הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גבר בן 60 נפצע בחדר כושר ופונה אחרי החייאה

זה מקרה מצער.
אבל צריך להיות מוכשר להיפצע, או חסר מזל.
אמרו שהמוט נפל הצוואר, לא יודע איך ולמה.

לכל מי שמפחד מהתרגיל, תתחילו להימנע מהליכה או כל כושר גופני, כי יש גם שם לא פחות סיכונים.

אני ממשיך לעשות בנץ' לבד בלי ספוטר, רק פעם אחת נכשלתי עם משקל על החזה לבד, והמשקל היה סגור (145 ק"ג) הצלחתי להחלץ מזה די בקלות, אני מעביר קורסים למי שמעוניין בפרטי תמורת מחיר סימלי של 10,000 ש"ח לטובת הכלל, ללא מטרות רווח.

ההמלצה שלי, תתרגלו להרים לבד בלי ספוטרים עם משקל שאתם יודעים שאתם מצליחים, ככה תהיו הכי בטוחים.
להסתמך על אדם אחר גורם לך להרים משקל כבד מידי, ולא לתרגל את החלקים החשובים ביותר של התרגיל, ההוצאה וההחזרה.

אני ממשיך לעשות בנץ' לבד בלי ספוטר, רק פעם אחת נכשלתי עם משקל על החזה לבד, והמשקל היה סגור (145 ק"ג)

לדעתי במצב כזה שאתה בלי ספוטר (או במכון ביתי) אולי עדיף שהפלטות לא יהיו נעולות, ככה אפשר להסיט את המוט לאחד הצדדים ולהיחלץ. לא יודע איך בדיוק הצלחת

החלקים החשובים ביותר של התרגיל, ההוצאה וההחזרה
נכון, ואולי על זה כדאי לכתוב מאמר (אני מאמין שזה באמת יהיה פרקטי גם לבעלי ניסיון וגם למתחילים)

זה מקרה מצער.
אבל צריך להיות מוכשר להיפצע, או חסר מזל.
אמרו שהמוט נפל הצוואר, לא יודע איך ולמה.

לכל מי שמפחד מהתרגיל, תתחילו להימנע מהליכה או כל כושר גופני, כי יש גם שם לא פחות סיכונים.

אני ממשיך לעשות בנץ' לבד בלי ספוטר, רק פעם אחת נכשלתי עם משקל על החזה לבד, והמשקל היה סגור (145 ק"ג) הצלחתי להחלץ מזה די בקלות, אני מעביר קורסים למי שמעוניין בפרטי תמורת מחיר סימלי של 10,000 ש"ח לטובת הכלל, ללא מטרות רווח.

ההמלצה שלי, תתרגלו להרים לבד בלי ספוטרים עם משקל שאתם יודעים שאתם מצליחים, ככה תהיו הכי בטוחים.
להסתמך על אדם אחר גורם לך להרים משקל כבד מידי, ולא לתרגל את החלקים החשובים ביותר של התרגיל, ההוצאה וההחזרה.

איך נחלצת מזה?

ולא הבנתי איך אפשר לעשות פרוגרסיב אוברלוד יעיל כאשר המתאמן חושש לדחוף את עצמו כי אין מי שיציל אותו בכשל.

לדעתי במצב כזה שאתה בלי ספוטר (או במכון ביתי) אולי עדיף שהפלטות לא יהיו נעולות, ככה אפשר להסיט את המוט לאחד הצדדים ולהיחלץ. לא יודע איך בדיוק הצלחת
נכון, עדיף לא לסגור, אבל אני רגיל לסגור.

איך נחלצים? אם אתם עובדים עם משקל שפוי, וזה לא ברח לכם מהיד במכה, מניחים את המוט על החזה, ועוזבים את יד שמאל לאט לאט תוך כדי שמעלים את יד ימין עם המוט ככה שהמוט בצד שמאל יגיע לריצפה, משם מחליקים את הגוף לצד ימין מתחת למוט.

פשוט וקל, ביצעתי את זה עם 145 ק"ג שלא היה אמור להיכשל, אבל בראש שלי חשבתי מה יהיה אם... והגוף שלי החליט אם...
איך נחלצת מזה?

ולא הבנתי איך אפשר לעשות פרוגרסיב אוברלוד יעיל כאשר המתאמן חושש לדחוף את עצמו כי אין מי שיציל אותו בכשל.
אולי אעשה סרטון לזה, עם משקל מכובד.

פוגרסיב אוברלואד לא אומר להגיע לכשל, זה אומר תמיד להוסיף, אני עובד בנץ' בלי ספוטר כל הבלוק שלי, כרגע עושה 10 סטים 5 חזרות 3 פעמים בשבוע. התקדמתי בהדרגה, וכרגע אוחז ב147.5 ק"ג, וממשיך להתקדם.

אכן אפסיק את הבלוק מוקדם מהצפוי בגלל שאין לי ספוטר אולי (אולי), אבל זה לא יפגע ההתקדמות שלי בכי הוא זה, כשל או קרוב לזה לא בונה אותי.

נכון, עדיף לא לסגור, אבל אני רגיל לסגור.

איך נחלצים? אם אתם עובדים עם משקל שפוי, וזה לא ברח לכם מהיד במכה, מניחים את המוט על החזה, ועוזבים את יד שמאל לאט לאט תוך כדי שמעלים את יד ימין עם המוט ככה שהמוט בצד שמאל יגיע לריצפה, משם מחליקים את הגוף לצד ימין מתחת למוט.

פשוט וקל, ביצעתי את זה עם 145 ק"ג שלא היה אמור להיכשל, אבל בראש שלי חשבתי מה יהיה אם... והגוף שלי החליט אם...

אולי אעשה סרטון לזה, עם משקל מכובד.

פוגרסיב אוברלואד לא אומר להגיע לכשל, זה אומר תמיד להוסיף, אני עובד בנץ' בלי ספוטר כל הבלוק שלי, כרגע עושה 10 סטים 5 חזרות 3 פעמים בשבוע. התקדמתי בהדרגה, וכרגע אוחז ב147.5 ק"ג, וממשיך להתקדם.

אכן אפסיק את הבלוק מוקדם מהצפוי בגלל שאין לי ספוטר אולי (אולי), אבל זה לא יפגע ההתקדמות שלי בכי הוא זה, כשל או קרוב לזה לא בונה אותי.

אשמח אם תעשה סרטון. הדרך שתיארת מעניינת אבל קשה לי לדמיין את זה עובד. כאילו איך אתה מניח 140 קילו על בית החזה? ואיך אתה מעלה את יד ימין אחרי שכבר הגעת לכשל?

לגבי פרוגרסיב אוברלוד, יש לנו תפיסה מאוד שונה של העקרון הזה. אני רואה כישלון כחלק בלתי נפרד מפרוגרסיב אוברלוד.

פרוגרסיב אורלוד בשבילי זה להציב עובדה לגוף כל אימון מחדש. אתה בעצם אומר לגוף שלך, "היום אתה הולך לבצע יותר ממה שביצעת אימון קודם".אם הגוף נענה לדרישה, מצוין. זה אומר שעשית הכול נכון והצלחת להתאושש מאימון קודם, אם הוא לא נענה, אתה נכשל ונאלץ לנסות אימון הבא. אבל אם הגוף יענה לדרישה או לא, זה לא בשליטתך. ולא משהו שאפשר באמת לצפות מראש, כל עוד אתה באמת מתמסר לתת הכול עד כשל.

פרוגרסיב אורלוד בשבילי זה להציב עובדה לגוף כל אימון מחדש. אתה בעצם אומר לגוף שלך, "היום אתה הולך לבצע יותר ממה שביצעת אימון קודם".אם הגוף נענה לדרישה, מצוין. זה אומר שעשית הכול נכון והצלחת להתאושש מאימון קודם, אם הוא לא נענה, אתה נכשל ונאלץ לנסות אימון הבא

וזה למה יש לו בנץ 180 ולך לא

אבל אם הגוף יענה לדרישה או לא, זה לא בשליטתך. ולא משהו שאפשר באמת לצפות מראש, כל עוד אתה באמת מתמסר לתת הכול עד כשל.

נגעת בנקודה חשובה, ואני חושב שזה נאמר פה בעבר אבל אגיד בכל זאת.. וויליפטינג זה ספורט עם לקיחת סיכונים, ואני לא מאמין שמישהו הצליח להגיע למשקלים שלצורך העניין אלחנן הגיע אליהם ועשה את זה בכל פעם בצורה כל כך מבוקרת ובלי טיפה של ספק אם יצליח או לא.

ואני חושב שאם יש נושא שאולי כדאי לשפוך עליו קצת אור אז זה זה, ומאמר מקצועי/דעה יכול בהחלט לתרום @elchonon
(בהיבט של ״לקיחת סיכונים״ ובהיבט של כניסה/יציאה עם מוט כבד)

תגובה מאוד חכמה.

אבל מאוד נכונה... איך שלא תסתכל על זה..

נגעת בנקודה חשובה, ואני חושב שזה נאמר פה בעבר אבל אגיד בכל זאת.. וויליפטינג זה ספורט עם לקיחת סיכונים, ואני לא מאמין שמישהו הצליח להגיע למשקלים שלצורך העניין אלחנן הגיע אליהם ועשה את זה בכל פעם בצורה כל כך מבוקרת ובלי טיפה של ספק אם יצליח או לא.

ואני חושב שאם יש נושא שאולי כדאי לשפוך עליו קצת אור אז זה זה, ומאמר מקצועי/דעה יכול בהחלט לתרום @elchonon

התגובה שלו לא תרמה בכלום לדיון. נכונה? הוא מכיר אותי/יודע מה המטרות שלי/ מה ניסית ולא ניסיתי להשיג בעבר? סתם זרק את זה בלי שום קונטקסט.

אגב, לא טענתי שאני צודק ואלחנן טועה. האמת שציטטתי אותו כי מאוד מעניינת אותי הדעה שלו בנושא בתור פאוורלפיטר. אני מאמין שהשימוש בכשל ישתנה מאוד בין תרגיל לתרגיל ובכלל בין מטרה למטרה. כנראה פאוורליפטר שמבצע 5 חזרות בתרגילים מורכבים לא ישאף להגיע לכשל, אבל מה לגבי בודיבילדר שעושה תרגיל מבודד לשריר קטן?

לא חושב שיש מקום לדבר כזה.

זוכר שקראתי מחקר על המניעים הפסיכולגיים של ספורטאי הישג, חובבנים ומתחילים

ואין פשוט הבדל.

לכל אחד בלי קשר לרמת הנסיון שלו, תחום שלו יש סיבות שונות להכנס מתחת למוט. אני באמת השלמתי עם העובדה שאני הולך להפצע מתישהו וזה שווה את זה מבחינתי, לוקח על זה אחראיות. המטרות שלי שוות יותר מזה. אלחנן אחרת אולי, ריץ פיאנה אחרת. וכו וכו' וכו'

התגובה שלו לא תרמה בכלום לדיון. נכונה? הוא מכיר אותי/יודע מה המטרות שלי/ מה ניסית ולא ניסיתי להשיג בעבר? סתם זרק את זה בלי שום קונטקס.

אני סבור שבהינתן התאוששות / תכנית מתאימה / טכניקה טובה, הגורם המגביל הוא לרוב מנטלי (לקיחת סיכונים)
בייחוד שמדובר במשקלים גבוהים. whale שהגיב לך לצורך העניין, נראה שפחות מעניינת אותו הטכניקה והוא פשוט מרים, למרות מה שאמרו לו

לכן אני לא חושב שזה נאמר באופן אישי אליך, אלא יותר בשביל להציג תמונת מצב בתחום

אני באמת השלמתי עם העובדה שאני הולך להפצע מתישהו וזה שווה את זה מבחינתי, לוקח על זה אחראיות

בדיוק על זה אני מדבר. אתה מוכן למתוח את קצה גבול היכולת במרכאות, וכשזה עובד אתה מגלה שבעצם זה לא הקצה גבול יכולת שלך. וזה עוזר לך להרים משקלים כבדים יותר. במבחן התוצאה זה מה שקורה. גם אחרים ששוברים שיאים עושים את זה בדרך שלהם, בצורה מבוקרת יותר או פחות. בוא נזכור גם שאם נכשלים, בניגוד לקפיצה לגובה, לא תיפול על מזרון. זה יותר מורכב מזה. אם מישהו רוצה להגיע להישג יפה וכל הזמן מפחד להיפצע, סביר להניח שיקח לו משמעותית הרבה יותר זמן, אם יצליח בכלל. לעניות דעתי.

נערך לאחרונה:
כל כך הרבה להגיב, לא יודע מאיפה להתחיל.

הנה מה שכתבתי בפייסבוק על הנושא
Aanmelden bij Facebook
אשמח אם תעשה סרטון. הדרך שתיארת מעניינת אבל קשה לי לדמיין את זה עובד. כאילו איך אתה מניח 140 קילו על בית החזה? ואיך אתה מעלה את יד ימין אחרי שכבר הגעת לכשל?

לגבי פרוגרסיב אוברלוד, יש לנו תפיסה מאוד שונה של העקרון הזה. אני רואה כישלון כחלק בלתי נפרד מפרוגרסיב אוברלוד.

פרוגרסיב אורלוד בשבילי זה להציב עובדה לגוף כל אימון מחדש. אתה בעצם אומר לגוף שלך, "היום אתה הולך לבצע יותר ממה שביצעת אימון קודם".אם הגוף נענה לדרישה, מצוין. זה אומר שעשית הכול נכון והצלחת להתאושש מאימון קודם, אם הוא לא נענה, אתה נכשל ונאלץ לנסות אימון הבא. אבל אם הגוף יענה לדרישה או לא, זה לא בשליטתך. ולא משהו שאפשר באמת לצפות מראש, כל עוד אתה באמת מתמסר לתת הכול עד כשל.
תקרא בבקשה את המאמר שלי על תוכנית בבקשה, כשל הוא כמעט מיותר בתוכנית טובה פשוט פאוורליפטינג.

ואולי אכתוב מאמר בקרוב על ההתמודדות המנטלית והפיזית עם משקל המאיים להרוג אותך.

איך מוטות בטחון בבנץ אינם מגבילים טווח תנועה?

ממקמים את המוטות בגובה שמצד אחד נמוך מספיק בשביל טווח תנועה מלא, אבל מצד שני אם המוט יפול אז זה המוט ימעך לך קצת את החזה אבל לא יצא מהצד השני. מיותר לציין שלא לכולם זה ככה מדויק
פרסמו פה לא מזמן סרטון של ליפטר שהמוטות ביטחון היו מספיק נמוכים כך שהוא חטף מכה אבל עדיין יצא בחיים.

איזה סרט.. תמיד שרואה כאלה כתבות פתאום אני בלחץ לעשות בנץ' חחח ובדיוק התחלתי לעשות ל 105 קילו.
איך אבל זה נפל לו על הצוואר? אני כבר 3 שנים עושה בנץ ואף פעם לא הרגשתי שזה מחליק או משהו בגלל זה מלחיץ לקרוא שלמתאמן כל כך מנוסה זה יכול לקרות כזה דבר. שלא נדע!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית