הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים מתחת לצלעות בצד ימין, לא קשור לאימונים

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
כמו שכתבתי, זה לא משהו שנגרם מאימונים או קשור אליהם אבל אשאל בכל זאת (בריאות הגוף וזה):
יש לי כאבים בבטן העליונה בצד ימין, ממש מתחת לצלעות. הכאב הוא בפנים, כלומר ללחוץ על המקום לא מחזק אותו, כואב לקחת נשימה עמוקה, או כשאני מגהק...
הרופא משפחה בהתחלה אמר שזה כנראה אבנים בכיס מרה אבל אולטרסאונד הרבה שזה לא ושהכל תקין (כיס מרה, דרכי מרה, כבד, טחול, לבלב, כליות - שום דבר חריג), בדיקות דם לתפקודי כבד הראו שהכל תקין.
עכשיו הוא נתן לי כדורים בשם נקסיום (להסדיר חומציות בקיבה) אמר לי תוך שבוע אם זה לא מתחיל להסתדר לחזור אליו והוא יפנה אותי לרופא גסטרו להמשך.

הבעיה שכל הדברים האלה לוקחים זמן, לחכות לרופא, ישלח אותי לעוד בדיקות, לחכות להם וכו' וכו', אז מעניין אותי אם יש כאן מישהו שהיו לו או מכיר סימפטומים כאלה ואיבחן מה הבעיה ופתר את זה, שיהיה לי מושג לפחות לכוון את הרופא או לנסות משהו בעצמי.

@kotzer
@Yw
@elchonon

יש כמה גורמים אפשריים לכאב באזור הזה מלבד הכבד, כיס מרה, טחול ועליית.

כדי לעקוב לדעתי אחרי סימפטומים נוספים כדי לחפש קשר לבעיה.
לדוגמה זה יכול להיות משהו פשוט כמו כאב של שריר פנימי שנתפס באימון או מהחגורה באימון, אם הכאב מתחלש מיום ליום, יש מצב שמדובר בשריר.

זה יכול להיות קשור לריאות ולמערכת הנשימה, יש איזושהו סימפטומים נשימתיים?

נראה שהרופא חושש שזה קשור למערכת העיכול, יש כמה אפשרויות אם כן. זה יכול להיות דלקת במערכת העיכול באזור של מי הדק או הגס, לפעמים בדיקת דם פשוט יכול לכוון את הרופא, אם תבדוק ברזל, CRP ומדדי לדלקת שונים, יכול להיות שזה יעזור לראות קשר מסוים.
כיב בתריסריון הוא גם יכול להסביר משהו כזה, לפעמים בדיקת נשיפה פשוטה יכולה לגלות אם יש אליקובקטר שיכול להעיד על כיב. גם אם הכאב רק אחרי מאכלים מסוימים, או דווקא כשהקיבה ריקה או מליאה יכול לעזור לכוון.

במערכת העיכול זה גם יכול להיות פשוט גאזים לפעמים. אם אתה שם לב שאתה לא התפנית הרבה זמן, או שיש לך תחושה שנשאר לך עוד מה להתפנות אחרי פינוי, או יש לך הרבה גאזים לאחרונה, יכול להעיד על משהו כזה.

מה שמעניין אותי, כמה זמן אתה כבר סובל מזה?
האם יש מצבים, זמנים או תנוחות בהם יותר או פחות כואב?
והאם יש סימפטומים אחרים שאולי חשבת שלא קשורים ורלוונטים, אבל בכל זאת קיימים?

רפואה שלימה

• פותח/ת השרשור
לדוגמה זה יכול להיות משהו פשוט כמו כאב של שריר פנימי שנתפס באימון או מהחגורה באימון, אם הכאב מתחלש מיום ליום, יש מצב שמדובר בשריר.
כאמור זה לא נראה קשור לאימון, אני לא מתאמן בכלל כבר חודש וחצי-חודשיים וזה התחיל לפני כשבועיים.
זה יכול להיות קשור לריאות ולמערכת הנשימה, יש איזושהו סימפטומים נשימתיים?
לא, אין משהו חריג שאני מרגיש
ראה שהרופא חושש שזה קשור למערכת העיכול, יש כמה אפשרויות אם כן. זה יכול להיות דלקת במערכת העיכול באזור של מי הדק או הגס, לפעמים בדיקת דם פשוט יכול לכוון את הרופא, אם תבדוק ברזל, CRP ומדדי לדלקת שונים, יכול להיות שזה יעזור לראות קשר מסוים.
דווקא CRP לא היה בבדיקות שהוא שלח אותי, ברזל היה טיפה יותר נמוך מהמינימום בבדיקות שעשיתי לפני חודשיים.
כיב בתריסריון הוא גם יכול להסביר משהו כזה, לפעמים בדיקת נשיפה פשוטה יכולה לגלות אם יש אליקובקטר שיכול להעיד על כיב.
מעניין
גם אם הכאב רק אחרי מאכלים מסוימים, או דווקא כשהקיבה ריקה או מליאה יכול לעזור לכוון.
לא מרגיש שיש קשר לאוכל
במערכת העיכול זה גם יכול להיות פשוט גאזים לפעמים. אם אתה שם לב שאתה לא התפנית הרבה זמן, או שיש לך תחושה שנשאר לך עוד מה להתפנות אחרי פינוי, או יש לך הרבה גאזים לאחרונה, יכול להעיד על משהו כזה.
לא מרגיש משהו מהנ"ל
מה שמעניין אותי, כמה זמן אתה כבר סובל מזה?
בערך לפני חודש וקצת זה התחיל להופיע בתור כאב שבא קצת והולך ולפני שבועיים-שבועיים וחצי זה די קבוע. לפני שבוע הרגשתי שזה מאוד נחלש, הרופא אמר שיכול להיות שהייתה אבן בכיס מרה שעברה מעצמה והעובדה שהכאב נחלש מחזקת את הדעה הזאת, אבל זה התחיל להתחזק קצת שוב.
והאם יש סימפטומים אחרים שאולי חשבת שלא קשורים ורלוונטים, אבל בכל זאת קיימים?
עברתי ניתוח די רציני לפני חודש וחצי, הניתוח היה במקום אחר לגמרי (ראש) אז לא ראיתי קשר.

בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהשמנתי קצת יותר מדי ובגלל שאני יושב הצלעות לוחצות שם על משהו בגלל הבטן או אולי בגלל שאני אוכל ארוחות גדולות ומפוצצות, אז התחלתי לטפל בנושא, לאכול פחות וארוחות קטנות יותר, ירדתי איזה 5-6 קילו בינתיים אבל לא נראה שזה השפיע על משהו.
רפואה שלימה
תודה ותודה רבה על התשובה המושקעת

פעמים בדיקת נשיפה פשוטה יכולה לגלות אם יש אליקובקטר
בהחלט רעיון טוב, וזו בדיקה טובה במידה והיא חיובית, אבל תוצאה שלילית לא שוללת הליקובקטר, לכן הייתי ממליץ על בדיקת דם או צואה.
בכל מקרה אם הליקובקטר הוא הגורם סותרי החומצה אמורים להקל על הסימפטומים

ברזל היה טיפה יותר נמוך מהמינימום בבדיקות שעשיתי לפני חודשיים
זה בהחלט יכול להעלות חשד לכיב בתריסריון, וכן כדאי לבדוק את האופציה הזאת.
אופציה נוספץ תהיה בקע סרעפתי, למרות שזה לא מאוד מתאים לסימפטומים

בערך לפני חודש וקצת זה התחיל להופיע בתור כאב שבא קצת והולך ולפני שבועיים-שבועיים וחצי זה די קבוע. לפני שבוע הרגשתי שזה מאוד נחלש, הרופא אמר שיכול להיות שהייתה אבן בכיס מרה שעברה מעצמה והעובדה שהכאב נחלש מחזקת את הדעה הזאת, אבל זה התחיל להתחזק קצת שוב.
ממה שתיארת גם אני הייתי חושד מיד אבני מרה, יש קשר מסויים בין הכאבים לארוחות?
עכשיו שהכאבים חזרו יש כאבים במגע? איך ההרגשה הכללית? יש חום?

• פותח/ת השרשור
זה בהחלט יכול להעלות חשד לכיב בתריסריון, וכן כדאי לבדוק את האופציה הזאת.
זה בדיקה שהרופא משפחה יכול להפנות אותי אליה או חייב רופא גסטרו? אני אעלה את העניין בפעם הבאה שאבוא לרופא ואגיד לו גם על הברזל אם הוא לא שם לב.
ממה שתיארת גם אני הייתי חושד מיד אבני מרה, יש קשר מסויים בין הכאבים לארוחות?
לא נראה שיש קשר.
עכשיו שהכאבים חזרו יש כאבים במגע?
לא, מגע לא משפיע.
איך ההרגשה הכללית? יש חום?
הרגשה כללית סה"כ בסדר, חוץ מהעניין שאני עוד לא 100% התאוששתי מהניתוח ראש שעשיתי כאמור לפני חודש וחצי, אבל פיזית נראה שההרשה כרגיל. אין חום
ממה שתיארת גם אני הייתי חושד מיד אבני מרה
כשהגיעו התוצאות של האולטרסאונד הרופא אמר שיכול להיות שהייתה אבן והיא נפלטה ואז הכאב יכול להישאר בהתחלה אבל אמור לחלוף. יש סיכוי שאחרי האולטרסאונד נוצרה שם (עוד) אבן וזה מה שעושה את הכאבים או שזה דברים שלא קורים בפרק זמן קצר כזה?

זה בדיקה שהרופא משפחה יכול להפנות אותי אליה או חייב רופא גסטרו? אני אעלה את העניין בפעם הבאה שאבוא לרופא ואגיד לו גם על הברזל אם הוא לא שם לב.
גם רופא משפחה יכול לתת את הבדיקה הזאת

כשהגיעו התוצאות של האולטרסאונד הרופא אמר שיכול להיות שהייתה אבן והיא נפלטה ואז הכאב יכול להישאר בהתחלה אבל אמור לחלוף. יש סיכוי שאחרי האולטרסאונד נוצרה שם (עוד) אבן וזה מה שעושה את הכאבים או שזה דברים שלא קורים בפרק זמן קצר כזה?
יכול להיות שהמעבר של האבן גרם לדלקת בכיס המרה, אז צריך לראות שזה דלקת ולא זיהום, אבל כל עוד אתה מרגיש בסדר יחסית ואין כאבים חריגים לא הייתי דואג לזה כרגע

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהמעבר של האבן גרם לדלקת בכיס המרה, אז צריך לראות שזה דלקת ולא זיהום, אבל כל עוד אתה מרגיש בסדר יחסית ואין כאבים חריגים לא הייתי דואג לזה כרגע
אבל אם יש דלקת בכיס מרה זה לא משהו שהיו אמורים לראות באולטרסאונד?

לא בהכרח, ויכול להיות שזה התפתח מאז

דלקת רואים. יש עיבוי של דפנות כיס המרה. בנוסף דלקת הייתה מתגלה בבדיקות דם.

כאבים בצד ימין קשורים או לכבד או לדרכי המרה. אם הכל תקין יכול להיות שמדובר בסרעפת היות והכאבים מושפעים מנשימה ומגיהוק.
אני מתבסס על סיפור המקרה אבל מן הסתם רופא שבודק אותך ידע יותר טוב ממני כיצד לפעול

נ.ב אני מתמחה בכירורגיה כללית (שזה כירורג של כל מה שיש בבטן מלבד כליות למי שלא יודע).
ועכשיו ראיתי שלא עשו לך c reactive protein בבדיקות דם?! לא משהו בכלל

יראו את זה גם בדלקת אקוטית קלה? כי העיבוי למיטב זכרוני יותר מקושר לכרוני

רואים רואים. בכל מקרה שוב. כאב בצד ימין, "עמוק", שאינו מחמיר בלחיצה (מרפי שלילי) ומושפע מנשימה וגיהוק, נשמע כמו כאב ממקור של סרעפת. Duodenal ulcer מתאים מבחינת מיקום אבל לא בכל הקשור להחמרה בעת נשימה או גיהוק
ולפותח הפוסט, איזה ניתוח עברת בראש?

• פותח/ת השרשור
דלקת רואים. יש עיבוי של דפנות כיס המרה.
אין עיבוי לפי מה שכתוב:
"כיס המרה בגודל תקין דפנות לא מעובים לא, הודגמו אבנים. דרכי המרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות"
בנוסף דלקת הייתה מתגלה בבדיקות דם.
עכשיו ראיתי שלא עשו לך c reactive protein בבדיקות דם?!
לא עשו
ולפותח הפוסט, איזה ניתוח עברת בראש?
כריתת מנינגיומה (גידול שפיר)

• פותח/ת השרשור
אם הכאב הופיע לאחר הניתוח, ובמידה והניתוח בוצע בהרדמה כללית, יכול להיות שההנשמה המלאכותית הייתה בנפחים גדולים מה שמתח לך את הסרעפת.
כן זה היה בהרדמה כללית.
אבל הכאב לא הופיע מיד אחרי הניתוח אלא אחרי איזה שבוע-שבועיים והתחיל בתור כאב חלש וחולף:
יכול להיות שההנשמה המלאכותית הייתה בנפחים גדולים מה שמתח לך את הסרעפת.
אם זו הסיבה זה משהו שאמור לעבור לבד או צריך טיפול?

יכול להיות מתיחה של הסרעפת (במיוחד אם עשית בדיקות ולא נמצא שום דבר). אני סבלתי מזה לא מעט, גם שנים אחרי שהפסקתי לרוץ. אפילו בהליכה מהירה הייתי מתחיל לקבל כאבים בצד ימין למעלה מתחת לצלעות. הקפדה על נשימות מסודרות בדגש על הוצאת אוויר הקלה על זה. בסופו של דבר הכאבים האלו עברו לי לאחר כמה חודשים של הליכות מידי יום.

כאחד שהיה לי הליקובקטור ואחד שסבל וסובל מצרבות כרוניות ולוקח כדורי נקסיום לפעמים עם מרשם
אני לפחות לא הרגשתי על מה שאתה מדבר עליו

• פותח/ת השרשור
כאחד שהיה לי הליקובקטור ואחד שסבל וסובל מצרבות כרוניות ולוקח כדורי נקסיום לפעמים עם מרשם
אני לפחות לא הרגשתי על מה שאתה מדבר עליו
אין לי צרבות בכלל, שנים לא היה לי.
עכשיו מחכה לגסטרוסקופיה שבוע הבא, הכאב נחלש מאוד בינתיים, לפעמים הוא לא שם בכלל.
עשיתי גסטרוסקופיה לפני שבוע אבל הבדיקה לא הצליחו כי הקיבה הייתה מלאה באוכל 🤦‍♂️
אמרו לי צום 8 שעות, לא אמרו שעדיף יום לפני לא לאכול לאפה שווארמה בצהריים וסטייקים ונקניקיות על האש בערב 12 שעות לפני הבדיקה 😲

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית