הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה של טירון ;-)

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
האם באמת טווח החזרות משפיע כל כך כמקדם של תהליך כמו היפרטרופיה או כוח מרבי או סיבולת?

ממה שאני מבין, גנטיקה היא הגורם המרכזי, עם חלק הארי במשוואת המשתנים המשפיעים על כוח מרבי.
מאחר ועל גנטיקה אי אפשר להשפיע אז נזרוק אותה מהחלון כרגע.

שנית, מה שכן אפשר להשפיע עליו הוא תזונה וממה שהבנתי עד היום, אימון חרא עם תזונה טובה יהיה טוב יותר מאימון טוב עם תזונה חרא, ותזונה היא משתנה חשוב יותר בסך הכל הכללי.

בהנחה שאני צורך את כמות החלבון הנדרשת: כמה משמעות יש לכמות החזרות בסט? האם סטים של 3 חזרות על rpe8-9 תקדם בהכרח יותר פיתוח כוח מאשר 8-10 חזרות על rpe8-9 שתקדם יותר היפרטרופיה?
על מנת לחדד את הנקודה אם נניח אני מסוגל לעשות כרגע 10 חזרות של לחיצת חזה עם 80 קילו - ונניח שאני מבצע ארבעה סטים אם 80 קילו בטווח של בין שמונה ל10 חזרות כאשר כל סט מסתיים זה מרחק של חזרה או חצי חזרה מכשל..
אם לעומת זאת אני לוקח 90 קילו לארבעה סטים של בין 4 ל-6 חזרות או אפילו 95 קילו לארבעה סטים של בין שתיים לשלוש חזרות

האם בדוגמה האחרונה בהכרח האפקט היה פחות היפרטרופיה ויותר כוח לעומת הדוגמה הראשונה שבה דיברתי על משקל של 80 קילו?

זה תלוי בשאר הנפח שלך אבל אם אתה רוצה תשובה קצרה אז זה כן משנה.
כי יותר חזרות אומר יותר נפח משמעותית שזה אחת הסיבות המשמעותיות להיפרטרופיה.
כמובן שזה עד גבול מסויים כי צריך גם יחס מסויים של עצימות

לא הבנת ממש טוב, גם עם התזונה הכי טובה בעולם אתה לא תתקדם אם התכנית שלך תהיה זבל(אם בכלל תהיה "תכנית")
בהנחה שהנפח זהה אתה תעלה מסת שריר בלי קשר לכמות החזרות, אולי פשוט תצטרך להוסיף עוד קצת מבודדים להוסיף נפח(בלי לגרום לתשישות מערכת עצבים, נניח סמולוב זה נפח גבוה ומאוד אונס מערכת עצבים)

ובאופן כללי- בלי לפגוע השאלות שלך סופר סופר כלליות ונראה שאתה מנסה לקחת עצה מכל אחד ולהרכיב את "הפאזל המושלם", בתור אחד שהיה גם ככה אני באמת ממליץ לך לשלם כמה מאות שקלים ולקחת מאמן טוב שילווה אותך, אתה תתקדם הרבה הרבה יותר טוב ככה ולא תסתבך כל הזמן

• פותח/ת השרשור
כן, אני מתחיל עם עניין של ייעוץ מיום חמישי.
התשובה של @Sonoss מובנת לי. השאלה יותר הייתה תיאורטית. אני אפילו לא בטוח מה חשוב לי יותר, להגדיל מסה או לשפר כוח מרבי(הם יכולים גם להגיע יחדיו כן?) ורציתי להבין איפה כדי לי יותר להתפקס מבחינת כמות חזרות פר סט.

כן, אני מתחיל עם עניין של ייעוץ מיום חמישי.
התשובה של @Sonoss מובנת לי. השאלה יותר הייתה תיאורטית. אני אפילו לא בטוח מה חשוב לי יותר, להגדיל מסה או לשפר כוח מרבי(הם יכולים גם להגיע יחדיו כן?) ורציתי להבין איפה כדי לי יותר להתפקס מבחינת כמות חזרות פר סט.

בדרך כלל שניהם לא הולכים טוב ביחד כשאתה רוצה להתקדם בשניהם בו זמנית. אולי בבלוקים שווה לנסות. אם זה מובן לך מה שאני אומר צריך להיות מובן לך טווח החזרות.. סתם דוגמא למסת שריר 8-16, לכח מתחת לזה אבל ה לא כלל ברזל לפעמים מגוונים גם בזה

צריך להסתכל על זה בראיה לטווח רחוק

מה שבונה בסופו של דבר שריר הוא מגמת השינוי לטובה בנפחי העבודה. כמות הסטים /תרגילים שתעשה באימון נתון פחות משנה מאשר השיפור בחודש-2-3

מנקודת המבט הזו, תקיפת חולשות בעזרת בחירת טווחי חזרות מתאימות יהיה אופטימלי לבניית שריר. אם סבולת השריר שלך טובה אבל אתה פשוט חלש, אולי תקופה ממקודת בטווחי חזרות נמוכים יותר תעזור לשיפור כוח מירבי, כתוצאה מכך תאפשר עבודה במשקלים גבוהים יותר לחזרות וכך תקדם אותך הלאה.

עכשיו מעבר לכך, נפח עבודה גבוה ככל הוא מנבה להיפרטרופיה, אבל רוב הגירוי נמצא בקרבה מסוימת לכשל. 5RIR צפונה. אז בהקשר הזה טווח החזרות שולי כל עוד אתה בקרבה מסוימת לכשל. שוב שולי לא לא רלוונטי. ומעבר לכך, אפילו אם זה נכון עבודה בקרבה לכשל בתדירות גבוה תגרום לעייפות מצטברת שתוביל לפגיעה בביצועים, שתוביל לירידה במסת שריר. ענייין של איזון ותכנון

לגבי איזה אימון יהיה עדיף, זה דיון שולי, זה לא נקודה שצריכה לעלות כי השאיפה היא לשמור על תזונה מספקת ולעשות כל אימון כמו שצריך.

קצת קצה קרחון אבל אתה מבין את המסר. ?

• פותח/ת השרשור
@Whale
מבין לחלוטין ותשובה מאוד מנומקת. במילים אחרות אתה מדבר על ה-Effort כגורם המשמעותי פה וזה אגב מאד הגיוני גם

בדרך כלל שניהם לא הולכים טוב ביחד כשאתה רוצה להתקדם בשניהם בו זמנית. אולי בבלוקים שווה לנסות. אם זה מובן לך מה שאני אומר צריך להיות מובן לך טווח החזרות.. סתם דוגמא למסת שריר 8-16, לכח מתחת לזה אבל ה לא כלל ברזל לפעמים מגוונים גם בזה
יש לך ריפרנס שזה לא עובד או שאתה סתם רושם כי זה מה שנראה לך?

יש לך ריפרנס שזה לא עובד או שאתה סתם רושם כי זה מה שנראה לך?

מספיק לי לראות מתאמני כח שמתאמנים רק לכח ומתאמני היפרטרופיה שמתאמנים רק להיפרטרופיה.
לא מכיר הרבה שעושים את שניהם ביחד ואשכרה הולך להם טוב ושהם לא מתחילים

מספיק לי לראות מתאמני כח שמתאמנים רק לכח ומתאמני היפרטרופיה שמתאמנים רק להיפרטרופיה.
תכיר. מתאמני כוח צריכים לעבוד על היפרטרופיה

בין אם בבלוקים נפרדים, או במקביל.

בקיצור סיינס ברו.
אני כן אסכים שאם אתרכז במשהו אחד יהיה לי קל יותר להתקדם, אבל זה ממש לא אומר שלא אוכל להתקדם עם שניהם ביחד כשאני מתאים את התוכנית בצורה נכונה בלי לשבור לעצמי תגוף.
אז אני משלב אותם, ותתפלא אני באחלה משקלים.

אני יודע אבל זה עדיין בשביל להתחזק.
תמיד יש צד אחד שאתה ממקסם יותר..
כי יש מטרות על שונות

גם כמפתח גוף המטרה היא להתחזק. כוח ושריר באים יד ויד.

אולי אצל פוארליטר זה יבוא לידי ביטוי ב1rm

ואצל מפתח גוף בשיפור משקלי עבודה בתרגילים שהוא מודד בהם שיפור.

כי יש מטרות על שונות

גם כמפתח גוף המטרה היא להתחזק. כוח ושריר באים יד ויד.

אולי אצל פוארליטר זה יבוא לידי ביטוי ב1rm

ואצל מפתח גוף בשיפור משקלי עבודה בתרגילים שהוא מודד בהם שיפור.

כוח ושריר באים יד ביד אבל ההבדל בניהם עדיין גדול.
בגלל זה בסופו של דבר קשה למקסם את שניהם ביחד

בהנחה שאני צורך את כמות החלבון הנדרשת: כמה משמעות יש לכמות החזרות בסט? האם סטים של 3 חזרות על rpe8-9 תקדם בהכרח יותר פיתוח כוח מאשר 8-10 חזרות
כן. ואל תקשיב למי שאומר אחרת.

המדע כבר הוכיח את זה: אתה תקבל היפרטרופיה גדולה בין 30%-85% משקל מה1rm שלך. זה יוצא בין 5-30 חזרות.
זאת אומרת שכל עוד תעשה סטים בין 5-30 חזרות תקבל כנראה אותה היפרטרופיה(כמובן סטים קרובים לכשל)
וכמובן ככל שאתה יורד בטווח החזרות, אתה משיג יותר כוח
כוח ושריר באים יד ביד אבל ההבדל בניהם עדיין גדול.
בגלל זה בסופו של דבר קשה למקסם את שניהם ביחד
לא בהכרח

לרוב כוח בא ביחד עם מסת שריר,
אבל מסת שריר לא בהכרח באה עם כוח
5-30

כן. ואל תקשיב למי שאומר אחרת.

המדע כבר הוכיח את זה: אתה תקבל היפרטרופיה גדולה בין 30%-85% משקל מה1rm שלך. זה יוצא בין 5-30 חזרות.
זאת אומרת שכל עוד תעשה סטים בין 5-30 חזרות תקבל כנראה אותה היפרטרופיה(כמובן סטים קרובים לכשל)
וכמובן ככל שאתה יורד בטווח החזרות, אתה משיג יותר כוח

לא בהכרח

לרוב כוח בא ביחד עם מסת שריר,
אבל מסת שריר לא בהכרח באה עם כוח

מאיפה הבאת את זה. אם כבר מי שמסיבי בדרך כלל די חזק. אני רואה הרבה חזקים שלא מסיביים
אבל מה שאמרתי לא לוקח את זה יותר מברוסייאנס

מאיפה הבאת את זה. אם כבר מי שמסיבי בדרך כלל די חזק. אני רואה הרבה חזקים שלא מסיביים
אבל מה שאמרתי לא לוקח את זה יותר מברוסייאנס
אז לא הבנתי אתה אומר בדיוק את מה שאני אמור?
מסיבי= יותר מסת שריר מבחינתך?

אם כן זה בדיוק כמו שאמרתי, מי שצובר מסת שריר בהכרח יצבור גם כוח(כמובן שנמוך יותר לעומת אם הוא היה מתאמן ספציפית לכוח)

ומי שמתאמן לכוח(בלי שום עבידה על היפרטרופיה) לא ממש יבנה הרבה מסת שריר

אם כן זה בדיוק כמו שאמרתי, מי שצובר מסת שריר בהכרח יצבור גם כוח(כמובן שנמוך יותר לעומת אם הוא היה מתאמן ספציפית לכוח)

אבל שוב לא חושב שזה השוואה להסתכל על אנשים.. כמעט כולם בין אם אתה מתאמן באדיבילדינג או פאורליפטינג עבדו גם על היפרטרופיה וגם על כוח, גם אם לא במכוון, אז בכל מקרה לכל אחד יהיה מסת שריר וכוח בהתאם להיסטוריית אימונים שלהם

אם הוא לא יעבוד גם על היפרטרופיה כנראה שככה או ככה הוא לא יגיע רחוק.
בסופו של דבר אנשים בוחרים את מה שהם טובים גנטית בהם אל תשכח.
אז אם אתה חזק אתה יכול להראות לא מסיבי בכלל ולהיות חזק. ואם אתה מסיבי ותמיד הרגשת יחסית חלש לזנח יותר את ההתחזקות

hmm
@elchonon
אתה עובד נפח במקביל?
יש לי תמיד נפח גבוה.
זה לא הכי קוסם למתפח גוף סוג הנפח שלי, אבל אני תמיד עם נפח גבוה.

לבנץ' ספציפי אני כרגע עושה 30 סטים בשבוע של 5 חזרות. אמנם הורדתי בסקוואט ודדליפט לבערך 11 סטים סקוואט, 11 דדליפט, אבל ברגיל זה איפשהו ב15-30 סטים כל אחד.

אני בדרך כלל לא מתעקב על בידודים לחזרות גבוהות עם סטים נמוכים, אבל מידי פעם אכניס כמה תרגילים כאלו אם צריך.

היפרטרופיה קורה לי גם בסט עם 3 חזרות אם זה ממש קשה, אבל זה רק ממש קשה חצי מהבלוק אולי.

להיות חזק ולהישאר קטן יחסית זה כישרון, זה לא קורה סתם. אם תתאמן כוח אתה תגדל, אם תעלה עצימות ותוריד נפח, ותהיה מאוד ספציפי רק סקוואט, בנץ' ודדליפט יש סיכוי שתצליח להישאר קטן.

בגדול, אפשר לעבוד כוח, ולסגור בסוף האימון עוד 30 דק' בילדינג מבודד קל לחזרות גבוהות.
תתקדם בכוח טיפה יותר לאט אולי, וגם בפיתוח גוף תתקדם מעט לאט יותר, אבל זה לא משמעותי.

פאוורליפטינג ובילדינג כל כך דומים שזה לא בעיה לשלב, זה רק יעקב אותך טיפה כמו שאם תשלב בתוכנית שלך ריצה או אירובי קשוח, אבל קצת אירובי רק יעשה טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית