הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בכתף ( קרע בגיד בכתף )

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
בקצרה עברתי כמה פציעות, קרע בגיד בכתף לפני ים זמן מעבודה פיזית, היו לי כאבים בעקבות אימונים כמה פעמים, הפסיק וחזר לי בשבוע האחרון.
זה מפריע בעיקר בתרגיל כמו מקבילים ( שזה די ברור, גם בעבר עשה לי בעיות, הייתם ממליצים אולי להפסיק זמנית או להמשיך? מקבילים צר ).
כרגע אני בערך 4 חודש עושה כל יום או אימון או פיזיו, בימי המנוחה הפיזיו לכתף ( ולכף הרגל וברכיים) ושבת מנוחה בלבד.

בקיצור השאלה שלי:
מה עדיף לכתף? וולטרן או רדיאן b ספריי? מדבר מבחינת טיפול בכתף. לטפל אולי יהיה קשה כי זה כרוני, אבל אפשר להפסיק כאבים כמו שהצלחתי אז עם הפיזיו.

• פותח/ת השרשור
הגעתי למסקנה אחרי האימון היום שכדאי להפסיק ( באמצע האימון עצרתי ).
מה כדאי לעשות? יש 2 אפשרויות:
1.לנוח שבוע או כמה ימים בערך עד שהכאבים יפסיקו ( בנתיים לעשות רגליים כמובן שלא דורש ידיים ) ואז להתחיל פיזיותרפיה כמו כל הזמן שעושה ) שעזר לי עד כה תמיד) לתקופה של שבוע שבועיים ואז לחזור להתאמן.
2. להתאמן רגיל עם הכאבים ולעשות פיזיותרפיה כמו עד כה שעשיתי ולהתפלל שהכאבים יעברו מעצמם ולקוות שלא יחמיר.

כמובן שלכלול קומפרסים של קרח וכרגע שמתי כבר יומיים וולטרן אמולגל, אשים עוד 5יום ואז אפסיק כי אסור יותר מדי אם אני זוכר נכון.

• פותח/ת השרשור
להתייעץ עם איש מקצוע.
הייתי כבר 5 פעמים עד כה.
פיזיותרפיה ורפואה משלימה.
לא יעזור עןד איש מקצוע, כל אחד פיזיותרפיה ומשלימה, פיזיותרפיה ומשלימה, שגם מה שהם עשו לא עזר בכלל, רק הפיזיו הביתי שהכנתי לי אישית עזר לי, אבל עדיין רוצה לשמוע חוות דעת מאנשים דומים שעברו פציעות או קרעים בגיד או דלקות.
ראיתי מלא אשכולות כאן ( בחיפוש ), אבל רוצה חוות דעת נוספת כאן

הייתי כבר 5 פעמים עד כה.
פיזיותרפיה ורפואה משלימה.
לא יעזור עןד איש מקצוע, כל אחד פיזיותרפיה ומשלימה, פיזיותרפיה ומשלימה, שגם מה שהם עשו לא עזר בכלל, רק הפיזיו הביתי שהכנתי לי אישית עזר לי, אבל עדיין רוצה לשמוע חוות דעת מאנשים דומים שעברו פציעות או קרעים בגיד או דלקות.
ראיתי מלא אשכולות כאן ( בחיפוש ), אבל רוצה חוות דעת נוספת כאן

פיזיותרפיסט ספורט יכווין אותך באימונים ויצליח לשקם אותך בצורה הכי טובה (יחסית למצבך) ללא התערבות כירורגית.

אולי ל @Nir Kriger יש המלצה בשבילך.

• פותח/ת השרשור
פיזיותרפיסט ספורט יכווין אותך באימונים ויצליח לשקם אותך בצורה הכי טובה (יחסית למצבך) ללא התערבות כירורגית.

אולי ל @Nir Kriger יש המלצה בשבילך.

ניר כבר דיברתי איתו, הבעיה שמומחה ספורט עצמו אין בקופה, פרטי זה גם יקר וגם קשה למצוא מישהו שאפשר לסמוך עליו ובדגש בעיר שלי, לא מחוץ לעיר
אבל עזוב ,בכל מקרה, מה היית עושה אם זה היה אתה? אפשרות 1 או 2?

אני גם עברתי ניתוח בכתף לפני שנתיים כמעט, אני נמנע לגמרי ממקבילים, זה התרגיל שהכי קשה לי לעשות, מה הניתוח שעשו לך?

• פותח/ת השרשור
אני גם עברתי ניתוח בכתף לפני שנתיים כמעט, אני נמנע לגמרי ממקבילים, זה התרגיל שהכי קשה לי לעשות, מה הניתוח שעשו לך?
לא עשו לי ניתוח, שנה ומשהו רציתי, לא רצו כי ראו שאני מצליח לתפקד ובעיקרון באמת תפקדתי, גם שהיה כאבים, אחרי פיזיו חודשיים תוך כדי אימונים זה עבר וכו...
עכשיו כבר לא מעוניין בניתוח כי אמור להתחיל לימודים בקרוב.
סליחה על המגילה חחח

אבל כן מקבילים זה תרגיל קשוח, מתח גם.
שם בעיקר מורגש.

לא עשו לי ניתוח, שנה ומשהו רציתי, לא רצו כי ראו שאני מצליח לתפקד ובעיקרון באמת תפקדתי, גם שהיה כאבים, אחרי פיזיו חודשיים תוך כדי אימונים זה עבר וכו...
עכשיו כבר לא מעוניין בניתוח כי אמור להתחיל לימודים בקרוב.
סליחה על המגילה חחח

אבל כן מקבילים זה תרגיל קשוח, מתח גם.
שם בעיקר מורגש.

אני לא רופא ולא מוסמך, אבל אני משער שקרע בגיד לא יעבור ככה סתם, כתף זה נושא רגיש ובעייתי, בגיל מבוגר אם תתחרט ותרצה ניתוח, לרוב זה פחות מומלץ, מנתחים רבים הסבירו לי שבגיל יותר מבוגר שנושק ל40+, מאוד קשה לגוף להשתקם מניתוחים כאלו, תחשוב טוב אם זה שווה רק בגלל לימודים, אני אישית למדתי על הבשר שבריאות שווה הכל, ואני עדיין מטומטם בימים אלו, אבל מידי פעם חושב פעמיים.

• פותח/ת השרשור
אני לא רופא ולא מוסמך, אבל אני משער שקרע בגיד לא יעבור ככה סתם, כתף זה נושא רגיש ובעייתי, בגיל מבוגר אם תתחרט ותרצה ניתוח, לרוב זה פחות מומלץ, מנתחים רבים הסבירו לי שבגיל יותר מבוגר שנושק ל40+, מאוד קשה לגוף להשתקם מניתוחים כאלו, תחשוב טוב אם זה שווה רק בגלל לימודים, אני אישית למדתי על הבשר שבריאות שווה הכל, ואני עדיין מטומטם בימים אלו, אבל מידי פעם חושב פעמיים.

שמע אני רציתי ניתוח.
שנה וחצי חופר למלא רופאים.
אוצרים כולם- אל תנתח, הם לא רצו,אמרו שאני צעיר וזה וחבל ואני יכול לדפוק את עצמי וכט...

אני יודע שזה באסה שלא ניתחתי, תאמין לי.. אני יודע שבעתיד אני אדפק, אני מניח שאחרי הלימודים עצמם אני אעשה ניתוח אם יהיה צורך, אם לא, שיהיה לי בהצלחה חח
אגב שאלה.
נגיד בבוקר שאני עושה קומפרסים.
איך אני אמור לעשות? קודם כל משחה, לחכות חצי שעה שייספג( או פחות, כמה? ) ואז קרח.
או הפוך קרח חצי שעה מנוחה ואז משחה.
עכשיו אני עם הקרח עליי ואז שם משחה, זה בסדר?

כבעל מקצוע אני אומר לך ככה. משחות וקומפרסים זה נחמד לכאבים, לא יותר מזה. בטח שאין משמעות למה בא לפני מה כשהערך של ה גם כך נמוך ביותר.
לא טוב לך במקבילים? למה להתעקש? לא חסר תרגילים?

• פותח/ת השרשור
כבעל מקצוע אני אומר לך ככה. משחות וקומפרסים זה נחמד לכאבים, לא יותר מזה. בטח שאין משמעות למה בא לפני מה כשהערך של ה גם כך נמוך ביותר.
לא טוב לך במקבילים? למה להתעקש? לא חסר תרגילים?

כן אני יודע, אני הפסקתי עם זה.
בעיקרון רק היום אני עושה אימון, עןד מעט.
עשיתי מנוחה ארוכה, עדיין יש כאבים אגב אבל לא נורא.
אני אשתדל בתרגילים לא יותר ממקביל בכתף ( שזה יהיה כאילו 90 מעלות).
בכל מקרה, חשבתי קומפרסים ומשחות יכולות לטפל בדלקת, אני מבין אז שלא...
באסה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית