הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איבוד מחזור בחיטוב

• פותח/ת השרשור Nina11
  • פורסם בתאריך

Nina11

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום, אני בת 20, כרגע שוקלת 49 ובגובה של 163. ירדתי בחצי שנה האחרונה כ-7 קילו. בשלושת החודשים האחרונים אני הפסקתי לקבל מחזור.
הלכתי לרופא והוא אמר לי שאני באחוז שומן נמוך מידי (יש לי מסת שריר גבוהה יחסית, ובגלל זה האחוז שומן נמוך למרות שהמשקל לא נמוך) ועליי להעלות במשקל ולהוריד במספר האימונים (מתאמנת 5 ימים בשבוע).
אני אוהבת את איך שאני נראית כרגע ואפילו הייתי רוצה להוריד עוד איזה שני קילו, וממש לא לעלות עוד. השאלה שלי היא האם אני באמת חייבת להעלות את הקלוריות והמשקל כדי לקבל את המחזור בחזרה? אולי יספיק רק להעלות את כמות השומנים שאני אוכלת? למישהו פה יש ניסיון עם זה?
כרגע אוכלת 1000-1200 ביום, אבל הפסקתי לרדת במשקל בחודשים האחרונים בגלל בולמוסים גדולים שקורים בערך פעמיים בשבוע... (בגלל זה קשה לי לכתוב ערכים יומיים של חלבון וכל זה, זה לא מדויק בגלל הבולמוסים) תודה רבה לכל מי שיעזור!

היי נינה,

את מתארת סיטואציה בריאותית חמורה מאוד שמחייבת טיפול מיידי.
תת משקל הא מצב מסוכן, לראייה - בחורה בת 20 ללא וסת כתוצאה מתת משקל.
מבחינה בריאותית יכולות להיות הרבה השלכות קשות ואף מוות.

לעניות דעתי, מדובר באנורקסיה נרבוזה.
בשל בעיית דימוי עצמי / דימוי גוף, שכל פעם גורמת לך לרצות לרדת עוד קילו ועוד קילו, נוצרה הפרעת אכילה של ממש.
זה משהו שצריך לטפל בו מיידית, והגורם המקצועי הרלוונטי הוא פסיכיאטר.

אני ממליץ לך וגם מבקש ממך לקבוע תור לפסיכיאטר בהקדם האפשרי.

היי נינה,

בשל בעיית דימוי עצמי / דימוי גוף, שכל פעם גורמת לך לרצות לרדת עוד קילו ועוד קילו, נוצרה הפרעת אכילה של ממש.

מחילה מכבודך .
אני לא בטוח שאדם שרוצה לרדת במשקל בהכרח מדובר באנורקסיה , אנשים רוצים לקחת את עצמם לקצה , זה כמו להגיד לאור שהוא אנורקס , יש מצב שאם אור היה עובר את התהליך שהוא עובר ללא איש מקצוע גם אצלו היו קורות תופעות של "כשל" בגוף . עקב חוסרים .

ושוב לא פוסל את מה שאמרת רק מציין מה הגורם הבעייתי לדעתי.

ירידה במשקל בליווי אימונים קשים/מרובים , יכולים לגרום למעמסה על הגוף שהוא לא בהכרח ידע איך להתמודד איתו ואז כמו שהשריר נפצע , גם חלקים אחרים יכולים "להיפצע" .

אני חושב שדיאטנית ספורט מקצועית , תוכל להביא אותה לתוצאה שהיא רוצה בלי לגרום לעצמה נזק .

יש לפנות באופן דחוף לתזונאית ספורט מקצועית , שתדריך איך לאכול כמה לאכול ומה לאכול . בנוסף הייתי ממליץ על מאמנת ספורט שגם תסביר איך להתאמן בהתאם לתפריט ולא לגרום לגוף להתמוטט .
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
היי נינה,

ווואהה נראה לי שלקחת את זה קצת רחוק... אני לא אנורקסית ואני גם לא בתת משקל. וזה דבר יחסית נפוץ שאצל נשים נפסק המחזור כתגובה לאימונים וחיטוב. אם כבר אז אפשר להגיד שיש לי הפרעת אכילה כפייתית בגלל הבולמוסים, שזה ההפך מאנורקסיה.

אני לא מכיר , ולכן לא פוסל על הסף שום דבר שאת אומרת או הוא .
אבל אני לא חושב שזה נכון גם להגדיר "הפרעת אכילה" .

את נכנסת לעולם שאת כנראה לא יודעת כלכך טוב מה לעשות , ואת עובדת לפי ניסוי וטעייה , שזה אומר יש לך מטרה ואת צועדת לכיוון שלה בדרך את עושה טעויות .

אם תערבי גורמי מקצוע שיודעים איך להוביל אותך למטרה בלי לפגוע בעצמך , את לדעתי תפתרי לעצמך את הבעיה ללא קושי , בנוסף גם תלמדי לעתיד גם בשבילך וגם לעזור לאחרים .
אז שימי לב שכרגע רופא אמר לך לעלות במשקל והמטרה שלך היא לרדת במשקל. זה שני דברים סותרים .

קחי תזונאית ספורט מקצועית מאמנת ספורט מקצועית שיובילו אותך למטרה בלי ניסוי וטעייה על לפי הידע הנרחב שלהם , בלי שתפגעי ויחסר לך שום דבר בגוף .

מאוד חשוב שיוצאים לתהליך מורכב / שאנחנו מתכוונים להגיע לקצה , לקחת איתנו אנשי מקצוע .
אני מביא שוב את הדוגמא אני לא יודע אם את מכירה , יש פה בחור שקוראים לו אור , הוא סביר להניח יהיה מר ישראל בשנה הקרובה , שנה שעברה הוא לקח מקום 2 . אני בטוח שאם הוא היה עושה את התהליכים שהוא עשה לבד למרות שיש לו ידע נרחב , סביר להניח שהוא היה פוגע בעצמו בדרך כזאת או אחרת .

אני לא חושב שאת היחידה בעולם שסביב ה1.65 ושקולת פחות מ50 , כנראה זה לא נעשה בתהליך נכן , קחי אנשי מקצוע יכול להיות שיגידו לך לעלות קצת ואז לרדת בצורה אחרת , יכול להיות שיוסיפו לך אירובי ויוסיפו קלוריות לתפריט , יכול להיות שצריך תקופה של מאז ניטרלי , אולי להוריד את האימונים או לשנות את הסגנון אימונים .
לא לזלזל בזה יום ראשון לקבוע אצל אנשי מקצוע , דרך אגב שמי שפתח את האתר הזה מתמחה בתזונה ואימונים , אולי תפתחי אשכול בשאלות לפני רכישת ייעוץ אישי והם יוכלו לפתור לך את כל הבעיה .
בהצלחה.

מחילה מכבודך .
אני לא בטוח שאדם שרוצה לרדת במשקל בהכרח מדובר באנורקסיה , אנשים רוצים לקחת את עצמם לקצה , זה כמו להגיד לאור שהוא אנורקס , יש מצב שאם אור היה עובר את התהליך שהוא עובר ללא איש מקצוע גם אצלו היו קורות תופעות של "כשל" בגוף . עקב חוסרים .

ושוב לא פוסל את מה שאמרת רק מציין מה הגורם הבעייתי לדעתי.

ירידה במשקל בליווי אימונים קשים/מרובים , יכולים לגרום למעמסה על הגוף שהוא לא בהכרח ידע איך להתמודד איתו ואז כמו שהשריר נפצע , גם חלקים אחרים יכולים "להיפצע" .

אני חושב שדיאטנית ספורט מקצועית , תוכל להביא אותה לתוצאה שהיא רוצה בלי לגרום לעצמה נזק .

יש לפנות באופן דחוף לתזונאית ספורט מקצועית , שתדריך איך לאכול כמה לאכול ומה לאכול . בנוסף הייתי ממליץ על מאמנת ספורט שגם תסביר איך להתאמן בהתאם לתפריט ולא לגרום לגוף להתמוטט .
בהצלחה.
לצערי, זה לא המצב

ווואהה נראה לי שלקחת את זה קצת רחוק... אני לא אנורקסית ואני גם לא בתת משקל. וזה דבר יחסית נפוץ שאצל נשים נפסק המחזור כתגובה לאימונים וחיטוב. אם כבר אז אפשר להגיד שיש לי הפרעת אכילה כפייתית בגלל הבולמוסים, שזה ההפך מאנורקסיה.
צר לי אבל את טועה ובגדול מפני שההפך הוא הנכון. למעשה, הפרעת אכילה היא המאפיין העיקרי של אנורקסיה נרבוזה.
אני לא מנסה לשכנע אותך שיש לך אנורקסיה נרבוזה, הרי לא איבחנתי אותך.

עד כמה ההגדרה הזו רלוונטית אלייך?
"אנורקסיה נרבוזה היא הפרעת אכילה מסכנת חיים, המאופיינת ברצון פתולוגי להפחית במשקל ובהתעסקות כפייתית בדימוי הגוף ובאכילה.
הסובלים/ות מאנורקסיה מתאמצים לשמור על משקל גוף נמוך ככל הניתן, בכך שאינם אוכלים מספיק, מתאמנים יותר מדי, או שניהם.
היעדר טיפול מקצועי בהפרעה עלול לגרום להחרפת התמונה הקלינית, עד לסיכון חיים.
שיעור התמותה מאנורקסיה נמצא בטווח של 5-10%."

נשמע מדויק אם משווים את ההודעה שכתבת.

רוב החולים באנורקסיה נרבוזה מכחישים אותה ולא מודעים לעצמם, זה למה מדובר בהפרעה שמוגדרת כנפשית,
וזה למה אחוזי התמותה מאנורקסיה הם גבוהים יחסית. לא מטפלים או שהטיפול מגיע מאוחר מדי.
הייתה לי בעבר ידידה כזאת, לצערי הרב היא מתה בגיל 26. הייתי בהלוויה שלה, וזה היה נורא, אז סליחה אם אכפת לי ממך.

היי, גשי לתזונאי / בעל מקצוע אחר בתחום הכושר שיעזור לך להישאר קרובה לפיזיק שלך מבלי ההשלכות שאת חווה.

כן הפסקת וסת אצל נשים בא.ש נמוך זה משהו שקורה אבל זה קורה לתקופה לא ארוכה (בהכנה לתחרויות וכד׳) וזה לא משהו שאמורים ״להשלים״ איתו.

אני אומר שתזונאי טוב יוכל למצוא לך את המקום הזה שתוכלי לשמור על המראה החטוב מבלי לפגוע בבריאותך.

לצערי, זה לא המצב

צר לי אבל את טועה ובגדול מפני שההפך הוא הנכון. למעשה, הפרעת אכילה היא המאפיין העיקרי של אנורקסיה נרבוזה.
אני לא מנסה לשכנע אותך שיש לך אנורקסיה נרבוזה, הרי לא איבחנתי אותך.

עד כמה ההגדרה הזו רלוונטית אלייך?
"אנורקסיה נרבוזה היא הפרעת אכילה מסכנת חיים, המאופיינת ברצון פתולוגי להפחית במשקל ובהתעסקות כפייתית בדימוי הגוף ובאכילה.
הסובלים/ות מאנורקסיה מתאמצים לשמור על משקל גוף נמוך ככל הניתן, בכך שאינם אוכלים מספיק, מתאמנים יותר מדי, או שניהם.
היעדר טיפול מקצועי בהפרעה עלול לגרום להחרפת התמונה הקלינית, עד לסיכון חיים.
שיעור התמותה מאנורקסיה נמצא בטווח של 5-10%."

נשמע מדויק אם משווים את ההודעה שכתבת.

רוב החולים באנורקסיה נרבוזה מכחישים אותה ולא מודעים לעצמם, זה למה מדובר בהפרעה שמוגדרת כנפשית,
וזה למה אחוזי התמותה מאנורקסיה הם גבוהים יחסית. לא מטפלים או שהטיפול מגיע מאוחר מדי.
הייתה לי בעבר ידידה כזאת, לצערי הרב היא מתה בגיל 26. הייתי בהלוויה שלה, וזה היה נורא, אז סליחה אם אכפת לי ממך.

מה שרשמת כואב ולא נעים , אני מבין שיש לך נסיון לא נעים בדבר מהסביבה שלך .

אבל תחשוב רגע תקרא את מה שכתבת זה גם לא תואם כל מתאמן שנמצא בחיטוב ?
זה לא תואם כל אדם שעולה לבמה ומתחרה ?

קשה לקחת תופעה של אי אכילה עקב חולי לאדם לעומת אדם שלא אוכל כי הוא מתאמן ויש לו מטרה להגיע למשקל מסוים על אחוז שומן מסוים .
פיתוח גוף ונושא של משקולות מלווה באכילת יתר (מסה) או באכילת מועטת (חיטוב) ומתלווה אליו גם אימונים - גם זה עונה על ההגדרה שכתבת.

היא אמרה שהיא מתחרה?
אל תתן לזה לגיטימציה, כי הסיכוי שאתה צודק כנראה נמוך מהסיכוי שאתה טועה.

המשקל כבר נמוך,
ואני לא רואה פרטים שהופכים את זה לבסדר-
לרצות לרדת עוד.

אולי, אני טועה. הלוואי.
אבל שווה לקבל חוות דעת מקצועית.
קשה לקחת תופעה של אי אכילה עקב חולי לאדם לעומת אדם שלא אוכל כי הוא מתאמן ויש לו מטרה להגיע למשקל מסוים על אחוז שומן מסוים .
המחזור כבר כאן פסק. מה הלאה?
לא בכל מחיר לנסות להגיע למראה "האידיאלי".
ואולי, אין צורך במחיר גבוה, אלא רק משהו שכסף יכול לקנות(כמו מאמן)

ממש לא.
ממש לא.

פיתוח גוף ונושא של משקולות מלווה באכילת יתר (מסה) או באכילת מועטת (חיטוב) ומתלווה אליו גם אימונים - גם זה עונה על ההגדרה שכתבת.
תסלח לי אבל אתה לגמרי לא בכיוון.

קודם כל, מצב של תת משקל הוא מסוכן לכל אדם באשר הוא, מפתח גוף או לא.
לפי הנתונים שלה היא ועוד איך נמצאת בתת משקל, קל וחומר בהתחשב במסת השריר הגדולה שלה לטענתה (משמע אחוז שומן נמוך יותר ביחס לנשים אחרות באותו משקל).

דבר שני, גם מפתחי גוף מתחרים, יורדים במשקל בצורה מבוקרת ובליווי של תזונאי/ת, הכל בשביל זמן מסוים אחד שהוא יום התחרות ופה זה מסתיים.
ברוב הגדול של הזמן אם לא תמיד, הם נמצאים במשקל תקין.

ההשוואה אליה פשוט מגוחכת ותלושה מהמציאות.
יש כאן צעירה בת 20 שהיא לא מתחרה ולא נעלי בית, שכל הייעוד שלה הוא לרדת במשקל רק כי היא לא מרוצה מהמראה שלה.
המחזור שלה פסק לפני שלושה חודשים, אז אפשר לשלול שהיא עולה על במה.
אם לא די בכך, לדבריה, היא רוצה אפילו להוריד עוד 2 ק"ג. ותאמין לי, זה לא יסתיים שם.
היא אפילו פנתה לרופא שמפורשות אמר לה לעלות במשקל אבל במקום זה היא באה לאיזה פורום של מתאמנים באינטרנט כדי להתייעץ, העיקר לתמוך באג'נדה שלה.

אין לה שום מושג מה היא עושה לעצמה, ואם היא תמשיך בקצב הזה היא עלולה למצוא את עצמה שני מטרים מתחת לאדמה.

היי נינה,

הסיטואציה שאת מתארת בהחלט מדליקה כמה נורות אדומות. אני אפרט מדוע:

- את אוכלת מעט מדי קלוריות - בצריכה כזו קשה מאוד להשיג מספיק ויטמינים ומינרלים וגם הזמינות האנרגטית מאוד נמוכה.
- הוסת שלך פסקה כתוצאה מצריכה תזונתית מועטה מדי
- את עדיין רוצה לרדת עוד במשקל, למרות שאת על גבול התת-משקל (BMI 18)
- את מדווחת על בולמוסי אכילה

אני לא מתיימר לאבחן אותך בהפרעה כלשהי, אבל אני לא יכול להכחיש שזה מאוד מחשיד.
כמו כן, זה נשמע כאילו הגוף שלך מאותת לך פשוט להפסיק - בולמוסים, הפסקת וסת - אלו נורות אדומות. אל תמשיכי הלאה.

ישנן סיטואציות בהם בני אדם יורדים לאחוזי שומן נמוכים מאוד, כמו מתחרות לפני תחרות פיתוח גוף. עם זאת גם הן, בשום פנים ואופן, לא נמצאות על אחוז שומן נמוך במשך כל השנה, אלא לתקופה קצרה ומוגדרת מראש, לרוב בליווי אנשי מקצוע ומעקב רפואי. כמובן, גם לתקופה הזו יש השפעה לעתים על הוסת (ושאר ההורמונים בגוף), דפוסי האכילה והבריאות הכללית. מאותה סיבה, יש להיעזר באיש מקצוע כאשר מבצעים דיאטה שכזו וגם לאחריה, כדי לוודא שבאמת מתאוששים.

עבור האוכלוסייה הכללית, ירידה לגבול התת משקל / אחוז שומן מאוד נמוך ממש לא מומלצת כי מן גם לא ניתן להחזיק כך הרבה זמן (הרעב עולה בצורה פסיכית ויש אדפטציות מטבוליות) ובנוסף מתקיימת פגיעה בריאותית, הרבה מעבר לוסת (מסת עצם ומסת השריר מצטמצמות, איכות שינה נפגעת, מצב הרוח המערכת החיסונית ועוד).

זה דבר יחסית נפוץ שאצל נשים נפסק המחזור כתגובה לאימונים וחיטוב
לצערנו זה נפוץ, אבל זה לא אמור להיות כך. ככל שזה נמשך יותר והירידה במשקל נמשכת יותר עולה הסיכוי לפגיעה בפוריות.
כמובן, מה שרואים באינסטגרם וברשתות מלא בבנות עם אחוזי שומן סופר נמוכים, אבל - התמונות ערוכות, מצולמות מזויות ספציפיות כדי להחמיא, או שפשוט הבחורה בתמונה לא מספרת על הפגיעה הבריאותית שהיא עוברת / לא מודעת לה.
יש לזה גם פאן גנטי - יש כאלו (בודדות) שיראו עם עור דק ואחוז שומן נמוך כל השנה, ללא פגיעה כלשהי. אולם, הן לא מייצגות את ה-99% האחרות למרות שזה נראה אחרת.

שאלה שלי היא האם אני באמת חייבת להעלות את הקלוריות והמשקל כדי לקבל את המחזור בחזרה?

חד משמעית כן.

אולי יספיק רק להעלות את כמות השומנים שאני אוכלת?

עבור המשקל שלך את צריכה לאכול יותר מ-40 גרם שומן ביום. אולם, זה בפני עצמו לא יספיק - את צריכה גם להוסיף קלוריות לתזונה שלך.

אעזור לך בכיף למצוא דיאטנית שתוכל ללוות אותך בתהליך ולעזור לך להתאושש מהדיאטה.
בינתיים אמליץ לך להקשיב לרופא ולהתחיל לעלות בהדרגה, מומלץ מאוד בליווי דיאטנ/ית ורופא.

___

עוד משהו - שתעלי במשקל את תראי תחילה עלייה מהירה יחסית, אולי תרגישי נפוחה - זה בגלל נוזלים ומסה רזה, זה לא רק שומן. אין מה להיבהל, אחרי כמה שבועות זה מתאזן.

היי נינה, קטונתי מלהיות אשת מקצוע או היכולת לייעץ לך באופן סמכותי, אבל נטו מהמקום האישי כי עברתי את אותם דברים ואם תרצי לעבור לפרטי אשמח לשמוע ממך עוד,

הייתי באותו מקום כמו שלך,
1.58 על 40 קילו, אני מודה שאני כבר כן ראיתי את עצמי רזה(לא חשבתי שהייתי רזה באופן קיצוני כמו שאני חושבת היום)
אבל הרבה דברים מסביב כמו הפסקת מחזור,בולמוסים, אוכלת בין 900-1100 קלוריות ליום עם 5 אימונים בשבוע. מבחינתי הכל היה בסדר והייתי באורח חיים בריא,

ואת רוצה את האמת? היייתי ההפך הגמור מבריאות. כל השבוע במרדף אחרי תפריט ובסוף שבוע נופלת על כל דבר שעומד מולי,
תראי אני פוחדת להגיד לך מה לעשות אבל מה שלי עזר(לא נעזרתי באיש מקצוע)
זה להתחיל לאכול מעל 40 גרם שומן ביום, ולעשות ריברס דיאט בצורה איטית להחריד. הייתי מעלה 100 קלוריות כל 3/4 שבועות. הגעתי ל2400 קלוריות ניטרלי שעליתי לדעתי ולפי תמונות יותר נוזלים/נפח אוכל/שריר וכמובן שומן אבל לא משהו שראו באופן דרסטי (אשמח לצרף לך תמונות בפרטי) ומה שעזר לי לעצור את הבולמוסים הוא בעיקר לשלב דברים וחשקים שאני רוצה ואוהבת בתפריט כחלק מהקלוריות שלי ולא לאכול רק מה שהייתי מגדירה כ״בריא״
בעיקר לחזק את המערכת יחסים שלי עם אוכל כי זו הנאת החיים.
אני תמיד פה כדי לשמוע ממך עוד:)
וכמובן שייעוץ מקצועי הוא תמיד מבורך!
אני פשוט הרגשתי שזה כן משהו שאוכל לפתור לבד

• פותח/ת השרשור
היי נינה,

הסיטואציה שאת מתארת בהחלט מדליקה כמה נורות אדומות. אני אפרט מדוע:

- את אוכלת מעט מדי קלוריות - בצריכה כזו קשה מאוד להשיג מספיק ויטמינים ומינרלים וגם הזמינות האנרגטית מאוד נמוכה.
- הוסת שלך פסקה כתוצאה מצריכה תזונתית מועטה מדי
- את עדיין רוצה לרדת עוד במשקל, למרות שאת על גבול התת-משקל (BMI 18)
- את מדווחת על בולמוסי אכילה

אני לא מתיימר לאבחן אותך בהפרעה כלשהי, אבל אני לא יכול להכחיש שזה מאוד מחשיד.
כמו כן, זה נשמע כאילו הגוף שלך מאותת לך פשוט להפסיק - בולמוסים, הפסקת וסת - אלו נורות אדומות. אל תמשיכי הלאה.

ישנן סיטואציות בהם בני אדם יורדים לאחוזי שומן נמוכים מאוד, כמו מתחרות לפני תחרות פיתוח גוף. עם זאת גם הן, בשום פנים ואופן, לא נמצאות על אחוז שומן נמוך במשך כל השנה, אלא לתקופה קצרה ומוגדרת מראש, לרוב בליווי אנשי מקצוע ומעקב רפואי. כמובן, גם לתקופה הזו יש השפעה לעתים על הוסת (ושאר ההורמונים בגוף), דפוסי האכילה והבריאות הכללית. מאותה סיבה, יש להיעזר באיש מקצוע כאשר מבצעים דיאטה שכזו וגם לאחריה, כדי לוודא שבאמת מתאוששים.

עבור האוכלוסייה הכללית, ירידה לגבול התת משקל / אחוז שומן מאוד נמוך ממש לא מומלצת כי מן גם לא ניתן להחזיק כך הרבה זמן (הרעב עולה בצורה פסיכית ויש אדפטציות מטבוליות) ובנוסף מתקיימת פגיעה בריאותית, הרבה מעבר לוסת (מסת עצם ומסת השריר מצטמצמות, איכות שינה נפגעת, מצב הרוח המערכת החיסונית ועוד).

לצערנו זה נפוץ, אבל זה לא אמור להיות כך. ככל שזה נמשך יותר והירידה במשקל נמשכת יותר עולה הסיכוי לפגיעה בפוריות.
כמובן, מה שרואים באינסטגרם וברשתות מלא בבנות עם אחוזי שומן סופר נמוכים, אבל - התמונות ערוכות, מצולמות מזויות ספציפיות כדי להחמיא, או שפשוט הבחורה בתמונה לא מספרת על הפגיעה הבריאותית שהיא עוברת / לא מודעת לה.
יש לזה גם פאן גנטי - יש כאלו (בודדות) שיראו עם עור דק ואחוז שומן נמוך כל השנה, ללא פגיעה כלשהי. אולם, הן לא מייצגות את ה-99% האחרות למרות שזה נראה אחרת.

חד משמעית כן.

עבור המשקל שלך את צריכה לאכול יותר מ-40 גרם שומן ביום. אולם, זה בפני עצמו לא יספיק - את צריכה גם להוסיף קלוריות לתזונה שלך.

אעזור לך בכיף למצוא דיאטנית שתוכל ללוות אותך בתהליך ולעזור לך להתאושש מהדיאטה.
בינתיים אמליץ לך להקשיב לרופא ולהתחיל לעלות בהדרגה, מומלץ מאוד בליווי דיאטנ/ית ורופא.

___

עוד משהו - שתעלי במשקל את תראי תחילה עלייה מהירה יחסית, אולי תרגישי נפוחה - זה בגלל נוזלים ומסה רזה, זה לא רק שומן. אין מה להיבהל, אחרי כמה שבועות זה מתאזן.
פה בדיוק הבעיה-כל איש מקצוע יגיד לי לעשות מסה או לעלות במשקל ואני לא מעוניינת בזה...
אני לא מבינה מה הבעיה לרצות להיות חטובה, זה לא שאני שוקלת 30, אני שוקלת כמעט 50 ולגובה שלי זה משקל ממוצע ולא נמוך ולא תת משקל. משקל היעד שלי הוא 47-48 שזה לא נמוך מידי או מסוכן.
מלא מתאמנים ומתאמנות חובבים יורדים לאחוזי שומן הרבה יותר נמוכים משלי ואף אחד לא אומר להם כלום.
בכל מקרה, אני לא מעוניינת לעלות במשקל בשום אופן, אני מרוצה מהירידה שלי ומקבלת רק תגובות נהדרות מהסביבה (ככה שאני גם לא נראית רזה במיוחד או באופן מדאיג). אולי גם ההפסקה במחזור היא מלחץ או משהו ולא קשורה בכלל לתזונה כשאני חושבת על זה עכשיו...
בכל מקרה, תודה ענקית לכולכם אתם באמת באמת נחמדים
היי נינה, קטונתי מלהיות אשת מקצוע או היכולת לייעץ לך באופן סמכותי, אבל נטו מהמקום האישי כי עברתי את אותם דברים ואם תרצי לעבור לפרטי אשמח לשמוע ממך עוד,

הייתי באותו מקום כמו שלך,
1.58 על 40 קילו, אני מודה שאני כבר כן ראיתי את עצמי רזה(לא חשבתי שהייתי רזה באופן קיצוני כמו שאני חושבת היום)
אבל הרבה דברים מסביב כמו הפסקת מחזור,בולמוסים, אוכלת בין 900-1100 קלוריות ליום עם 5 אימונים בשבוע. מבחינתי הכל היה בסדר והייתי באורח חיים בריא,

ואת רוצה את האמת? היייתי ההפך הגמור מבריאות. כל השבוע במרדף אחרי תפריט ובסוף שבוע נופלת על כל דבר שעומד מולי,
תראי אני פוחדת להגיד לך מה לעשות אבל מה שלי עזר(לא נעזרתי באיש מקצוע)
זה להתחיל לאכול מעל 40 גרם שומן ביום, ולעשות ריברס דיאט בצורה איטית להחריד. הייתי מעלה 100 קלוריות כל 3/4 שבועות. הגעתי ל2400 קלוריות ניטרלי שעליתי לדעתי ולפי תמונות יותר נוזלים/נפח אוכל/שריר וכמובן שומן אבל לא משהו שראו באופן דרסטי (אשמח לצרף לך תמונות בפרטי) ומה שעזר לי לעצור את הבולמוסים הוא בעיקר לשלב דברים וחשקים שאני רוצה ואוהבת בתפריט כחלק מהקלוריות שלי ולא לאכול רק מה שהייתי מגדירה כ״בריא״
בעיקר לחזק את המערכת יחסים שלי עם אוכל כי זו הנאת החיים.
אני תמיד פה כדי לשמוע ממך עוד:)
וכמובן שייעוץ מקצועי הוא תמיד מבורך!
אני פשוט הרגשתי שזה כן משהו שאוכל לפתור לבד
היי, תודה על השיתוף והעצות! אני לא חושבת שאנחנו באותו מקום כי את היית במשקל שבאמת נמוך ומסוכן... ואני כן רואה את עצמי רזה, אני פשוט רוצה להיות קצת יותר רזה.
מה גם שאני לא מבינה למה אתם הולכים דווקא על אנורקסיה... אם כבר הייתי חושדת שיש לי משהו כמו binge eating disorder- הפרעת אכילה כפייתית, כי איזו אנורקסית תוקעת בבהמתיות 3000 קלוריות לפחות בבולמוסים ואפילו לא טורחת להקיא או לשרוף אותם באופן מיוחד... לדעתי הכנה אני בדרך להיות obese בקרוב אם אני ממשיכה ככה ולא לרדת במשקל, ככה שבכלל אין סיבה לדאגה.

פה בדיוק הבעיה-כל איש מקצוע יגיד לי לעשות מסה או לעלות במשקל ואני לא מעוניינת בזה...
אני לא מבינה מה הבעיה לרצות להיות חטובה, זה לא שאני שוקלת 30, אני שוקלת כמעט 50 ולגובה שלי זה משקל ממוצע ולא נמוך ולא תת משקל. משקל היעד שלי הוא 47-48 שזה לא נמוך מידי או מסוכן.
מלא מתאמנים ומתאמנות חובבים יורדים לאחוזי שומן הרבה יותר נמוכים משלי ואף אחד לא אומר להם כלום.
בכל מקרה, אני לא מעוניינת לעלות במשקל בשום אופן, אני מרוצה מהירידה שלי ומקבלת רק תגובות נהדרות מהסביבה (ככה שאני גם לא נראית רזה במיוחד או באופן מדאיג). אולי גם ההפסקה במחזור היא מלחץ או משהו ולא קשורה בכלל לתזונה כשאני חושבת על זה עכשיו...
בכל מקרה, תודה ענקית לכולכם אתם באמת באמת נחמדים

היי, תודה על השיתוף והעצות! אני לא חושבת שאנחנו באותו מקום כי את היית במשקל שבאמת נמוך ומסוכן... ואני כן רואה את עצמי רזה, אני פשוט רוצה להיות קצת יותר רזה.
מה גם שאני לא מבינה למה אתם הולכים דווקא על אנורקסיה... אם כבר הייתי חושדת שיש לי משהו כמו binge eating disorder- הפרעת אכילה כפייתית, כי איזו אנורקסית תוקעת בבהמתיות 3000 קלוריות לפחות בבולמוסים ואפילו לא טורחת להקיא או לשרוף אותם באופן מיוחד... לדעתי הכנה אני בדרך להיות obese בקרוב אם אני ממשיכה ככה ולא לרדת במשקל, ככה שבכלל אין סיבה לדאגה.

את מפספסת את הנקודה של התגובה שלי…
המשקל לא מעניין.
ההשלכות בסופו של דבר גרמו לאותן השלכות שאת מתארת,אני משתפת מה עזר לי לצאת מהן.

נערך לאחרונה:
את הבעיה גברת, את לא מוכנה לקבל עזרה מקצועית ולהקשיב לבעלי מקצוע על אף שזה הדבר הנכון והחכם לעשות,
רק בגלל שמטבע הדברים זה לא תואם את האג'נדה שלך - את לא אובייקטיבית כלפי עצמך.
אז את מגיעה לאינטרנט בתקווה לקבל דעות מאנשים זרים ולא מקצועיים בתקווה שחלק מהן תהיינה תואמות את האג'נדה שלך,
כל זה בטיפשות רבה תוך התעלמות מוחלטת ממצבך הפיזי וממצבך בכלל.

אני לא מבינה מה הבעיה לרצות להיות חטובה
הבעיה היא ההגדרה שלך לחטובה.

זה משקל ממוצע ולא נמוך ולא תת משקל
בוקר טוב, זה כן.
תספרי את זה לציר ההורמונלי שלך.

מלא מתאמנים ומתאמנות חובבים יורדים לאחוזי שומן הרבה יותר נמוכים משלי
אין חיה כזאת, שקרים שאת מאכילה את עצמך כדי לקבל לגיטימציה למה שאת עושה. שוב, את לא אובייקטיבית כלפי עצמך.

אני לא מעוניינת לעלות במשקל בשום אופן
כפי שכתבתי קודם, את הבעיה גברת.

אני מרוצה מהירידה שלי ומקבלת רק תגובות נהדרות מהסביבה
אלה תגובות סלקטיביות שמציגות תמונה לא נכונה, את מסתובבת במקומות הלא נכונים / מקשיבה רק לאנשים מסוימים, גם זה נכתב קודם.
לא ראיתי אותך אבל איך לומר בעדינות - אני בטוח שהרזון שלך נראה רע, סליחה על הישירות.
מוזמנת להעלות תמונה ולקבל את כל האמת בפנים.

אולי גם ההפסקה במחזור היא מלחץ או משהו ולא קשורה בכלל לתזונה כשאני חושבת על זה עכשיו.
לא, הפסקת הוסת היא תוצאה של תת תזונה. לא מזמן הלכת לרופא, שכחת?
תעשי לעצמך טובה וזה גם רלוונטי לשאר ההודעה שלך: אל תנסי לאבחן את עצמך.
את לא מוכשרת לזה ואין לך לא הניסיון ולא הידע הרלוונטי, ומוטב אם לשם שינוי תקשיבי לאנשי מקצוע שהבריאות שלך היא הפרנסה שלהם.

את חוזרת ואומרת שאת לא רוצה לעלות במשקל כי את אוהבת להיות חטובה,
מי אמר שאי אפשר לעלות במשקל ולהישאר חטובה?
בטווח הרחוק יותר, בכלל...
לצבור מסת שריר, וגם אם תהיי על אחוז שומן מעט גבוה יותר בעתיד, אולי זה יראה טוב עלייך לדעתך עם מסת השריר החדשה.

עשית בדיקת הריון?

ולגבי קבלת המחזור בחזרה, למקרה ואת לא בהריון, היא בדיוק כמו שהרופא אמר... לעלות טיפה באחוזי שומן ולהוריד אימונים כי הגוף שלך נמצא במצב של סטרס.
אני רק אציין שלאורך זמן, המצב עלול לגרום לשינויים בלתי הפיכים ולנזקים שכרגע את כלל לא מודעת אליהם ועל כן ממליץ לך לחשוב על עצמך ופחות להתעניין כמה הסביבה שלך חושבת שאת נראית טוב

נכון, יש לו מספיק ידע כדי לקבוע מה יזיק ומה לא. על סמך הנתונים שהבאת גם מבחינה אסתטית וגם מבחינה בריאותית ירידה במשקל רק תזיק עוד.
אף אחד לא אמר לך לעלות במשקל כרגע לנצח או להוסיף 10 ק"ג. מה שאת אומרת זה כמו להגיד "כל רופא שיניים יגיד לי לצחצח שיניים לפני השינה, אבל אני לא רוצה, אני רוצה רק לאכול ממתקים". ברור, הכי כיף לאכול רק ממתקים ולעשות מה שבא לך, אבל יש לזה מחיר. במקרה שלך המחיר הוא הבריאות הכללית שלך.

לרוב עבודה שנותנת מראה חטוב מורכבת מסבבים של חיטוב-ניטרלי-מסה.
בחיטוב לא נשארים יותר מדי זמן רצוף. כל הסימנים שאת נותנת מאותתים על חיטוב אגרסיבי\ארוך מדי. הגיונית, אין לך לאיפה להמשיך בדיאטה כדי להוריד 2 ק"ג נוספים, כל הורדה נוספת בקלוריות תהיה עם מחיר כבד יותר - אם מבחינת בולמוסים, וסת, פגיעה בריאותית או נפשית.

אני לא מבינה מה הבעיה לרצות להיות חטובה
אין בעיה עם הרצון להיות חטוב. זה בסדר גמור.
הבעיה היא בדרך ובאמצעים שאת בוחרת כרגע. זה בערך כמו להרוג זבוב עם תותח - הזבוב מת, אבל נגרם נזק לא הכרחי. מעט מדי מזון, אין וסת, על גבול התת משקל ובולמוסים. הבעיה השנייה שעכשיו זה מרגיש כאילו את דוחה את מה שאומרים לך.

שנית, חיטוב זה לא עניין של משקל גוף בלבד. אפשר להיראות חטובים על 55 ק"ג ואפשר להיראות שמנים על 50. זה גם תלוי במסת השריר. כדי לפתח מסת שריר צריך קלוריות. את כרגע הולכת בדרך ההפוכה כי את לא מבינה מתי להפסיק.

זה לא הופך את מה שאת עושה לעצמך לבסדר.
העבודה שלהם בדרך למראה כזה עוברת דרך תזונאי, פוטושופ, פוזות מחמיאות, תקופות קצרות מאוד באחוזי שומן נמוכים ולא פעם גם בפגיעה בריאותית מסוימת (את אף פעם לא תהיי חשופה לבעיות שלהם כמו שהם לא חשופים לבעיות שלך).
העבודה שלך היא קיצוץ קלוריות מבלי לראות בעיניים. זה הבדל של שמיים וארץ.

מה גם שאני לא מבינה למה אתם הולכים דווקא על אנורקסיה
זה לא משנה מה יש או מה אין לך, אי אפשר לאבחן אותך כאן גם ככה דרך פורום. מה שמשנה זה הבריאות שלך.
לא כל אדם שפוגע בעצמו עם דיאטה לא נכונה נופל לקטגוריה של הפרעות אכילה, אבל אם הוא פוגע בעצמו - מה זה משנה? עדיין צריך לטפל בזה.

אני מרוצה מהירידה שלי ומקבלת רק תגובות נהדרות מהסביבה (ככה שאני גם לא נראית רזה במיוחד או באופן מדאיג).

כרגע כן. כי את עדיין לא ממש על תת-משקל, אלא על הגבול בין משקל תקין לתת משקל.
אולם, אם הסביבה שלך הייתה יודעת מה עובר עלייך עכשיו - את חושבת שהם היו מחמיאים לך או מפצירים בך להפסיק?

לא קראתי הכל אבל אני חושב שאף אחד לא אומר לך פה מה שצריך להגיד לך
1. איבוד מחזור זה לא דבר תקין זה בעיה
2. על 49 קילו את לא שרירית את רזה
3. לעשות מסה יעשה לך רק טוב תנסי לעלות חצי קילו בחודש
4. אם את ממש רוצה את יכולה לרדת עוד שני קילו (אבל כנראה גם אחר כך יהיה חסר לך רק עוד 2 קילו)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית