הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה | שילוב של מלטונין + B6 לשינה. יש בעיה?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
האם תיסוף מלטונין יכול לגרום לבעיות לאחר הפזק התיסוף? למשל הוא יכול לפגוע בייצור הטבעי של המלטונין בגוף? ואז אחרי שאפסיק לתסף בעיות השינה יחזרו?

למשל הוא יכול לפגוע בייצור הטבעי של המלטונין בגוף?
למיטב ידיעתי לא. הגוף שלך מייצר מלטונין תמיד, גם שאתה מתסף כדורים. כדאי לך להבין מה זה מלטונין ואיך זה עובד,וזה ימנע שאלות כאלה "בסיסיות". יש המון מאמרים ומחקרים בנושא, כל חיפוש באנגלית יניב לך המון תשובות.

סך הכל תרופה יעילה ובטוחה לטווח ארוך

ואז אחרי שאפסיק לתסף בעיות השינה יחזרו?
מלטונין לא מטפל בבעיות שינה והוא לא כדור שינה, במקרה הכי גרוע הוא לא יעשה לך כלום,במקרה הכי טוב זה קצת יגרום לך לעייפות לפני השינה.
הייעוד שלו זה להסדיר מחזורי שינה ולווסת מלטונין בגוף , אחרי טיסות למשל או משמרות לילה

• פותח/ת השרשור
כדאי לך להבין מה זה מלטונין ואיך זה עובד,וזה ימנע שאלות כאלה "בסיסיות"
כן כך תמיד עושה ובמקביל פותח פה אשכול כדי לאשר לי את המידע שאני צובר&להוסיך מידע חדש 😃
מלטונין לא מטפל בבעיות שינה והוא לא כדור שינה, במקרה הכי גרוע הוא לא יעשה לך כלום,במקרה הכי טוב זה קצת יגרום לך לעייפות לפני השינה.
הייעוד שלו זה להסדיר מחזורי שינה ולווסת מלטונין בגוף , אחרי טיסות למשל או משמרות לילה

סבבה, תודה
בכל מקרה ממה שאני הבנתי הוא דווקא כן יכול, למשל לעזור לאנשים להרדם יותר מהר, לשפר את איכות השינה, ולעזור לגוף להשאר לישון רצוף אם הוא מתעורר הרבה פעמים באמצע הלילה(מה שקורה לי כבר קרוב לשנה), אז אין לי מה להפסיד, אנסה.
אם תרצה, אעדכן

למיטב ידיעתי לא. הגוף שלך מייצר מלטונין תמיד, גם שאתה מתסף כדורים. כדאי לך להבין מה זה מלטונין ואיך זה עובד,וזה ימנע שאלות כאלה "בסיסיות". יש המון מאמרים ומחקרים בנושא, כל חיפוש באנגלית יניב לך המון תשובות.

סך הכל תרופה יעילה ובטוחה לטווח ארוך

האמת אני עם מלטונין כבר שבועיים בתור אחד שתמיד היה לו קושי בלהירדם גם אם אני הולך לישון עייף, ואף פעם השינה שלי לא הייתה יותר טובה. אני נרדם בלי להרגיש בכלל וחולם כל לילה מה שלא היה אף פעם

למשל לעזור לאנשים להרדם יותר מהר, לשפר את איכות השינה, ולעזור לגוף להשאר לישון רצוף
אני נרדם בלי להרגיש בכלל וחולם כל לילה מה שלא היה אף פעם
וזה נקרא הסדרה של מעגל השינה..

כדורי שינה פועלים אחרת ונקדותית יותר. בפן העצבי והמוחי

אין שום בעיה עם נטילה ארוכת טווח של מלטונין, אבל כן יכולה להיות תנגודת קלה שאולי תצטרך להעלות את המינון אחרי זמן מסויים, אבל זה לא מפריע לייצור הטבעי של מלטונין.
מה שכן מומלץ להבין מה הסיבה לבעיות השינה, כי מלטונין אמור רק להסדיר את מעגל השינה, אבל הוא לא מטפל בבעיות אחרות

• פותח/ת השרשור
האמת אני עם מלטונין כבר שבועיים בתור אחד שתמיד היה לו קושי בלהירדם גם אם אני הולך לישון עייף, ואף פעם השינה שלי לא הייתה יותר טובה. אני נרדם בלי להרגיש בכלל וחולם כל לילה מה שלא היה אף פעם
וואלה נתת לי תקווה
יאללה בסוף החודש זה מגיע:)

אתה חייל במקרה?/יודע למה היה לך קושי להרדם?
אין שום בעיה עם נטילה ארוכת טווח של מלטונין, אבל כן יכולה להיות תנגודת קלה שאולי תצטרך להעלות את המינון אחרי זמן מסויים, אבל זה לא מפריע לייצור הטבעי של מלטונין.
מה שכן מומלץ להבין מה הסיבה לבעיות השינה, כי מלטונין אמור רק להסדיר את מעגל השינה, אבל הוא לא מטפל בבעיות אחרות

סבבה, תודה רבה:)

וואלה נתת לי תקווה
יאללה בסוף החודש זה מגיע:)

אתה חייל במקרה?/יודע למה היה לך קושי להרדם?

סבבה, תודה רבה:)
משוחרר שנה וחצי, ולא יודע סיבה ספציפית תמיד הייתי בעייתי בשינה. אני יכול לישון אולי שלוש שעות בלילה, להיות עייף בצהריים של היום למחרת ואז בלילה של אותו יום אני מקבל פרץ אנרגיה ולא נרדם מוקדם. או שאני מתרגל לישון מוקדם אחרי שלוקח לי מלא זמן של מאמץ ולילה אחד שאני הולך לישון מאוחר הורס לי הכל.

• פותח/ת השרשור
משוחרר שנה וחצי, ולא יודע סיבה ספציפית תמיד הייתי בעייתי בשינה. אני יכול לישון אולי שלוש שעות בלילה, להיות עייף בצהריים של היום למחרת ואז בלילה של אותו יום אני מקבל פרץ אנרגיה ולא נרדם מוקדם. או שאני מתרגל לישון מוקדם אחרי שלוקח לי מלא זמן של מאמץ ולילה אחד שאני הולך לישון מאוחר הורס לי הכל.
אפשר לשאול כמה mg מלטונין אתה לוקח?
אני הזמנתי 3mg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית