הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פוסט עדכונים ותחזיות WSM 2021

אני מתעלם מהאופן שבו אתה קורא ל500 דדליפט:

תכסיס שיווקי

כי הוא השתמש ברצועות, זה מהדברים המטופשים שפשוט עומדים בפני עצמם וכל קורא מתכווץ בכיסא מעצם קריאתם אז אני ממשיך הלאה
(כי יש פריזמה של דרכים לפרק את הטענה הזו והיא מגוחכת בכל כך הרבה רמות שבאמת אין לי זמן לפרק הכל, אני מאמין ש99% מהאנשים מבינים לבד)

במיוחד כי לפי כללי המשחק תור עבר אותו.
מה עם ה525 סקוואט של וולאד אלחזוב
או 500 סקוואט של דניאל בל ללא ציוד

אבל אני סקרן אם אתה באמת באמת לא מבין שכשאומרים האדם החזק בהיסטוריה מדברים על בנאדם עם כח חסר תקדים ב-כל- התרגילים ולא רק בנישה אחת?

אדי הול בזמן שהחזיק בשיא הדדליפט של 500 קג , עשה בנצ' פרס של 265 ל8 חזרות עם עצירה, כתרגיל עזר זניח שהוא עובד עליו פעם בשבוע בזמן שהוא מרוכז כולו בתוכניות אימונים של סטרונגמן שבנויה לסטרונגמן, אתה כמובן מבין שלרב המוחלט של הפאוורליפטרים שעובדים -רק- לפאוורליפטינג עם תוכניות יעודיות ועם טכניקה של מיקסום כח ומתחרים אין בנצ' פרס של 265 אפילו לחזרה אחת

הבנאדם עשה כשעוד היה חובבן חלש מאד ביחס לעצמו ב2012 5 חזרות של 400 דדליפט בלי חגורה, על מה אנחנו מדברים בכלל?

כי הוא השתמש ברצועות, זה מהדברים המטופשים שפשוט עומדים בפני עצמם וכל קורא מתכווץ בכיסא מעצם קריאתם אז אני ממשיך הלאה
(כי יש פריזמה של דרכים לפרק את הטענה הזו והיא מגוחכת בכל כך הרבה רמות שבאמת אין לי זמן לפרק הכל, אני מאמין ש99% מהאנשים מבינים לבד)
התכסיס השיווקי לא היה ברצועות, הוא הרים בדיוק כמו שמרימים בסטרונגמן.
התכסיס זה לקחת ציוד הדומה לפאוורליפטינג ולבצע את התרגיל בצורה מאוד שונה מהכללים של פאוורליפטינג, ככה אתה מראה את עצמך חזק יותר מכל השיאים שהדדליפטרים האחרים עשו כשלמעשה אין כאן השוואה בכלל.

אף אחד לא קרא לזה שיא העולם בדדליפט סטרונגמן, אלא שיא העולם בדדליפט, כאילו שמישהו פעם ניסה להגיע לשיא כזה.

הרי שיא העולם בדדליפט עם גלגלים כבר עבר את ה500, אין כאן שיא אבסולוטי של דדליפט עם אילטורים, יש כאן שיא עולם בדדליפט שדומה במראה החיצוני לדדליפט פאוורליפטינג.

אבל אני סקרן אם אתה באמת באמת לא מבין שכשאומרים האדם החזק בהיסטוריה מדברים על בנאדם עם כח חסר תקדים ב-כל- התרגילים ולא רק בנישה אחת?

אדי הול בזמן שהחזיק בשיא הדדליפט של 500 קג , עשה בנצ' פרס של 265 ל8 חזרות עם עצירה, כתרגיל עזר זניח שהוא עובד עליו פעם בשבוע בזמן שהוא מרוכז כולו בתוכניות אימונים של סטרונגמן שבנויה לסטרונגמן, אתה כמובן מבין שלרב המוחלט של הפאוורליפטרים שעובדים -רק- לפאוורליפטינג עם תוכניות יעודיות ועם טכניקה של מיקסום כח ומתחרים אין בנצ' פרס של 265 אפילו לחזרה אחת

הבנאדם עשה כשעוד היה חובבן חלש מאד ביחס לעצמו ב2012 5 חזרות של 400 דדליפט בלי חגורה, על מה אנחנו מדברים בכלל?
מעולם לא קראתי לו חלש, רק לא האיש הכי חזק שאי פעם היה. הרי תור הרים בכללי הדדליפט שלו יותר ממנו.

רק לא האיש הכי חזק שאי פעם היה. הרי תור הרים בכללי הדדליפט שלו יותר ממנו.
אתה שוב חוזר על הכשל הזה.
אדי הוכיח יכולות קצה שמיקמו אותו בזמנו ככנראה הלוחץ החזק בעולם בזמן שהחזיק בתואר המושך החזק בעולם, אתלט כח הכי שלם שהעולם ראה בנתיים - אבל תור הוא האדם חזק יותר כי הוא חלש מאד בבנצ' ולחיצות, בינוני מאד בסקוואט אבל הוא הרים 0.2% יותר משקל באדי בדדליפט.
שכה יהיה לי טוב, אני לא מצליח להבין איך דברים מסתדרים אצלך בראש

אף אחד לא קרא לזה שיא העולם בדדליפט סטרונגמן, אלא שיא העולם בדדליפט, כאילו שמישהו פעם ניסה להגיע לשיא כזה.

אתה יודע למה? כי חוץ מה2000 מתחרי פאוורליפטינג בעולם כולו ולמשפחה שלהם שנאלצת להגיע לצפות בתחרויות המשעממות והארוכות שלהם - הספורט הזה ברמה התחרותית לא מעניין את אף אחד כעמט, על המאות פדרציות ואלפי שיאני העולם שבו.
ואת הקהל הרחב שחובב ספורט ומתאמן בעצמו וכן צופה בשלל ענפי הכח - לא אכפת לו שאדי הרים 500 עם רצועות, כי לכולם יש מספיק יכולות עיבוד קוגנטיביות להבין שזה צוואר בקבוק זניח שולי ולא מעניין, מבחינת 99% מהעולם 500 קג זה הדדליפט הכבד ביותר, והוא שיא העולם בדדליפט וככה זה ישאר.

ואגב, הדדליפט ה"חוקי" הכבד ביותר היה של בנדיקט עם ה465 שלו, אתה יודע מה קרה כשהוא הוסיף על עצמו חליפה + רצועה וניסה גם לעשות את ה"תכסיס הזה" של אדי עם 500 קג דדליפט?
המוט לא הגיע לו לברך

נערך לאחרונה:
אתה יודע למה? כי חוץ מה2000 מתחרי פאוורליפטינג בעולם כולו ולמשפחה שלהם שנאלצת להגיע לצפות בתחרויות המשעממות והארוכות שלהם - הספורט הזה ברמה התחרותית לא מעניין את אף אחד כעמט, על המאות פדרציות ואלפי שיאני העולם שבו.
ואת הקהל הרחב שחובב ספורט ומתאמן בעצמו וכן צופה בשלל ענפי הכח - לא אכפת לו שאדי הרים 500 עם רצועות, כי לכולם יש מספיק יכולות עיבוד קוגנטיביות להבין שזה צוואר בקבוק זניח שולי ולא מעניין, מבחינת 99% מהעולם 500 קג זה הדדליפט הכבד ביותר, והוא שיא העולם בדדליפט וככה זה ישאר.

ואגב, הדדליפט ה"חוקי" הכבד ביותר היה של בנדיקט עם ה465 שלו, אתה יודע מה קרה כשהוא הוסיף על עצמו חליפה + רצועה וניסה גם לעשות את ה"תכסיס הזה" של אדי עם 500 קג דדליפט?
המוט לא הגיע לו לברך
כמות השטויות שכתבת כאן מאלץ אותי להפסיק את הדיון איתך.

תקרא קצת ממה שוותיקי הפורום כתבו לאנשים כמוך סרטון - סטפי כהן מסקוויטה בVolcan

• פותח/ת השרשור
אני חושב שיש לך בלבול קשה בין שם של תוכנית טלויזיה להגדרה הבסיסית של מה הוא כח או להיות "חזק"
אדי הול, גם כשזכה, היה Strongman מאד בינוני. ולהוציא באמת את ביל וביג זי (שעוד נגיע אליו) ברב המוחלט של המקרים האדם שמחזיק בתואר ה"האדם החזק בעולם" צריך באופן יותר מדויק להיקרא "האדם שרץ הכי מהר עם שקיות חול במשקל בינוני-כבד" או "האדם שעושה הכי הרבה חזרות תחת הגבלת זמן עם משקל בינוני" , ואין פה באמת שום דבר שיכול להעיד על הזוכה כאדם החזק בעולם.

עכשיו הציטוט על ביג זה טעות נפוצה בקרב, אבל תור?

קודם כל, בדדליפט אדי הול בכלל לא באותה ליגה של ביג זי, ברצועות הכי טוב שביג זי איי פעם עשה הוא באיזור ה440, אדי משך 500, וזה בכלל לא הדדליפט הכי מרשים שלו, אלא הדדליפט בWSM2017 אחרי שבועיים באפריקה, תחרות שלימה של heat, ואז גמר עם סקוואט למקסימום חזרות, משיכת מטוס ולבסוף... משך 475 דדליפט בקלות.
אמר בעצמו שבאותו יום אם היה רענן ולא היה עובר את כל התחרויות שלפני באותו שבוע, היה מושך 520 וזה נראה כמו הערכה סבירה.

סקוואט זה הforte של ביג זי, יש סרטון של אדי עושה 345 ל7 חזרות בלי חגורה עם נעלי ספורט וברכיים חשופות עם מוט wobbly, והרבה מאד חזרות עוד בטנק, עכשיו אני לא רוצה להיכנס למה היה מסוגל לעשות לו היה משקיע בכזה כפאוורליפטר כמו שביג זי היה כשקבע את השיאים שלו בסקוואט, לו היה שם חגורה, רצועה והיה מרוקן את הטנק שלו, אבל גם פה אני מניח, שאם הוא לא היה משווה את ביג זי, הוא כנראה היה עובר אותו בדיי הרבה

Press
עכשיו לטעות הנפוצה: אדי הול הוא הלחצן overhead הטוב בהיסטוריה, ביג זי הוא הלחצן המעוטר בהיסטוריה וצריך להבחין בין הדברים האלו.

ב2012 ביג זי קבע שיא של 214-217 (לא זוכר בידיוק) עם לוג מתכת בינוני-צר, שעלה בפוש פרס יחסית חורק אבל עדיין יפה מאד.
2014 אדי עשה 220 Strict log שטס למעלה,עבר את המצח שלו, ואדי התעלף, עם log באורך של מגרש כדורל (קריטי להמשך)
(באותה תחרות אדי עשה Strict 211 שעלה פחות או יותר כמו לוג ריק. )

עכשיו אם סטרונגמן לא היה ספורט בדיחה (בדיחה רק קצת פחות גרועה מפאוורליפטינג, כבר נגיע לאלחנן) אז בשום יקום לא היה ניתן לערוך השוואה בין לוג באורך של מגרש כדורגל, שכל חצי ס''מ של סטיה מהמרכז באה לידי ביטוי בכך שהמשקל נמצא 40 מעלות מאיפה שהוא אמור להיות ולהוציא אותך משווי משקל, לבין לוג מתכת קטן שיושב לך בידיוק על המרכז ומשמעותית קל יותר לשלוט בו

השיא של ביג זי ב2018 של ה228 (מטורף) גם כן היה בלוג מתכת קטן וצר.

ה220 strict שאדי הפיל על הראש מיציאה על שיווי משקל (שבפוש היה מגיע רק לאלוהים יודע, ולכן הוא לא הלחצן המעוטר, אבל הלחצן החזק ביותר)

צפה בקובץ המצורף 66986

והנה הלוג שאיתו ביג זי קבע את רב המוחלט של השיאים שלו
צפה בקובץ המצורף 66987

הנה סרטון הstrict 220 של אדי:

Bench:
גם פה, אין פה בכלל השוואה, השיא של ביג זי בבנצ' הוא 280 קילו , אדי עוד כחובבן לחץ 300, ובשיאו לחץ 265, ל8 חזרות, עם עצירה.

זה אומר שלהוציא מסקוואט, שהם אולי בו שקולים, אדי הול וביג זי בכלל לא באותה קטגוריה של כח, אדי עשה בStrict logg את כל השיאים שביג זי עשה בpush לארוך כל 20 שנות הקריירה שלו , להוציא את ה228 שביג זי עשה בפוש, והיה מרשים, רק חבל שזו לא הייתה אותה "הרמה" עם לוג מתכת צר, ואין ספק שזה הלוג פרס הכי מרשים שאני ראיתי, ומקנה לביג זי את התואר הלוג ליפטר המעוטר בהיסטוריה. אני רק מאד חלוק על החזק

לגבי דדליפט - זי משך באקסל את ה442.5 שלו. על אותו מוט אדי משך 445 ב2016. ואם נלך לגובה גבוה למשל, אדי לא הצליח להתקרב להאמר דדליפט של זי.
לגבי סקוואט - כשאדי ניצח ב2017 את wsm הוא עשה 15 חזרות עם 700 פאונד. ב2014 או 2015 ביג זי עשה 15 עם 720 פאונד. (ובאותה תחרות אדי עשה 13 אני חושב). אף אחד מהם לא הראה לנו 1rm אמיתי אבל על סמך התוצאות הקיימות - זי מנצח.
מסכים איתך שהלוג מתכת כנראה קל יותר. אבל מה שאתה מפספס זה שבשונה מאדי ביג זי אף פעם לא התכונן רק לשבירת שיא. את כל השיאים שלו הוא שבר פשוט כחלק מהתחרות, ואף פעם אף אחד לא דחף אותו בהם יותר מדי. אדי עם הכנה מפורשת לא הצליח לשבור שיא שביג זי פשוט קבע על הדרך כי היה לוג בתחרות שהוא עשה (ולרוב קבע את השיאים כשהלוג לא היה באיוונטים הראשונים של התחרות בכלל). אם תעקוב אחרי כל חדשות סטרונגמן אפשריות (קייל בק, ביג לוז וכו') כולם יגידו כמה זה קריטי, ושכנראה שאם זי היה מתכונן לשיאים כמו אדי הוא היה דוחף את הלוג והדדליפט שלו הרבה יותר.
ואם רוצים לדבר על לוג עץ לעומת מתכת וכו'. ביג זי לחץ את הaustrian oak במשקל 205 קילו ל4 חזרות. אף אחד בחיים לא הצליח להתקרב לכזה דבר. זי תמיד ידע לייצב לוגו ואת ה220 שלו למשל הוא קבע ב2012 על לוג עץ ארוך באמצע wsm. והוא תמיד השתמש בפוש מאד מינימלי מהרגליים כדי לשמור על יציבות.
לגבי בנץ זה פשוט לא הרמה שיש מה לדבר עליה בכלל כי זה לא מקצה בסטרונגמן.

לגבי דדליפט - זי משך באקסל את ה442.5 שלו. על אותו מוט אדי משך 445 ב2016. ואם נלך לגובה גבוה למשל, אדי לא הצליח להתקרב להאמר דדליפט של זי

אני לי זמן לתגובה מלאה כרגע, אבל בחיאת, אתה כמובן יודע שב2016 אדי ובריאן שו החליטו שניהם לעצור ב445 כי הם רצו לשמור על אנרגיה הסכימו על לחלוק את הנקודות, אין פה באמת סימטריה בין היכולות של ביג זי ואדי הול בדדלילפט, הם כאמור לא באותה ליגה (האמר דדלילפט? מתי אדי ניסה לעשות מקסימום האמר דדליפט? בוא נשאיר את הצעצועים המצחיקים של הספורט הזה בצד כשאנחנו מדברים על מי יותר חזק
לגבי בנץ זה פשוט לא הרמה שיש מה לדבר עליה בכלל כי זה לא מקצה בסטרונגמן.
השיחה היא על מי האדם החזק בהיסטוריה, לא על מי סטרונגמן טוב יותר, אדי הול הוא בין הסטרונגמנים הכי כושלים שאיי פעם זכו בWSM נקודה. לא על זה הדיון

ברשותך ליתר ההודעה אגיב בהמשך

• פותח/ת השרשור
אני לי זמן לתגובה מלאה כרגע, אבל בחיאת, אתה כמובן יודע שב2016 אדי ובריאן שו החליטו שניהם לעצור ב445 כי הם רצו לשמור על אנרגיה הסכימו על לחלוק את הנקודות, אין פה באמת סימטריה בין היכולות של ביג זי ואדי הול בדדלילפט, הם כאמור לא באותה ליגה (האמר דדלילפט? מתי אדי ניסה לעשות מקסימום האמר דדליפט? בוא נשאיר את הצעצועים המצחיקים של הספורט הזה בצד כשאנחנו מדברים על מי יותר חזק

השיחה היא על מי האדם החזק בהיסטוריה, לא על מי סטרונגמן טוב יותר, אדי הול הוא בין הסטרונגמנים הכי כושלים שאיי פעם זכו בWSM נקודה. לא על זה הדיון

ברשותך ליתר ההודעה אגיב בהמשך
שניהם ידעו שהם מסתכנים בפציעה ושה445 היה מאד כבד לשניהם. תסתכל על הסרטון ותראה איזה איטית הנעילה של אדי. בשביל מישהו עם כח מתפרץ כמו שלו... לא היה שם עוד הרבה בכלל.
ב2015 - כשלאדי כבר היה את שיא העולם בדדליפט הוא היה בארנולד ומשך 505 על ההאמר דדליפט (ולא ניצח)

ב2014 ביג זי ניצח עם 524 קליל:

ודבר שאתה כל הזמן שוכח פה - אף אחד לא דחף את ביג זי להרים יותר מכמה שהוא הרים! היחיד שדחף אותו היה ברייאן, כדי להמשיך לנצח הוא לא היה צריך לנסות להגיע ל500 דדליפט כמו אדי.
השיא של זי באקסל למשל היה 215 שהוא עשה ממש בקלות (כשהשיא הקודם שלו היה 193) בגלל שביג לוג השווה אותו עם 205 רגע לפני, אז הוא פשוט הוסיף 22 קילו לשיא העולם בשביל לנצח את התחרות.

אם זי היה מנסה ללכת על שיאים כמו שאדי עשה הוא כנראה היה דוחף את הלוג ל240+ אם לא ל250, ודדליפט גם במוט דדליפט של כנראה יותר קרוב ל500, אבל עד כמה שידוע לי זי אף פעם לא עשה מקס דדליפט עם מוט דדליפט.

- מה צריך לעשות איש ב' בשביל לקחת ממנו את התואר הזה?
אדם שמחזיק בפוטנציאל לא ספקולטיבי (!!) להיות באחוזון ה100 ברב המוחלט של ענפי הכח

אדי היה באחוזון ה100 בדדליפט
אדי היה באחוזון ה100 בפרס - strict press שלו היה חזק יותר מהpush press של כ-ל האתלטים אליט, אפשר רק להתווכח על הpush press של big z עם ה228 ויש על מה להתווכח
אדי היה באחוזון ה100 בבנצ' - בזמנו שיא העולם היה של קיריל, 328 קג בנצ' פרס, ואדי כתרגיל עזר שולי, ללא תוכנית ליפטינג או טכניקת ליפטינג עשה 265 ל8 חזרות עם עצירה במוט Wobbly, שלפי פשוט זה RM1 של 320 קג (פה נכנס עניין הפוטנציאל הלא ספקולטיבי), האם סביר שאדי היה מוסיף 10 קג לבנצ' פרס (3%) שלו לו היה זונח אימוני סטרונגמן, עובד על תוכנית ליפטינג יעודית לבנצ' ועובדת על טכניקה של ליפטינג?

לכן אני קורא לו האדם החזק בהיסטוריה, יש אנשים בודדים, שהקדישו את כל חייהם להרמה אחת (!!!) והם אולי יכולים להאתגר אותו בה או שרק האנשים שהם האחוזון ה100 יכולים להתעלות עליו, שהם בעצמם מן אנומאליה גנטית וכאמור, רק בהרמה אחת.
כמו תור עם ה501
כמו מאקודס כרגע עם ה350
כמו ביג זי עם ה228 push press וגם על זה אפשר להתווכח
שניהם ידעו שהם מסתכנים בפציעה ושה445 היה מאד כבד לשניהם. תסתכל על הסרטון ותראה איזה איטית הנעילה של אדי.

עזוב, למצוא פה ושם תחרויות שאדי היה חלש בהם, במיוחד כמו ארנולד 2014-2016 שאדי פרס אחרי שנכשל בלוג 180 בגלל אי אלו פציעות, זה לא באמת מוכיח כלום, וכמובן להזכיר לך שהשיחה היא על אדי הבריא ב2017.

ודבר שאתה כל הזמן שוכח פה - אף אחד לא דחף את ביג זי להרים יותר מכמה שהוא הרים! היחיד שדחף אותו היה ברייאן, כדי להמשיך לנצח הוא לא היה צריך לנסות להגיע ל500 דדליפט כמו אדי.
ביג זי היה פאוורליפטר מתחרה במשך המון שנים, וגם בשיאי המכון שלו בהתכוננות לתחרויות הוא הדדליפט הכבד ביותר שלו היה 440, אין מה להיכנס פה לפסקולציות וביצועים בכל מני צעצועים לא סטנדרטים ולא עיקביים שיש בתחרויות סטרונגמן, זה ממש ממש לא מעניין.

ודבר שאתה כל הזמן שוכח פה - אף אחד לא דחף את ביג זי להרים יותר מכמה שהוא הרים!
זה לא נכון, תסתכל על כל שיאי העולם שלו בlog press, הבנאדם במשך עשרים שנה סחט את הפוטנציאל שלו עד תום, רובם נראים מאד קשים ולא יציבים, ופרט להרמה אחת שביג זי עשה בסוף הקריירה שלו והיא מרשימה ואפשר להתווכח עליה, אדי (סלח לי רגע) חירבן על כל השיאים החורקים שביג זי הקפיץ עם הרגליים בStrict Log press לא אנושי קליל, עוד כשהיה סטרונגמן חובב שעבד כמוסכניק , ביז זי אתלט מעוטר וחזק באופן כמעט לא אנושי בתקופתו, אבל הוא לא בליגה של אדי, אפילו לא בלחיצות.

המתחרים הנ״ל, השתמשו סופר תוספים?
*שאלת תם

לא שזה גורע מהתוצאות הפסיכיות שלהם

המתחרים הנ״ל, השתמשו סופר תוספים?
כמובן ידידי
זו שאלה מדאיגה שגורמת לי לחשוב לאילו סטנדרטים לא אנושיים אתה עורך השוואות כנגד עצמך ואיך אתה מעריך הפוטנציאל שלך? 😉

אלו לא רק אנשים לא טבעיים, אלא האליט של האליט הגנטי הלא טבעי במקרה של חלק מהם

כמובן ידידי
זו שאלה מדאיגה שגורמת לי לחשוב לאילו סטנדרטים לא אנושיים אתה עורך השוואות כנגד עצמך ואיך אתה מעריך הפוטנציאל שלך? 😉

אלו לא רק אנשים לא טבעיים, אלא האליט של האליט הגנטי הלא טבעי במקרה של חלק מהם
הם בעצם אאודי r8 סטוק
שהוסיפו לה עוד מנוע אה 😃

הם אלילים מבחינתי

• פותח/ת השרשור
אדם שמחזיק בפוטנציאל לא ספקולטיבי (!!) להיות באחוזון ה100 ברב המוחלט של ענפי הכח

אדי היה באחוזון ה100 בדדליפט
אדי היה באחוזון ה100 בפרס - strict press שלו היה חזק יותר מהpush press של כ-ל האתלטים אליט, אפשר רק להתווכח על הpush press של big z עם ה228 ויש על מה להתווכח
אדי היה באחוזון ה100 בבנצ' - בזמנו שיא העולם היה של קיריל, 328 קג בנצ' פרס, ואדי כתרגיל עזר שולי, ללא תוכנית ליפטינג או טכניקת ליפטינג עשה 265 ל8 חזרות עם עצירה במוט Wobbly, שלפי פשוט זה RM1 של 320 קג (פה נכנס עניין הפוטנציאל הלא ספקולטיבי), האם סביר שאדי היה מוסיף 10 קג לבנצ' פרס (3%) שלו לו היה זונח אימוני סטרונגמן, עובד על תוכנית ליפטינג יעודית לבנצ' ועובדת על טכניקה של ליפטינג?

לכן אני קורא לו האדם החזק בהיסטוריה, יש אנשים בודדים, שהקדישו את כל חייהם להרמה אחת (!!!) והם אולי יכולים להאתגר אותו בה או שרק האנשים שהם האחוזון ה100 יכולים להתעלות עליו, שהם בעצמם מן אנומאליה גנטית וכאמור, רק בהרמה אחת.
כמו תור עם ה501
כמו מאקודס כרגע עם ה350
כמו ביג זי עם ה228 push press וגם על זה אפשר להתווכח

עזוב, למצוא פה ושם תחרויות שאדי היה חלש בהם, במיוחד כמו ארנולד 2014-2016 שאדי פרס אחרי שנכשל בלוג 180 בגלל אי אלו פציעות, זה לא באמת מוכיח כלום, וכמובן להזכיר לך שהשיחה היא על אדי הבריא ב2017.

ביג זי היה פאוורליפטר מתחרה במשך המון שנים, וגם בשיאי המכון שלו בהתכוננות לתחרויות הוא הדדליפט הכבד ביותר שלו היה 440, אין מה להיכנס פה לפסקולציות וביצועים בכל מני צעצועים לא סטנדרטים ולא עיקביים שיש בתחרויות סטרונגמן, זה ממש ממש לא מעניין.

זה לא נכון, תסתכל על כל שיאי העולם שלו בlog press, הבנאדם במשך עשרים שנה סחט את הפוטנציאל שלו עד תום, רובם נראים מאד קשים ולא יציבים, ופרט להרמה אחת שביג זי עשה בסוף הקריירה שלו והיא מרשימה ואפשר להתווכח עליה, אדי (סלח לי רגע) חירבן על כל השיאים החורקים שביג זי הקפיץ עם הרגליים בStrict Log press לא אנושי קליל, עוד כשהיה סטרונגמן חובב שעבד כמוסכניק , ביז זי אתלט מעוטר וחזק באופן כמעט לא אנושי בתקופתו, אבל הוא לא בליגה של אדי, אפילו לא בלחיצות.
אדי של 2016 היה לחלוטין בשיא שלו, זה היה כמה חודשים אחרי ה500 שלו. פריקת האצבעות ממש לא באמת הפריעה לו.
ביג זי ממש לא היה פווארליפטר מתחרה במשך המון שנים. הוא התחרה בסטרונגמן לפני שהתחרה בפווארליפטינג והוא התחרה בפווארליפטינג על הדרך כשהספורט שלו היה סטרונגמן, והתחרות האחרונה שלו הייתה ב2005 - ממש לא בשיא שלו. ב2004 הוא לחץ את השיא התחרותי שלו בבנץ' - 265. באותה שנה הוא פעם ראשונה שבר את שיא העולם בלוג ליפט עם 188. ככה שלטעון שה265 הזה מייצג משהו על הכח של ביג זי בלחיצות זה פשוט שטויות.
ביג זי ממש לא סחט את הפוטנציאל שלו, הוא אף פעם לא התכונן במפורש רק להרמה בודדת כמו אדי. הוא התכונן לתחרויות. ואם 200 לוג מנצח תחרות לא הייתה לו שום סיבה להתכונן ל220 על פני לשפר את הfarmers שלו למשל. כשהוא לחץ 228 היחיד שהיה מתקרב אליו זה רדזיקובסקי עם 215, וגם הוא לא היה מספיק איום לביג זי בשאר התחרות כדי להיות רלוונטי. דבר נוסף שאתה שוכח זה שאת כל השיאים האלה ביג זי עשה תוך כדי תחרות, שבה הוא לא התכונן רק ללוג, וגם מגיע אליו תשוש אחרי איוונטים נוספים. זה שונה לחלוטין מלהתכונן אך ורק לשיא ספציפי.
אני אתן לך דוגמא נוספת, קזמייאר מספר שבדיעבד כשהוא רואה כמה אנשים היום כבדים יותר ומסוגלים ככה להיות חזקים יותר הוא אמר שהוא פשוט לא חשב על להגיע למשקלים כאלה כי אף אחד בתקופתו לא שקל יותר מ140-150, אבל מצד שני גם ככה הוא היה כל כך יותר חזק סטטית מכולם שהוא פשוט לא היה צריך לעשות את זה.
תסתכל למשל על אנשים כמו ביג לוז - אין ערוץ סטרונגמן יותר אינפורמטיבי ממנו, מכיר את כולם, היה (יחסית) בטופ בעצמו במשך עשור. גם הוא וגם כל אחד אחר אומרים - אם ביג זי היה מתכונן לשיאים האלה בלבד כמו שאדי עשה הוא היה עושה הרבה יותר. אבל ביג זי התרכז בלנצח תחרויות. הדוגמא הכי טובה לזה היא השיא שלו בaxle שהראתי לך פה. השיא הקודם (שלו) היה 193. פתאום הגיעו מי שבתחרות לחצו 205? אז הוא פשוט לחץ 215 כדי לנצח. אם לוק, והיקסי (שאגב - לוחץ יותר חזק מאדי) היו נמצאים בשיא של זי ודוחפים אותו הוא היה גם לוחץ 240 כדי לנצח אותם. הוא פשוט אף פעם לא היה צריך לדחוף את הלוג יותר. כנל את הדדליפט שלו. אם אתה מקום ראשון בעולם במקצה הזה בכל תחרות שאתה עושה - זה לא מה שאתה הכי מתרכז בו באימונים.
לגבי הרגליים אגב - אדי היה לוחץ סטריקט נטו כי הוא אף פעם לא ידע איך ללחוץ כמו שצריך עם לג דרייב בלי לאבד יציבות. אם הוא ניסה להרים יותר עם לג דרייב הוא פשוט איבד יציבות ולא הצליח לנעול.

תסתכל למשל על אנשים כמו ביג לוז

אמשיך להגיד שאני לא משתכנע מהטיעון שאדם שהתחרה בטופ של ספורט תחרותי של כח במשך 20 שנה לא נדחף מספיק כדי למצות את הפוטנציאל שלו. המון מקצים בסטרונגמן של מקסימום משקל בתחרויות שביג זי התחרה בהן , להניח שבי זי לא עבד על מקסימום משקל זה באמת תלוש.
אבל נסכים על לא להסכים על זה אני רק רוצה להגיב על עניין הbig loz, כי הוא אדם שידוע מאד כbias נגד אדי, מכל מני סיבות של אגו מלחמות יוקרה / קליקות / השד יודע למה. הוא קיבל על זה גם backlash לא קטן פעם בפודקאסט שהוא הקדיש לחמשת ההרמות הכי יוצאות דופן בסטרונגמן והוא פשוט החליט להשמית משם את ה500 של אדי ואת הAxel press של אדי , כמי שעוקב אחרי הספורט, מצחיק לחשוב על לוז כמטווח אובייקטיבי של המציאות התחרותית סביב אדי

(p.s - ראית פעם את אדי ולוז עושים קלבורציה ומתאמנים יחד? שניהם גרים באנגליה ולא רחוק אחד מהשני. מעניין למה לא )

• פותח/ת השרשור
אמשיך להגיד שאני לא משתכנע מהטיעון שאדם שהתחרה בטופ של ספורט תחרותי של כח במשך 20 שנה לא נדחף מספיק כדי למצות את הפוטנציאל שלו. המון מקצים בסטרונגמן של מקסימום משקל בתחרויות שביג זי התחרה בהן , להניח שבי זי לא עבד על מקסימום משקל זה באמת תלוש.
אבל נסכים על לא להסכים על זה אני רק רוצה להגיב על עניין הbig loz, כי הוא אדם שידוע מאד כbias נגד אדי, מכל מני סיבות של אגו מלחמות יוקרה / קליקות / השד יודע למה. הוא קיבל על זה גם backlash לא קטן פעם בפודקאסט שהוא הקדיש לחמשת ההרמות הכי יוצאות דופן בסטרונגמן והוא פשוט החליט להשמית משם את ה500 של אדי ואת הAxel press של אדי , כמי שעוקב אחרי הספורט, מצחיק לחשוב על לוז כמטווח אובייקטיבי של המציאות התחרותית סביב אדי

(p.s - ראית פעם את אדי ולוז עושים קלבורציה ומתאמנים יחד? שניהם גרים באנגליה ולא רחוק אחד מהשני. מעניין למה לא )
עובדתית - אם תסתכל על היסטורית התחרויות של ביג זי, אני חושב שמאז שהוא הגיע לתחילת הפיק שלו באזור 2006-2007 אתה יכול לספור על כף יד את כמות הפעמים שאנשים ניצחו אותו באיוונט סטטי (לוג, אקסל, דדליפט, סקוואט). יותר מזה, אף אחד פשוט לא היה קרוב לשיאים שלו. עובדה שכבר מעל 15 שנה הוא הבן אדם היחיד שמחזיק בשיא העולם בלוג. בגלל זה הוא פשוט לא היה צריך לדחוף יותר את הכח הסטטי שלו כל כך והיה יותר קריטי שישפר את האיוונטים האחרים שלו בשביל להיות סטרונגמן טוב יותר.
בנוסף, בשונה מאדי שידע שהוא בונה את הכח שלו לפיק של שנה אחת בלבד ואז חייב להוריד הכל כדי לא למות - לביג זי היה חשוב גם longevity בספורט אז בשביל זה לא הייתה לו שום סיבה לדחוף את הגוף שלו לקצה בשביל דדליפט אחד וטייטל אחד כמו שאדי עשה.
לגבי ביג לוז - הוא הבן אדם הכי ניטרלי שיש בספורט הזה בערך. אתה אומר שהוא לא אוהב את אדי כי הם לא עשו קולאב? תזכיר לי רגע עם איזה סטרונגמנים בריטיים אדי כן עשה קולאב? כי אני באמת לא מצליח לזכור אפילו אחד.
על איזה סרטון אתה מדבר? אני מכיר אחד שהוא עשה טופ 10 ובתחילת הסרטון הוא ישר אומר "זה טופ 10 מתחרות מלאה ולכן לא יהיה פה הרמות כמו ה500 וה501".
פה למשל הוא העלה סרטון על הדדליפטרים הכי טובים בעולם והוא שם את אדי מקום ראשון מעל תור וביניהם את בני ואנדי בולטון.

והערה כללית לגבי השיא של אדי באקסל - אקסל זה כנראה שיא העולם הכי פחות שווה מעל הראש בסטרונגמן. פשוט לא עושים אותו כל כך. הסיבה שהשיא של ביג זי היה ה215 שהראתי פה מ2011, כי הוא פשוט לא עשה מקס אקסל מאז. זה לא איוונט נפוץ כל כך בסטרונגמן כמו לוג או דאמבל.

תה יכול לספור על כף יד את כמות הפעמים שאנשים ניצחו אותו באיוונט סטטי
הוא הבן אדם היחיד שמחזיק בשיא העולם בלוג.

עזוב, אני ממשיך להסביר שכל הקרקס של הסטרונגמן הוא בכלל לא האישו פה, ביג זי הוא המעוטר ביותר וזה לא קשור, אני מתמקד במספרים עובדתיים ומהם גוזר לפעמים ספקולציות.
מדברים על האדם החזק בהיסטוריה, במקרה יצא שאלו שאנחנו מדברים עליהם שניהם סטרונגמנים, אדי היה יכול להיות פאוורליפטר או משקולן, זה לא היה גורע מהדיון.

מספרים עובדתיים: אדי כסטרונגמן חובב ומוסכנית full time בן 25 השאיר אבק בבנצ' ובדדליפט לפיק הביצוע שביג זי הצליח להגיע אליו ב20 שנות קריירה של פאוורליפטינג וסטרונגמן, וכמה שנים בודדות לאחר מכן גם לחץ strict מה שביג זי קבע כשיאים חורקים במשך עשור וחצי עם push, האם אדי היה יכול לעשות strict press עם 228 לוג מתכת צר בשיאו אחרי שיחסית בקלות (מינוס התעלפות) הרים לוג של חצי מגרש כדורגל מעל המצח רק עם הכתפיים? אפשר להתווכח, לאן אדי היה מגיע בשיאו אם היה עושה push press? גם על זה אפשר לעשות ספקולציות וזה מיותר.

על איזה סרטון אתה מדבר? אני מכיר אחד שהוא עשה טופ 10 ובתחילת הסרטון הוא ישר אומר "זה טופ 10 מתחרות מלאה ולכן לא יהיה פה הרמות כמו ה500 וה501".
לא זוכר את הסרטון או הפודקאסט, זה היה לפני שנים, אני כן זוכר את הdrama והתגובות ברדיט על זה בתוספת כל מני אנקדוטות על דם חצי רע שיש בניהם, הנקודה שלוז הוא לא איזו אוטוריטה של אמת או אובייקטיביות גדולה, ולהביא לי סרטון אחר על דדליפט שהוא מציין בו את שיאן הדדליפט זה קצת מצחיק, מה זה מוכיח? מה הנקודה? אדם שנאשם ברצח מראה סרטון בו הוא אכל במסעדה ולא רצח אז הוא זכאי? 😛

בכל מקרה, אתה טוען בסופו של דבר שב20 שנות קריירה של סטרונגמן ופאוורליפטינג ביג זי מעולם לא עבד על מקסימום כח, זכותך לחשוב ככה, לי זה לא מניח את הדעת, אתה רואה פוטנציאל של בנאדם, כמו לדוגמא איך אדי עושה בנצ' של 320 +- כשזה תרגיל עזר זניח עבורו בזמן ששיא העולם של בנצ'רים שכל מה שהם עושים זה לבנצ' היה 330

אגב, בתפנית קצת אחרת בשיחה על אדי - אני לא עוקב אחריו בשום פלטפורמה מאז שהוא פרק את הירך במכון ואיתו את הכל מה ומי שהוא היה אחרי הזכיה , עבורי אדי של ההווה ושל העבר הם לא אותו בנאדם, האחד אתלט אליט ובאופן שנוי במחלוקת האדם החזק בהיסטוריה, והשני ליצן חצר של יוטיוב, חלש מאד ועיסקי מאד, אני כמובן לא שופט אדם שבחר בחיים על פני המוות אבל זו דעתי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עזוב, אני ממשיך להסביר שכל הקרקס של הסטרונגמן הוא בכלל לא האישו פה, ביג זי הוא המעוטר ביותר וזה לא קשור, אני מתמקד במספרים עובדתיים ומהם גוזר לפעמים ספקולציות.
מדברים על האדם החזק בהיסטוריה, במקרה יצא שאלו שאנחנו מדברים עליהם שניהם סטרונגמנים, אדי היה יכול להיות פאוורליפטר או משקולן, זה לא היה גורע מהדיון.

מספרים עובדתיים: אדי כסטרונגמן חובב ומוסכנית full time בן 25 השאיר אבק בבנצ' ובדדליפט לפיק הביצוע שביג זי הצליח להגיע אליו ב20 שנות קריירה של פאוורליפטינג וסטרונגמן, וכמה שנים בודדות לאחר מכן גם לחץ strict מה שביג זי קבע כשיאים חורקים במשך עשור וחצי עם push, האם אדי היה יכול לעשות strict press עם 228 לוג מתכת צר בשיאו אחרי שיחסית בקלות (מינוס התעלפות) הרים לוג של חצי מגרש כדורגל מעל המצח רק עם הכתפיים? אפשר להתווכח, לאן אדי היה מגיע בשיאו אם היה עושה push press? גם על זה אפשר לעשות ספקולציות וזה מיותר.

לא זוכר את הסרטון או הפודקאסט, זה היה לפני שנים, אני כן זוכר את הdrama והתגובות ברדיט על זה בתוספת כל מני אנקדוטות על דם חצי רע שיש בניהם, הנקודה שלוז הוא לא איזו אוטוריטה של אמת או אובייקטיביות גדולה, ולהביא לי סרטון אחר על דדליפט שהוא מציין בו את שיאן הדדליפט זה קצת מצחיק, מה זה מוכיח? מה הנקודה? אדם שנאשם ברצח מראה סרטון בו הוא אכל במסעדה ולא רצח אז הוא זכאי? 😛

בכל מקרה, אתה טוען בסופו של דבר שב20 שנות קריירה של סטרונגמן ופאוורליפטינג ביג זי מעולם לא עבד על מקסימום כח, זכותך לחשוב ככה, לי זה לא מניח את הדעת, אתה רואה פוטנציאל של בנאדם, כמו לדוגמא איך אדי עושה בנצ' של 320 +- כשזה תרגיל עזר זניח עבורו בזמן ששיא העולם של בנצ'רים שכל מה שהם עושים זה לבנצ' היה 330

אגב, בתפנית קצת אחרת בשיחה על אדי - אני לא עוקב אחריו בשום פלטפורמה מאז שהוא פרק את הירך במכון ואיתו את הכל מה ומי שהוא היה אחרי הזכיה , עבורי אדי של ההווה ושל העבר הם לא אותו בנאדם, האחד אתלט אליט ובאופן שנוי במחלוקת האדם החזק בהיסטוריה, והשני ליצן חצר של יוטיוב, חלש מאד ועיסקי מאד, אני כמובן לא שופט אדם שבחר בחיים על פני המוות אבל זו דעתי
תחליט, או שאתה הולך לפי העובדות ואז ביג זי לחץ יותר מאדי, שפך יותר מאדי, ובהשוואה נכונה אדי משך 2.5 קילו יותר מזי בדדליפט. בדאמבל אדי לא בקרסוליים של זי.
או שאתה הולך על ספקולציות - ואז אם היו אנשים חזקים מספיק נגדו זי היה מסוגל להרים יותר ואז להשאיר אבק לאדי.
מה שאתה לא מבין פה, זה שאני לא אומר שביג זי לא התאמן בשביל לחזק את הלוג שלו, אלא שהוא השקיע את האימונים שלו יותר בדברים אחרים כי הוא פשוט לא היה צריך להיות עם 500 דדליפט ו250 לוג בשביל לנצח תחרויות. אם היה בוחר להתכונן לזה בצורה שאדי התכונן הוא היה יכול לעשות דברים הרבה יותר משוגעים ממה שהוא עשה, במיוחד כשאת כולם הוא עשה בלב תחרות אחרי הרבה איוונטים לפני - ממש לא פרש כמו אדי.

לגבי הפוש פרס של אדי - אם היה יכול להרים יותר עם פוש פרס הוא היה עושה את זה. הוא פשוט יודע שאין לו את היציבות לזה וכמו כל ספורטאי - הוא הרים בצורה שמאפשרת לו להרים הכי הרבה.

לגבי הסרטון על לוז - אני עוקב כבר המון שנים אחרי סטרונגמן ולא שמעתי על זה. עד שלא תראה לי אחרת אניח שאתה לא זוכר טוב.
לגבי הסרטון של הדדליפט - הוא בקלות יכול היה להגיד שתור הרים יותר ולכן דדליפטר טוב יותר, או שאנדי או בני יותר ממנו. לוז פשוט אומר את זה בצורה אובייקטיבית בתור מעריץ של הספורט שמכיר אותו היטב.
לגבי הבנץ של אדי - בתחרות הוא לחץ 280. זה השיא שלו. הוא ממש לא היה מסוגל 320.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית