הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כל מי שבתיכון ודיי לחוץ למתמטיקה..

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך
ככה זה שיש מקומות שלא דורשים ממך ללמוד דברים לא הכרחיים..כמו שצריך

בטכניון בפרט דוחפים לך כל מה שמסביב ל X, ש X זה מה שאתה באמת רוצה ללמוד.
ככה שכדי ללמוד משהו, הם מלמדים עוד אלף ואחד דברים בנוסף, אבל במקומות אחרים, לא ככה המצב.

בארה"ב אתה לומד שנתיים בולשיט, אתה חייב 60 יחידות בסיס שחלקם זה קורסים בפסיכולוגיה, אזרחות, ביולוגיה, כימיה, אנטומיה, מתמטיקה, אנגלית, כלכלה וכו', זה כמו לעשות בגרות, ואז עוד שנתיים אתה לומד רק מה שאתה רוצה לעשות בו את התואר.

בארה"ב אתה לומד שנתיים בולשיט, אתה חייב 60 יחידות בסיס שחלקם זה קורסים בפסיכולוגיה, אזרחות, ביולוגיה, כימיה, אנטומיה, מתמטיקה, אנגלית, כלכלה וכו', זה כמו לעשות בגרות, ואז עוד שנתיים אתה לומד רק מה שאתה רוצה לעשות בו את התואר.

וואלה תאמת הבהרת לי עכשיו את מה שחשבתי איך הולך הלימודים בארה"ב תמיד היה לי מוזר
בסדרה GREEK למה הם לומדים כמה שנים בקולג' מקצועות כללים וכולם עוד מדברים לאן
יעברו ומה ימשיכו ללמוד.

• פותח/ת השרשור
מה זה איך בדיוק, הרמה כאן מבחינת מתמטיקה היא נמוכה, אני מדבר על קולג' ולא אוניברסיטה יש הבדל, הרמה של 5 יח"ל בתיכון בישראל = לרמה שאתה צריך להשיג כאן כדי לעבור לאוניברסיטה טובה (שזה סה"כ כיתה אחת של מתמטיקה אם יש לך בסיס טוב או 2 אם אתה לא זוכר כלום)

הוא כבר הספיק לשלוח מייל שהוא מצטער וזה היה בצחוק, נחשוב עליו.
אחי זה לא נכון מה שאתה אומר .. יש כאלה ויש כאלה .. פאבליק קולג' זה כמו פאבליק סקול שם.. שזה סוג של שכונה בדרך כלל .. ויש קולג'ים שעולים שלוש מאות אלף K לשנה ואתה מתקבל רק עם ציונים של A+ חח זה הכל תלוי איפה
ואתה משווה את הלימודים של הארץ לארצות הברית ? חחחחחחחחחח תכלס, איפה יותר טוב?
[ניראלי עצם זה זה שאתה שם אומר הכל 😛]

נערך לאחרונה:
אחי זה לא נכון מה שאתה אומר .. יש כאלה ויש כאלה .. פאבליק קולג' זה כמו פאבליק סקול שם.. שזה סוג של שכונה בדרך כלל .. ויש קולג'ים שעולים שלוש מאות אלף K לשנה ואתה מתקבל רק עם ציונים של A+ חח זה הכל תלוי איפה
ואתה משווה את הלימודים של הארץ לארצות הברית ? חחחחחחחחחח תכלס, איפה יותר טוב?
[ניראלי עצם זה זה שאתה שם אומר הכל 😛]
ראית יותר מדי הארי פוטר גבר, אני בתוך המערכת ואתה אומר לי מה נכון ומה לא?

הבגרות של 004 הייתה קשה לאללה.... בהתחלה לא הצלחתי כלום ובסוף הצלחתי להוציא שלושה תרגילים אבל עוד אין תשובות אז אני לא יודע איך הם....

בחלק השני היה תרגיל אחד במבנה מוזר שבחיים לא ראיתי (באף מיקוד, וראיתי כמה), ושני תרגילים על אותו נושא שבאחד מהם יש אינטגרל באחד הסעיפים... לא היה Log ולא היה גידול ודעיכה...

קיצור מועד ב'

004 ו007 היו ברמה מאוד מאוד גבוהה פי 3 ממה שצריך.
המורים התקשו לפתור את הבגרויות ואת 007 פתרו כעבור שעה ומשהו..

אין תלמיד אחד בכל הבית ספר שהצליח את שאלון 004 ויש אחד שהצליח את 007.

שילבו לוגים עם פונקציה משהו מטורף ב004 ועוד שאלה אחת של עמוד שלם שבאופן מפתיע היא הקלה ביותר.. והכי מסכנים 005 שעושים בגרות ב7 בערב.

פשוט EPIC FAIL של משרד החינוך.

ממוצע אני חוזה 22~

יאוו 02 היה קל 3 שאלות ראשונות עשיתי (יש לי מותאם אז כול השאלה זה 33 נקודות במקום 25 אז זה יוצא 99 😃) ועוד הבוחנת עזרה לי 😃 הייתי איתה לבד בכיתה איזה כייףףף אבל מגן 55 חחח איזה באסה !
אבל תשמעו זה נכון שאם יש הפרש של 20 נקודות בין המגן לבגרות פוסלים תבגרות?

נערך לאחרונה:
אז לפי התשובות של יואל גבע דווקא הלך לי סביר... אבל יש טעויות שאם היה לי זמן (וחשק...) לבדוק הייתי יכול להוציא אולי 100 אפילו.
בשאלה 2 שכחתי לכתוב מה האסימפטוטה עצמה, רק רשמתי שX שונה מ90, ובשרטוט שכחתי ממנה...
בשאלה 4 כתבתי עליה וירידה במקום חיובית ושלילית...

ו5 צדקתי באופן מאוד מפתיע

מעניין כמה יורידו... אבל מועד ב בכל מקרה אני ייעשה חח

הנה הפתרונות
http://www.geva.co.il/geva/p,911,424.asp

יאוו 02 היה קל 3 שאלות ראשונות עשיתי (יש לי מותאם אז כול השאלה זה 33 נקודות במקום 25 אז זה יוצא 99 😃) ועוד הבוחנת עזרה לי 😃 הייתי איתה לבד בכיתה איזה כייףףף אבל מגן 55 חחח איזה באסה !
אבל תשמעו זה נכון שאם יש הפרש של 20 נקודות בין המגן לבגרות פוסלים תבגרות?

איך שאני יודע, אם 70% תלמידים יש להם הפרש בין במגן לבגרות, לטובת הבגרות(לא יודע כמה בדיוק)
אז מורידים את הערך של המגן מ 50% ל 30%, קראתי את זה איפשהו, אז לא בטוח!

גם קולדפייר ,שסיפרו לי שהוא גאון מתמטיקה, לא היה מצליח לפתור את 007.היה בלתי פתיר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית