הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה | בדיקות דם, חלבו בשתן וקריאטין

גל קלומפוס

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
שלום לכולם 😃
בעקבות כל העדויות מאנשים באתרים שונים שקריאטין אינו מזיק באמה סבירה ואין צורך בהפסקות, אני לוקח קריאטין בערך בחצי שנה, 5 גרם ליום. לאחרונה עשיתי בדיקות דם ובדיקת שתן כלליות למטרה אחרת לגמריי.
החלבונים בשתן ברמה גבוהה מאוד ולא בריאה, הקריאטינין בדם גבוה מהנורמה,גם תפקודי הכליות לא היו טובים, איך שרופא המשפחה ראה את התוצאות הוא שאל אותי אם הייתי
גם בצום של שתיית מים כי אני מיובש לגמריי.
אני חייב לציין שאני שותה לפחות 3 ליטר מים ביום.
האם יכול להיות שקריאטין מזיק לי? או שיש סיבה אחרת לתוצאות הללו?

עריכה: מוסיף עוד
תוצאות בדיקות אחת של ליקוציטים גבוהים הרבה מעל המותר והשניה של חלבונים בשתן שכל חיי יצאה negative ועכשיו ממוספרת.
אמרתי לרופא שאני לוקח תוסף קריאטין. אמר לי להפסיק עם זה מיד שזה לא בריא.. ‍♂️

קבצים מצורפים

• 95F0B842-B5F3-4D24-AE55-C67FD04D7FB5.png
    95F0B842-B5F3-4D24-AE55-C67FD04D7FB5.png
    KB 27.7 · צפיות: 192
  • A99E973A-9781-44E4-82CA-BE1DE04A859D.png
    A99E973A-9781-44E4-82CA-BE1DE04A859D.png
    KB 29.4 · צפיות: 131
  • 8026ED63-4F12-4140-9C17-3DD05C476C50.png
    8026ED63-4F12-4140-9C17-3DD05C476C50.png
    KB 23.3 · צפיות: 114
נערך לאחרונה:
פורום זה לא מקום לקבל ייעוץ רופאי או לפענח לך בדיקות, עם כמה שהייתי רוצה לעזור לך.

אני כן יכול לתרום ככה:
- תבקש מהרופא לבחון את האופציה של Postexercise Proteinuria (אין לי מושג כמה זה ריאלי כלפייך)
- שאל את דעתו לגבי ההשפעה של נטילת תוסף קריאטין על רמות הקריאטינין. קריאטינין זה בסוף תוצר פירוק של קריאטין, אם אני לא טועה יש תיאורי מקרה בנושא בספרות של עלייה בקריאטינין כתוצאה מנטילת תוסף.
- שאל את דעתו על אימונים בסמוך לבדיקות דם.

כלכך לא מודע לתוסף נפוץ כמו קריאטין עד כדי כך שהוא אומר לי להפסיק איתו באופן מיידי? מאוד מבלבל…

יכול להיות שהתוסף מערפל את התוצאות של בדיקות הדם והוא פשוט רוצה לשלול את הכיוון הזה.

____

בכל אופן את המשך הבדיקות והטיפול ייקבע הרופא. אם משהו מריח לך לא טוב - חפש חוות דעת שנייה מרופא עם זיקה/התמחות כלשהי בספורט.

• פותח/ת השרשור
פורום זה לא מקום לקבל ייעוץ רופאי או לפענח לך בדיקות, עם כמה שהייתי רוצה לעזור לך.

אני כן יכול לתרום ככה:
- תבקש מהרופא לבחון את האופציה של Postexercise Proteinuria.
- שאל את דעתו לגבי ההשפעה של נטילת תוסף קריאטין על רמות הקריאטינין. קריאטינין זה בסוף תוצר פירוק של קריאטין, אם אני לא טועה יש תיאורי מקרה בנושא בספרות של עלייה בקריאטינין כתוצאה מנטילת תוסף.
- שאל את דעתו על אימונים בסמוך לבדיקות דם.

יכול להיות שהתוסף מערפל את התוצאות של בדיקות הדם והוא פשוט רוצה לשלול את הכיוון הזה.

____

בכל אופן את המשך הבדיקות והטיפול ייקבע הרופא. אם משהו מריח לך לא טוב - חפש חוות דעת שנייה מרופא עם זיקה/התמחות כלשהי בספורט.
אוקיי תודה 😃

הפסקתי לקחת את הקריאטין.
תוך כמה זמן הוא אמור לצאת מהגוף לגמריי כך שאוכל לעשות בדיקות דם ושתן חוזרות ?

מזרם הדם תוך 24 שעות לכל היותר.
לגמרי מהמערכת סביבות חודש-חודש וחצי, תלוי בריכוז (מינונים שנטלת) ואם אתה מתאמן זה יכול לקצר את הזמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית