירד, אבל הוא עדין ישאר כמו שהיה לפני כן, רק עם מסת שריר גדולה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית