הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מהי כמות החלבון הנדרשת לאחר אימון משקולות? - חדש בפורטל קילוגרם!

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
האם הגוף דורש 20-30 גרם חלבון לאחר אימון התנגדות (משקולות)? האם ניתן לצרוך יותר מכך וכל החלבון יספג בגוף? האם צריכת חלבון גבוהה בארוחה בודדת יעילה יותר מצריכה מתונה?

לקריאה:

מהי כמות החלבון הנדרשת לאחר אימון משקולות?

נכתב ע"י ניר פינק.

תהנו 😃

לגבי מהירות העיכול, אתה מכיר את הסיפור על הסטטיסטיקאי שטבע באגם שהעומק הממוצע שלו מטר אחד?

מהירות העיכול היא משהו שמשתנה גם עם הכמות של החלבון במעי והיא לא אחידה כך שחשוב לשים לב שלפעמים רואים פרופיל חומצות אמינו בדם שבו רוב החלבון נספג בהתחלה ורק זנב קטן משתהה במשך כמה שעות ומוריד את הממוצע.

כך שבממוצע אולי לקח ל40 גרם חלבון ארבע שעות להספג לגמרי, אבל דה פקטו הרוב נספג בהתחלה ובמהירות שלפי איך שהגרפים נראים, גדולה מהקצב הממוצע.

בכל מקרה בכמויות כאלה הסינטזה בשרירים כבר מגבילה ולא העיכול.

וזה אחלה מאמר.

אני מאמין שאין צריכה נקודתית של X חלבון אחרי אימון. יש צורך לספק לגוף חומצות אמינו לאורך כל זמן ההתאוששות לאחר האימון. משך זמן התאוששות תלוי בעצימות האימון ובקבוצת השריר. בדרכ מדובר במשהו כמו 48 שעות. רוב המתאמנים הרציניים מתאמנים מספר ימים בשבוע, כך שמין הסתם ההתאוששות נגררת מאימון לאימון.
אז מה שחשוב זה לצרוך כל היום חלבון ולא נקודתית "אחרי אימון". כמה לצרוך ? יש מספיק כללי אצבע, עדיף לא להיכנס לזה. אבל כל עוד אתה ער תאכל כל שעתיים שלוש....

אני מאמין שאין צריכה נקודתית של X חלבון אחרי אימון. יש צורך לספק לגוף חומצות אמינו לאורך כל זמן ההתאוששות לאחר האימון. משך זמן התאוששות תלוי בעצימות האימון ובקבוצת השריר. בדרכ מדובר במשהו כמו 48 שעות. רוב המתאמנים הרציניים מתאמנים מספר ימים בשבוע, כך שמין הסתם ההתאוששות נגררת מאימון לאימון.
אז מה שחשוב זה לצרוך כל היום חלבון ולא נקודתית "אחרי אימון". כמה לצרוך ? יש מספיק כללי אצבע, עדיף לא להיכנס לזה. אבל כל עוד אתה ער תאכל כל שעתיים שלוש....
הנקודה העיקרית כאן היא שאין חשיבות מסוימת לחלבון אחרי אימון. אפשרי לאכול חלבון ואפשר שלא. נתון לבחירה של אותו אדם והעדפות/התאמות שלו.
להגיע לערכיים סופים חשיבות גדולה יותר מן הסתם.

הנקודה העיקרית כאן היא שאין חשיבות מסוימת לחלבון אחרי אימון. אפשרי לאכול חלבון ואפשר שלא. נתון לבחירה של אותו אדם והעדפות/התאמות שלו.
להגיע לערכיים סופים חשיבות גדולה יותר מן הסתם.
אני מנסה להבין, וזה לא כל כך מה שאני רואה במאמר. דיברו שם על מחקרים נוספים שלא הובאו במאמר ושאין התייחסות אליהם, אבל מהמחקרים שכן הובאו דווקא עדיף לחלק את החלבון לכמויות קטנות (20 גרם) ולאכול אותן מדי כשלוש שעות. זה קצת סותר את התיאוריה של "אכול כפי יכולתך, העיקר שתגיע לערכים בסוף היום".

אני מנסה להבין, וזה לא כל כך מה שאני רואה במאמר. דיברו שם על מחקרים נוספים שלא הובאו במאמר ושאין התייחסות אליהם, אבל מהמחקרים שכן הובאו דווקא עדיף לחלק את החלבון לכמויות קטנות (20 גרם) ולאכול אותן מדי כשלוש שעות. זה קצת סותר את התיאוריה של "אכול כפי יכולתך, העיקר שתגיע לערכים בסוף היום".
לגבי מה שאמרתי יש קצת סטייה מנושא המאמר. כשאמרתי ערכים סופים אני לא מתכוון לצום של 15 שעות, שעה של ארוחה עם כל הערכיים ו8 שעות שינה. ממש לא.
הנקודה שלי(וגם של @Simon357 אני מאמין) היא שאין טעם להיות טרוד מלאכול חלבון ישר אחרי אימון, ושהערכיים סופיים מן הסתם חשובים יותר. ערכיים סופים לאו דווקא אומר להשלים את האוכל בשעה X\Y, זה יכול להיות גם מארוחות מאוזנות במהלך היום.
אני גם בדעה לפזר את החלבון במהלך היום.

• פותח/ת השרשור
בחלק ב׳ יהיו מחקרים שמראים שאפשר לאכול כפי יכולתך

שאלה קצת טיפשית בערה אני אוכל חצי קילו חזה עוף.
יעיל , לא יעיל או שזה לא משנה?

קודם כל מאמר מעולה.
אבל זה לא קצת התעסקות בקקי? למי יש זמן לחלק ארוחות בכלל? זה עיניין מתסכל להכניס רק 20 גרם חלבון לבן אדם שזקוק ל 200 גרם חלבון ביום למשל.

נשמע שמעל 20 גרם החלבון מתבזבז ומתחמצן לפחממות.
נניח 200 גרם חזה עוף , מתוך 60 גרם חלבון, 40 גרם ממננו לא ישמשו כלל לבניית השריר?

כל הנושא נורא מעניין אבל מבלבל.
מצד אחד קוראים מאמר שאומר ש20-25 גם זה מקסימום שצריך לרוויה . יחד עם זאת יש מחקרים שאומרים אחרת ואליהם צריך להתייחס בפועל. אם כך מה מטרת המאמר?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית