הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה | האם כדאי לשלב פירות בתקופת מאסה?

• פותח/ת השרשור Ohad625
  • פורסם בתאריך

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אז אחרי שפשפשתי ברחבי הפורום לא מצאתי תשובה מדוייקת, חלק אומרים ככה חלק ככה.
אני במסה נקייה יחסית (פלוס 300-400 קלוריות), ביום אני בערך צורך 3300-400 קלוריות מאה לפה מאה לשם.. אם נשאר לי עכשיו בסוף היום 500-600 קלוריות להשלים ואני משלים אותם מפירות זה בסדר? בקלות אני יכול לרדת על קערת פירות שהם כ400 קלוריות מפירות, האם זה בסדר? (הכוונה לאבטיח, תפוח, ענבים, דובדבנים בעיקר).
חלק אומרים שפרוקטוז זה לא הכי טוב, מצד שני קראתי במאמר פה שמחקרים בדקו ואין הבדל אם הקלוריות באות מסוכרים או לא בעלייה במשקל אם הקלוריות הן אותן קלוריות אז מה ההבדל?..

בגדול לדעתי כן אפשרי לאכול דברים כמו גלידות/שוקולדים וכו' אבל שרוב הקלוריות ילכו לאוכל עם יותר וויטמינים, דחיסות קלוריות נמוכה וכל השאר..
אם רוב הקלוריות יילכו על "ג'אנק" אז זה כבר באמת לא טוב ופחות עדיף.

נכון, בכללי יש אנשים (צעירים בעיקר) שסוגרים כל שבוע עם שלושה ימים של ״אוכל מלוכלך״ והם בסהכ בריאים והכל נראה סבבה.
גנטיקה גם משחקת פה תפקיד חשוב ויש כאלה שעדיף להם להימנע מזה. את זה אולי אפשר לדעת לפי ההיסטוריה של אבא ואמא

מדובר פה על כמויות גדולות מאוד ולא משהו שאדם רגיל צורך.

כן, התייחסתי למחקר ששלחת מקודם. למרות שהוא על עכברים התוצאה לא נראית טוב.
לגבי המאמר האחרון:
  • Crucial studies that will provide definitive answers to the concerns of fructose toxicity and others which should guide decisions of public policy makers are still missing.
המסקנה היא שאין ממש תשובות חד משמעיות, ושצריך לבדוק את העניין יותר לעומק

פרוקטוז זה רק אחד מהדוגמאות שהעלו פה. אפשר גם להסתכל על זה ככה: אם איש מסתכל רק על המאקרו, ומציב נגיד יעד יומי של 2800 קלוריות,
ו50% אחוז מהפחמימות והשומן באות ממזון מתועש כי לא אכפת לו, הרי שאחוז גדול מהקלוריות שלו מגיעות ממזון מתועש.

ומכאן אפשר לחשוב בצורה אחרת - זה לא העודף של הפרוקטוז שהוא מכניס, זה האחוז שהפרוקטוז תופס מהתפריט על חשבון מזון חיוני אחר שהגוף צריך והיית יכול להכניס בתוך ה2800 קלוריות האלה.

הכוונה היא שזה לא בהכרח מה שאנחנו מכניסים בעודף, אלא מה שאנחנו מפסידים בגלל זה. אז גם אם ליותר מידי פרוקטוז אין אפקט מאוד שלילי על הבריאות (כרגע זה לא ממש ברור להבנתי) צריך להסתכל על חשבון איזה מזון חיוני זה כן בא. זה בהנחה שאתה סופר קלוריות ואכפת לך רק מהמאקרוס. אם אתה לא סופר בכלל ואוכל כל מה שאתה רוצה יש מצב שתשמין בלי קשר. ופרוקטוז זה רק דוגמה אחת, יש עוד מזונות ושומנים שנויים במחלוקת

נערך לאחרונה:
גם לי לא היה מושג אז חיפשתי ומסתבר שזה- If It Fits Your Macros (די ברור מהשם לאן זה הולך)
ואז גוגל גם הציע את זה-

אני חושב שזאת אחת הסיבות שבגללן הוא אומר שזאת מסה מלוכלכת בשבילו (באפקט הבריאותי ולא בהקשר של פלוס קלורי) בלי קשר, אני די נוטה להסכים איתו

תגובה מעליי או שתיים מוכיחות לדעתי שכן יש השפעה לסוג האוכל שאתה אוכל בגדול, וזה לא ממש נכון לומר ״תאכל מה שאתה רוצה״ (שוב אם כל מה שמעניין את האיש זה לעלות במסה, אז זה באמת לא משנה, אבל אם הוא רוצה להיות בריא בטווח הארוך זה כבר משהו שונה ונראה לי שזה די נוגד אחד את השני. אם אחרי שנים שאכלת המון פרוקטוז בתפריט היומי דפקת את הכליות ועכשיו אתה סובל מלחץ דם גבוה אז בהכרח הביצועים שלך יהיו פחותים)

אין דבר כזה מסה מלוכלכת בשבילו, מסה מלוכלכת זה מונח אוניברסלי וזה תקף לכולם, ומידת הלכלוך של מסה נקבעת רק לפי העודף הקלורי. אתה חושב שאם תאכל רק פחמימות מורכבות וחלבונים מלאים ותהיה בעודף קלורי של 1000 קלוריות אז עקומת מסת השומן שלך תהיה בהכרח לינארית? אתה פשוט תאכל יותר כי מאכלים כאלה הם פחות דחוסים קלורית ממאכלי ג'אנק פוד, אבל אם תגיע לאותו עודף קלורי גבוה כמו 1000 אתה תעלה עליה חדה באחוז השומן שלך בין אם תאכל פרינגלס או בין אם תאכל "בריא".
ההקשר הבריאותי זה דיון אחר והוא לא קשור כהוא זה למונח "מסה מלוכלכת", אני טוען שכשמדובר ב"השלמות קלוריות" כמו שסנורלקס הדגים עם הגלידה והפרינגלס ולא בהתבססות מוחלטת על ג'אנק פוד עם תוספת של השלמות חלבון אין בזה שום דבר לא בריא גם אם זה מתבצע יותר מפעם אחת והחברים כאן נתנו לך יותר ממקור מידע אחד שמוכיח את זה.
בהקשר הבריאותי יש הבדל בין בנאדם שאוכל כל היום פרינגלס וגלידה ואז שותה שייק חלבון וקצת חזה עוף כדי להשלים חלבון לבין בנאדם במסה שהתזונה שלו עשירה ומאוזנת וכדי להשלים את הכמה מאות קלוריות שחסרות לו הוא אוכל פרינגלס או גלידה או you name it, אבל אין לזה שום קשר להאם המסה שלו "מלוכלכת" או "נקייה".

אבל אין לזה שום קשר להאם המסה שלו "מלוכלכת" או "נקייה".

אמרתי שבהקשר של קלוריות, אין לזה חשיבות. בהקשר הבריאותי אני חושב שכן. ֿ זה בנוגע למה שהבנתי ממי שציטטת בהתחלה.
בהקשר של ״מסה מלוכלכת״ כמו שהרוב מתכוונים גם כאן בפורום וגם מחוץ לפורום, אתה צודק, לא אמרתי אחרת. פלוס זה פלוס מינוס זה מינוס. זה ברור.

בנוגע למה שאתה אומר, הספקתי להגיב מעליך, אשמח שתקרא ותגיד לי מה אתה חושב.
בנוגע לרפרנסים שלמזון מסוג כזה או אחר אין השפעה על הבריאות, לא היו פה רפרנסים כאלה, ואם פספסתי אשמח אם תצטט שוב (לא חייב דווקא על פרוקטוז, זה אחד מיני רבים, למרות שטרם ראיתי רפרנס טוב שאומר שהוא לא מזיק כמו שאתה טוען)

אמרתי שבהקשר של קלוריות, אין לזה חשיבות. בהקשר הבריאותי אני חושב שכן. ֿ זה בנוגע למה שהבנתי ממי שציטטת בהתחלה.

בנוגע למה שאתה אומר, הספקתי להגיב מעליך, אשמח שתקרא ותגיד לי מה אתה חושב.
בנוגע לרפרנסים שלמזון מסוג כזה או אחר אין השפעה על הבריאות, לא היו פה רפרנסים כאלה, ואם פספסתי אשמח אם תצטט שוב (לא חייב להיתפס על פרוקטוז, למרות שטרם ראיתי רפרנס טוב שאומר שהוא לא מזיק כמו שאתה טוען)

אני לא חולק עליך שיש השפעות בריאותיות כשמדובר בסוג המזון וגם כתבתי את זה במפורש בהודעה הקודמת אבל צריך לעשות אבחנה מאוד ברורה בין בנאדם שמבסס את התזונה שלו על ג'אנק לבין בנאדם שמשתמש במזון הזה במינון הנכון כדי להשלים קלוריות שחסרות לו שזה מקרה שאין לו שום השפעה בריאותית יוצאת דופן לאדם בריא.
אבל שוב, זה בכלל לא היה הדיון שלנו. הבחור טען שאני טועה כשאני אומר שמידת הלכלוך של מסה נקבעת לפי העודף הקלורי ואפילו אתה אומר בעקיפין שזה לא נכון, אז לא הבנתי מה לא נכון בזה.

הבחור טען שאני טועה שמידת הלכלוך של מסה נקבעת לפי העודף הקלורי ואפילו אתה אומר בעקיפין שזה לא נכון, אז לא הבנתי מה לא נכון בזה.

אה, לא זה לא העניין. זה כבר ויכוח על ההגדרה מה זה ״מסה מלוכלכת״. זה מיותר לדעתי ובמקרה הזה זה די ברור והקונצנזוס הוא שמדובר על פלוס קלורי. דיברתי על ההשפעה הבריאותית, שלדעתי צריך לקחת בחשבון.

חבריי מלמעלה שאלו אותך פעמיים ועדיין לא ענית אז אולי אם אני אשאל נקבל תשובה, מה שגוי בעובדה שמידת הלכלוך של מסה נקבעת על ידי העודף הקלורי ולא על ידי מה סוג האוכל?
בלי ציניות, אני באמת שואל.
אגב, מה זה iifym?

אני אעזור לו. יש הבדל בין 2000 קלוריות שמגיעות, מביסלי, במבה, פרינגלס וגלידה + מולטי ויטמין מקיף והשלמת מקרו, ל2000 קלוריות מדיאטה מאוזנת שמגיעה מפירות, ירקות, בשר ודגים.

• פותח/ת השרשור
נכון, בכללי יש אנשים (צעירים בעיקר) שסוגרים כל שבוע עם שלושה ימים של ״אוכל מלוכלך״ והם בסהכ בריאים והכל נראה סבבה.
גנטיקה גם משחקת פה תפקיד חשוב ויש כאלה שעדיף להם להימנע מזה. את זה אולי אפשר לדעת לפי ההיסטוריה של אבא ואמא

כן, התייחסתי למחקר ששלחת מקודם. למרות שהוא על עכברים התוצאה לא נראית טוב.
לגבי המאמר האחרון:
המסקנה היא שאין ממש תשובות חד משמעיות, ושצריך לבדוק את העניין יותר לעומק

פרוקטוז זה רק אחד מהדוגמאות שהעלו פה. אפשר גם להסתכל על זה ככה: אם איש מסתכל רק על המאקרו, ומציב נגיד יעד יומי של 2800 קלוריות,
ו50% אחוז מהפחמימות והשומן באות ממזון מתועש כי לא אכפת לו, הרי שאחוז גדול מהקלוריות שלו מגיעות ממזון מתועש.

ומכאן אפשר לחשוב בצורה אחרת - זה לא העודף של הפרוקטוז שהוא מכניס, זה האחוז שהפרוקטוז תופס מהתפריט על חשבון מזון חיוני אחר שהגוף צריך והיית יכול להכניס בתוך ה2800 קלוריות האלה.

הכוונה היא שזה לא בהכרח מה שאנחנו מכניסים בעודף, אלא מה שאנחנו מפסידים בגלל זה. אז גם אם ליותר מידי פרוקטוז אין אפקט מאוד שלילי על הבריאות (כרגע זה לא ממש ברור להבנתי) צריך להסתכל על חשבון איזה מזון חיוני זה כן בא. זה בהנחה שאתה סופר קלוריות ואכפת לך רק מהמאקרוס. אם אתה לא סופר בכלל ואוכל כל מה שאתה רוצה יש מצב שתשמין בלי קשר. ופרוקטוז זה רק דוגמה אחת, יש עוד מזונות ושומנים שנויים במחלוקת

אני מאמין גם שאם ניקח לדוגמא שני מתאמנים צעירים עם מטרה דומה לעלות במשקל ובמסה, ואחד יאכל אוכל בריאותי כמו שאנחנו מדברים פה ואחד יאכל הרוב גאנק, ועדיין שניהם יאכלו את אותה כמות חלבון, לדעתי הגוף של זה שאכל אוכל בריא יותר יראה הרבה יותר טוב מאשר הבחור שאכל גאנק, ככה שאיפשר להגיד שזה נטו עניין של פלוס קלורי..

אני אעזור לו. יש הבדל בין 2000 קלוריות שמגיעות, מביסלי, במבה, פרינגלס וגלידה + מולטי ויטמין מקיף והשלמת מקרו, ל2000 קלוריות מדיאטה מאוזנת שמגיעה מפירות, ירקות, בשר ודגים.

אני לא מתכוון לחזור על זה שוב כי זה מתחיל להתיש אותי, אף אחד לא מדבר על הבדלים בריאותיים בין סוגי התזונה שציינת כי יש הבדל ביניהם ואף פעם לא טענתי אחרת, אמרתי בסך הכול שההבדל בין מסה מלוכלכת ומסה נקייה הוא העודף הקלורי ולא הערך התזונתי של מה שאתה אוכל, ושאם תהיה בעודף קלורי גדול המסה שלך תהיה מסה מלוכלכת לא משנה מה תאכל ולהיפך.
אין שום קשר אפילו הכי קטן בין מה שאתה אומר למה שאני אמרתי, אף טענה לא סותרת את השניה. אפשר להיות במסה נקיה ועדיין לאכול רק ג'אנק פוד אבל כן יהיו לזה השלכות בריאותיות, מצד שני למסה נקיה (כלומר עודף קלורי מתון) שמבוססת על תזונה עשירה ומאוזנת עם השלמה קלורית קלה של ג'אנק פוד אין שום השפעה בריאותית או השפעה על מסת השומן כי, שוב, מה שקובע את הגידול באחוז השומן בתקופת מסה זה העודף הקלורי.
אוקיי? מקווה שזה מספיק ברור כי אני לא נכנס לזה שוב.

אני מאמין גם שאם ניקח לדוגמא שני מתאמנים צעירים עם מטרה דומה לעלות במשקל ובמסה, ואחד יאכל אוכל בריאותי כמו שאנחנו מדברים פה ואחד יאכל הרוב גאנק, ועדיין שניהם יאכלו את אותה כמות חלבון, לדעתי הגוף של זה שאכל אוכל בריא יותר יראה הרבה יותר טוב מאשר הבחור שאכל גאנק, ככה שאיפשר להגיד שזה נטו עניין של פלוס קלורי..
אין קשר אחד לשני מה שאתה חושב

אני לא מתכוון לחזור על זה שוב כי זה מתחיל להתיש אותי, אף אחד לא מדבר על הבדלים בריאותיים בין סוגי התזונה שציינת כי יש הבדל ביניהם ואף פעם לא טענתי אחרת, אמרתי בסך הכול שההבדל בין מסה מלוכלכת ומסה נקייה הוא העודף הקלורי ולא הערך התזונתי של מה שאתה אוכל, ושאם תהיה בעודף קלורי גדול המסה שלך תהיה מסה מלוכלכת לא משנה מה תאכל ולהיפך.
אין שום קשר אפילו הכי קטן בין מה שאתה אומר למה שאני אמרתי, אף טענה לא סותרת את השניה. אפשר להיות במסה נקיה ועדיין לאכול רק ג'אנק פוד אבל כן יהיו לזה השלכות בריאותיות, מצד שני למסה נקיה (כלומר עודף קלורי מתון) שמבוססת על תזונה עשירה ומאוזנת עם השלמה קלורית קלה של ג'אנק פוד אין שום השפעה בריאותית או השפעה על מסת השומן כי, שוב, מה שקובע את הגידול באחוז השומן בתקופת מסה זה העודף הקלורי.
אוקיי? מקווה שזה מספיק ברור כי אני לא נכנס לזה שוב.

חח למה יש לך מונופול על המושגים והמונחים? נקי זה אומר רק כמות מתונה בקלוריות ולא האוכל עצמו? בהחלט על פי פרשנות שהיא שונה משלך, יש מקום להגיד בהקשר של הביטוי ״מסה נקיה״ שנקי מייצג גם מזון מזין ובריא.

ע״פ האינטואיציה שלי לאכול ג׳אנק כל היום ולהיות בפלוס של 250 קל, פשוט לא יכול להיחשב כמסה נקיה. אין שום דבר נקי פה.

חח למה יש לך מונופול על המושגים והמונחים? נקי זה אומר רק כמות מתונה בקלוריות ולא האוכל עצמו? בהחלט על פי פרשנות שהיא שונה משלך, יש מקום להגיד בהקשר של הביטוי ״מסה נקיה״ שנקי מייצג גם מזון מזין ובריא.

ע״פ האינטואיציה שלי לאכול ג׳אנק כל היום ולהיות בפלוס של 250 קל, פשוט לא יכול להיחשב כמסה נקיה. אין שום דבר נקי פה.

מה זה מונופול לעזאזל? זאת ההגדרה של מסה נקיה ומלוכלכת, זה לא נתון לפרשנות שלי או שלך.
אני לא קבעתי את זה אבל אתה אשכרה מתווכח עם הגדרה למושג וזה פשוט מעצבן, אין כאן שום פרשנות שלי למונח זאת פשוט המשמעות שלו. נשגב מבינתי איך אפשר להתווכח על עובדה.
זה כמו שאני אתווכח איתך אם עכשיו יש חושך בחוץ, מה זאת אומרת פרשנות? מסה מלוכלכת זה מונח שיש לו הגדרה אחת וברורה, אני לא המצאתי אותו וכל אחד מוזמן לחשוב מה שהוא רוצה. אתם פשוט לא מצליחים להפריד בין מסה מלוכלכת לבין ג'אנק פוד, אין שום קשר בין הדברים ולי נמאס כבר לחזור על עצמי.

מה זה מונופול לעזאזל? זאת ההגדרה של מסה נקיה ומלוכלכת, זה לא נתון לפרשנות שלי או שלך.
אני לא קבעתי את זה אבל אתה אשכרה מתווכח עם הגדרה למושג וזה פשוט מעצבן, אין כאן שום פרשנות שלי למונח זאת פשוט המשמעות שלו. נשגב מבינתי איך אפשר להתווכח על עובדה.
זה כמו שאני אתווכח איתך אם עכשיו יש חושך בחוץ, מה זאת אומרת פרשנות? מסה מלוכלכת זה מונח שיש לו הגדרה אחת וברורה, אני לא המצאתי אותו וכל אחד מוזמן לחשוב מה שהוא רוצה. אתם פשוט לא מצליחים להפריד בין מסה מלוכלכת לבין ג'אנק פוד, אין שום קשר בין הדברים ולי נמאס כבר לחזור על עצמי.

מסה עם פלוס קלורי גדול זה תיאור מצב.
״מסה נקייה״ זה מונח. אם תרצה, אשמח להסביר לך באופן כללי מה ההבדל בין מושג לתיאור מצב.

מה זה מונופול לעזאזל?
תריץ חיפוש בגוגל.
זאת ההגדרה של מסה נקיה ומלוכלכת, זה לא נתון לפרשנות שלי או שלך
סבבה מקודם השמעת את דעתך, איך המשפט הזה מחזק אותה?
זה כמו שאני אתווכח איתך אם עכשיו יש חושך בחוץ
אני יכול לטעון שיש אור,
(ובמקומות מסויימים בעולם באמת יש אור עכשיו.)
אבל לענייננו, כדי לפרוך את הטענה שלי שיש אור בישראל, תצטרך להוכיח שיש חושך או לחלופין להוכיח שאין אור.
לדוגמא רפרנס של השירות המטרואלוגי של שעת השקיעה. או חזקה שבכל יום ב22:00 שעון ישראל יש חושך.

איך לא פורכים: ״אתה מתכווח עם עובדות!״
מה זאת אומרת פרשנות?
יש ״מושג״ המושג לא כתוב במילון, הוא משמש כביטוי בטרמינולוגיה של מתאמנים. פרשנות היא הסבר הגיוני למה המושג מציין כך וכך.
נמאס כבר לחזור על עצמי

אני חושב שזאת הבעיה המרכזית, אתה חוזר על עצמך.

The aim of this work was to assess alterations in the urinary L-dopa/dopamine ratio over three time periods in rats with insulin resistance induced by fructose overload and its correlation with blood pressure levels and the presence of microalbuminuria and reduced nephrin expression as markers of renal structural damage

זה מחקר על עכברושים, אתה לא יכול להסיק מזה מסקרנות לבני אדם

The aim of this work was to assess alterations in the urinary L-dopa/dopamine ratio over three time periods in rats with insulin resistance induced by fructose overload and its correlation with blood pressure levels and the presence of microalbuminuria and reduced nephrin expression as markers of renal structural damage

זה מחקר על עכברושים, אתה לא יכול להסיק מזה מסקרנות לבני אדם

זה היה לבחור ששאל על החשש מפרוטקוז,
צירפתי רפרנס נוסף בהמשך.

בגדול אתה טועה, לאכול "ג'אנק" כל היום ולהיות בפלוס קלורי אפילו של 250 נחשב נקי
לא יודע למה לעזאזל כל אחד חושב שאם אוכלים דברים שנחשבים "ג'אנק" אז אתה עושה מסה מלוכלכת. חשיבה מוטעת.
מה שכן חשוב לי להדגיש כי כנראה הרבה כאן לוקחים ממה שאני כותב דברים לא נכונים. אני לא אומר שכדאי לאכול אוכל שנחשב "ג'אנק" כל היום, עדיף להכניס מאכלים יותר "בריאים", יותר מזינים ועם דחיסות קלוריות נמוכה. מה שכן, אפשר להכניס פה ושם קצת נוטלה או דברים דומים, מה שנכנס בקלוריות בא בברכה.. אפילו אם זה פיצה ואני אישית במסה אם נשאר לי אלף קלוריות או משהו כזה אני משלים עם פיצה או גלידה או מה זה משנה. האם זה השפיע על העלייה שלי במסת שומן? לא.

סתם בזבוז זמן לנסות להסביר את זה, אם דבר כל כך מוגדר וברור נתון ל"פרשנות" של כל אחד אז שיהיה בהצלחה לכולם עם המסה הנקיה בלי ג'אנק פוד.
אגב, מה זה ג'אנק פוד? איך מגדירים את זה? מי אמר שפרינגלס וגלידה זה ג'אנק פוד? הפרשנות שלי שזה בריא יותר מירקות. למישהו יש מונופול על ההגדרה של זה?

סתם בזבוז זמן לנסות להסביר את זה, אם דבר כל כך מוגדר וברור נתון ל"פרשנות" של כל אחד אז שיהיה בהצלחה לכולם עם המסה הנקיה בלי ג'אנק פוד.
אגב, מה זה ג'אנק פוד? איך מגדירים את זה? מי אמר שפרינגלס וגלידה זה ג'אנק פוד? הפרשנות שלי שזה בריא יותר מירקות. למישהו יש מונופול על ההגדרה של זה?
מה שינסו להגיד לך שמאכלים כמו ירקות או חזה עוף, אורז פסטה וכו' עשיר יותר בוויטמינים וכל השאר יותר מאשר גלידה או מה זה משנה.. אבל מי שכבר הבין את הנושא יכול לשלב מאכלים כאלה בתפריט/ביום יום כל עוד נכנס בערכים.

קלוריות להשלים ואני משלים אותם מפירות זה בסדר? בקלות אני יכול לרדת על קערת פירות שהם כ400 קלוריות מפירות, האם זה בסדר? (הכוונה לאבטיח, תפוח, ענבים, דובדבנים בעיקר).
זה בסדר גמור וגם יותר מכך, אחלה דרך להשלים קלוריות.

חלק אומרים שפרוקטוז זה לא הכי טוב, מצד שני קראתי במאמר פה שמחקרים בדקו ואין הבדל אם הקלוריות באות מסוכרים או לא בעלייה במשקל אם הקלוריות הן אותן קלוריות אז מה ההבדל?..
פרוקטוז שבא מפירות ופרוקטוז שבא כחלק משתייה ממותקת או ממתקים הם שני דברים שונים לגמרי. מי שמתייחס לפרוקטוז כמזיק באופן גורף לרוב מתבלבל ומטעה אותך.

בפירות פרוקטוז מצוי בכמות יחסית קטנה והדחיסות הקלורית שלהם באופן כללי היא נמוכה. בפירות יש סיבים וחומרים נוספים שיש להם השפעה על המטבוליזם של פרוקטוז בגוף שלך. בממתקים, שתייה מתוקה ומזון מעובד זה בדיוק ההפך - המון פרוקטוז (בא כחלק מ-HFCS שזו תערובת של גלוקוז ופרוקטוז), דחיסות קלורית גבוהה, קל מאוד לצרוך את הנ"ל בכמות גבוהה כי הם טעימים זולים ועם חיי מדף ארוכים.

כן, יש מכניזם כלשהו של צריכת פרוקטוז גבוהה וצבירת שומן בכבד, אבל המכניזם לא רלוונטי לפירות.

Fructose toxicity: is the science ready for public health actions?
נגנב 😁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית