כאבים מתחת לצלעות בצד ימין, לא קשור לאימונים

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
כמו שכתבתי, זה לא משהו שנגרם מאימונים או קשור אליהם אבל אשאל בכל זאת (בריאות הגוף וזה):
יש לי כאבים בבטן העליונה בצד ימין, ממש מתחת לצלעות. הכאב הוא בפנים, כלומר ללחוץ על המקום לא מחזק אותו, כואב לקחת נשימה עמוקה, או כשאני מגהק...
הרופא משפחה בהתחלה אמר שזה כנראה אבנים בכיס מרה אבל אולטרסאונד הרבה שזה לא ושהכל תקין (כיס מרה, דרכי מרה, כבד, טחול, לבלב, כליות - שום דבר חריג), בדיקות דם לתפקודי כבד הראו שהכל תקין.
עכשיו הוא נתן לי כדורים בשם נקסיום (להסדיר חומציות בקיבה) אמר לי תוך שבוע אם זה לא מתחיל להסתדר לחזור אליו והוא יפנה אותי לרופא גסטרו להמשך.

הבעיה שכל הדברים האלה לוקחים זמן, לחכות לרופא, ישלח אותי לעוד בדיקות, לחכות להם וכו' וכו', אז מעניין אותי אם יש כאן מישהו שהיו לו או מכיר סימפטומים כאלה ואיבחן מה הבעיה ופתר את זה, שיהיה לי מושג לפחות לכוון את הרופא או לנסות משהו בעצמי.

@kotzer
@Yw
@elchonon

אין לי צרבות בכלל, שנים לא היה לי.
עכשיו מחכה לגסטרוסקופיה שבוע הבא, הכאב נחלש מאוד בינתיים, לפעמים הוא לא שם בכלל.
עשיתי גסטרוסקופיה לפני שבוע אבל הבדיקה לא הצליחו כי הקיבה הייתה מלאה באוכל 🤦‍♂️
אמרו לי צום 8 שעות, לא אמרו שעדיף יום לפני לא לאכול לאפה שווארמה בצהריים וסטייקים ונקניקיות על האש בערב 12 שעות לפני הבדיקה 😲
עשיתי את זה בלי הרדמה הרגשה לא נעימה בכלל אני מזהיר

• פותח/ת השרשור
עדיף פשוט אמרו לי שצריך לצום גם אחרי זה עוד 4 שעות אמרתי עזבו שטויות תכניסו לי מה שאתם צריכים גמרו עם זה .
מסתבר שזה זרנוק לא קטן
לי רק אמרו לא לאכול דברים כבדים כמה שעות אחרי, נגיד ארוחת בוקר זה סבבה. אישתי עשתה לפני יומיים גם עם הרדמה אמרו לה ישר אפשר לאכול כרגיל אין הגבלות רק לא לנהוג 12 שעות, הלכנו ישר דפקנו צלחת חומוס וצלחת שווארמה:37mv:

לי רק אמרו לא לאכול דברים כבדים כמה שעות אחרי, נגיד ארוחת בוקר זה סבבה. אישתי עשתה לפני יומיים גם עם הרדמה אמרו לה ישר אפשר לאכול כרגיל אין הגבלות רק לא לנהוג 12 שעות, הלכנו ישר דפקנו צלחת חומוס וצלחת שווארמה:37mv:
עכשיו תחשוב איך זה לעבור קולונסקופיה, קצת יותר צום, וקצת פחות נעים.
אם אני זוכר נכון, 3 ימים לפני אוכלים פחות או יותר רק נוזלים, וביום הפרוצדורה, רק מים.

לא אחד, ולא שתיים, עברתי 3 כאלו. השנים הראשונים היה סבל מטורף, גם המעי שלי היה מדולק להחריד.

אבל פעם שלישית היה הרדמה טובה שהייתי מוכן לעשות אותה אפילו שוב.

רפואה שלימה, שיעלו על הבעיה (או שלא, וזה רק יעבור).

• פותח/ת השרשור
עכשיו תחשוב איך זה לעבור קולונסקופיה, קצת יותר צום, וקצת פחות נעים.
אם אני זוכר נכון, 3 ימים לפני אוכלים פחות או יותר רק נוזלים, וביום הפרוצדורה, רק מים.

לא אחד, ולא שתיים, עברתי 3 כאלו. השנים הראשונים היה סבל מטורף, גם המעי שלי היה מדולק להחריד.

אבל פעם שלישית היה הרדמה טובה שהייתי מוכן לעשות אותה אפילו שוב.
וואי נשמע לא נעים... שמעתי מכמה אנשים על זה, יום לפני גם שותים איזה משהו כל היום שמנקה את המעיים (שבעצם משלשלים רוב היום שהמעיים יתרוקנו), לא נשמע להיט
רפואה שלימה, שיעלו על הבעיה (או שלא, וזה רק יעבור).
תודה, מקווה שהכל בסדר וזה איזה שריר או משהו שיעבור...

וואי נשמע לא נעים... שמעתי מכמה אנשים על זה, יום לפני גם שותים איזה משהו כל היום שמנקה את המעיים (שבעצם משלשלים רוב היום שהמעיים יתרוקנו), לא נשמע להיט
נכון, חייב להיות צמוד לשירותים.
תודה, מקווה שהכל בסדר וזה איזה שריר או משהו שיעבור...
בעז"ה.
לפעמים טוב יותר שיעבור ולא תדע מה זה היה אפילו.

• פותח/ת השרשור
בעז"ה.
לפעמים טוב יותר שיעבור ולא תדע מה זה היה אפילו.
אכן, וטוב גם לבדוק שהכל תקין על הדרך. בינתיים אני יודע מהאולטרסאונד ובדיקת תפקודי כבד שהכבד, כליות, לבלב, טחול, כיס מרה תקינים, אז זה טוב 😃

יכול להיות מתיחה של הסרעפת (במיוחד אם עשית בדיקות ולא נמצא שום דבר). אני סבלתי מזה לא מעט, גם שנים אחרי שהפסקתי לרוץ. אפילו בהליכה מהירה הייתי מתחיל לקבל כאבים בצד ימין למעלה מתחת לצלעות. הקפדה על נשימות מסודרות בדגש על הוצאת אוויר הקלה על זה. בסופו של דבר הכאבים האלו עברו לי לאחר כמה חודשים של הליכות מידי יום.
סובל שלוש שנים מזה זה בא והולך אף אחד לא יודע מה להגיד לי הפסקתי להתאמן לרוץ מרגיש כמו בטטה רוב הזמן זה נעלם אבל בא מדי פעם אני משתגע יש עצה ??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית