הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Arms Check

• פותח/ת השרשור OA
  • פורסם בתאריך
לא יודע
קשה לי להאמין ש90% בלי עתיד בחדר כושר ורק כמה יחדי סגולה יכוליםהרבה יותר הגיוני שרק בודדים יודעים להתאמן
בסופו של דבר כולנו בני אדם בערך אותה גנטיקה
אבל אולי אני טועה
אתה טועה, ושאתה מדבר על האנשים בחדר כושר רובם בכלל לא מגיעים למספיק חלבון ולא מתמידים בלהגיע למכון ולא מאמנים רגליים וכו וכו
אני מדבר על אנשים שלוקחים את זה ברצינות כמו רוב האנשים בפורום הזה

אתה טועה, ושאתה מדבר על האנשים בחדר כושר רובם בכלל לא מגיעים למספיק חלבון ולא מתמידים בלהגיע למכון ולא מאמנים רגליים וכו וכו
אני מדבר על אנשים שלוקחים את זה ברצינות כמו רוב האנשים בפורום הזה
לא ידוע אחר כך אתה מדבר פה עם אנשים ושומר שהם ממליצים על ss

חחח תחריג אותם כמובן ש SS ופיתוח גוף לא הולך ביחד אבל סה"כ עושים את התוכנית הזו 3 חודשים מקסימום
אנשים פה מדברים על לעשות אותה חצי שנה שנה וגם לכוח זה על הפנים (אלא אם אתה חסר יד ולא יכול לעשות בנצ')
בכל מקרה קשה לי להאמין שרק בודדים יכולים להגיע לתוצאות לדעתי רק בודדים מוכנים להשקיע מה שצריך

אנשים פה מדברים על לעשות אותה חצי שנה שנה וגם לכוח זה על הפנים (אלא אם אתה חסר יד ולא יכול לעשות בנצ')
בכל מקרה קשה לי להאמין שרק בודדים יכולים להגיע לתוצאות לדעתי רק בודדים מוכנים להשקיע מה שצריך
אתה מדבר על להגיע לתוצאות כלשהן או להגיע לתוצאה כמו של OA ? יש רמות לדברים האלה, אני חושב שלהגיע לאן שהוא הגיע בלי חומרים רוב מוחלט של האנשים לא יוכלו לא משנה כמה ישקיעו, אולי אני טועה אבל זה מה שראיתי מהניסיון שלי ושל אחרים ובשביל פיתוח גוף לא באמת צריך לדעת לתכנן אימונים ברמה גבוהה, זה יותר משהו שחשוב בפאוורליפטינג, בפיתוח גוף בעיקר חשוב לאכול נכון ולתת גירוי טוב

אתה מדבר על להגיע לתוצאות כלשהן או להגיע לתוצאה כמו של OA ? יש רמות לדברים האלה, אני חושב שלהגיע לאן שהוא הגיע בלי חומרים רוב מוחלט של האנשים לא יוכלו לא משנה כמה ישקיעו, אולי אני טועה אבל זה מה שראיתי מהניסיון שלי ושל אחרים ובשביל פיתוח גוף לא באמת צריך לדעת לתכנן אימונים ברמה גבוהה, זה יותר משהו שחשוב בפאוורליפטינג, בפיתוח גוף בעיקר חשוב לאכול נכון ולתת גירוי טוב
מצפה לתוצאות טובות 90% מאלחנן/oa

פחחחח בוא נהיה ריאליים. 50% מהאנשים לא יוכלו לשמר גוף כזה גם על חומרים.
אתה מבין אני פשוט חושב שאתה לא יודע להתאמן אז במקום לחשוב שאולי אתה טועה איפשהו אתה מחליט שהם עילויים
@elchonon אתה חושב שאתה כזה עילוי שלא רק שאתה מגיע לתוצאות כאלו אנשים רגילים לא יכולים לחלום על להתקרב לזה?

אתה מבין אני פשוט חושב שאתה לא יודע להתאמן אז במקום לחשוב שאולי אתה טועה איפשהו אתה מחליט שהם עילויים

גם אם אני לא יודע להתאמן ב״ה בחרתי מאמנים טובים. אני יכול לשלוח לך שינוי של 3 חודשים עם אלחנן / שינוי של 6 חודשים עם הייעוץ בפורום.

תבחר איזה מהתמונות ותבין שיש אנשים שלא יגיעו לגוף כזה אף פעם.

@elchonon אתה חושב שאתה כזה עילוי שלא רק שאתה מגיע לתוצאות כאלו אנשים רגילים לא יכולים לחלום על להתקרב לזה?
חד משמעית אני לא עילוי.
סבלתי מקרוהן ושקלתי 64.5 ק"ג עור ועצמות, התאמנתי כדי לשמור על השפיות שלי ותו לא.

עבדתי ואני עדיין עובד קשה וחכם, אני לא משהו מיוחד, אני מאמין שעם מישהו מסוגל להשקיע כמו שאני משקיע, אין לי ספק שהוא יגיע לאן שהגעתי, לא ביום, יקח קצת זמן, אבל יגיע.

יש לי מתאמנים שבצחוק אומרים לי "אני יעקוף אותך", ואני בכנות מאמין שהם טכנית יכולים, אבל לא ראיתי הרבה אנשים שמוכנים להקריב מה שהקרבתי, ולהשקיע מה שהשקעתי.

וזה לא רק זה, זה גם סבלנות וללמוד מה עובד לך ומה יקדם אותך, לא כולם בדיוק אותו הדבר, אבל כולם יכולים להגיע קרוב או יותר לאיפה שאני, אני מאמין.

זה לא רק המאמן והידע, זה גם המיינדסט, ואולי דברים במוח שאני בעצמי לא יודע להגדיר, סוג של רצון עז שלא ניתן להסביר. אם תרצה את המטרות שלי כמוני אין לי ספק שתגיע, יש לי רצון חזק לא מוסבר.

ואין ברצוני לזלזל ב @OA להיפך, להגיד שהוא מבורך גנטית זה זילזול לטעמי, הוא עבד קשה מאוד, חכם ועם דרייב לא שיגרתי.

וזה גם אומר שיש לו כלים שיכולים לעזור למתאמנים שלו להגיע לדברים דומים. לא בהכרח אליו, אולי פחות אולי יותר, תלוי בדרייב שלהם.

אני עברתי את ההישגים של המאמן שלימד אותי כמעט כל מה שאני יודע בדדליפט והבנץ', וכמעט בטוטאל, כי גם אם אתה תותח עם דרייב והכל, יכול לבוא אליך מתאמן עם יותר ידע בתזונה, לחימה או איזשהו רקע שישרת אותו, או יותר דרייב ממך, או פשוט תפיסה אחרת ממך שהידע שיש לך משלים את מה שחסר לו להיות הכי טוב שהוא יכול.
ותבין שיש אנשים שלא יגיעו לגוף כזה אף פעם.
לפעמים כשמשנים גישה דברים נפתחים.
אני לא יכול להבטיח תוצאות ספציפיות לאף אחד, בסופו של דבר הכל באמת נמצא בידיים של המתאמן, אבל לדעתי להגיע קרוב ל @OA בהחלט הגיוני לכל אחד שישקיע כמוהו.
תתחיל להאמין, ודברים יפתחו בפניך.

אדם שלא מאמין, גם אם המידע יגיע אליו איך להשיג את המטרות שלו, הוא לא יראה אותם. גם אם תאורתית אין לך סיכוי להגיע אליו, אם תאמין יש לך סיכוי להגיע הרבה יותר רחוק, זה לדעתי ההבדל הגדול במיינדסט של אלופים, הם באמת מאמינים שהם יכולים הרבה יותר.

לא פעם האמנתי בדברים הזויים שאמנם את חלקם לא השגתי ומי יודע אם אשיג, אבל הגעתי רחוק יותר מאשר אם לא הייתי מאמין.

לא אשכח את התגובה של המאמן שלי ואחרים כשאמרתי שאני רוצה בנץ' 200 מתחת 90 ק"ג מ"ג, אני עכשיו מתחיל להאמין ביתר שאת, אני אפילו מעיז לחלום על 250. לא מעניין אותי אם אגיע או לא, האמונה והרצון ישאו אותי, כי ככה תמיד היה.

300 דדליפט, לא חלמתי, היום אני מעיז לחלום יותר גבוה אפילו.

פיתוח גוף זה באמת לא התשוקה שלי, אבל אני בטוח שלהאמין בהיקף ופרופורציות מסוימות גם שם יפתחו לך המון פוטנציאל.

ואחד הדברים הכי הזויים, אני מתחיל להאמין שחלק גדול מהIPF טבעיים פתאום אני יכול לראות את עצמי מתחרה שם לא רע, ואני לא מתאמן מגיל 10 עם כל היום מוקדש לאימונים, אני מתחיל לראות שזה אולי הגיוני.

מצטער על האירוך, אבל לדעתי הנושא חשוב ויפתח לך ולאחרים עוד הרבה פוטנציאל, והכי חשוב, יעזור לך להעריך מה @OA השקיע.

אני חושב שאתה מייחס יותר מדי חשיבות לתכנון אימונים עבור פיתוח גוף,
דבר ראשון בלי לזלזל באלחנן, הוא מאוד חזק אבל אני לא חושב שכמות המסת שריר שלו בפלג גוף עליון היא ברת השוואה ל OA ( זו גם לא המטרה שלו)
בנוסף גם אם תיקח מישהו שמתאמן עם רשימת תרגילים לכל הגוף סט אחרון לכשל לא תכנון כלשהו 3 שנים ואוכל טוב( מגיע למספיק חלבון ואפילו עושה מחזורים של מסה וחיטוב) אתה לא תתן לו איזה תוכנית "קסם" והוא יעלה פתאום הרבה שריר בשנה הרביעית שלו לאימונים אחרי 3 שנים שהשקיע בהם מקווה שזה ברור, הדבר לא נכון כשמדברים על כוח, בהחלט יתכן שאותו אדם לא תכנן אימונים נכון ולכן לא התחזק בצורה אידיאלית וכשיקבל תוכנית שמתוכננת היטב הוא יוכל לשפר את הכוח שלו באופן משמעותי יחסית למה שחווה בעבר ( זה לא אומר שהמסת שריר תשתפר כמובן יש דבר כזה של יעילות עיצבית) וגם אם נדבר על מישהו שהתחזק בבנצ' למשל הוא לא בהכרח התחזק באמת, הוא אולי פשוט התייעל עצבית עבור בנצ ? שיפר את הטכניקה ? מקווה שזה ברור

אגב @elchonon ככל הנראה דיי פריק כשמדובר על כוח אז לא הייתי מצפה להגיע למשקלים כמו שלו עבור אחד עם גנים ממוצעים גם עם השקעה מרובת שנים

אגב @elchonon ככל הנראה דיי פריק כשמדובר על כוח אז לא הייתי מצפה להגיע למשקלים כמו שלו עבור אחד עם גנים ממוצעים גם עם השקעה מרובת שנים
אגב, מה זה גנים חזקים? תוכל להיות יותר ספציפי?
יש דרך לחזות מי יהיה חזק או מחוטב?
איך זה מתבטא?

נראה לי שהנושא מאוד מעורפל, וכנראה שיא השיאים של הברוסיינס, "אם אתה חזק או מוצלח בתחום, יש לך גנים טובים, אחרת אין לך".

נ.ב. יש לי פרשנות משלי לגנטיקה בקשר להצלחה בתחומי ספורט שונים.

איך זה מתבטא?

נראה לי שהנושא מאוד מעורפל, וכנראה שיא השיאים של הברוסיינס, "אם אתה חזק או מוצלח בתחום, יש לך גנים טובים, אחרת אין לך".

לא הבנתי את השאלה,
כן יש אנשיים שהם יותר "מוכשרים" גנטית באשר לצבירת כוח ( זה גם יכול להיות קשור למבנה הגוף ולמנופים שלו למשל מי שיש לו רגליים ארוכות יחסית לטורסו יהיה לו חסרון בסקוואט יחסית למישהו עם רגליים קצרות יחסית לטורסו אבל זה נושא אחר)
ויש כאלה שם יותר "מוכשרים" גנטית באשר לצבירת שריר.
ויש כמובן אנשים שהם מוכשרים בשני הכיוונים, כמובן שזה לא שחור ולבן ויש רמות לרמת ה"כשרון" גנטי הזה בכל תחום
לא הכל זה עבודה קשה כמובן כמו שמי שהאייקיו שלו לא מספיק גבוה לא יכול להיות דוקטור לפיזיקה לא משנה כמה הוא ישקיע

לא הבנתי את השאלה,
כן יש אנשיים שהם יותר "מוכשרים" גנטית באשר לצבירת כוח ( זה גם יכול להיות קשור למבנה הגוף ולמנופים שלו למשל מי שיש לו רגליים ארוכות יחסית לטורסו יהיה לו חסרון בסקוואט יחסית למישהו עם רגליים קצרות יחסית לטורסו אבל זה נושא אחר)
ויש כאלה שם יותר "מוכשרים" גנטית באשר לצבירת שריר.
ויש כמובן אנשים שהם מוכשרים בשני הכיוונים, כמובן שזה לא שחור ולבן ויש רמות לרמת ה"כשרון" גנטי הזה בכל תחום
לא הכל זה עבודה קשה כמובן כמו שמי שהאייקיו שלו לא מספיק גבוה לא יכול להיות דוקטור לפיזיקה לא משנה כמה הוא ישקיע
אז אם הבנתי נכון, למי שיש זרועות ארוכות הוא בחיסרון גנטי לבנץ' פרס ומתח (לפחות ככה תמיד אמרו לי) ועם יתרון בדדליפט.

אני 1.72 גובה, ואורך הזרועות שלי בערך 1.85 אורך, אלו זרועות די ארוכות, לי יש חיסרון משמעותי בתרגילים שציינתי וביצעתי כמעט 190 ק"ג בנץ' וגם מתח לא מביש בכלל.

הרגליים שלי יחסית קצרות, שזה אחד היתרונות האולטימטיביים לסקוואט, וזה התרגיל שאני הכי מתקשה איתו.

גם אם ההגדרה שלך לגנטיקה זה אורך גפיים בלבד, זה עדיין לא מספיק משמעותי להרים ידיים בבנץ' 150 או היקף יד 43.

איך זה מתבטא?

חלוקת סיבים בשריר וריכוז סיבים. עצמות יותר חזקות. גידים ורצועות וכל העדלידע הנפלאה שנקראת גוף האדם. בדיוק כמו שאפשר לעבוד על שפגט כל החיים וזה לא יקרה, אותו דבר עם אחוז שומן, מסת שריר, ו1RM באיזשהו ליפט. ויתרה מכך, כל הדברים המופשטים שאנשים לא מבינים שהם גם גנטיים: נחישות, התמדה, אובססיביות, אמונה, תקווה, resilience, גם אלה עוברים בגנים. זה לא דטרמיניזם וגזרת גורל. תמיד אפשר לטפח ולפתח, להתגבר על הרבה אבל מה לעשות שכן יש נקודות פתיחה וסיום שונות לכל אחד/ת. ויש פערים בלתי ניתנים לסגירה. אתה לא רואה קנייתים רצים 100 מטר ומנצחים דור אחרי דור אחרי דור ולא ג'מייקנים שרצים מרתון ומנצחים דור אחרי דור אחרי דור.

בדיוק כמו שאפשר לעבוד על שפגט כל החיים וזה לא יקרה
אתה בטוח בזה? קשה לי להאמין. יש לך איזה שיכנוע כלשהו לטענה הזאת?
זה לא דטרמיניזם וגזרת גורל. תמיד אפשר לטפח ולפתח, להתגבר על הרבה
אכן, וזה הנקודה שאני חושב שמתפספס לפעמים.

אז בקיצור, יש לך דרך לחזות מי יצליח ומי לא בתחום על סמך המידע הזה? יש דרך לבדוק?

כי אם זה כזה ברור הייתי רוצה לראות תחזיות מתממשות.

אני אישית לא הגעתי ממשפחה אתלטית בשום דרך, וגם התחלתי די מאוחר. ובנוסף אני אחרי תת תזונה חמור, טיפולים בפרדניזון וים חומרים רפואיים שפגעו בעצמות ובבריאות שלי. אני בטוח שבתחזית גנטית לא הייתי מקבל ציון גבוה.

אתה בטוח בזה? קשה לי להאמין. יש לך איזה שיכנוע כלשהו לטענה הזאת?

אכן, וזה הנקודה שאני חושב שמתפספס לפעמים.

אז בקיצור, יש לך דרך לחזות מי יצליח ומי לא בתחום על סמך המידע הזה? יש דרך לבדוק?

כי אם זה כזה ברור הייתי רוצה לראות תחזיות מתממשות.

אני אישית לא הגעתי ממשפחה אתלטית בשום דרך, וגם התחלתי די מאוחר. ובנוסף אני אחרי תת תזונה חמור, טיפולים בפרדניזון וים חומרים רפואיים שפגעו בעצמות ובבריאות שלי. אני בטוח שבתחזית גנטית לא הייתי מקבל ציון גבוה.

כן, בטוח במיליון אחוז.

אתה כל פעם לוקח את זה להישגים שלך. כל הכבוד על ההישגים שלך, באמת. יפה שהתגברת על הכל והגעת להישגים מרשימים מאוד. אבל תבין שמה שאתה הצלחת ומצליח לעשות זה לא בר השגה להמון אנשים לא משנה מה יעשו. שלא הכל תלוי באמונה ועבודה קשה. יש לנו שליטה על המון דברים בחיים, אבל לא על הכל. בדיוק כמו שאי אפשר לשלוט על גנטיקה של קרחת או צבע עיניים.

כן, בטוח במיליון אחוז
יש לך מחקר או משהו לגבי שפגט? או דעה מבוססת של איש מקצוע שמאמן אנשים לשפגט, זה פשוט קשה לי להאמין. אני לא מזלזל, אני באמת לא מבין מספיק בתחום הזה, אבל קשה לי להאמין.
אתה כל פעם לוקח את זה להישגים שלך. כל הכבוד על ההישגים שלך, באמת. יפה שהתגברת על הכל והגעת להישגים מרשימים מאוד. אבל תבין שמה שאתה הצלחת ומצליח לעשות זה לא בר השגה להמון אנשים לא משנה מה יעשו. שלא הכל תלוי באמונה ועבודה קשה. יש לנו שליטה על המון דברים בחיים, אבל לא על הכל. בדיוק כמו שאי אפשר לשלוט על גנטיקה של קרחת או צבע עיניים
שוב, מבלי לזלזל בדבר ממה שכתבת, יכול להיות שאתה צודק, יש לך הוכחה, מחקר או משהו?
ותוכל לעשות תחזית על סמך נתונים מסוימים, כמו DEXTA או משהו?
אני מת לקחת מתאמן שאני מרגיש שיש לו את התשוקה של אלוף ולראות אם אצליח להביא אותו להישגים גבוהים מאוד למרות התחזית שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית