יחף או עם נעליים - הדילמה הנצחית

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
סקוואט יחף או עם נעליים?
  • מצד אחד אני ממש ממש אוהב לעבוד יחף, אוהב את ההרגשה של הרצפה על כף הרגל, ומרגיש את הקרסול יותר גמיש בסקוואט יחף.
  • מצד שני ברוב המקרים הטכניקה שלי הייתה טובה יותר עם נעליים לפי מה שאבא שלי אמר לי (הוא כל החיים עסק בהרמת משקולות ואימן בתחום, הוא מעל 40 שנה בענף, היה אלוף ישראל, אימן את הנבחרת, היה יו"ר איגוד הרמת המשקולות, שופט בתחרויות, בקיצור לא פראייר ולא איזה gym bro).
  • היום שלחתי לאבא שלי 2 סרטונים שלי לשישייה בסקוואט 90kg - אחד יחף אחד עם נעליים, והוא אמר ששניהם נראים סבבה אבל דווקא הביצוע כשהייתי יחף היה נראה נקי יותר.
מצרף את 2 הסרטונים - הראשון בנעליים השני יחף:
האם:
  • עדיף יחף?
  • עדיף עם נעליים?
  • נראה זהה לחלוטין - תעשה מה שטוב לך?

מיותר לענות.

אתה לא פעם מתפאר ברזומה של אבא שלך, מביע כאן את דעתו ומצפה שנסכים או נחלוק עליו.

אם אתה סומך עליו, תעשה מה שהוא אומר לך, מה לך ולהתעסקויות איתנו בכלל?
ואם אתה לא סומך עליו, מה הקשר מה שהוא חושב ואיזה רזומה יש לו?

כשתחליט שנמאס לך להתעסק בקטנות, ושהדעה שלי או של אבא שלך רלוונטית, אשמח לעזור. עד אז, כמו אביך, אין טעם להתיר לך את הספקות, כי מה שאומר אתה עדיין תסתפק.

נראה לי שההבדל הכי קריטי בניהם זה ההיבט הבטיחותי. וברוב המשטחים כולל בבית עדיף או אולי חובה נעליים

• פותח/ת השרשור
מיותר לענות.

אתה לא פעם מתפאר ברזומה של אבא שלך, מביע כאן את דעתו ומצפה שנסכים או נחלוק עליו.

אם אתה סומך עליו, תעשה מה שהוא אומר לך, מה לך ולהתעסקויות איתנו בכלל?
ואם אתה לא סומך עליו, מה הקשר מה שהוא חושב ואיזה רזומה יש לו?

כשתחליט שנמאס לך להתעסק בקטנות, ושהדעה שלי או של אבא שלך רלוונטית, אשמח לעזור. עד אז, כמו אביך, אין טעם להתיר לך את הספקות, כי מה שאומר אתה עדיין תסתפק.

זה הקטע המצחיק שאבא שלי אומר לי "וואלה שניהם נראים דומה. תשאל בפורום אולי המאמנים הרציניים שם יסכימו איתי ששניהם פחות או יותר אותו דבר ואולי הם יראו דברים אחרים".

זו הסיבה היחידה שפרסמתי פה את האשכול - אז אני כן אשמח לדעת אם יש לך דעה מסוימת. 😁
שניהם בסדר בגדול ובשניהם צריך לתקן בערך את אותם הדברים. תעבוד איך שנוח לך.

אני אשמח לשמוע מה היית מתקן. אני בטוח שיש דקויות אבל לא יודע לזהות אותן כמו מישהו מנוסה יותר.

זה הקטע המצחיק שאבא שלי אומר לי "וואלה שניהם נראים דומה. תשאל בפורום אולי המאמנים הרציניים שם יסכימו איתי ששניהם פחות או יותר אותו דבר ואולי הם יראו דברים אחרים".

זו הסיבה היחידה שפרסמתי פה את האשכול - אז אני כן אשמח לדעת אם יש לך דעה מסוימת. 😁

אני אשמח לשמוע מה היית מתקן. אני בטוח שיש דקויות אבל לא יודע לזהות אותן כמו מישהו מנוסה יותר.
אם יש ספק עושים יחף.

נעליים זה פלסטר לבעיה, לכן אם אין בעיה רצוי לא להשתמש בעקב.

המון תנועות לא רצוניות של הראש והזזה של המבט, יותר מידי תזוזה של המרפקים, האגן שמתחיל לזוז לפני הברכיים, אתה לא באמת לוקח אוויר ומכווץ את הבטן והגב התחתון לפני כל חזרה.

• פותח/ת השרשור
המון תנועות לא רצוניות של הראש והזזה של המבט, יותר מידי תזוזה של המרפקים, האגן שמתחיל לזוז לפני הברכיים, אתה לא באמת לוקח אוויר ומכווץ את הבטן והגב התחתון לפני כל חזרה.

אבא שלי אמר לי שאני לא יציב ושאני צריך לא להרפות בחלק העליון של התנועה ולזרוק את הברכיים. אני עדיין מנסה ללמוד את זה.
אני באמת לא עושה הפרדה בין חזרה לחזרה כי אני כאילו עושה סקוואט כמו שעושים מתח כביכול, ובסקוואט אני מבין שצריך לעשות Bracing ולשים לב לקטנות האלה. יש עוד על מה לעבוד.

אם יש ספק עושים יחף.

אתה תמיד עובד יחף?
אני רואה את Lu Xiaojun השיאן עולמי הסיני עושה באימון סקוואט עם 280 קילו עם נעליים.
קשה לי להאמין שהוא עושה עם נעליים כי זה פלסטר לבעיית טכניקה 😃

לא שאלה שיש עליה תשובה שתתאים לכולם - כל אחד מה שנוח לו .
זה לא שאדם יחף ירים 300 קילו ואדם עם נעליים ירים 200 .

אם אבא שלך מקצוען תעבוד איתו כמה אימונים עם נעליים , תראה מה הוא אומר על הטכניקה , תעבוד כמה אימונים שאתה יחף תראה מה הוא אומר על הטכניקה .

אם בשניהם הטכניקה שווה תחליט מה יותר נוח לך , אם הטכניקה של אחד לא טובה ואחד טובה אז כבר קיבלת תשובה .

יש הלכה בברכות , מברכים על העיקר ופותרים את הטפל , עצה שלי תתעסק בעיקר לא בטפל.
שיהיה בהצלחה.
דרך אגב אם אתה בלי חולצה כי המזגן לא עובד זה יותר גרוע בעיני מלעשות עם נעליים או בלי , ואם אתה בלי חולצה והמזגן עובד זה מתכון להתקררות : P

אתה תמיד עובד יחף?
אני רואה את Lu Xiaojun השיאן עולמי הסיני עושה באימון סקוואט עם 280 קילו עם נעליים.
קשה לי להאמין שהוא עושה עם נעליים כי זה פלסטר לבעיית טכניקה 😃
אני עובד עם נעל שטוחה, זה כמו יחף.

סקוואט של וויטליפטר לא אומר המון, זה תרגיל עזר לסנץ' וקלין. הוא ישתמש בעקב בשביל יותר עומק מה שרלוונטי מאוד כשמדובר במשקל מטורף שאתה איכשהו צריך לזרוק באוויר ומיד להיכנס מתחתיו, רק עומק יחסוך ממנו לזרוק מוט מידי גבוה.

אתה לא עוקב אחרי האנשים הנכונים, זה כמו לעקוב אחרי סקוואט של בילדר שקשה לו עם הגמישות והוא עושה רבע תנועה כדי לקבל פאמפ בקוואדס.
לא שאלה שיש עליה תשובה שתתאים לכולם - כל אחד מה שנוח לו .
זה לא שאדם יחף ירים 300 קילו ואדם עם נעליים ירים 200 .

אם אבא שלך מקצוען תעבוד איתו כמה אימונים עם נעליים , תראה מה הוא אומר על הטכניקה , תעבוד כמה אימונים שאתה יחף תראה מה הוא אומר על הטכניקה .

אם בשניהם הטכניקה שווה תחליט מה יותר נוח לך , אם הטכניקה של אחד לא טובה ואחד טובה אז כבר קיבלת תשובה .

יש הלכה בברכות , מברכים על העיקר ופותרים את הטפל , עצה שלי תתעסק בעיקר לא בטפל.
שיהיה בהצלחה.
דרך אגב אם אתה בלי חולצה כי המזגן לא עובד זה יותר גרוע בעיני מלעשות עם נעליים או בלי , ואם אתה בלי חולצה והמזגן עובד זה מתכון להתקררות : P
מסכים, יש כאן אבא מוכשר ומבוזבז.

ולהתאמן בלי חולצה זה מתכון לאסון.

ויש כאן חוסר עקביות וכיווצים שהרבה יותר רלוונטי מנעליים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית