הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאה ממילואים

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך
מזכירה את חמאס ודומיו
דווקא התכוונתי לפלג...ככה קוראים לנו "ציונים" בהגיה חרדית זה "ציויינים"...
האמן לי שאם הייתי מעוניין להשתמט הייתי עושה את זה וזה כמובן לא סותר את זה שאני אצחק על הדברים המוזרים/מצחיקים בצבא....
אם שכחתי את האפוד קרמי במטווחים זה אומר שאיבדתי צלם אנוש?
🤣🤣🤣🤣
הבהרה- צל"מ= ציוד לחימה

הצבא זה חרא או לזלזל בצבא?
הצבא בכללותו מקום טוב שעושים שם עבודות קודש, אבל לא משנה עם כמה מוטיבציה הגעת, דתי או חילוני, בשבוע שדאות, שטח פתוח וכו אתה תהיה הכי שחור שיש...

אסור לו לחשוב שהצבא זה חרא או לזלזל בצבא?

אהא, ככה אתה אולי בוחר לפרש את זה

אני גם הייתי שחור ושבוז מת בתקופות מסוימות בשירות, אבל מפה ועד ״הצבא זה חרא ולזלזל בצבא״... מותר לך, ברור, אל תשחק בקלף של דמוקרטיה.
ֿאבל לדעתי זאת התבטאות של תת-רמה. אני גם שמח שהוא הבהיר לך בדיוק למה הוא מתכוון.

נערך לאחרונה:
הצבא בכללותו מקום טוב שעושים שם עבודות קודש, אבל לא משנה עם כמה מוטיבציה הגעת, דתי או חילוני, בשבוע שדאות, שטח פתוח וכו אתה תהיה הכי שחור שיש...
ואני בדיוק לפני שבוע שטח:79nb:
אז לכל המלשבי"ם המורעלים לקחת אותי בערבון מוגבל....
כשאני אעשה שמירות בחברון אני אדבר אחרת....
לסיכום:
אין בצבא ערכים אמיתיים כמו בכל מקום אחר שאינו דתי, כי מי מחליט מזה ערכים?

אהא, ככה אתה אולי בוחר לפרש את זה

אני גם הייתי שחור ושבוז מת בתקופות מסוימות בשירות, אבל מפה ועד ״הצבא זה חרא ולזלזל בצבא״... מותר לך, ברור, אל תשחק בקלף של דמוקרטיה.
ֿאבל לדעתי זאת התבטאות של תת-רמה. אני גם שמח שהוא הבהיר לך בדיוק למה הוא מתכוון.

ועדיין, מותר לחשוב על הצבא מה שרוצים. מותר לחשוב שזה דבר סמי קדוש כמו שמותר לחשוב שזה צבא כיבוש. מותר לחשוב שזה מקום שהופך אותך לאדם טוב יותר כמו שמותר לחשוב שמדובר בבזבוז מוחלט וזריקה לפח של 3 שנים מהחיים שלך.

עדיין, מותר לחשוב על הצבא מה שרוצים. מותר לחשוב שזה דבר סמי קדוש כמו שמותר לחשוב שזה צבא כיבוש. מותר לחשוב שזה מקום שהופך אותך לאדם טוב יותר כמו שמותר לחשוב שמדובר בבזבוז מוחלט וזריקה לפח של 3 שנים מהחיים שלך.

מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה, אתה באמת מרגיש צורך להזכיר את זה?

לי אישית מפריע כשמגיע פוץ ואומר שהצבא הוא חרא ומותר לזלזל בו, קרי מותר לזלזל בחיילים ובלוחמים שנהרגו לצידי בשביל שאותו פוץ יוכל לומר דברים שכאלה בשם הדמוקרטיה.
תגיד מה שאתה רוצה, ואם ארצה אני אגיב לך.

מעבר לזה צר לי בשבילך שהחוויה שלך מהצבא הייתה כל כך שלילית. אבל זה גם קורה.

מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה, אתה באמת מרגיש צורך להזכיר את זה?

לי אישית מפריע כשמגיע פוץ ואומר שהצבא הוא חרא ומותר לזלזל בו, קרי מותר לזלזל בחיילים ובלוחמים שנהרגו לצידי בשביל שאותו פוץ יוכל לומר דברים שכאלה בשם הדמוקרטיה.
תגיד מה שאתה רוצה, ואם ארצה אני אגיב לך.

מעבר לזה צר לי בשבילך שהחוויה שלך מהצבא הייתה כל כך שלילית. אבל זה גם קורה.

החוויה שלי לא הייתה כל-כך שלילית. סתם שיעמום טוטאלי ופליאה מהטימטום שבמסגרת שגם מתורגם לאחר מכן לדרך חשיבה ופעולה במסגרות עם היררכיה. ויש הבדל בין לזלזל בצבא כמסגרת או כגוף לבין לזלזל בחייל האינדיבידואלי.

אני פשוט נגד גיוס חובה במיוחד כאשר מדובר בצבא שמבצע פעולות בשוטף שהן פוליטיות לחלוטין ואין להן שום קשר לשמירה על הביטחון שלי או של משפחתי 😃

בואו נעשה פה סדר:
אלחנן, הצבא (אני לא מדבר על קצין רנדומלי אלא על הארגון) הוא צבא מקצועי, לא אכפת לו להכחיד/להשמיד או מה שאתה אמרת על החרדים. אכפת לו שיהיו כמה שיותר חיילים בשביל להצליח לעשות את העבודה המקצועית. אז כן, אי אפשר להתחשב בכל אחד ואחד כי זה מקצועי ולא בא להעביר לך איזה מסר או משהו, פשוט לעשות את העבודה.
דיברו פה הרבה על מה יותר מעביר ערכים צבא או ישיבה. הדיון הזה מיותר לחלוטין, כי כמו שאמרתי, הצבא הוא מקצועי ולא מעניין אותו ערכים או משהו, מעניין אותו לנצח.
אני פשוט נגד גיוס חובה במיוחד כאשר מדובר בצבא שמבצע פעולות בשוטף שהן פוליטיות לחלוטין ואין להן שום קשר לשמירה על הביטחון שלי או של משפחתי
כנראה שאין לך מושג כמה הוא מגן על המשפחה שלך (או לפחות הגן כשגרתם בארץ).
ועוד משהו אלחנן, אתה כל הזמן מדבר על זה שכולם מחפשים את החרדים וזה, ואמרת שאם חרדי ירביץ לרב שלו יכתבו על זה בכל החדשות כי זה נדיר אבל אם חילוני ירצח לא יגידו על זה כלום. סליחה, אבל באיזה סרט אתה חי?!?! אף אחד לא יכתוב על זה שחרדי ירביץ לרב שלו, ויכתבו מלא על זה שחילוני ירצח. חלאס עם הפראנואידיות הזאת שכולם מחפשים אותכם, יש כמה גזענים אבל אותו דבר גם לצד השני.
כל ההתעסקות עם ההתנחלויות והשטחים. מדובר בנושא שהוא פוליטי ושיש עליו מחלוקת בארץ
יש כאלה שמאמינים שהשטחים צריכים להיות שלנו ויש כאלה שמאמינים שלא. למה שלא יתעסקו בזה? אז מה יעשו עם זה?
ולמי שטוען שהישיבה קשה באותה מידה כמו הצבא ואז יורד על מי שחולק עליו כי הוא לא למד בישיבה- אז אני למדתי בישיבה ואני אגיד לך שזה קל. הרבה יותר ממאמץ פיזי.
ולמי ששואל למה אנחנו רוצים לחייב חרדים לשרת אבל לא לומדים תורה- אתם רציניים?! ברור לכולם למה שנחייב את כולם לשרת, עובדתית עם ישראל בסכנה פיזית, אף אחד לא טוען אחרת (ואם מישהו כן טוען הוא שקרן או טיפש), אבל לא כולם טוענים שעם ישראל בסכנה רוחנית.

בואו נעשה פה סדר:.

כנראה שאין לך מושג כמה הוא מגן על המשפחה שלך (או לפחות הגן כשגרתם בארץ).
ו

יש כאלה שמאמינים שהשטחים צריכים להיות שלנו ויש כאלה שמאמינים שלא. למה שלא יתעסקו בזה? אז מה יעשו עם זה?

אני גר בחו"ל. המשפחה ארץ

הכוונה לגבי השטחים היא שאתה לא יכול לכפות על ילדודס בני 18 לקחת חלק בפעולות שאין עליהן קונצנזוס.

ולגבי הגנה על משפחתי, מצטער חבר. אין לי מושג איך חיילים שמגינים על מתנחלים בחברון או שיורים גז מדמיע על פלסטינים שמפגינים נגד הפקעת אדמות בכפר קאדום או נאבי סלאח מגינים עליי או על משפחתי. ממש אבל ממש אין לי מושג.

אני בעד שמי שמאמין שהשטח הזה צריך להיות שלנו שילך וישרת ומי שלא לא מאוד פשוט. אין לאף גוף זכות לכפות שירות כפוי ללא שכר למשך שנים על בני אדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית