הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גבר בן 60 נפצע בחדר כושר ופונה אחרי החייאה

כל כך הרבה להגיב, לא יודע מאיפה להתחיל.

הנה מה שכתבתי בפייסבוק על הנושא
Aanmelden bij Facebook

תקרא בבקשה את המאמר שלי על תוכנית בבקשה, כשל הוא כמעט מיותר בתוכנית טובה פשוט פאוורליפטינג.

ואולי אכתוב מאמר בקרוב על ההתמודדות המנטלית והפיזית עם משקל המאיים להרוג אותך.

האמת שרציתי לשמוע את דעתך על כשל בהקשר של בודיבילדינג. פאוורליפטינג פחות מעניין אותי אניי חייב להודות.

האמת שרציתי לשמוע את דעתך על כשל בהקשר של בודיבילדינג. פאוורליפטינג פחות מעניין אותי אניי חייב להודות.
בבילדינג יש כמה סיבות למה מוט לא אמור ליפול לך על החזה.

1. אתה עובד עם משקל קל לחזרות, ושומר על אותם עקרונות של פוגרסיב אוברלואד כמו בפאוורליפטינג, רק שאולי עם בבלוק מתקדמים פחות במשקל משבוע לשבוע כי ההתאוששות מספיק טובה למשוך את הבלוק הרבה זמן וכבד ברובו.

2. בחזרות גבוהות הכשל מטושטש. עשיתי דדליפט עם 87.5 ק"ג ל80 חזרות, כבר ב40 הייתי בכשל ולא יכולתי להמשיך, וב60 זה היה נראה לי לא אנושי, ב80 כבר הרגשתי שיכולתי להמשיך, אבל הייתי כל כך מסוחרר שחששתי שאתעלף. בקיצור, כוונתי שהכשל בחזרות גבוהות הוא לא אבסולוטי כמו RM1. הוא מנטלי, ותוכנית טובה לא צריכה להביא אותך לכשל כזה.

3. אין הבדל כמעט בין בילדינג וליפטינג בשלב פיתוח הכוח של פאוורליפטינג. לואי סימונס אומר שהתוכנית שלו זה בילדינג שפעם בכמה זמן מרימים כבד. בקיצור, אותם עקרונות נכונים לשתי התחומים.

אם הייתי עובד בילדינג, כנראה שהייתי עובד עם 100 ק"ג בבנץ' ל15-20 חזרות, אם הייתי נכשל בזה, זה לא מרגיש לי כזה נורא שישב על החזה שלי עד שימאס לי, או שאסיט את זה לצד. במילים אחרות, תוכנית עם נפח גבוה, וזמני מנוחה קצרים משאירים אותך עם פחות מ60% מהRM1 שלך, תחשב כמה זה אצלך ותגיד לי אם לא תצליח להתמודד עם זה.

נכון, עדיף לא לסגור, אבל אני רגיל לסגור.

איך נחלצים? אם אתם עובדים עם משקל שפוי, וזה לא ברח לכם מהיד במכה, מניחים את המוט על החזה, ועוזבים את יד שמאל לאט לאט תוך כדי שמעלים את יד ימין עם המוט ככה שהמוט בצד שמאל יגיע לריצפה, משם מחליקים את הגוף לצד ימין מתחת למוט.

פשוט וקל, ביצעתי את זה עם 145 ק"ג שלא היה אמור להיכשל, אבל בראש שלי חשבתי מה יהיה אם... והגוף שלי החליט אם...

אולי אעשה סרטון לזה, עם משקל מכובד.

פוגרסיב אוברלואד לא אומר להגיע לכשל, זה אומר תמיד להוסיף, אני עובד בנץ' בלי ספוטר כל הבלוק שלי, כרגע עושה 10 סטים 5 חזרות 3 פעמים בשבוע. התקדמתי בהדרגה, וכרגע אוחז ב147.5 ק"ג, וממשיך להתקדם.

אכן אפסיק את הבלוק מוקדם מהצפוי בגלל שאין לי ספוטר אולי (אולי), אבל זה לא יפגע ההתקדמות שלי בכי הוא זה, כשל או קרוב לזה לא בונה אותי.
שיטה נחמדה אבל לדעתי Roll of shame יותר טוב

קבצים מצורפים

• 89203AEF-6D0E-4CDC-9A57-3BBFA4BFFF6D.jpeg
    89203AEF-6D0E-4CDC-9A57-3BBFA4BFFF6D.jpeg
    KB 144.8 · צפיות: 114
מה הכוונה בלי שמירה?

בלי שמישהו יעמוד מעליו וישגיח שבמידה והמתאמן מגיע לכשל הוא ירים לו את המוט כדי שלא ייפול לו על החזה.
רוב הפציעות שקורות מבנץ' קורות בגלל היעדר טכניקה נכונה או העמסה מיותרת של משקל שאין בכוחו של המתאמן להרים וזה גורר ליקויים בטכניקה שגוררים פציעות. לא הייתי מאשים את המתקן ב-99.9 מפציעות הבנץ, זה תרגיל שאם עושים אותו כמו שצריך ובמשקל שהמתאמן מורגל לו (ואם לא מורגל אז לפחות שיהיה ספוטר) אפשר גם להניח את המוט על שתי קורות עץ ולא יקרה כלום.
אגב, מה זה אומר "המתאמן הכי חזק שהרים מעל 100"? כמה מעל 100? זה לא משקל יוצא דופן, מה שמחזק את התחושה שמדובר בעיקר בליקוי בטכניקה או בהעמסת משקל מיותרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית