עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אירובי בקטנה אחרי אימון כוח זה סבבה.נגיד ויש לי אימון כוחו שבסופו אני רוצה לעשות אירובי.
יש בעיה עם זה?מחקרית?לא כל כך מצאתי מחקר רציני.
לא מדבר עכשיו על אירובי מפלצתי של 20 קמ משהו קליל של 20 דקות ריצה/הליכה מהירה.
מהניסיון שלכם יש בעיה?מחקרית?
אין כמו אירובי בחיטוב דופק אירובי מפנק את עצמי באוכל..לך על זה (או תדווש על זה-עדיף)
לגמריאין כמו אירובי נקודה
אין כמו אירובי
לגמרי
אפקט ההפרעה, יש תהליכים מטבוליים שנוגדים או שמפחיתים אדפטציות.נגיד ויש לי אימון כוחו שבסופו אני רוצה לעשות אירובי.
יש בעיה עם זה?מחקרית?לא כל כך מצאתי מחקר רציני.
לא מדבר עכשיו על אירובי מפלצתי של 20 קמ משהו קליל של 20 דקות ריצה/הליכה מהירה.
מהניסיון שלכם יש בעיה?מחקרית?
אפילו מועיל להתאוששות
הליכה לא מהירה אולי, ריצה (גם ריצה לא מהירה) ממש לא תועיל להתאוששותלא יזיק ואפילו מועיל להתאוששות
בספק מאוד גדול שריצה בקצב קל לעשרים דקות תזיק להתאוששות, זה סך הכל להזרים קצת דם לשרירים אין פה כמעט מאמץ.הליכה לא מהירה אולי, ריצה (גם ריצה לא מהירה) ממש לא תועיל להתאוששות
בספק מאוד גדול שריצה בקצב קל לעשרים דקות תזיק להתאוששות, זה סך הכל להזרים קצת דם לשרירים אין פה כמעט מאמץ.
תלוי במתאמן עצמו, בתוכנית שלו, ובתנאים שבהם הוא מתאמן. אם היית אומר לי שהוא עושה תוכנית כמו סמולוב עם נפח מטורף אז כנראה שאירובי לא יועיל. אבל למתאמן הממוצע לא חושב שריצה קלילה של עשרים דקות תזיק.בוא נגיד שהסיכוי הגבוה יותר הוא שהיא תזיק להתאוששות מאשר תועיל לה.
תלוי במתאמן עצמו, בתוכנית שלו, ובתנאים שבהם הוא מתאמן. אם היית אומר לי שהוא עושה תוכנית כמו סמולוב עם נפח מטורף אז כנראה שאירובי לא יועיל. אבל למתאמן הממוצע לא חושב שריצה קלילה של עשרים דקות תזיק.
מצד שני אם הוא רוצה לשלב אירובי בשביל בריאות אני לא חושב שהוא צריך להימנע מזה לגמרי, אם הוא משלים את הקלוריות שהוא שורף רוב הסיכויים שההתאוששות לא תיפגע.גם אני לא חושב.
הבעיה שהמחקרים לא הוכיחו שום יעילות רלוונטית לאירובי קל אחרי אימון התנגדות על מנת להפחית DOMS.
להגיד שריצה "קלילה" (מה זו ריצה קלילה?) לא תזיק בוודאות להתאוששות?
מה לגבי מי שלא רץ 10 שנים? מתאמן בן 50 עם אורח חיים יושבני? אדם שהמטרה שלו היא היפרטרופיה בלבד?
מתאמן במסה? מתאמן בנפח גבוה? מה לגבי מתאמן לספורט ספציפי?
בסופו של יום אין יתרון ידוע מספק כדי להמליץ דבר כזה למתאמן שאתה לא מכיר.
מצד שני אם הוא רוצה לשלב אירובי בשביל בריאות אני לא חושב שהוא צריך להימנע מזה לגמרי, אם הוא משלים את הקלוריות שהוא שורף רוב הסיכויים שההתאוששות לא תיפגע.
אני אומר שישלים קלוריות כדי שלא ירד מהכמות היומית שהוא צריך להכניס במיוחד אם הוא במסה, אבל אם מדברים על פן בריאותי עדיין עדיף לתת לו להתנסות לבד ולראות איך הוא יכול לשלב את זה.יש הבדל גדול בין אירובי בפן הבריאותי לבין אירובי לשיפור התאוששות.
שוב, אני לא נגד.
אגב, אין שום קשר בין השלמת קלוריות על ריצה קלה של 20 דק' לבין ההתאוששות שלו.
לא כך עובדת פיזיולוגיה.
אני אומר שישלים קלוריות כדי שלא ירד מהכמות היומית שהוא צריך להכניס במיוחד אם הוא במסה
אבל גם זה משתנה בין כל אדםריצה קלה 20 דק' זה אפילו לא קינדר בואנו...