הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה | בדיקות דם, חלבו בשתן וקריאטין

גל קלומפוס

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
שלום לכולם 😃
בעקבות כל העדויות מאנשים באתרים שונים שקריאטין אינו מזיק באמה סבירה ואין צורך בהפסקות, אני לוקח קריאטין בערך בחצי שנה, 5 גרם ליום. לאחרונה עשיתי בדיקות דם ובדיקת שתן כלליות למטרה אחרת לגמריי.
החלבונים בשתן ברמה גבוהה מאוד ולא בריאה, הקריאטינין בדם גבוה מהנורמה,גם תפקודי הכליות לא היו טובים, איך שרופא המשפחה ראה את התוצאות הוא שאל אותי אם הייתי
גם בצום של שתיית מים כי אני מיובש לגמריי.
אני חייב לציין שאני שותה לפחות 3 ליטר מים ביום.
האם יכול להיות שקריאטין מזיק לי? או שיש סיבה אחרת לתוצאות הללו?

עריכה: מוסיף עוד
תוצאות בדיקות אחת של ליקוציטים גבוהים הרבה מעל המותר והשניה של חלבונים בשתן שכל חיי יצאה negative ועכשיו ממוספרת.
אמרתי לרופא שאני לוקח תוסף קריאטין. אמר לי להפסיק עם זה מיד שזה לא בריא.. ‍♂️

קבצים מצורפים

• 95F0B842-B5F3-4D24-AE55-C67FD04D7FB5.png
    95F0B842-B5F3-4D24-AE55-C67FD04D7FB5.png
    KB 27.7 · צפיות: 192
  • A99E973A-9781-44E4-82CA-BE1DE04A859D.png
    A99E973A-9781-44E4-82CA-BE1DE04A859D.png
    KB 29.4 · צפיות: 131
  • 8026ED63-4F12-4140-9C17-3DD05C476C50.png
    8026ED63-4F12-4140-9C17-3DD05C476C50.png
    KB 23.3 · צפיות: 114
נערך לאחרונה:
אצלי אותו דבר וזה בסדר גמור.

אמרת לרופא שאתה לוקח קיראטין? שאתה מתאמן? התאמנת קרוב לבדיקות?

בעיקרון עדיף לבדוק לעומק אבל לא חושב שזה משהו רציני.

@kotzer יתן תשובה יותר מדוייקת.

• פותח/ת השרשור
בן כמה? בריא בדרך כלל? תראה את שאר הבדיקות
העליתי את שאר התוצאות החריגות..
בריא כמו שור בדרך כלל.
בן 28
אצלי אותו דבר וזה בסדר גמור.

אמרת לרופא שאתה לוקח קיראטין? שאתה מתאמן? התאמנת קרוב לבדיקות?

בעיקרון עדיף לבדוק לעומק אבל לא חושב שזה משהו רציני.

@kotzer יתן תשובה יותר מדוייקת.
אמרתי לו שאני לוקח קריאטין ושאני מתאמן. אמר שאין צורך ולהפסיק עם זה, שזה לא בריא. התאמנתי ביום שישי בבוקר והבדיקות היו ביום ראשון בבוקר.

בריא כמו שור בדרך כלל.
בן 28

אמרתי לו שאני לוקח קריאטין ושאני מתאמן. אמר שאין צורך ולהפסיק עם זה, שזה לא בריא. התאמנתי ביום שישי בבוקר והבדיקות היו ביום ראשון בבוקר.

שטויות.
בכל מקרה לדעתי אין משהו חריג אבל נחכה לתשובה מקוצר. אולי גם @frozen יוכל לעזור.

בריא כמו שור בדרך כלל.
בן 28

רופא משפחה, קח אותו בערבון מוגבל.

קריאטנין בדם עולה אחרי פעילות גופנית וערכים קצת גבוהים מהנורמה זה משהו שהייתי מצפה לראות לאדם שמתאמן.
תעלה בבקשה את כל ה-PDF כדי לקבל תמונה מלאה, העלת חלק קטן שמראה רק 2 תוצאות חריגות.
בקשר לרופא שלך - הוא אחד הרופאים המקצועיים. לא יודע למה אמר לך לגבי הקריאטין

החלבונים בשתן ברמה גבוהה מאוד ולא בריאה,
זה תאי דם לבנים בשתן וזה מצריך בדיקה מעמיקה, לא קשור לקריאטין

הקריאטינין בדם גבוה מהנורמה
אצל כל אדם שמרים משקולות
האם יכול להיות שקריאטין מזיק לי?
לא

• פותח/ת השרשור
לגבי הליקוציטים הבנתי שאין קשר ושאלה
תאי דם לבנים.. למרות שאין לי שום זיהום ושום דלקת.. כל המערכת שם בסדר..
אבל יש עוד סעיף של החלבונים שמראה 10מ״ג שאיני קשור לתאי דם לבנים … מישויודע מה זה אומר?
קריאטנין בדם עולה אחרי פעילות גופנית וערכים קצת גבוהים מהנורמה זה משהו שהייתי מצפה לראות לאדם שמתאמן.
תעלה בבקשה את כל ה-PDF כדי לקבל תמונה מלאה, העלת חלק קטן שמראה רק 2 תוצאות חריגות.
בקשר לרופא שלך - הוא אחד הרופאים המקצועיים. לא יודע למה אמר לך לגבי הקריאטין
כל שאר בדיקות תקינות. הכל בנורמה
אין לך חלבונים בשתן אלא תאי דם לבנים.
הדבר יכול להעיד על זיהום איפשהו בדרכי השתן.
יש את הליקוציטים שאלה תאי דם לבנים ויש את הסעיף של החלבונים

• פותח/ת השרשור
זה תאי דם לבנים בשתן וזה מצריך בדיקה מעמיקה, לא קשור לקריאטין

אצל כל אדם שמרים משקולות

לא
יש את הליקוציטים שאלה תאי הדם הלבנים ויש בתמונה אחרת protein עם תשובה ספרתית לעומת שנים אחרות שפוט התשובה הייתה negative. מזה אומר?
שאתה אוכל הרבה חלבון ומה שלא נספג יוצא מהצנרת
אוקיי תודה.. אז למה התשובות משנים קודמות של הבדיקות פשוט נענו ב-negative? גם אם זה ממוספר הכל תקין?

• פותח/ת השרשור
אז לא הבנתי .. רופא משפחה שלמד 7 שנים באוניברסיטה כלכך לא מודע לתוסף נפוץ כמו קריאטין עד כדי כך שהוא אומר לי להפסיק איתו באופן מיידי? מאוד מבלבל…

אז לא הבנתי .. רופא משפחה שלמד 7 שנים באוניברסיטה כלכך לא מודע לתוסף נפוץ כמו קריאטין עד כדי כך שהוא אומר לי להפסיק איתו באופן מיידי? מאוד מבלבל…
לא לומדים על תוספי תזונה כמו קריאטין.
מצד שני אם כל הבדיקות שלך שקשורות לתפקודי כליה הן חריגות, להמליץ לך להפסיק עם הקריאטין זה כנראה מעשה חכם. עד לבדיקות נוספות.ֿ גם מה שאומרים פה קח בעירבון מוגבל. במקרה הזה יש פה כמה אנשים שמבינים משהו, אז אולי כדאי לבקש את דעתם המקצועית.

• פותח/ת השרשור
לא לומדים על תוספי תזונה כמו קריאטין.
מצד שני אם כל הבדיקות שלך שקשורות לתפקודי כליה הן חריגות, להמליץ לך להפסיק עם הקריאטין זה כנראה מעשה חכם. עד לבדיקות נוספות.ֿ גם מה שאומרים פה קח בעירבון מוגבל. במקרה הזה יש פה כמה אנשים שמבינים משהו, אז אולי כדאי לבקש את דעתם המקצועית.
אוקיי תודה.. אני כנראה אישה הפסקה של חודש ואחזור על הבדיקות.. נקווה שהכל יהיה תקין.
תודה.
איך אתה מבחינת מתן שתן? תקין או שאתה נותן פחות שתן ביממה?
נותן מלא שתן.. שתן שקוף לגמריי.. שולה המון מים ביום

כמו שהרופא אמר לך. תפסיק עם הקריאטין, תוריד מהחלבון ותחזור על הבדיקות עוד שבועיים-חודש. אם הערכים לא מסתדרים אני מאמין שהרופא יבקש סונאר כליות.
בכל מקרה, אתה צריך לבצע בירור ללויקוציטים בשתן.

מה שכן אבל, הירידה ב-EGFR שלך גם דורשת בירור לדעתי. בשביל לשלול שלא מדובר במשהו אחר הייתי מברר אם הרופא אם אפשר לבצע סונאר כליות עכשיו

• פותח/ת השרשור
כמו שהרופא אמר לך. תפסיק עם הקריאטין, תוריד מהחלבון ותחזור על הבדיקות עוד שבועיים-חודש. אם הערכים לא מסתדרים אני מאמין שהרופא יבקש סונאר כליות.
בכל מקרה, אתה צריך לבצע בירור ללויקוציטים בשתן.

מה שכן אבל, הירידה ב-EGFR שלך גם דורשת בירור לדעתי. בשביל לשלול שלא מדובר במשהו אחר הייתי מברר אם הרופא אם אפשר לבצע סונאר כליות עכשיו
מה זה ה-EGFR?

מה זה ה-EGFR?

GLOMERULAR FILTRATION RATE. במצב תקין הוא מעל 90. אצלך הוא מתחת. זה יכול להעיד על מיליון ואחת דברים. אבל בשילוב עם הקריאטינין הגבוה, הייתי מברר.
דבר אחד שעולה לי לראש זה אולי פיאלונפריטיס אבל שוב, הייתי מבצע ליתר ביטחון סונאר כליות

• פותח/ת השרשור
GLOMERULAR FILTRATION RATE. במצב תקין הוא מעל 90. אצלך הוא מתחת. זה יכול להעיד על מיליון ואחת דברים. אבל בשילוב עם הקריאטינין הגבוה, הייתי מברר.
דבר אחד שעולה לי לראש זה אולי פיאלונפריטיס אבל שוב, הייתי מבצע ליתר ביטחון סונאר כליות
אוקיי. תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית