עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
היי .קראתי לאחרונה מאמר פה באתר.אני כרגע לא מוצא אותו.
היה רשום שם שיש תופעה בהרמת משקולות לחוסר גמישות בכלי הדם (משהו כזה) וזה מגביר את הסכנה להתקף לב.
מישהו פה מכיר על מה מדובר?
יש תוסף שעוזר לתופעה?
מעולם לא עלה בדעתי,שהרמת משקולות ״מקשיחה את העוקרים״מצאתי.
מאמר של ברק.א על נפח .
ציטוט:
הרמת משקולות מעודדת התקשות עורקים, שידועה כמעלה את הסיכוי להתקפי לב, לשבץ ולבעיות רבות אחרות, עשיית אירובי במקביל, יכולה להקטין מאוד אפקט זה.
ההשפעה של התדירות, העצימות, הנפח וסוג האימון על שטח החתך של השריר - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
מצאתי.
מאמר של ברק.א על נפח .
ציטוט:
הרמת משקולות מעודדת התקשות עורקים, שידועה כמעלה את הסיכוי להתקפי לב, לשבץ ולבעיות רבות אחרות, עשיית אירובי במקביל, יכולה להקטין מאוד אפקט זה.
ההשפעה של התדירות, העצימות, הנפח וסוג האימון על שטח החתך של השריר - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
באימוני כח(לדוגמא סקוואט) מגיעים לדופק גבוהה,כמעט כמו אירובי.אני חושב שמדובר על טרשת עורקים, בכל מקרה הנה מה שמצאתי בעניין.
עד כה מחקרים מעטים בדקו את השפעת אימון גופני על מסת רקמת השומן האפיקרדיאלית והפֶּריקרדיאלית (גורמים מעודדי טרשת)
השפעות תוכנית ההתערבות של האימון הגופני על מסת רקמת השומן האפיקרדיאלית והפריקרדיאלית
- בקבוצת הביקורת (ללא אימון גופני) לא חל שינוי מובהק במסת רקמת השומן האפיקרדיאלית (עלתה באופן בלתי מובהק ב-2 גרם).
- אימון סיבולת הוריד את מסת רקמת השומן האפיקרדיאלית ב-8 גרם; בהשוואה בין 2 הקבוצות, אימון סיבולת הוריד ב-9 גרם יותר את מסת רקמת השומן האפיקרדיאלית מאשר קבוצת הביקורת.
- אימון התנגדות כנגד כוח הוריד את מסת רקמת השומן האפיקרדיאלית ב-6 גרם; בהשוואה בין 2 הקבוצות, אימון התנגדות כנגד כוח הוריד ב-8 גרם יותר את מסת רקמת השומן האפיקרדיאלית מאשר קבוצת הביקורת.
- לא נמצא הבדל בין אימון סיבולת לבין אימון התנגדות כנגד כוח בהשפעה על מסת רקמת השומן האפיקרדיאלית.
- שינויים במסת רקמת השומן הפריקרדיאלית לאחר אימון התנגדות כנגד כוח נבדלו מאלה שלאחר אימון סיבולת.
באימוני כח(לדוגמא סקוואט) מגיעים לדופק גבוהה,כמעט כמו אירובי.
אז למה בכלל לעשות אירובי לאחר מכן 😃
הטענה היא שכותב המאמר טעה?
לגבי הרמת משקולות = אירובי אני לא מסכים .
לא מכיר שדופק עולה בעקבות הרמת משקולות ברוב המקרים,אולי רק סקוואט או אימון
אימון משקולות והשפעה על תפקודי לב ריאה - ד"ר איתי זיו
קרוספיט
חושב שזה קשור אבל לא בדיוק אותו הדבר.אני חושב שמדובר על טרשת עורקים