הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה | האם כדאי לשלב פירות בתקופת מאסה?

• פותח/ת השרשור Ohad625
  • פורסם בתאריך

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אז אחרי שפשפשתי ברחבי הפורום לא מצאתי תשובה מדוייקת, חלק אומרים ככה חלק ככה.
אני במסה נקייה יחסית (פלוס 300-400 קלוריות), ביום אני בערך צורך 3300-400 קלוריות מאה לפה מאה לשם.. אם נשאר לי עכשיו בסוף היום 500-600 קלוריות להשלים ואני משלים אותם מפירות זה בסדר? בקלות אני יכול לרדת על קערת פירות שהם כ400 קלוריות מפירות, האם זה בסדר? (הכוונה לאבטיח, תפוח, ענבים, דובדבנים בעיקר).
חלק אומרים שפרוקטוז זה לא הכי טוב, מצד שני קראתי במאמר פה שמחקרים בדקו ואין הבדל אם הקלוריות באות מסוכרים או לא בעלייה במשקל אם הקלוריות הן אותן קלוריות אז מה ההבדל?..

אין משהו שאסור במסה, ובגלל זה אני תמיד במסה.
מידת הלכלוך של המסה נקבעת לפי העודף הקלורי שלך ולא לפי מה שאתה אוכל, כל עוד אתה בעודף קלורי מתון זאת תהיה מסה נקיה גם אם תאכל ג'אנק פוד ולא פירות.
הפוסט שלך מזכיר לי שאני צריך להתחיל חיטוב:suicide:

• פותח/ת השרשור
מידת הלכלוך של המסה נקבעת לפי העודף הקלורי שלך ולא לפי מה שאתה אוכל, כל עוד אתה בעודף קלורי מתון זאת תהיה מסה נקיה גם אם תאכל ג'אנק פוד ולא פירות.

החלק הכי קשה בחיטוב זה אשכרה להתחיל אותו אחרי שהיית רגיל במסה לאכול כמו בנזיר

תגובה מטעה....אבל אני מריח פה נימה של ציניות אז כנראה שזה בסדר

תגובה מטעה....אבל אני מריח פה נימה של ציניות אז כנראה שזה בסדר
מה מטעה בזה? התגובה שלו לא אומרת תאכל אך ורק ג'אנק. צריך להגיע לערכים שלך בסופו של יום ואם אתה מכניס גם מאכלים שנחשבים ג'אנק אז הכל בסדר, אתה לא תעלה במסת שומן.
הכל קשור לכמה קלוריות אתה צורך ביום.
אני בחיטוב ולפני שבועיים היה חסר לי 800 קל' בערך אז אכלתי פרינגלס עם גבינה תעשייתית שנחשבת זבל אבל האם עליתי במסת שומן בגלל זה? לא.

מה מטעה בזה? התגובה שלו לא אומרת תאכל אך ורק ג'אנק. צריך להגיע לערכים שלך בסופו של יום ואם אתה מכניס גם מאכלים שנחשבים ג'אנק אז הכל בסדר, אתה לא תעלה במסת שומן.
אני בחיטוב ולפני שבועיים היה חסר לי 800 קל' בערך אז אכלתי פרינגלס עם גבינה תעשייתית שנחשבת זבל אבל האם עליתי במסת שומן בגלל זה? לא.
ברור שלא יקרה לך כלום אם חד פעמי תאכל משהו לא הכי בריא...אבל יש אנשים עם iifym mindset וזה סתם להטעות אנשים, כי זה לא נכון.

• פותח/ת השרשור

אז אני לדוגמא את ה800 קלוריות האלה הייתי מנצל אחרת בשביל להיות יותר שבע. כל אחד וההעדפה שלו עדיין באופן אישי יהיה לי קשה במיוחד בחיטוב לאכול את הדברים האלה שאתה מציין את הג'אנק, כי אחרי זה אני ארגיש זבל עם עצמי, אבל כנראה שזה רק בראש שלי ככה

"מידת הלכלוך של המסה נקבעת לפי העודף הקלורי שלך ולא לפי מה שאתה אוכל" - זה משפט שאומר מי שיש לו iifym mindset

וזה מיינדסט שגוי.

חבריי מלמעלה שאלו אותך פעמיים ועדיין לא ענית אז אולי אם אני אשאל נקבל תשובה, מה שגוי בעובדה שמידת הלכלוך של מסה נקבעת על ידי העודף הקלורי ולא על ידי מה סוג האוכל?
בלי ציניות, אני באמת שואל.
אגב, מה זה iifym?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
"מידת הלכלוך של המסה נקבעת לפי העודף הקלורי שלך ולא לפי מה שאתה אוכל" - זה משפט שאומר מי שיש לו iifym mindset

וזה מיינדסט שגוי.
אבל זה נכון אחי, ברור שהכוונה לא לאכול עשר קופסאות טונה במים ואז לאכול אלפיים קלוריות מגאנק כי זה לא ייתן כלום, אבל באופן עקרוני מידת ההשמנה או ההרזייה שלך תלויה בפלוס/מינוס קלורי. כמובן שעדיף לשלב מה שיותר מאכלים בריאים ומזינים עם ויטמינים וכו', גם בשביל תחושת השובע, הבריאות, ההרגשה האישית וכו', אבל זה נטו העדפה אישית. אם בן אדם מרגיש שהוא יכול להתקדם בחיטוב לדוגמא יותר רק אם הוא יאכל כל יום משהו ג'אנקי אז בבקשה. כמובן שהוא יהיה יותר רעב ועדיף לנצל את הקלוריות הרבות של הג'אנק למאכלים יותר משביעיים, אבל זה החלטה שלו. אם בן אדם יהיה במינוס של 400 קלוריות ביום הוא יירד במשקל גם אם הוא יאכל שוקולדים וסניקרס. איך שהוא ירגיש וייראה (נוזלי יותר אולי) זה כבר עניין אחר

ברור שלא יקרה לך כלום אם חד פעמי תאכל משהו לא הכי בריא...אבל יש אנשים עם iifym mindset וזה סתם להטעות אנשים, כי זה לא נכון.
אפשר לשלב בתפריט שוקולדים, גלידות וכו'
לא יקרה כלום, זה לא להטעות אנשים ולא כלום.
אז אני לדוגמא את ה800 קלוריות האלה הייתי מנצל אחרת בשביל להיות יותר שבע. כל אחד וההעדפה שלו עדיין באופן אישי יהיה לי קשה במיוחד בחיטוב לאכול את הדברים האלה שאתה מציין את הג'אנק, כי אחרי זה אני ארגיש זבל עם עצמי, אבל כנראה שזה רק בראש שלי ככה
ברור שתמיד עדיף לבחור באוכל עם דחיסות קלוריות נמוכה בישביל להיות שבע..אבל לפעמים אם אני אחרי משמרת ואין לי כוח להכין משהו אני משלים מאוכל עם דחיסות קלוריות גבוהה כמו כל הג'אנק

אגב, מה זה iifym?

גם לי לא היה מושג אז חיפשתי ומסתבר שזה- If It Fits Your Macros (די ברור מהשם לאן זה הולך)
ואז גוגל גם הציע את זה-
Why You Should Avoid the IIFYM Diet:

The Gut Contains 100 Trillion Microorganisms with up to 3,000 bacterial species. Once harmful toxin-producing bacteria from poor-quality foods you eat are prevalent the immune system is severely compromised.
אני חושב שזאת אחת הסיבות שבגללן הוא אומר שזאת מסה מלוכלכת בשבילו (באפקט הבריאותי ולא בהקשר של פלוס קלורי) בלי קשר, אני די נוטה להסכים איתו

תגובה מעליי או שתיים מוכיחות לדעתי שכן יש השפעה לסוג האוכל שאתה אוכל בגדול, וזה לא ממש נכון לומר ״תאכל מה שאתה רוצה״ (שוב אם כל מה שמעניין את האיש זה לעלות במסה, אז זה באמת לא משנה, אבל אם הוא רוצה להיות בריא בטווח הארוך זה כבר משהו שונה ונראה לי שזה די נוגד אחד את השני. אם אחרי שנים שאכלת המון פרוקטוז בתפריט היומי דפקת את הכליות ועכשיו אתה סובל מלחץ דם גבוה אז בהכרח הביצועים שלך יהיו פחותים)

נערך לאחרונה:
גם לי לא היה מושג אז חיפשתי ומסתבר שזה- If It Fits Your Macros (די ברור מהשם לאן זה הולך)
ואז גוגל גם הציע את זה-

אני חושב שזאת אחת הסיבות שבגללן הוא אומר שזאת מסה מלוכלכת בשבילו (באפקט הבריאותי ולא בהקשר של פלוס קלורי) בלי קשר, אני די נוטה להסכים איתו

תגובה מעליי או שתיים מוכיחות לדעתי שכן יש השפעה לסוג האוכל שאתה אוכל בגדול, וזה לא ממש נכון לומר ״תאכל מה שאתה רוצה״ (שוב אם כל מה שמעניין את האיש זה לעלות במסה, אז זה באמת לא משנה, אבל אם הוא רוצה להיות בריא בטווח הארוך זה כבר משהו שונה ונראה לי שזה די נוגד אחד את השני. אם אחרי שנים שאכלת המון פרוקטוז בתפריט היומי דפקת את הכליות ועכשיו אתה סובל מלחץ דם גבוה אז בהכרח הביצועים שלך יהיו פחותים)
בגדול לדעתי כן אפשרי לאכול דברים כמו גלידות/שוקולדים וכו' אבל שרוב הקלוריות ילכו לאוכל עם יותר וויטמינים, דחיסות קלוריות נמוכה וכל השאר..
אם רוב הקלוריות יילכו על "ג'אנק" אז זה כבר באמת לא טוב ופחות עדיף.

ואז גוגל גם הציע את זה-

מדובר פה על כמויות גדולות ולא משהו שאדם רגיל צורך.

In general, the results from clinical trials do not support a significant detrimental effect of fructose on metabolic health and although some studies hint towards some potential adverse effects, the clinical relevance of these findings is unclear. Many short term studies, performed in the 1980's showed that fructose substituted for starch or sucrose, increased fasting and postprandial triglyceride concentrations in healthy subjects and in type 2 diabetes patients (21). Since then, several overfeeding studies in non-obese and overweight subjects have confirmed the hypertriglyceridemic effect of fructose (22-24). When consumed in amounts consistent with the average estimated fructose consumption by Americans and other people from Western societies, fructose did not affect plasma lipid concentrations (25, 26) but it increased the number of small dense LDL particles, which may be associated with an increased cardiovascular risk (27). Twenty four hour glucose and insulin concentrations are also not adversely affected by a diet providing as much as 25% of energy as fructose (equivalent to ∼50% of dietary caloric intake as sugar or HFCS) for 10 weeks; in fact fructose lowered plasma glucose and insulin concentrations (28, 29). Even in the context of fructose overfeeding, providing about 30% excess energy via fructose, whole-body insulin-mediated glucose disposal, assessed by using the gold-standard hyperinsulinemic-euglycemic clamp technique, was unchanged (22, 23, 30) and fasting hepatic glucose production was only marginally increased by about 14% (30). Furthermore, as far as we can tell, only one study has found that consumption of 200 g of fructose per day during 2 weeks increased blood pressure (31) whereas others report no effect (22, 24) and a recent meta-analysis including 13 isocaloric and 2 hypercaloric fructose feeding intervention studies concluded that substitution of fructose for other carbohydrates did not adversely affect blood pressure in human subjects (32).

Fructose toxicity: is the science ready for public health actions?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית