הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Arms Check

• פותח/ת השרשור OA
  • פורסם בתאריך
יש לך מחקר או משהו לגבי שפגט? או דעה מבוססת של איש מקצוע שמאמן אנשים לשפגט, זה פשוט קשה לי להאמין. אני לא מזלזל, אני באמת לא מבין מספיק בתחום הזה, אבל קשה לי להאמין.

שוב, מבלי לזלזל בדבר ממה שכתבת, יכול להיות שאתה צודק, יש לך הוכחה, מחקר או משהו?
ותוכל לעשות תחזית על סמך נתונים מסוימים, כמו DEXTA או משהו?
אני מת לקחת מתאמן שאני מרגיש שיש לו את התשוקה של אלוף ולראות אם אצליח להביא אותו להישגים גבוהים מאוד למרות התחזית שלך.

אתה יכול לחפש רפרנסים לבד אם בא לך. אני את המחקרים שלי עשיתי כבר. לא עשיתי שום תחזית, אבל תרגיש חופשי ללכת על זה. אני בטוח שתקדם הרבה מאוד אנשים בתחום. אני מקווה שתהיה לך גם את האמפתיה וההבנה לאלו שלא יענו על הציפיות שלך.

גם אם אני לא יודע להתאמן ב״ה בחרתי מאמנים טובים. אני יכול לשלוח לך שינוי של 3 חודשים עם אלחנן / שינוי של 6 חודשים עם הייעוץ בפורום.

תבחר איזה מהתמונות ותבין שיש אנשים שלא יגיעו לגוף כזה אף פעם.
שלח

בכל מקרה מה אתה מצפה להגיע לתוצאות של הבחור פה אחרי 3-6 חודש?
למה לא אחרי שנתיים/שלוש?
אגב @elchonon ככל הנראה דיי פריק כשמדובר על כוח אז לא הייתי מצפה להגיע למשקלים כמו שלו עבור אחד עם גנים ממוצעים גם עם השקעה מרובת שנים
לא צריך להגיע רק לעבור אותו
"אם אתה חזק או מוצלח בתחום, יש לך גנים טובים, אחרת אין לך".
בדיוק

אז אם הבנתי נכון, למי שיש זרועות ארוכות הוא בחיסרון גנטי לבנץ' פרס ומתח (לפחות ככה תמיד אמרו לי) ועם יתרון בדדליפט.

אני 1.72 גובה, ואורך הזרועות שלי בערך 1.85 אורך, אלו זרועות די ארוכות, לי יש חיסרון משמעותי בתרגילים שציינתי וביצעתי כמעט 190 ק"ג בנץ' וגם מתח לא מביש בכלל.

הרגליים שלי יחסית קצרות, שזה אחד היתרונות האולטימטיביים לסקוואט, וזה התרגיל שאני הכי מתקשה איתו.

גם אם ההגדרה שלך לגנטיקה זה אורך גפיים בלבד, זה עדיין לא מספיק משמעותי להרים ידיים בבנץ' 150 או היקף יד 43.
"....אבל זה נושא אחר.." לא דיברתי על זה סתם זרקתי את זה כדוגמא, חוץ מזה יש גם עוד פרמטר גנטי של יכולת צבירת כוח ועמידות לפציעות
אתה מדבר על wing span ? זה כולל בתוכו גם רוחב כתפיים ככה שיכול להיות לך אורך ידיים ממוצע וכתפיים רחבות והwingspan יהיה "גבוה" אבל הידיים לא באמת ארוכות ואני לא חושב שזה כזה חריג, אני 178 עם 188 בערך ואני חושב שזה די ממוצע

לא חושב שהרגליים שלך יחסית קצרות לפי הסקוואט שלך שראיתי אבל קשה לשפוט

וכמובן כמו שאמרתי זה רק פרמטר קטן שנכלל ב"גנטיקה" יש עוד פרמטרים ואתה יכול להיות גם עם ווינגספן 200 ובנצ מפלצתי ודדליפט חלש ורגליים ארוכות וסקוואט חזק כי זה רק חתיכה קטנה בפאזל אז לא הבנתי את הטיעון

נערך לאחרונה:
אתה יכול לחפש רפרנסים לבד אם בא לך. אני את המחקרים שלי עשיתי כבר. לא עשיתי שום תחזית, אבל תרגיש חופשי ללכת על זה. אני בטוח שתקדם הרבה מאוד אנשים בתחום. אני מקווה שתהיה לך גם את האמפתיה וההבנה לאלו שלא יענו על הציפיות שלך.
זאת טענה חסרת בסיס, ושוב, זה בלי לזלזל.
"....אבל זה נושא אחר.." לא דיברתי על זה סתם זרקתי את זה כדוגמא, חוץ מזה יש גם עוד פרמטר גנטי של יכולת צבירת כוח ועמידות לפציעות
אתה מדבר על wing span ? זה כולל בתוכו גם רוחב כתפיים ככה שיכול להיות לך אורך ידיים ממוצע וכתפיים רחבות והwingspan יהיה "גבוה" אבל הידיים לא באמת ארוכות ואני לא חושב שזה כזה חריג, אני 178 עם 188 בערך ואני חושב שזה די ממוצע

לא חושב שהרגליים שלך יחסית קצרות לפי הסקוואט שלך שראיתי אבל קשה לשפוט

וכמובן כמו שאמרתי זה רק פרמטר קטן שנכלל ב"גנטיקה" יש עוד פרמטרים ואתה יכול להיות גם עם ווינגספן 200 ובנצ מפלצתי ודדליפט חלש ורגליים ארוכות וסקוואט חזק כי זה רק חתיכה קטנה בפאזל אז לא הבנתי את הטיעון
מחכה לראות טיעון והוכחה כלשהו, עוד לא נתת אחת מלבד תאוריות שנשמעות הגיוניות בכתב, לא משהו מוכח ונבדק.
אפילו הסבר הגיוני לתהליך לא נתת.

אז לעזאזל, מה זה הגנטיקה שכולם אומרים? איך מודדים אותה? כמה זה באמת משנה? ואיך חוזים את ההשערות האלו?

תשובות לשאלות האלו ישכנעו אותי שיש כאן טיעון, עד אז, הטיעון שלך שווה ערך לטיעון שמחסור מחומר המכונה "ברוסיינס" המיוצר באשכים של מתאמנים הוא אחראי על ההבדלים בין מתאמנים חזקים לחלשים.

מחכה לראות טיעון והוכחה כלשהו, עוד לא נתת אחת מלבד תאוריות שנשמעות הגיוניות בכתב, לא משהו מוכח ונבדק.

אז לעזאזל, מה זה הגנטיקה שכולם אומרים? איך מודדים אותה? כמה זה באמת משנה? ואיך חוזים את ההשערות האלו?

תשובות לשאלות האלו ישכנעו אותי שיש כאן טיעון, עד אז, הטיעון שלך שווה ערך לטיעון שמחסור מחומר המכונה "ברוסיינס" המיוצר באשכים של מתאמנים הוא אחראי על ההבדלים בין מתאמנים חזקים לחלשים

אלחנן לפי התפיסה שלך, שני חברה יעבדו באותה תכנית אימונים, ישנו עד יקיצה טיבעית ויהיו על אותו המאזן הקלורי. האם בהכרח הם יקבלו תוצאות כמעט זהות?

אלחנן לפי התפיסה שלך, שני חברה יעבדו באותה תכנית אימונים, ישנו עד יקיצה טיבעית ויהיו על אותו המאזן הקלורי. האם בהכרח הם יקבלו תוצאות כמעט זהות?
לדעתי יש עוד דברים, כמו לדחוף את עצמך בכל סט, ודברים שלי לא מספיק מובנים. אבל בגדול, כן.
אנשים עם דרייב ותזונה ושינה וכל המסביב זהה יראו תוצאות זהות.
לפחות אין לי עדיין סיבה להאמין אחרת, עוד לא ראיתי הוכחות אחרות.

אם זה לא קורה, אני מעדיף לנתח את התזונה, תוכנית וכל המסביב, לחפש פיתרון שנמצא בידיים שלי ולא משהו מעורפל ולא מוכח.

"תשמע חיים, נתתי לך תוכנית מעולה, הדרכתי אותך כיצד לאכול ואיך להתאמן, הגנטיקה שלך פשוט לא בנויה להתקדם".
אתה יכול לדמיין כזאת שיחה?
אני לא.

חלוקת סיבים בשריר וריכוז סיבים. עצמות יותר חזקות. גידים ורצועות וכל העדלידע הנפלאה שנקראת גוף האדם. בדיוק כמו שאפשר לעבוד על שפגט כל החיים וזה לא יקרה, אותו דבר עם אחוז שומן, מסת שריר, ו1RM באיזשהו ליפט. ויתרה מכך, כל הדברים המופשטים שאנשים לא מבינים שהם גם גנטיים: נחישות, התמדה, אובססיביות, אמונה, תקווה, resilience, גם אלה עוברים בגנים. זה לא דטרמיניזם וגזרת גורל. תמיד אפשר לטפח ולפתח, להתגבר על הרבה אבל מה לעשות שכן יש נקודות פתיחה וסיום שונות לכל אחד/ת. ויש פערים בלתי ניתנים לסגירה. אתה לא רואה קנייתים רצים 100 מטר ומנצחים דור אחרי דור אחרי דור ולא ג'מייקנים שרצים מרתון ומנצחים דור אחרי דור אחרי דור.

ממתי תכונות של בני אדם עוברים בגנים? זה הדבר הכי שגוי ששמעתי

זאת טענה חסרת בסיס, ושוב, זה בלי לזלזל.

תשובות לשאלות האלו ישכנעו אותי שיש כאן טיעון, עד אז, הטיעון שלך שווה ערך לטיעון שמחסור מחומר המכונה "ברוסיינס" המיוצר באשכים של מתאמנים הוא אחראי על ההבדלים בין מתאמנים חזקים לחלשים.

שמעתי פעם באיזשהו פודקאסט שבברית המועצות של פעם, המגייסים של הנבחרות האולימפיות היו מגיעים לבתי הספר עם קופסאות קפיצה ובודקים את תלמידי כיתות ב'-ד' בקפיצה לגובה מהמקום. הקופצים הטובים ביותר היו מוגדרים בעלי הפוטנציאל הגנטי הטוב ביותר והיו מתחילים מסלול ארוך שהבודדים ששרדו נהיו מניפים אולימפיים.

במבדקי הדראפט בארה"ב לפני כניסה לליגות הכדורסל והפוטבול אחת הבדיקות היא בדיקה של ורטיקל ג'אמפ והיא נחשבת כאחת הבדיקות הטובות ביותר לחיזוי פוטנציאל אתלטי, בעיקר כי זה משהו שלא ניתן לשפר אלא משהו שנולדים איתו.

אני נוטה לחשוב שבדיקת קפיצה לגובה מהמקום תיתן את החיזוי הכי טוב של פוטנציאל להיות ספורטאי מוצלח בענף כוח.

ממוצע קפיצה בגילאי 21-30 הוא משהו כמו 55 ס"מ. אני לא מודד את המתאמנים שלי באימון הראשון שלנו כמה כל אחד קופץ כי זה לא מעניין אותי ממש ורוב המתאמנים שלי הם לא ממש ספורטאים, אבל אם זה מעניין אותך אתה יכול לעשות ניסוי עם מתאמנים שלך ולנסות לחבר גובה קפיצה עם התקדמות של משקלים על המוט, ואני דיי בטוח שתמצא קשר ישיר.

שמעתי פעם באיזשהו פודקאסט שבברית המועצות של פעם, המגייסים של הנבחרות האולימפיות היו מגיעים לבתי הספר עם קופסאות קפיצה ובודקים את תלמידי כיתות ב'-ד' בקפיצה לגובה מהמקום. הקופצים הטובים ביותר היו מוגדרים בעלי הפוטנציאל הגנטי הטוב ביותר והיו מתחילים מסלול ארוך שהבודדים ששרדו נהיו מניפים אולימפיים.

במבדקי הדראפט בארה"ב לפני כניסה לליגות הכדורסל והפוטבול אחת הבדיקות היא בדיקה של ורטיקל ג'אמפ והיא נחשבת כאחת הבדיקות הטובות ביותר לחיזוי פוטנציאל אתלטי, בעיקר כי זה משהו שלא ניתן לשפר אלא משהו שנולדים איתו.

אני נוטה לחשוב שבדיקת קפיצה לגובה מהמקום תיתן את החיזוי הכי טוב של פוטנציאל להיות ספורטאי מוצלח בענף כוח.

ממוצע קפיצה בגילאי 21-30 הוא משהו כמו 55 ס"מ. אני לא מודד את המתאמנים שלי באימון הראשון שלנו כמה כל אחד קופץ כי זה לא מעניין אותי ממש ורוב המתאמנים שלי הם לא ממש ספורטאים, אבל אם זה מעניין אותך אתה יכול לעשות ניסוי עם מתאמנים שלך ולנסות לחבר גובה קפיצה עם התקדמות של משקלים על המוט, ואני דיי בטוח שתמצא קשר ישיר.
שיחקנו משחקי קפיצות שונים בתור ילדים, לא הצטיינתי במיוחד בהם.
אבדוק את העניין, אני מבין את הרעיון, לא בטוח שאני רואה בזה קשר.

"תשמע חיים, נתתי לך תוכנית מעולה, הדרכתי אותך כיצד לאכול ואיך להתאמן, הגנטיקה שלך פשוט לא בנויה להתקדם".
אתה יכול לדמיין כזאת שיחה?
אני לא.

כזאת לא. אבל כשיחה כמו

״תשמע יוחנן, אתה עובד מעולה, מקפיד על התכנית, נותן מאמץ כנה. השינוי שעשית בשנה הוא יפה מאוד. אמנם לא תהיה Jeff said, אבל אתה בתחרות מול עצמך ואתה מתקדם לאט לאט בדרך הנכונה.

יש כאלו שגם אם הם יעשו הכל נכון, ההתקדמות שלהם תהיה איטית יותר. לא לכולם יש את אותו הפוטנציאל בתחום.

תראה שינוי של חצי שנה בייעוץ, תראה כמה איטי זה. תכפיל את השינוי ב8 ותראה מה הפוטנציאל.
אוקיי מי בדיוק אמר שהם עשו הכל בדיוק כמו שצריך?

ממתי תכונות של בני אדם עוברים בגנים? זה הדבר הכי שגוי ששמעתי

אתה חייב להפסיק לכתוב שטויות זה לא פעם ראשונה שאתה עושה את זה

אוקיי מי בדיוק אמר שהם עשו הכל בדיוק כמו שצריך

זה אני, ומה יש לטעות כבר?
אוכל לפי התפריט שלהם, עולה במשקל לפי מה שקבעו לי פחות או יותר.

מתאמן לפי התכנית שלהם, מצלם סרטוני טכניקה. ישן מעולה..

אולי לא עשיתי מדיטציה ומתיחות 10 פעמים בעיקרי הדברים הייתי באמת אחלה.

כזאת לא. אבל כשיחה כמו

״תשמע יוחנן, אתה עובד מעולה, מקפיד על התכנית, נותן מאמץ כנה. השינוי שעשית בשנה הוא יפה מאוד. אמנם לא תהיה Jeff said, אבל אתה בתחרות מול עצמך ואתה מתקדם לאט לאט בדרך הנכונה.

יש כאלו שגם אם הם יעשו הכל נכון, ההתקדמות שלהם תהיה איטית יותר. לא לכולם יש את אותו הפוטנציאל בתחום.
תמיד אנחנו בתחרות מול עצמינו, וגם אם גנטיקה זה נכון, לא הייתי ממליץ להתעסק בו בדיוק כמו מבחני IQ שלגמרי מיותרים לאדם הפרטי.

מה שראיתי במבחני IQ, חלק מתגאים בIQ גבוה ממך כשאין פרמטר אחד בחיים שהם נראים לי מוצלחים בהם, או אדם שמרגיש טיפש בגלל IQ נמוך ולכן הוא גם לא מנסה.
מעטים האנשים שבזכות מבחן IQ השקיעו יותר במשהו.

גם אם היה דרך למדוד פוטנציאל גנטי, כנראה שהייתי מתנגד (ואני סקפטי שיש דרך).

אני הכי בעד לנפץ צפיות לא נכונות, אתה לא תהיה ארנולד שוורצנגר בצורה טבעית, אבל בעד לחלום ולשאוף לדברים הגיוניים ביותר, ואלו תוצאות שאחרים טבעיים הגיעו, והאנשים שציינת למיטב ידיעתי לא טבעיים.

בחומרים אולי יש יותר משחקי גנטיקה, כמה הגוף יכול לחטוף לפני שיקרוס, לא יודע.
אולי לא עשיתי מדיטציה ומתיחות 10 פעמים בעיקרי הדברים הייתי באמת אחלה
אולי זה באמת מה שחסר לך, לך תדע.
יש אנשים שצריכים דברים כאלו יותר מאחרים.
אני הייתי טיפוס מאוד תוסס, לכן מאוד עזר לי מדיטציה.

תמיד אנחנו בתחרות מול עצמינו

לפי הטענה שלך, אין סיבה לכך.
למה להיות בתחרות מול עצמי כשאני יכול להתחרות בחבר שלי אם גנטיקה היא לא פקטור?

ברור לך שאם תקח אדם ממוצע ברחוב ותשכנע אותו ללמוד פיסיקה כל היום הוא לא יהיה לא איינשטין ולא ניוטון. אפילו אין לו סיכוי.
בני אדם נולדו שונים, יש דבר כזה גנטיקה. אני לא יודע איך לשכנע אותך. אני מתבלט אם להביא את הרמב״ם בהתייחסותו לעניין הזה:sweatingbullets:
.

.

אולי זה באמת מה שחסר לך, לך תדע.
יש אנשים שצריכים דברים כאלו יותר מאחרים.
אני הייתי טיפוס מאוד תוסס, לכן מאוד עזר לי מדיטציה.[/QUOTE]

האמת שאני עושה מדיטציה, מתיחות עשיתי לא מזמן.. כשאני חושב על זה יותר ויותר אני באמת עושה הכל נכון.

לפי הטענה שלך, אין סיבה לכך.
למה להיות בתחרות מול עצמי כשאני יכול להתחרות בחבר שלי אם גנטיקה היא לא פקטור?
לא, כי אמנם גנטיקה זה לא פקטור, הוא נמצא ברמה אחרת שאין טעם להשוות בינכם. הוא כרגע ברמה 1809 באימונים שלו כשאתה רק ב25. לכוון להגיע ל26 לא ל1810. זה פשוט הדרך הריאלית להתקדם.
ברור לך שאם תקח אדם ממוצע ברחוב ותשכנע אותו ללמוד פיסיקה כל היום הוא לא יהיה לא איינשטין ולא ניוטון. אפילו אין לו סיכוי.
לא ברור לי.
בני אדם נולדו שונים, יש דבר כזה גנטיקה. אני לא יודע איך לשכנע אותך. אני מתבלט אם להביא את הרמב״ם בהתייחסותו לעניין הזה:sweatingbullets:
תביא את הרמב"ם, אשמח.

האמת שאני עושה מדיטציה, מתיחות עשיתי לא מזמן.. כשאני חושב על זה יותר ויותר אני באמת עושה הכל נכון.
יכול להיות, וכנראה כל מה שצריך זה סמן כדי להגיע רחוק.
אבל אלוף תמיד מחפש לעשות טוב יותר כשאחרים תמיד מחפשים למה מה שהם עושים טוב מספיק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית