עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עדיף להוריד את המוט עד הרצפה (בהנחה ואתה גמיש מספיק על מנת לבצע זאת) כי אז יש לך טווח תנועה יותר גדול.יש הבדל בין להרים את המוט מהרצפה בכל חזרה לבין להחזיק אותו באוויר?
אני לא מסכים איתך, אני מבין למה אתה מתכוון.אלה שני תרגילים שונים.
להניח כל פעם את המוט יעבוד לך על הכוח מתפרץ יותר.
עדיף להוריד את המוט עד הרצפה (בהנחה ואתה גמיש מספיק על מנת לבצע זאת) כי אז יש לך טווח תנועה יותר גדול.
אני לא מסכים איתך, אני מבין למה אתה מתכוון.
זה תלוי בצורת הביצוע, הוא לא חייב להתפוצץ בעלייה ולזרוק את המוט בירידה.
ולא טענתי שלא. אבל כמו שרשמתי למעלה תלוי בצורת הביצוע.אין קשר, מדובר ב2 תרגילים שונים שעובדים קצת שונה.
ולא טענתי שלא. אבל כמו שרשמתי למעלה תלוי בצורת הביצוע.
תסתכל בדקה 11:00
ותסתכל פה בדקה 2:11
בכול הסרטונים זה פנדליי רואו, אבל צורת הביצוע שונה.
ואפשר לגעת ברצפה (גם בפנדליי רואו) ולא חייב להתפוצץ בעלייה ולזרוק את המוט.אבל עדיין מה שפות״ש שאל זה לגבי ההבדל בין לגעת ברצפה ללא לגעת ברצפה.
ואפשר לגעת ברצפה (גם בפנדליי רואו) ולא חייב להתפוצץ בעלייה ולזרוק את המוט.
ועדיין להשיג טווח תנועה יותר גדול מאשר Bent over rows.
וזה בדיוק מה שעניתי לו למעלה.
אני לא מסכים איתך, אני מבין למה אתה מתכוון.
זה תלוי בצורת הביצוע, הוא לא חייב להתפוצץ בעלייה ולזרוק את המוט בירידה.
בגלל שאתה מאבד את הכיווץ אתה תעבוד על כוח מתפרץ. גם אם לא תתפרץ ממש, אם התרגיל מספיק מאתגר אותך יהיה טיפה פיצוץ, כי אתה צריך להיכנס לכיווץ מחדש.משחרר את הכיווץ מעט
לעומת בנט אובר שבגלל שהמתח הוא רציף, גם עם משקל מאוד מאתגר עם מספר חזרות נמוך אתה לא תתפרץ יותר מידי.בבנט אובר רואו המתח הוא רציף.
ואם אני מתחיל את התנועה כמו דדליפט קונב' וכשהמוט בגובה הברכיים מבצע חתירה, וחזרה מבוקרת עד הריצפה וחוזר חלילה? זה לא פנדלי רואו.
ספציפית בתרגיל הזה, לא לגעת ברצפה שווה לוותר על טווח תנועה יותר גדול.לא רואה מה היתרון בלגעת ברצפה תהרוג אותי אבל זה לדעתי מיותר מאוד למטרות היפרטרופיה.
הוא לא רציף, תסתכל על התרגיל. בסיום התנועה שהמוט כבר יורד לכיוון הרגליים המתח יורד. ברוב התרגילים, אתה מאבד מתח בשלב כלשהו בתנועה.בפנדליי רואו אתה מניח את המוט בין חזרה לחזרה (משחרר את הכיווץ מעט), בבנט אובר רואו המתח הוא רציף.
כנ"ל גם בסקוואט, שתעמוד עם המוט יש לך 0 מתח בקוואדס , אבל שתרד למטה יהיה לך מתח.בדומה לבוקס סקוואט מול סקוואט רגיל.
תסתכל על הסרטונים בחייאת נראה לך שהסרטון ה-1 עובד על כוח מתפרץ. (כמו שאמרתי למעלה תלוי בביצוע).בגלל שאתה מאבד את הכיווץ אתה תעבוד על כוח מתפרץ. גם אם לא תתפרץ ממש, אם התרגיל מספיק מאתגר אותך יהיה טיפה פיצוץ, כי אתה צריך להיכנס לכיווץ מחדש.
1.המתח הוא לא רציף אתה מאבד אותו בסוף התנועה.לעומת בנט אובר שבגלל שהמתח הוא רציף, גם עם משקל מאוד מאתגר עם מספר חזרות נמוך אתה לא תתפרץ יותר מידי.
ובגלל זה למטרת כוח מומלץ יותר להניח את המוט על הרצפה.
הוא רציף, גם כשהמוט בנקודה הכי נמוכה אתה עדיין צריך לשמור קצת על כיווץ.הוא לא רציף, תסתכל על התרגיל. בסיום התנועה שהמוט כבר יורד לכיוון הרגליים המתח יורד.
לדעתי אור דיבר על המתח בחלק התחתון של התרגיל, שמה כשאתה בחלק הכי נמוך בסקוואט יש לך מתח אבל בבוקס סקוואט אתה רפוי לגמרי. כי לצאת מ0 בתחתית זה יותר דורש כוח מלצאת בחלק העליון של התנועה.כנ"ל גם בסקוואט, שתעמוד עם המוט יש לך 0 מתח בקוואדס , אבל שתרד למטה יהיה לך מתח.
לא, אבל גם לא על היפרטרופיה. הוא היה רחוק שנות אור מכשל.תסתכל על הסרטונים בחייאת נראה לך שהסרטון ה-1 עובד על כוח מתפרץ.
קודם כל לא אמרתי שהמטרה של התרגיל זה כוח מתפרץ. רק אמרתי שהוא יותר מתאים מבין השניים. דבר שני, תחבר את זה שאין כיווץ בתחתית, ואת זה שאפשר להעמיס הרבה משקל למוט חופשי, וקיבלת תרגיל מעולה לכוח.בהמון תרגילים אתה מאבד את הכיווץ , זה ממש לא אומר שהמטרה שלהם היא כוח מתפרץ (כמו שאמרתי למעלה תלוי בביצוע).
1.לא נכון.1.המתח הוא לא רציף אתה מאבד אותו בסוף התנועה.
2.אפשר גם להתפרץ בבנט אובר ראו הכול תלוי בצורת הביצוע.
3.אני לא יודע מה היא ההמלצה למטרות כוח, אבל ברגע שאתה לא מניח את המוט על הרצפה (בהנחה ואתה גמיש מספיק) אתה מאבד טווח תנועה.
זה נכון. מסכים.כל תרגיל שאתה עושה צריך לשרת את המטרות שלך.
ספציפית בתרגיל הזה, לא לגעת ברצפה שווה לוותר על טווח תנועה יותר גדול.
הוא לא רציף, תסתכל על התרגיל. בסיום התנועה שהמוט כבר יורד לכיוון הרגליים המתח יורד. ברוב התרגילים, אתה מאבד מתח בשלב כלשהו בתנועה.
הדרך היחידה באמת לשמור על מתח רציף באותם תרגילים הוא קיצור טווח התנועה.
וספציפית בבנט אובר ראו, כדי באמת לשמור על מתח רציף תהיה חייב לקצר את טווח התנועה אפילו עוד יותר.
כנ"ל גם בסקוואט, שתעמוד עם המוט יש לך 0 מתח בקוואדס , אבל שתרד למטה יהיה לך מתח.
3.אני לא יודע מה היא ההמלצה למטרות כוח, אבל ברגע שאתה לא מניח את המוט על הרצפה (בהנחה ואתה גמיש מספיק) אתה מאבד טווח תנועה.
שאלתי כי אני לא מצליח להוריד את המוט עד הרצפה, פשוט לא מגיע, אז אני פשוט מוריד אותו עד הגבול שאני יכולספציפית בתרגיל הזה, לא לגעת ברצפה שווה לוותר על טווח תנועה יותר גדול.
הוא לא רציף, תסתכל על התרגיל. בסיום התנועה שהמוט כבר יורד לכיוון הרגליים המתח יורד. ברוב התרגילים, אתה מאבד מתח בשלב כלשהו בתנועה.
הדרך היחידה באמת לשמור על מתח רציף באותם תרגילים הוא קיצור טווח התנועה.
וספציפית בבנט אובר ראו, כדי באמת לשמור על מתח רציף תהיה חייב לקצר את טווח התנועה אפילו עוד יותר.
כנ"ל גם בסקוואט, שתעמוד עם המוט יש לך 0 מתח בקוואדס , אבל שתרד למטה יהיה לך מתח.
תסתכל על הסרטונים בחייאת נראה לך שהסרטון ה-1 עובד על כוח מתפרץ. (כמו שאמרתי למעלה תלוי בביצוע).
1.המתח הוא לא רציף אתה מאבד אותו בסוף התנועה.
2.אפשר גם להתפרץ בבנט אובר ראו הכול תלוי בצורת הביצוע.
שאלתי כי אני לא מצליח להוריד את המוט עד הרצפה, פשוט לא מגיע, אז אני פשוט מוריד אותו עד הגבול שאני יכול
איזה מתח יש לך שהמוט בנקודה הכי נמוכה?הוא רציף, גם כשהמוט בנקודה הכי נמוכה אתה עדיין צריך לשמור קצת על כיווץ.
יכול להיות שהבנתי אותו לא נכון, נחכה לו.לדעתי אור דיבר על המתח בחלק התחתון של התרגיל, שמה כשאתה בחלק הכי נמוך בסקוואט יש לך מתח אבל בבוקס סקוואט אתה רפוי לגמרי. כי לצאת מ0 בתחתית זה יותר דורש כוח מלצאת בחלק העליון של התנועה.
ברור לך שזה רק סרטון לימוד טכניקה נכון אחי?לא, אבל גם לא על היפרטרופיה. הוא היה רחוק שנות אור מכשל.
כמו שאמרתי לך תלוי בצורת הביצוע.קודם כל לא אמרתי שהמטרה של התרגיל זה כוח מתפרץ. רק אמרתי שהוא יותר מתאים מבין השניים.
1.לא נכון.
2.לא נכון, יש מתח בשריר בסוף התנועה שמונע להתפרץ.
3. לא איבדת טווח תנועה, הוא פשוט מראש לא קיים בתרגיל. ועדיף לעשות את התרגיל הזה מלהרוויח עוד טיפה טווח
רוב התנועה היא לא כול התנועה.איך המתח לא רציף? מלבד רגע מאוד ספציפי שבו אתה עובר מהאקצנטרי לקונצנטרי, רוב התנועה היא בכיווץ רציף.
בין זה לבין להניח את המוט בין חזרה לחזרה יש הבדלים מהותיים.
ככול שטווח התנועה יותר גדול כך גיוס היחידות המוטוריות עולה. (מה שלא קורה בבנט אובר ראו)היחידות המוטוריות בשריר יופעלו לאורך כל התנועה בבנט אובר רואו, לעומת הפנדליי.
ה 2 ס"מ האלה לא רלוונטים בעליל, בטח לא במחיר של שיחרור הכיווץ (לדעתי)
אני באמת לא מזלזל בטענות שלך, אבל כול עוד לא תציג רפרנס\טענה שהכיווץ עדיף על טווח תנועה יותר גדול.שוב, 2 ס"מ בין להחזיק באוויר לבין להניח על הרצפה לא רלוונטי להיפרטרופיה.
וסביר להניח שלמטרות היפרטרופיה וגיוס כוח רציף יהיה עדיף לשמור על יחידות מוטוריות פעילות לאורך כל התנועה.
פה אני מסכים עם OA תעבוד עד איפה שהגמישות מאפשרת לך.שאלתי כי אני לא מצליח להוריד את המוט עד הרצפה, פשוט לא מגיע, אז אני פשוט מוריד אותו עד הגבול שאני יכול
רוב התנועה היא לא כול התנועה.
ככול שטווח התנועה יותר גדול כך גיוס היחידות המוטוריות עולה. (מה שלא קורה בבנט אובר ראו)
אני באמת לא מזלזל בטענות שלך, אבל כול עוד לא תציג רפרנס\טענה שהכיווץ עדיף על טווח תנועה יותר גדול.
זה נקרא ברו סיינס חבר.
אם עשית אי פעם בנט אז אתה אמור לדעת את זה. וגם אם לא, תנסה לחשוב על זה בהיגיון, אתה לא יכול סתם ככה לשחרר את המוט כשהוא עוד תלוי על הגוף שלך, אתה צריך לשמור על כיווץ קטן.איזה מתח יש לך שהמוט בנקודה הכי נמוכה?
בחלק העליון לפני התנועה באמת אין ביניהם הבדל. ההבדל הוא בחלק התחתון.יכול להיות שהבנתי אותו לא נכון, נחכה לו.
זאת בדיוק הנקודה שלי. בשביל שתרגיל יהיה יעיל להיפרטרופיה צריך להיות קרובים לכשל, וכשקרובים לכשל בפנדליי מתחילים להתפרץ.ברור לך שזה רק סרטון לימוד טכניקה נכון אחי?
אני מסכים שאפשר לראות תוצאות משניהם בשני התחומים, אבל למטרות כוח פנדליי יותר יעיל ולמטרות היפרטרופיה בנט יותר.כמו שאמרתי לך תלוי בצורת הביצוע.
1. כבר עניתי קודם.1.בחייאת תגיד לי איזה מתח יש לך שהמוט בתחתית בבנט אובר ראו בגב.
2.עוד פעם חבר, זה תלוי בצורת הביצוע כמו שהראיתי לך למעלה יש המון צורות לבצע את התרגיל.
3.נכון ובגלל זה למטרות היפרטרופיה עדיף יהיה להשתמש בפנדליי רואו. שמאפשר טווח תנועה יותר גדול.
מה שמאפשר גיוס יחידות מטוריות בצורה יותר נרחבת
עניתי הרגע.ככול שטווח התנועה יותר גדול כך גיוס היחידות המוטוריות עולה. (מה שלא קורה בבנט אובר ראו)
נתתי טענה- הכיווץ מאפשר עבודה יותר מכוונת לשרירים ופחות התעסקות עם כוח (ויחידות מוטוריות לדוגמא). אין לי רפרנס להביא לך על זה ואין לי כוח לחפש על זה, אבל אפשר להביא אותו דבר עליך. מה גם שרפרנס זה לא מה שמעניין אותי בדרך כלל. אבל זה נושא אחר שאין עניין לפתוח פה עכשיו.אני באמת לא מזלזל בטענות שלך, אבל כול עוד לא תציג רפרנס\טענה שהכיווץ עדיף על טווח תנועה יותר גדול.
זה ברו סיינס חבר. (כנ"ל גם ל-Ofir)
תעבוד על גמישות בלי קשר לאיזה חתירה תחליט לעשות, לדעתי לפחות.שאלתי כי אני לא מצליח להוריד את המוט עד הרצפה, פשוט לא מגיע, אז אני פשוט מוריד אותו עד הגבול שאני יכול